Ise muidu lõpetasin hetkel teise kursuse nii, et saan hetkel ainult esimese kahe aasta aineid kommenteerida, kuid keda huvitavad ka kolmanda aasta või magistri ained, siis lühikirjeldused ja muu info on siin lehel - http://mi.ttu.ee/ained/
1. Kursus
Spoiler
1. Semester
Spoiler
Aine: Lineaaralgebra EAP:5.0 Lühikirjeldus: Matemaatika nagu matemaatika ikka. Ei olnud midagi väga rasket, kuid see oli ka suuresti tänu õppejõule. Ainet andis mulle Eugen Paal kes on sellel ainel kõige kergem ja parem õppejõud. Eksamil ei olnud teooriat vaid ainult 2-3 ülesannet. Väga muhe tüüp oli. Suuresti sõltubki ainest läbi saamine õppejõust.
Aine: Füüsika I EAP: 6.0 Lühikirjeldus:Täpselt sama jutt mis lineaaralgebraga. Aine on kerge ainult siis kui saad kerge õppejõu. Mulle andis seda Tõnu Kelder kellel on väga suva sellest kas sa spikerdad või õpid kontrolltöödeks/eksamiteks. Kui gümnaasiumis tajusid füüsikat siis sellega ei tohiks ka mitte mingit probleemi olla. Easy EAP
Aine: Matemaatiline Analüüs I EAP: 5.0 Lühikirjeldus: Pask ja ajudekepp. Selle aine kukkusin suht kohe läbi. Kahjuks sain ma kõige hullema õppejõu keda üldse saada võib ja läbi saamine oli minu jaoks täiesti võimatu. Ei olnud erilist viitsimist ka hommikust õhtuni valemeid tuupida ja andsin lihtsalt alla. Teadsin, et saan selle aine uuesti deklareerida tulevikus mingi parema õppejõuga. Ei oskagi seda paska rohkem kommenteerida.
Aine: Kujutav Geomeetria EAP: 4.0 Lühikirjeldus: Võrreldav matemaatilise analüüsiga. Jälle juhtus nii, et saime kõige hullema õppejõu kes mõõtis isegi joone laiused üle töödel. Kuna mul puudus varasem joonestamis kogemus siis jäin teistest kohe maha ja lõpus enam ei saanudki neile järgi. Aine jäi tegemata. Aga muidu jah, midagi eirilist seal ei ole kui joonestada osata. Peab tegema vist 4-5 A3 joonestustööd ja umbes 20 lehelise töövihiku ka kus igal lehel 3-4 ülesannet.
Aine: Õpingukorraldus EAP: 1.0 Lühikirjeldus: Seda ma ei mäletagi. Seal pidi vist 2 korda kohal käima ja mingitele TTÜ teemalistele küsimustele vastama ja sai aine tehtud. Ei olnud mitte midagi erilist.
Aine: Informaatika I EAP: 4.0 Lühikirjeldus: Koosnes vist valdavalt excelist. Erinevad funktsioonid, mingite mängude tegemine lihtsates programmides jms. Ei ole mitte midagi erilist. Väga kerge on läbi saada.. pigem on väga raske läbi kukkuda
Aine: Geotehnoloogia üldkursus EAP: 7.0 Lühikirjeldus: Esimene aine mis tuletab meelde, et õpid ikka geotehnoloogiat mitte füüsikat või matemaatikat. 7 EAP järgi võiks ju arvata, et on midagi väga rasket, kuid arvatavasti on need kõige kergem 7 EAP'd mida üldse on võimalik kuskil koolis saada. Tunnid olid vist korra nädalas ja käidi kogu rühmaga õues GPS'iga mingeid punkte mõõtmas, erinevate teiste aparaatidega tehti ka mingeid katseid. Lõpus pidi tegema kursuse kokkuvõtte mis oli umbes 15 lehte pilte ja 3-4 lehte juttu. Jällegist ei mitte midagi erilist ja väga kerge läbi saada.
2. Semester
Spoiler
Aine: Matemaatiline analüüs II EAP: 5.0 Lühikirjeldus: Kuna mul jäi analüüs I tegemata siis seda võtta ei saanud. Kui arvestada mida kursakaaslased rääkisid siis pidi olema natuke hullem kui analüüs I kuid kergema õppejõuga on jällegist täiesti teine lugu ja aine on läbitav ka lollidel.
Aine: Füüsika II EAP: 6.0 Lühikirjeldus: Sama jutt mis füüsika I puhul. Ei midagi erilist. Saime sama õppejõu kes andis ka esimest füüsikat ja spikerdamine ei olnud jällegi mitte mingi probleem.
Aine: Tehniline Joonestamine EAP: 3.0 Lühikirjeldus: See aine on mul ka veel tegemata. Kuulduste järgi pidi olema kergem kui Kujutav Geomeetria.
Aine: Kivimimehhaanika, raimamine ja töötlemine EAP: 5.0 Lühikirjeldus: Nimi on küll fancy, aga aine ise on mõttetu. Ei ole mitte midagi erilist, õpetati erinevaid kivimeid ja nende tugevusi, füüsikalisi suuruseid jms. Tunnis eriti käima ei pidanud, toimusid mõned tunnid laborid kus tehti paar tundi mõttetuid katseid liivaga ja kruusaga. Eksamil võeti pilet ja siis sai valmistuda materjalide abiga. Kursuse lõpus jagasime kordamisküsimused ära ja eksamil kõik kasutasid seda kokkupandud faili. Valdavalt saadi aine 4-5
Aine: Riski- ja ohutusõpetus EAP: 4.0 Lühikirjeldus: See oli fun aine. Tunnis jagatakse inimesed paaridesse ja iga tund tehakse mingi katse või laboratoorne töö. Kõik katsed olid elulised ja seotud töökohtades aktuaalsete küsimuste ja probleemidega. Mõõdeti erinevaid valgustasemeid, värinaid, keemilis/bioloogilisi tegureid jms. Olenevalt praktikumi õppejõust on see aine kas kerge või väga kerge
Aine: Informaatika II EAP: 4.0 Lühikirjeldus: Samuti paras nuss Exceli VBAs. Väga ajukas aine oli. Enamus tööd tegime mitmekeisti kus aitasime üksteist, sest üksi nendest küll aru ei saanud. Aga muidu tänu sellele, et annaabis on sadu töid ja faile selle aine kohta, on aine täitsa läbitav.
Aine: Mineraalid ja Kivimid EAP: 6.0 Lühikirjeldus: Väga igav aine. Õppejõud on küll kividest ja mineraalidest väga huvitatud ja teab mida räägib, kuid kui sind ei huvita iga nädal 2 korda kivimite vahtimine ja kuulamine millal ja kuidas need moodustusid, siis valdava aja passid telefonis. Aine sai läbi kui käisid kohal teatud arv tunde.
2. Kursus
Spoiler
Teise kursuse ainetest räägin lähemalt kunagi hiljem, ei viitsi/jõua enam nendest kirjutada.
Erialast muidu veel niipalju, et sisse on saada kerge. Iga aasta jääb tasuta kohtasi üle.
Baka kätte saada siis töökoht on üsnagi garanteeritud, kui Tallinnasse kuhugi inseneribüroosse ei saa, siis Idas Eesti Energia võtab kõik hea meelega vastu
Kui on küsimusi siis kindlasti küsida, üritan neile vastata.