purshay, 13 veebruar 2013 - 03:42, kirjutas:
Saage aru, et ajateenistus polegi mõeldud selleks, et teil oleks lõbus ja tore puhkus. Sellel on ikkagi riigikaitseline eesmärk ja polegi mõeldud, et kõigile meeldiks. Vabatahtlikuks muutmine ei oleks enam ajateenistus. Kui vähegi süsteemi jagate, siis peaksite aru saama, et vabatahtlik ei saa see kuidagi olla. Sellisel juhul peaks olema palgaarmee, et oleks täidetud NATO poolt nõutavad nõuded. Meie riigil puudub selline majanduslik tugevus, et palgaarmmed üleval hoida. Meile sobib reservarmee ja selleks ka ajateenistus. Kedagi ei huvita, et paljudele see ei meeldi ja keegi ei hakka ajateenistuse jooksul teid poputama, et teile seal meeldima hakkaks. Sama teema nagu kiirusepiiranguga. Kedagi ei huvita, et sulle ei meeldi 50-ga linnas sõita. Seadus on seadus ja sellel on oma eesmärk. Teises teemas on seda jauratud juba kümneid lehekülgi ja tulemust ikka pole. Kui tuleb minna, siis tuleb juba võtta maksimum, mida pakutakse. Endale vea külge valetamine peaks mehele eneseväärikuse pihta käima ja pigem häbi olema, kui selle ärplema hakata. Ma ei arva, et ajateenistus teeb poisist mehe ja pole seda kunagi arvanud. Kui sa olid enne ajateenistust mees, siis oled pärast ajateenistust sama mees edasi ja kogemuse võrra rikkam. Kui oled saamatu ja näed alati probleemi keskkonnas, mitte endas, siis teenistuse jooksul ei muutu mitte midagi.
Jutust tuleb välja nagu oleksid ajupesu saanud. "See on seaduses kirjas, järjelikult on see 100% õige. Ärgem küsitlege miks või milleks, kedagi ei huvita. Nii lihtsalt on". Ajad muutuvad. Siis kunagi ongi sudden newsflash 'omg seda süsteemi oleks juba ammu tulnud muuta'...
Ja ega ei pruugi ikka küll olla sama inimene peale teenistust. Sealne kord kus ajusid nussitakse iga väiksema asja pärast ja kus inimene ei ole iseenda peremees võib närvidele mõjuda ja välja saades hakkad end teiste peal välja elama... Tean omast tutvusringkonnast inimesi kes on peale ajateenistust muutunud ja ei ütleks et paremuse poole.
See jutt et ajateenistuse vältimiseks midagi teha häbi olema peaks on hale mõjutusvahend inimestele kes saavad aru millise aja ja ressursi raiskamisega tegelikult tegemist on. See ei toimi, try again. Kui ma teaksin et pääseksin midagi öeldes/tehes kindlalt probleemideta ajateenistusest siis tõenäoliselt kasutaksin võimalust ja olen kindel et ka paljud teised teeksid nii.
Kui sul on reaalne motivatsioon ennast proovile panna või oled hingelt patrioot ja tahtmine minna siis palun, aga ma ei näe mõtet sunniviisiliselt röövida noort inimest tema igapäevaelust kus ta võib isegi edukas olla, puhtalt selle pärast et vanus tiksus täis ja kord nõuab. Eriti kui huvi ja tahtmine on olematu.
Nagu aastaks personaaltreener letsgo, kui eesmärk on saada heas vormis inimesi kes suudaks combatis osaleda or w/e... aga mis mõte on sellel et igal hommikul brainfuckitakse millise kraadi alt su voodilinad volditud on ja kapirallid n shit. Pooldaksin palgaarmeed, mis Eestis end kahjuks ära ei tasuks. Samas on kogu Eesti armee nagunii pigem sümboolse väärtusega seega ei oleks erilist vahet, oleks huvitav näha kui suur protsent reservist 'olukorra' ajal reaalselt aktiviseeruks...