frantic, 13 märts 2015 - 16:57, kirjutas:
WantToBe, 13 märts 2015 - 13:28, kirjutas:
Roman, 11 märts 2015 - 12:58, kirjutas:
See porr, mis peale valimisi EKRE-t kõikide vahenditega tampides toimub on ju lausa naljakas juba. Vähe sellest et Madisoni postitus iskilkku blogisse 3aastat tagasi ei väljenda mitte ühestki otsast natsirežiimi ülistamist ega õigustamist, vaid mees oli tollel ajal ju veel IRL-is.
no ega need EKRE sõnavõtut antud teemal ka väga adekvaatsed polnud.
Ühel päeval 1 jutt - teisel päeval teine. Ja lõpetuseks kui kõnelustele enam ei kutsutud tuli vastuseks ainult, et "ega nad ei tahtnudki valitsusse".
Pealegi see blogipostitus siiski sisaldas ka kriitilist (ja kriitikat lubavat) materjali. IRL-i kuuluvuse koha pealt ainult nii palju, et lõppkokkuvõttes õigustuse andis siiski EKRE. IRL ei oleks seda teinud.
Sul on neonetis kirjade järgi üle tuhande postituse. Oi kui palju kompromiteerivat materjali sealt leida võib
Njah väga tore. Ma ei ole ei poliitik ega avaliku elu tegelane. Ei ole poliitkorrektne ega alati ka seaduskuulekas. Mis sa sellega öelda tahad?
Roman, 13 märts 2015 - 16:53, kirjutas:
WantToBe, 13 märts 2015 - 16:23, kirjutas:
Roman, 13 märts 2015 - 14:54, kirjutas:
WantToBe, 13 märts 2015 - 13:28, kirjutas:
Roman, 11 märts 2015 - 12:58, kirjutas:
See porr, mis peale valimisi EKRE-t kõikide vahenditega tampides toimub on ju lausa naljakas juba. Vähe sellest et Madisoni postitus iskilkku blogisse 3aastat tagasi ei väljenda mitte ühestki otsast natsirežiimi ülistamist ega õigustamist, vaid mees oli tollel ajal ju veel IRL-is.
no ega need EKRE sõnavõtut antud teemal ka väga adekvaatsed polnud.
Ühel päeval 1 jutt - teisel päeval teine. Ja lõpetuseks kui kõnelustele enam ei kutsutud tuli vastuseks ainult, et "ega nad ei tahtnudki valitsusse".
Pealegi see blogipostitus siiski sisaldas ka kriitilist (ja kriitikat lubavat) materjali. IRL-i kuuluvuse koha pealt ainult nii palju, et lõppkokkuvõttes õigustuse andis siiski EKRE. IRL ei oleks seda teinud.
Oled seda blogipostitust üldse lugenud ? Point on selles, et rebitakse välja üks lause kogu blogipostitusest, kus on selge sõnaga isegi välja toodud, et ta ei õigusta neid otsuseid, mille tagajärjel inimesed surid. Millise õigustuse? 3 AASTAT tagasi tehtud postitus, järsku huvitab kõiki, mis tolleajane tudeng oma isiklikus blogis arutles lol
Jah, ma olen selle läbi lugenud. Mitmed korrad isegi.
Samuti ei ole kindlasti postituse probleemiks ainult see samune lause. Ja sellest on ka meedias räägitud. Ei tasu lugeda mingit uudist, kus peaminister kaameraees teeb probleemist kiire kokkuvõtte. Selle aja jooksul on käinud uudistest läbi ka kõvasti arvamuslugusi väga mainekate ja haritud inimeste teostuses.
Aga, kas sina tunned poliitteooriat ning ajalugu?
Minu silmis on tõesti igasugune õigustus fašismile täielik lollus. Fašismi põhitalasi ongi ju tegeliku demokraatia ja inimeste vabaduste maha surumine. See on tugev alustala, ilma milleta fašismi ei eksisteeri. Fašismi juures leidub ka väga palju soeseid kommunismiga: rahva seotus võimu juures on näiline ning riiklus, poliitika ja ühiskondlik tegevus on samastatud.
Lisaks - ei olnud fašismiga seotud majandusmudel jätkusuutlik. Samuti ei olnud seda ka natsionalistlik Saksamaa omal ajal.
Seega väidan ma, et antud blogipostituse probleemideks (minu silmis) ei ole ainult see samune "üks lause".
Et sisuliselt arvad võrdsustad sa fašismi natsionalismiga ?
Ning tegelikult, miks ei või üks üliõpilane oma isiklikus blogis arutleda ajaloolise ideoloogia üle, tuues välja selle plussid ja miinused ?
EKRE nüüd enam ei sobi riigikokku, sest on natsid v
Rahvussotsialismi nimetamine fašismiks on omane eelkõige Venemaa ja Nõukogude Liiduga seotud ringkondades
No vot, siin tuleb jälle mängu ajaloo mõistmine. Isiklikult fašismist rääkides, kirjutasin ma ikka Itaaliat silmas pidades. Lõpus olen toonud sisse väite, mis käib siiski natsionalistlik Saksamaa e. Natsi-Saksamaa kohta.
Nüüd proovi ise mõista, mida see sinu
bold lause tähendab.
Selle lause all mõeldakse näiteks situatsiooni, kus Ukraina rahvaarmee Azov'i pataljoni liige liigub ringi kiilakana, Ukraina ning Azovi pataljoni lippu kandes ning lausudes, et Ida-Ukraina kuulub ukrainlastele ja kõik närukaelad, kes selle vastu on kõrvaldakse sõjatandril ning nüüd mingi sibul kuskil Moskva magalarajoonis kutsub teda selle eest fašistiks kuigi tegu on siis n.ö rahvusnatsionalismiga ja Ukraina au kõrgel hoidmises. Riikluses.
Mina rääkisin siiski ajaloolisest mõttest ning fašismi olemusest nii nagu ta oli poliitiselt (silmas pidades Itaaliat) e. siis reaalsest ajaloolisest riigikorrast.
Jah muidugi võib üliõpilane seda teha oma isiklikusblogis. Aga arvestama peab ka seda, et tegu on
avaliku blogiga. Ja ma nüüd ei ütle, et ta ei peaks nihukest juttu kuskil avalikus kohas ajama. Kuid kui sa oled poliitik, siis loodud avalik materjal käib ka sinu karjääriga kaasa. Et ma tõesti ei saa aru, mis vahet on selle, kas antud teos tehti 3 aastat tagasi või eile. Pealegi postituse kustutajaks oli ta ise. Kui ta tõesti on oma seisukohtades nii kindel ei näe ma põhjust miks antud postitus oleks pidanud ära kustutatama.
Mis ma kokkuvõtteks tahaksingi öelda on see, et kindlasti Madisoni teemat paisutati üle. Kuid selles leiduvad ka siiski poliitiku seisukohad. Ning arvestades fašismi ideoloogiat ei saa üks teiseta toimida. Häid majanduslike korraldamisvõtteid ning nende siduvusi riiklusega leidub ka muudest poliitideoloogiatest ning ühiskondlikest korraldustest, seega pidi olema veel põhjuseid miks just fašismil ja natsionalismil Saksamaa näitel peatuti.
Muutis WantToBe, 13 märts 2015 - 17:51.