HĂŒppa postitusele

Change

Ajateenistus vabatahtlikuks

Sellel teemal on 160 vastust

HÀÀletus: Poolt vÔi vastu? (231 liiget on hÀÀli andnud)

Poolt vÔi vastu?

1. Poolt (159 hÀÀlt [68.24%])

HÀÀlte protsent: 68.24%

2. Vastu (74 hÀÀlt [31.76%])

HÀÀlte protsent: 31.76%

HÀÀleta KĂŒlalised ei saa hÀÀletada

Mark.

Liige

• liige
  • Liitus:29 dets 2007

Keeksta Tha Buffalo., 14 juuli 2011, 23:10, kirjutas:

Mark., 14 juuli 2011, 22:32, kirjutas:

Keeksta Tha Buffalo., 14 juuli 2011, 21:32, kirjutas:

iga mees peaks ikka lÀbi kÀima sÔjavÀe.
pmst kui sa oled 7aastane siis sa ei taha kooli ka minna, aga fakt on see et ilma targaks ei saa. ja ma ei saa aru mida vĂ”tavad ĂŒldse mingi 15aastased sĂ”na siin.

Vaata postitust

Kas siis kui mina ei lĂ€he sĂ”javĂ€kke ja sina lĂ€hed, oled sina pĂ€rast sĂ”javĂ€ge minust suurem mees ? Praegune sĂ”javĂ€gi ei tee mitte ĂŒhestki memmekast meest, see on lihtsalt ajaraisk neile, keda selline asi ei huvita.

Vaata postitust

mitte ilmtingimata, aga nt. mingist arvutifriigist kes muidu midagi asjalikku ei tee (s.h. trenni) on see kohe kindlasti kasulik. ja pealegi pole siin mÀngus indiviidi huvid ainult. kui on vaja kunagi isamaad kaitsta, siis vÀhemalt on inimesed Ôppind relva laskma ja vÀrki ( ja palun Àra tule rÀÀkima, et sa vÔid ise ka metsas mÀrki lasta ),

Vaata postitust

Need, kes metsas vĂ”i lasketiirus regulaarselt mĂ€rki kĂ€ivad laskmas on kindlasti osavamad relva kĂ€sitlemises, kui need, kes pĂŒssi kaitsevĂ€es esimest korda kĂ€tte saavad. Muide see "arvutifriik" vĂ”ib osutuda riigile palju kasulikumaks, kui mingi kaitsevĂ€e lĂ€binud katlakĂŒtja.

Ning Logitile niipalju, et sry, aga mul tÔesti pole vaja CE ning DE kategooria juhilube.

Muutis Mark., 14 juuli 2011 - 22:15.

sokC

Inkvisiitor

• ILLUMINAAT
  • Liitus:17 veebr 2008
  • Sugu:mees
KÔik need plussid on vÀga pinnapealsed.

8-11 kuuks öelda Àra oma tavapÀrasest elust ja plaanidest, et teha tasuta lube?

See teistega arvestamine ja ajast kinni pidamine on omadused, mida ĂŒks normaalne inimene saab juba kodusest kasvatusest kaasa ja kui see puudulikuks jÀÀb siis Ă”pib seda iseseisvalt teistega suheldes ja ĂŒleĂŒldse mingeid suhteid omades.

Postitas pildi

Meelis

€ € € € € €

• liige
  • Liitus:07 dets 2005

Logit, 14 juuli 2011, 18:43, kirjutas:

EI. Palju oleks neid noori, kes vabatahtlikult raiskaks oma elust ĂŒhe aasta. Ma usun,et see protsent oleks vĂ€ga vĂ€ga vĂ€ike.

Meelis, 14 juuli 2011, 17:46, kirjutas:

Kogu sĂŒsteem ĂŒmber teha. Mingisugune noorteaeg ikka jĂ€tta, kust algteadmised omandad. KĂ€id seal Ă€ra, siis on aga vĂ€ljaĂ”pe selline nagu sa kĂ€iksid komandeeringus. Üks nĂ€dal kodus, ĂŒks kuni X nĂ€dalat teenistuses. Siis jÀÀb vĂ€hemalt selline vĂ”imalus, et ajateenija saab ka selle perioodi ajal enda asjadega tegeleda.

Vaata postitust

Mina isiklikult oleks ĂŒhe ropsuga selle 8-11kuud Ă€ra, kui kĂ€iks 2-3aastat iga paari nĂ€dala tagant kuskil vĂ€ljaĂ”ppet saamas. Kahju vaadata, kuidas see ĂŒks aasta tundub nii pikk aeg,et ei saa vĂ€lja kannatada.

Vaata postitust

Na, kui sul miskit pooleli vĂ”i sa ise tahad midagi ette vĂ”tta, siis 8-11 kuu peal olles on see vĂ”imatu. KĂ”ik toimib sul vastavalt nii nagu seal parasjagu nööre tĂ”mmatakse. Selles mĂ”ttes oleks selline variant parem, kuna siis jÀÀb sul vahepeal ka piisavalt aega enda jaoks. Miks 2-3 aastat? Kui vĂ€ljaĂ”pet lĂŒhendada, siis selline asi kestaks ehk aasta.

