Tartu Ülikool - Ajakirjandus ja kommunikatsioon
Postitatud 12 juuli 2013 - 15:29
Postitatud 12 juuli 2013 - 17:28
Tanel, 12 juuli 2013 - 15:29, kirjutas:
5-20 minutit, sõltuvalt sellest kui palju jutuainet sa pakkuda suudad, mõnega on esimesest lausest selge, et ta võib koju tagasi minna, teisega jälle vastupidi esimesest lausest selge, et kindel selle eriala materjal. Enamik on siiski sellised vahepealsed, kellest on vaja selgemat sotti saada ja siis pinnitakse rohkem või vähem.
See eriala "katse" on aluseks su vestlusele muide, kui seal mingit lollust kirjutasid või vastupidi midagi erilist huvitavat, siis võid 90% kindel olla, et vestlusel tuleb see jutuks. Kirjalikku osa eraldi ei hinnatagi, koos vestlusega moodustab ta ühise "eriala katse" ja konkursipunktid tulevad kahe peale kokku.
Muutis XchopperX, 12 juuli 2013 - 17:29.
Postitatud 14 september 2013 - 13:20
Postitatud 14 september 2013 - 13:52
2) Minu ajal oli majanduses selline süsteem, et lõpphindel läks arvesse ainult üks kahest kontrolltööst, esimene oli mikro- ja teine makroökonoomika peale. Mikro on mingi räme nusperdamine, arvutamine jms, makro on aga puhas loogiline mõtlemine, ma vist esimest kontrolltööd ei teinudki, läksin kohe välja selle peale, kus saab mõelda ja natuke loba juurde ajada. Kohal ma seal aines ei käinud, ainult esimeses loengus ja aine sain kokkuvõttes C, mis rahuldas mind 110%. Vb. süsteem on muutunud praeguseks, aga eks sa ise tead kõige paremini kuidas teil süsteemid on, kui tahad võin sulle ulatuslikke majanduse konspekte saata või ka muude ainete kodutöid/konspekte, mul on kõik arvutis alles.
3) Kastmine on ilmselt septembri lõpus ja ristimine oktoobris kui juba vähe rohkem asjale pihta saate mis kogu instituudis toimub, kastmine tähendas minu ajal mingeid naljakad/veidraid ülesandeid raekoja paltsil ja mujal kesklinnas ja hiljem oli mingi pidu kuskil. Ristimine on natuke formaalsem üritus, kus antakse rebasevanne jms. aga pärast on ikka pidu.
Postitatud 15 september 2013 - 14:13
Olles värskelt eelmine aasta Majanduse läbinud, siis ütleks, et kuna paljud ajakirjandust õppivad tudengid on tulnud humanitaarsuuna pealt, siis on see aine neile lihtsalt raske. Ei ole tõesti midagi kaelamurdvat, aga minu jaoks oli esimene semester just see aine kõige suurem peavalu. Õppida võiks nagu ikka. Teooriat tuupida pole väga mõtet. Seminariülesanded on peamised. (meil olid seminarid kell 8 hommikul, seega mina sinna alati ei jõudnud )
Postitatud 03 oktoober 2013 - 17:21
Olen läbi ja lõhki humanitaar ja reaalained nagu nt matemaatika on kahjuks suhteliselt nullilähedane. Kas seda võib mingit moodi katsetes vaja minna? Sellest olen juba aru saanud, et selleks väga õppida ei saa ja silmaring peab lai olema jne.
Ja sihuke küsimus ka seal õppijatele, et kui katsetele läksite, kas siis olite juba kuskil mingeid kirjutisi avaladanud ja kui palju see tähtsust omab?
Postitatud 03 oktoober 2013 - 17:50
Tegelikult kokkuvõttes peale katseid ei olnud konkurentski teab mis suur enam. Meil oli alguses ikka kõvasti sissetahtjaid 50'le kohale, aga katsete lõpuks oli neid jäänud ainult ~70 ringis. Tee akadeemiline test üle 40 punkti, tee kirjalik katse ära ja ära lolli juttu vestlusel aja ning oledki põhimõtteliselt sees.
//Akadeemilises testis läheb küll matemaatikat vaja, jah. Aga minumeelest oli matemaatika osa üsna kerge (andmete piisavuse osa oli ainult hull nusperdamine).
Muutis MaZ, 03 oktoober 2013 - 17:52.
Postitatud 03 oktoober 2013 - 17:51
Hiljem on sul ainult üks aine - sissejuhatus majandusteooriasse - kus matemaatikat vaja läheb.
Postitatud 03 oktoober 2013 - 18:06
Postitatud 03 oktoober 2013 - 18:08
Tanel, 03 oktoober 2013 - 18:06, kirjutas:
Tere tulemast ülikooli.
Postitatud 03 oktoober 2013 - 18:12
Logit, 03 oktoober 2013 - 18:08, kirjutas:
Tanel, 03 oktoober 2013 - 18:06, kirjutas:
Tere tulemast ülikooli.
Pole esimene aasta ülikoolis ja sellega ei peegeldanud ma siiski ainult enda arvamust antud ainest.
