Nii esimene aasta läbi.
Positiivne: Üllatavalt praktiline eriala; tekitab kindla tunde oma eriala valiku suhtes. Muidugi on ka teooriat tohutult palju, aga on näha, et võidelakse selle eest, et eriala lõpetanul oleks ka praktiline kogemus olemas. Tekitab kindluse tuleviku suhtes ja arusaam ajakirjandusest ja selle tähtsusest ja pahupoolest on tohutult avardunud. Pulleritsu näol on tegu tohutult hea õppejõuga, kes tõesti tegi asjad nii selgeks, et ma enne eksamit isegi kordagi midagi üle ei pidanud vaatama. Pulleritsu puhul on veel see tore, et ta tihti räägib, kuidas olla hea ajakirjanik, avaldades nippe ja praktilisi näiteid ka päriselust, mida ta on saavutanud oma kogemuse abil. Nii-öelda eriala saladusigi.Ta tõesti hoolib sellest, mis meist saab. Erinevalt mõnest teisest õppejõust, kes õpetab lihtsalt seda, mida enamvähem õpikutes räägitakse. Arusaam temast kui inimesest on hoopis teine, kui see, mida ma juttude ja lugemise põhjal arvasin.
Olen üks inimene nendest, kes on väga rahul oma eriala valikuga ja ei kahetse absoluutselt midagi. See on juba üks suuri põhjuseid, miks see eriala minu jaoks väärt on.
Samuti on erialast kasu sinu igapäeva elus. Sa tunned kuidas sa muutud sotsiaalselt võimekamaks, sest noh... eriala praktilisem pool sotsiaalset võimekust arendab.
Negatiivne:Esimesest poolaastast oli reaalselt väga vähe kasu. Väga palju üldiseid aineid, mis erialaga üsna vähe seotud on. Silmaringi avardamiseks muidugi hea. Samuti meeldis eesti keele kursus, mis tõesti mind kui kirjutajat arendas. Seetõttu oli järsku järgmine poolaasta väga tormiline ajakirjandus ja suhtekorralduse ainete poolest. Võiks olla ühtlaselt jaotunud.
Tihti oli raske mõista ülesannete tähtsust. Nii mõnedki ülesanded (ja mõned ainedki) olid üsna mõttetud ja praktiliselt reaalses elus nende kasutegur vast kunagi ei avaldugi. Usun, et see on üldiselt kogu ülikooli süsteemi kerge probleem, sest ainekava tuleb ju kuidagi ära täita ja mingi suhteliselt kitsa eriala (mitte otseselt teaduse) õpetamisel seda alati väga otstarbekalt teha ei saagi.
Suhtekorralduslik pool: Mina ei jõudnud absoluutselt esimese aasta põhjal selgusele, kas suhtekorralduslik pool mind huvitab või mitte, sest selle õpetamine oli lihtsalt minu jaoks puudulik.
Kokkuvõttes siiski, kui keegi on huvitatud ajakirjandusest, siis te kindlasti ei pea kahetsema siia õppimatulemist. Samuti suhtekorralduslik pool ei ole kindlasti nii puudulik kui mul, kui huvituda kõikidest selle eriala (ka mittekohustuslikest) ainetest. Samuti ei pea kartma, kui te arvate, et te pole piisavalt aktiivsed, jutukad tegelinskid, sest eriala seda nõuab. Mina seda kartsin oma introvertse iseloomuga. Aga eriala ning siin olevad inimesed teis seda poolt kindlasti arendavad.
Muidugi olen ma ise ka alles veidi roheline, seega ma absoluutset tõde selle eriala kohta ei oska edastada ka ise.
Muutis olenmatu, 26 juuni 2013 - 14:42.