Ehk siis selle teema eesmärk ei ole kirjutada "Härri Potteri mingi osa" või "Mr Properi kasutusjuhend", vaid midagi, millel juba liha on ka küljes natuke. Siia juurde võiks ka lisada sellise pisiasja, et te ei ole twitteris, seega on lubatud kasutada üle 140 tähemärgi (vältigem poste stiilis "Hunger Games 10/10 #swag #wouldfuckkatniss").
Seega läheks alguses kohe väga ambitsioonikalt peale ja võtaks kõik kirjanduse jutu siia teemasse, olgu need novellid, lühijutud, pikemad raamatuseeriad, artiklid raamatute/kirjanike kohta, tulevikus ilmuvad teosed - kõik! Häid raamatuid võib endiselt sinna teise teemasse ka soovitada, aga äkki te ei taha seda raamatut soovitada, äkki oli pask ja tahate inimesi hoiatada? Siia kohe! Või äkki pole veel läbi lugenud, seega ei saa adekvaatselt justkui soovitada, aga tahaks midagi ikkagi öelda.
Hea tava oleks:
spoilerite puhul kasutada spoileri tagi
mitte teha sisutuid lühiposte (twitter on seal pool)
olla viisakas ja üritada mingeid argumente leida, mitte lihtsalt Härri Potteri fänne pedekateks kutsuda.
Teema nimi oli soovitus kanakukk jr. poolt.
-----------------
Löön otsa ise lahti siis. Peale pikka pausi lugemisest võtsin käsile Patrick Rothfussi "The Kingkiller Chronicle" ja esimene osa (The Name of the Wind) hakkab varsti läbi saama juba. Ütleks nii, et härra Rothfussil on väga hea oskus põnevat proosat kirjutada. See ei ole nagu selline tänapäevane märul päris, aga kirjeldused ei väsita, samas suudavad nad luua toreda pildi silme ette. Ma alguses tõesti ootasin, et siit peaks tulema mingi Guy Richie meets fantasy lit teema, sest väga paljudele noortele pidavat antud seeria meeldima, aga ma olen meeldivalt üllatunud. Mingis mõttes täiesti traditsiooniline fantaasia, mingis mõttes geniaalselt innovaatiline.
Fantaasiafännidele, kes ajurakkude rakendamise ees ei kohku, soovitaks kindlalt!
Muutis G.B., 25 veebruar 2013 - 20:58.