AtsaS92, 06 jaanuar 2015 - 19:35, kirjutas:
olenmatu, 06 jaanuar 2015 - 19:01, kirjutas:
Olen seda demagoogiat vist kõige rohkem kuulnud:
*Kui homoseksuaalidele anda kooseluvõimalus, siis varsti tahavad ja saavad zoofiilid ja pedofiilid ka oma õiguseid.
1. Kui nii juhtub, siis sellega tegeletakse juhtumipõhiselt, mitte ei hakata järjest enam pimesi asju lubama
2. Zoofiil ja pedofiil erinevad homoseksuaalist selles osas, et zoofiilia ja pedofiilia puhul on ainult üks osapool, kes on võimeline vastutama. Zoofiilia on põhimõtteliselt vägistamine ja pedofiilia on ärakasutamine või samuti põhimõtteliselt vägistamine. Homoseksuaalsusega seda paralleeli ei saa tõmmata. Ebatraditsionaalsetest koosolu tüüpidest saaks pigem tõmmata paralleele polügaamiaga, kus kõik osapooled on nõus olema suhtes ja võimelised oma otsuste eest vastutama.
Pretsedendi tekitamisega ei olnud siin kohe kindlasti tegu.
Seda kindlat arutelu "ehtis" meediatsirkus, mis paisus tasakaalutult suureks.
Pretsedent oleks olnud referendum, sest siis võiks iga suvalise kisa peale hakata korraldama referendume ja senise valitsemisstiili üldse pikalt saata. Pealegi põhineb see paljuräägitud "rahva tahe" emori küsitlusel, internetikommentaariumitel ja käputäie meeleavaldajate kisal... kindlasti mitte pädev kogum infot, et rahva üldist meelsust 100%-iliselt hinnata.
Rahvas võib oma meelsust nüüd valimistel väljendada
Nagu ma ennem ütlesin, nõustun, et zoofiili näide on teistsuguse taustaga ning oli mõeldud rohkem äärmusliku naljana.
Ma ütlen ühe korra veel, minul ei ole probleemi sellest kooseluseadusest, lihtsalt sellest tehti tsirkus, kus alavääristati mõlemat poolt ning üritati näidata ainult musta ja valget, analüüsimata tegelikult hoopis teisi aspekte.
WantToBe, 06 jaanuar 2015 - 19:17, kirjutas:
AtsaS92, 06 jaanuar 2015 - 18:07, kirjutas:
milann, 06 jaanuar 2015 - 17:37, kirjutas:
Miks?
1. Mandaat
Rahvas on andnud mandaadi nendele, nad teadsid nende vaateid. Saan aru, et programmis polnud see kirjas, kuid siiski. Sa ei hääleta sots-demi poolt lootusega, et ta maksub kaotab ju?
2. Vähemused
Rahvaga tulebki selliste küsimuste puhul mitte arvestada, kuna tegu on seaadusega, mis pmts mõjutab väga väikest % rahvastikust, keda diskrimineeritakse/kiusatakse taga juba anyway, seega rahva "arvamus" peaks küsimusest välja jääma, kui me räägime vähemustest.
Palun loe! http://filosoofiakir...erimisvigu.html
Sa vist ei kujuta ette, et valimistulemused oleksid hoopis teistsugused kui nad seda oma programmis kuulutaksid. Pealegi toon sulle sinu loogikast väga kohase näite: "Tänasest ei ole võimalik rahval enam valida enda esindajaid, seda teevad võimukandjad. See küll ei kajastunud meie erakonna programmis, kuid reaalsus jääb siiski selliseks, kallis rahvas."
Mina leian rõhutades, et inimesi oleks tulnud teavitada, neile tutvustada probleemi ja selle sisu, mitte jõuga seda läbi suruda. Lihtsalt väga paljud inimesed olid väärarusaamadel ning ei saanud aru, mida seadus lahendab. Pealekauba ei olnud see üldse mitte primaarne probleem, millega meie Valitsus oleks pidanud tegelema.
Ja pealekauba sinu loogika vähemuste kohta viiks meid samasugustele probleemidele nagu on Rootsis, Norras, UKs. Rahva arvamust tuleb arvestada seaduse vastuvõtmisel - teha seadus või selle vajalikkus rahvale selgeks, vajadusel pikendada vastuvõtmisprotsessi.
Ma demonstreerin sinu vähemuste teooriat - loomadega seksimine on väga väheste harrastus, aga see ei tähenda seda, et see tuleks seadustada (rahvas on selle vastu, vähemused pooldavad). Igaks juhuks kordan veel kord, et ei olnud kooseluseaduse vastu!
Olgu öeldud, et riik on rahvale, mitte rahvas riigile.
AH kuule ma ausalt ei viitsinud üle ühe lause lugeda, aga ole normaalne. Kuidas oleksid sul need valimistulemused hoopis teistsugused. Kaadriliikuvus toimus juba ära pärast antud seaduse vastuvõtmist. IRL sai Ref + SDE valijaid ja REF + SDE võtsid IRL-lt neid ära.
Aga fakt on siiski siiani see, et Ref populaarsus on kõvasti tõusnud ja kanda kinnitanud. Pluss samuti SDE on tubli tõusu teinud. Samas kui IRL-i toetus on langenud ja nüüd stabiilselt seal samas, kus ta reaalsuses koguaeg olnud on.
Mingist totaalsusest ei saa siin küll rääkida midagi.
Sinu kommentaarile pole mul midagi öelda. Lihtsalt mulle tundub, et sa ei tee vahet sõnadel "valimine" ja "hääletamine".
Mina mõtlesin Riigikogu valimistulemusi 2011. aastal. Sina räägid Riigikogu sisestest erakondadevahelisest liikmete migratsioonist. Palun ära võta sõna, kui sa ei saa aru!
Nende uurimuste koha pealt võin öelda, et elame-näeme, vaatame 1. märtsil.
Veendun aina enam selles, et inimesed ei oska lugeda, ega analüüsida ning sellest tulenevalt ka mõelda, mida nad kirjutavad.
Seda sõna kasutades juba aimasin, et võtab äkki keegi sellest kinni. Selle all mõtlesin siiski valijaid.
Faktid jäävad ikka paika arvesse võttes hetke toetusi erakondadele.
Pealegi on minu tekstis siiski sees sõna valija ja üldjuhul saaks iga põhikooliealine veale järgnevast lausest aru.
Vaatan hoopis, et mõnel on puudulik lugemis- ja analüüsivõime.
Muutis WantToBe, 06 jaanuar 2015 - 19:51.