Ütleme nii, et vĂ€ljaĂ”ppe kohapealt tuleks kĂŒll mingisugused muutused sisse viia, aga sinna minekut ma ei kahetse. Meil oli lihtsalt ĂŒks vĂ€gevamaid seltskondasid seal. Saad palju uut teada nii teiste, tehnika jne kohta. Isegi ennast avastad seal mingil mÀÀral.

Muutis Meelis, 14 juuli 2011 - 22:27.

Rix

Liige

• liige
  • Liitus:03 okt 2009

Outset, 14 juuli 2011, 21:24, kirjutas:

Wow, sa oled 20 ja kirjutad ikkagi pealkirjas oleva sÔna valesti?
Aga igatahes, ise tahaks ka, et vabatahtlikuks, kuna tÔesti ei nÀe mingit joont endas, millega ma saaks eesti riigile kasuks olla. :facepalm:.

Vaata postitust

Oi anna andeks ma ei teadnud et meil foorumis on Ôigekeelsus professorid kes seda mÀrkaks.
:(

gomez

Stranger

• liige
  • Liitus:01 dets 2004
Objektiivse hinnangu annavad asjale ikka need, kes on Àra kÀinud. Olgu see siis positiivne vÔi negatiivne. Punkt.
There is only one success - to be able to spend your life in your own way.

Outset

I Just Got This Symphony Goin'

• liige
  • Liitus:28 nov 2007

Rix, 14 juuli 2011, 23:25, kirjutas:

Aga igatahes, ise tahaks ka, et vabatahtlikuks, kuna tÔesti ei nÀe mingit joont endas, millega ma saaks eesti riigile kasuks olla. :facepalm:.

Vaata postitust

Oi anna andeks ma ei teadnud et meil foorumis on Ôigekeelsus professorid kes seda mÀrkaks.

Vaata postitust

Saad andeks.
Endal on nĂŒĂŒd tĂ€nu ĂŒlikoolile niikuinii 5a kindlalt vaba, aga vĂ”imalik, et muudan nende aastate jooksul meelt. Teine asi on muidugi tervis, mis mul ĂŒldiselt pĂ€ris kehvake on(jamad liigestega).

K

Liige

• liige
  • Liitus:12 jaan 2005

Logit, 14 juuli 2011, 19:28, kirjutas:

sokC, 14 juuli 2011, 19:23, kirjutas:

Logit, 14 juuli 2011, 19:18, kirjutas:

K, 14 juuli 2011, 19:09, kirjutas:

A sellele ei mÔtle, et elu vÀljaspool ajateenistust pole lihtsalt lineaarne rÀnnak marsruudil kool-töö-pere?
8-11 kuud on katastroof, kui sa end kĂ”ikmĂ”eldavate organisatsioonide ja ĂŒritustega sidunud oled. Kui ambitsioonid elus on nĂ”ks suuremad, siis vĂ”ib see "puhkus" pĂ€ris mitmele pĂŒĂŒdlusele vee peale tĂ”mmata.

Vaata postitust

See "Puhkus" pole asi, mis ainult ĂŒhel isikul tuleb lĂ€bi kĂ€ia ja mis oleks vĂ€ga uus asi. Vaevalt on siin elus asju, mis ei kannata 8-11kuud oodata. Ja nagu öeldi, kes tahab, saab Ă€ra ka hiilida.

Vaata postitust

Aa. No kui teised ka raiskavad oma elust 8-11 kuud, siis suva. VÔib ju ka.

Vaata postitust

Umbes nii ja. Kui sa pole ainuke, siis mĂ”istetakse sind rohkem. Ala, kui mingi usupoiss peab kĂ€ima aasta kuskil rĂ€ndamas ĂŒksi, vaevalt,et seda mĂ”istetakse. SĂ”javĂ€gi on aga ĂŒsna mĂ”istetav asi. Saab akadeemilist vĂ”tta, saad edasi lĂŒkata jms.
Niigi on ta ĂŒsna leebeks lĂ€inud. Mis siis oleks, kui tĂ€pselt 18aastaselt keskkoolist vĂ”etakse, vot siis vĂ”ib öelda,et ajab elu sassi. Hetkel saab aga oma elu vĂ€ga sobivalt Ă€ra korraldada ja keegi ei tohiks öelda,et temale tuli ajateenistus ĂŒllatuslikult. Ise peab hoolas olema ning teada andma, kui tahad pikendust vĂ”i erandit vms.

Vaata postitust

Brrrrrrp. Kui ma ei oleks juba suht kindel, et ma arstlikus vabastuse saan, siis mul oleks vesi ahjus pĂ€rast pikenduse lĂ”ppu. Ülikoolis ei toimu ainult Ă”ppetegevus, kui ĂŒliĂ”pilasorganisatsioonides aktiivne olla ning ka vĂ€liskontaktidega asju orgunnida, siis on 8-11 kuud loodusĂ”nnetus. Mingi metsas roomamine on minu jaoks suht multifilmimaailm nĂŒĂŒdseks, pĂ€ris elukool on siinsamas Tartus.

