the-21-man, 29 mai 2012 - 12:17, kirjutas:
tegelikult oleme me kõik lihtsameelsed rumalad inimesed. sellepärast usutaksegi üldteada tõde ja kuni keegi riigipea official infoga välja ei tule, siis pea terve inimkond usubki seda, mis neile ametlikult ette söödetakse. kõik muu on vale, sest keegi pole seda confirminud ja koolis õpetaja ka sellest midagi ei rääkinud. muistsed inimesed uskusid, et illojimid on jumalad taevast, sest neile õeldi nii. ja üldse miks peakski keegi millegiga välja tulema? praegune maailmapilt neile väga kasulik, kes asuvad kõrgemal. mõni vend, kes on on nt. for real ufot näinud ja sellest räägib, on "segane". ja enne, kui otsest sõda ufodelt meile ei tule, niikaua pole ka ufosi "olemas".
Oeh..
Ma lugesin su postitust viis korda ja ma tõesti ei saa aru, mida sa sellega öelda tahad. Loogiline seos lausetel ja lause osadel lihtsalt puudub. Aga vaatamata sellele, ma proovin aru saada ja teen omapoolsed järeldused ja sulle vastates eeldan, mida sa öelda tahtsid.
Esiteks, mulle tundub, nagu sinu meelest on väär, lihtsameelne uskuda üldteada tõdesi. Ma tiirleb ümber päikese ja omakorda keerleb ümber oma telje - üldteada tõde. Kas inimesed on rumalad ja lihtsameelsed, et teaduslikult tõestatud tõde usuvad? lol?
Teiseks, see mida koolis õpetatakse ja räägitakse tuleb teadusest. Ei ole ansip see, kes füüsika õpikuid kirjutab. Kui sina või keegi teine ennem pythagorase teoreemi ei usu, kuni keegi riigijuhtidest seda "confirminud" pole, siis on see selle üksiku inimese probleem.
Lõpetuseks, sinu ja teiste vandenõuteoreetikute loogikas on üks ääretult vale arusaam. Te seate kahtluse alla kõik "ametliku", kõik mis tuleb haridusest ja ajakirjandusest (
ilmselgelt kõik ajakirjanduse vahel edastatav info ei ole 100% tõene, kuid väär oleks eeldada, et kõik on vale) jne, seate kahtluse alla üldlevinud arusaamad, tõed, mis on leidnud laialdast kinnitust.
Kuid te ei sea kahtluse alla neid samuseid vandenõuteooriaid, millesse te nii paadunult usute. Te loete internetist igasugust paska ja vaatate igat ettejuhtuvat videot youtubes naeruväärsetest ja fantaasiarikastest teooriatest ja te usute neid silmapilk ning arvate, et olete "valgustatud".
Te ei usu kinnitatud, kuid usute kinnitamatut infot.
Selline inimese maailmapilt, kus inimene usub ainult "
confirmitud" (nagu sa ennast peenelt väljendasid) infot on igati õige ja ratsionaalne käitumine. Selle tõestamiseks toon ma sulle lihtsa näite: Sina usud üpris valimatult kõike informatsiooni ja teooriaid mida sa internetist leiad. Võtame näiteks religioonid. Erinevaid reeligioone
(teooriad meie päritolu kohta) on maailmas läbi ajaloo olnud tuhandeid. Enamus neid religioone on üksteisega vastuolus, seega ilmselgelt ei saa kõik tõele vastata. Veel enam, enamus religioone tunnistavad ainult enda religiooni tõesena, mis tähendab, et kui isegi "jumal" on olemas ja ta on kuidagi mingisuguse püha õpetuse planeet maale läkitnud ja tahab, et inimesed seda järgiksid, siis peaks tõle vastama üksainus religioon. Seega, kõik teised tuhanded religioonid peaksid olema vale, välja mõeldud.
Õnneks üksi religioon tõele ei vasta, teadusliku kinnitust pole saanud ehk siis nagu sina seda ütlesid: "pole confirmitud". Kas kõik need inimesed, kes neid religioone ei usu on lihtsameelsed? rumalad? Ei ole. Vastupidi, nad on täiesti aruka ja ratsionaalse mõtelemisega. Nad usuvad ainult "ametlikult kinnitatut".
Sama kehtib sinu teooriatele. Rääkimata sellest, et need on lihtsalt teooriad ja ametliku kinnitust pole leidnud, puudvad neil teooriatel tõsiseltvõetavad tõendid ja puudub loogika, loogilised argumendid. Ja palun, kellegi inimese tunnistus või mingi udune pilt ufost pole mingisugune tõsiseltvõetav tõend.
Erakordsed väited nõuavad erakordseid tõendeid. Ja sina usud vaatamata sellele suurt enamust neid ja mulle isegi kohati tundub, et sa usud kõike vandenõuteooriaid, millele sa internetis otsa komistad.
Nüüd palun vasta, kumb meist see rumal ja lihtsameelne siin on?
Muutis credanoob, 29 mai 2012 - 19:47.