Muutis Tanel, 03 oktoober 2013 - 18:13.
Postitatud 03 oktoober 2013 - 19:05
Postitatud 04 oktoober 2013 - 15:28
Postitatud 04 oktoober 2013 - 23:48
XchopperX, 03 oktoober 2013 - 19:05, kirjutas:
See, mida reaalselt vaja läheb, on mingi 10% sellest ainest (see ka enamasti makromajanduses, kus korratakse erinevate maksude arvutamine jms) Kui see meelde jääb, on väga hästi. ja reaalsetest struktuuridest ja praktilistest olukordadest on üsna vähe juttu. Tihti räägitakse mingitest mudelitest, mida ei saagi reaalsuses eksisteerida...
Ajakirjanikutöös tuleb majandusega kindlasti nii või naa tegemist (kõvad teemad nagu kinnisvara või riigi rahanduspoliitika, mis pole üldse harvad teemad ajakirjandusmaastikul), mingid põhitõed võiks kõrva taha kindlasti panna. Aga üldiselt on majanduses ka üsna palju loogikat.
Kokkuvõtteks: Majandusalaseid teadmisi läheb tulevikus üsna suure tõenäosusega vaja nii või naa, kuid nimetatud aine võiks olla kõvasti praktilisemate väljunditega ja seetõttu tekitab palju "miks seda vaja on" küsimusi. Kuna ta on mõeldud päris mitmete erialade tudengitele, siis ega siin kellegi konkreetseid huvisi nkn väga silmas ei peeta.
Muutis olenmatu, 04 oktoober 2013 - 23:49.
Postitatud 05 oktoober 2013 - 01:12
olenmatu, 04 oktoober 2013 - 23:48, kirjutas:
XchopperX, 03 oktoober 2013 - 19:05, kirjutas:
See, mida reaalselt vaja läheb, on mingi 10% sellest ainest (see ka enamasti makromajanduses, kus korratakse erinevate maksude arvutamine jms) Kui see meelde jääb, on väga hästi. ja reaalsetest struktuuridest ja praktilistest olukordadest on üsna vähe juttu. Tihti räägitakse mingitest mudelitest, mida ei saagi reaalsuses eksisteerida...
Ajakirjanikutöös tuleb majandusega kindlasti nii või naa tegemist (kõvad teemad nagu kinnisvara või riigi rahanduspoliitika, mis pole üldse harvad teemad ajakirjandusmaastikul), mingid põhitõed võiks kõrva taha kindlasti panna. Aga üldiselt on majanduses ka üsna palju loogikat.
Kokkuvõtteks: Majandusalaseid teadmisi läheb tulevikus üsna suure tõenäosusega vaja nii või naa, kuid nimetatud aine võiks olla kõvasti praktilisemate väljunditega ja seetõttu tekitab palju "miks seda vaja on" küsimusi. Kuna ta on mõeldud päris mitmete erialade tudengitele, siis ega siin kellegi konkreetseid huvisi nkn väga silmas ei peeta.
ehk siis kokkuvõtteks võib öelda: tehke majanduse alused endale selgeks, vahet pole kus või kuidas, aga tehke selgeks, üldised põhimõtted kuidas reaalne majandus toimib eesti riigis on väga vajalik edaspidi, vahet pole kuhu sa täpselt tööle lähed või kelleks saad, see on üks sigaouline asi.
Postitatud 18 november 2013 - 18:14
Minu meelest on kõige rõvedam aine hetkel õpioskused ülikoolis. Vajalikke teadmisi saab sealt kindlasti, kuid loengud on üldiselt igavad ja kodutöid on palju ning enamus neist on üsna mahukad. Kõige arusaamatum asi on minu jaoks õpipäeviku pidamine, mis on 90% ajast lihtsalt üks suur häma. Aga peab vist ära harjuma?
Lühidalt öeldes on siiski tore, meediaained on huvitavad. Sotsioloogia ja ühiskonnateooria on 50/50, olenevalt teemast võib olla väga põnev ja ka surmigav, eriti igav võib olla ühiskonnateoorias selliste vaimsete asjade üle filosofeerimine, mis läheb tihtipeale minu jaoks väga mulli ajamiseks. Kuid kui juba elulähedasemad teemad on, siis on ka huvitav.
Muutis MaZ, 18 november 2013 - 18:14.
Postitatud 22 november 2013 - 01:29
//Järgmine semester näed!!
Muutis olenmatu, 22 november 2013 - 01:33.
Postitatud 20 jaanuar 2014 - 19:51
Postitatud 23 jaanuar 2014 - 18:24
MaZ, 20 jaanuar 2014 - 19:51, kirjutas:
Sain ka D kätte Lisaks küsiks selle 7 EAP-lise aine "Organisatsioonikommunikatsiooni alused" kohta. Et mingi nii massive aine siis?
Muutis Tanel, 23 jaanuar 2014 - 18:24.
Postitatud 23 jaanuar 2014 - 19:57
8 kasutaja(t) loeb seda teemat
0 liiget, 8 külalist, 0 anonüümset kasutajat