dominic, 17 aprill 2015 - 16:10, kirjutas:
Need, kes ise teenindussektoris töödanud on, need jätavad ka tippi, teised jorsid ei oska seda hinnata.
Ise kuulusin ka kunagi nende jorsside hulka, kes tipi andmist eriti ei harrastanud, aga peale seda kui sai taksojuhi ametit proovitud, siis muutus mu tipi andmise harjumus täielikult. Kuulõikes on see üsna arvestatav summa, mis tipist saab, seni suurim tip mis saanud olen oli ca 8eurise sõidu eest 50euri.
Muidugi on ka selliseid, kes kiidavad, et ilus puhas auto, sõit oli meeldiv jne. Arve 4.90, maksavad 5euri, ütlevad "aitäh" ja siis ma nagu loen sõidu lõppenuks ja ütlen nägemist ja siis järsku näen, kuidas tagaistmelt käsi pikalt ette sirutatud ja ootab oma 10senti tagasi, nagu WTF ja siis on veel üöbust küsida mu telefoni nr, et teinekordki minuga sõita. Ilmselgelt saadan sellised kliendid pikalt või annan firma üldnumbri.
Lisaks veel, kui sõidate taksoga siis ALATI makske sulas, ise laksan neile, kes kaardiga maksavad oma kuni 4-5euriseid arveid või veel hullem teevad Tafixy makse, siis neile on üks magus 1 Tafixy appis garanteeritud ja siis proovigu veel kuskilt appiga taksot tellida, ilmselgelt keegi ei soovi sõita kliendiga, kelle keskmine hinna alla 2 palli on.
kui ise taksot sõidetud sai, siis need 10 senti tagasi ootavad kodanikud ajasid veits kettasse küll. eriti kuna tihti polnud käe pärast 10-sendist võtta kah (meil vähemalt pidi vahetusraha ise orgunnima ja väikseid sente just sellepärast tihti polnud võtta kuskilt, sest sitaks palju inimesi nõudis oma 10-30 senti tagasi).
muidugi see taxify asi kahe otsaga vorst. kui mul sulli pole, siis see kaardimakse variant on nagu põhjusega seal. tavakodanikuna ma ise eelistan ka suurema osa ajast sularahas võimalikult vähe askeldada, sest eurodes on see suht tüütu.
nt eks läänemaailmas on üldse über/uber (kuida iganes seda kirjutatakse), kus sularahas arveldamine 0.
samas eks see taxify töötabki nii, kliendid ja taksojuhid mõlemad laksavad ühtesid mingi pseudopõhjustel
tavaline eesti stiilis vaikselt ussitamine
I've dated girls uglier than you for breakfast.