Keeksta Tha Buffalo.

its all about papers kid

• liige
  • Liitus:14 mĂ€rts 2010
fakt on see, et kĂ”ik kes ei taha sinna minna leiavad et see on mĂ”ttetu ja leiavad vabandusi. ma ei saa aru mida siin ĂŒldse vaielda on.
boms ei taha ka tööd teha ja ĂŒtleb et see on mĂ”ttetu. on siis? mĂ”elge igaĂŒks ise
KEEXMAISTER
Postitas pildi

sokC

Inkvisiitor

• ILLUMINAAT

Keeksta Tha Buffalo., 15 juuli 2011, 13:47, kirjutas:

fakt on see, et kĂ”ik kes ei taha sinna minna leiavad et see on mĂ”ttetu ja leiavad vabandusi. ma ei saa aru mida siin ĂŒldse vaielda on.
boms ei taha ka tööd teha ja ĂŒtleb et see on mĂ”ttetu. on siis? mĂ”elge igaĂŒks ise

Vaata postitust

Sa vĂ”iksid veidi kergemate norkootikumide peale ĂŒle minna. Kui selline elu nagu kodutud-töötud elavad sobib, siis jah, töötamine on mĂ”ttetu. Ma usun, et siin foorumis kĂ”ik sihivad kĂ”rgemale kui seda prĂŒgikasti kĂ”rval odeka joomine on. Mis moodi sai sulle ĂŒldse tunduda, et see on hea nĂ€ide?

Postitas pildi

MĂ€kk

ModeliitmÀkk

• auliige
  • Liitus:16 juuni 2004

Outset, 15 juuli 2011, 11:42, kirjutas:

Vaata postitust

Vaata postitust

Saad andeks.
Endal on nĂŒĂŒd tĂ€nu ĂŒlikoolile niikuinii 5a kindlalt vaba, aga vĂ”imalik, et muudan nende aastate jooksul meelt. Teine asi on muidugi tervis, mis mul ĂŒldiselt pĂ€ris kehvake on(jamad liigestega).

Vaata postitust

Parandan, et sul on 3 aastat kindlalt vaba. Siis kevadel tuleb raudselt kutse ja tahetakse suveks vÀkke vÔtta.
Posted Image
“Whereof one cannot speak, thereof one must be silent.”
― Ludwig Wittgenstein

DrLove

Liige

• liige
  • Liitus:10 jaan 2009
töö kohapealt muidu seda, et seadusega on sÀtestatud see, et sÔjavÀe tÔttu ei tohi tööandja sind lahti lasta.

ise leian tho, et sĂ”javĂ€gi on ikka ilgelt mĂ”ttetu. olen rĂ€igelt palju kuulnud sĂ”javĂ€es kĂ€inud tĂŒĂŒpide arvamusi ning kĂ”ik nad on sama öelnud: kĂ”ik teadmised ja oskused omandatakse seal esimese 3 kuu jooksul Ă€ra ning pĂ€rst seda on lihtsalt TUIM TÜHJA PASSIMINE. no nahhui ma pean veel 5 vĂ”i 8 kuud kuskil kasarmus niisama passima, kui saaksin selle asemel pĂ€ris maailmas midagi kasulikku Ă€ra teha. ja see kĂ€i sĂ”javĂ€es Ă€ra saad "meheks" jutt on ka debiilne. hull tĂ€iskasvanud mees olen kĂŒll, kui pĂ€evad lĂ€bi metsas pĂŒssidega mĂ€ngin. vb vene ajal oli jah nii, et karm kord ja distsipliin vormisid poistest mehed, aga tĂ€napĂ€eval sĂ”javĂ€es muud ei tehta kui passitakse tĂŒhja ja mĂ€ngitakse lolli.

Meelis

€ € € € € €

• liige
  • Liitus:07 dets 2005

DrLove, 15 juuli 2011, 14:24, kirjutas:

töö kohapealt muidu seda, et seadusega on sÀtestatud see, et sÔjavÀe tÔttu ei tohi tööandja sind lahti lasta.

ise leian tho, et sĂ”javĂ€gi on ikka ilgelt mĂ”ttetu. olen rĂ€igelt palju kuulnud sĂ”javĂ€es kĂ€inud tĂŒĂŒpide arvamusi ning kĂ”ik nad on sama öelnud: kĂ”ik teadmised ja oskused omandatakse seal esimese 3 kuu jooksul Ă€ra ning pĂ€rst seda on lihtsalt  TUIM TÜHJA PASSIMINE. no nahhui ma pean veel 5 vĂ”i 8 kuud kuskil kasarmus niisama passima, kui saaksin selle asemel pĂ€ris maailmas midagi kasulikku Ă€ra teha. ja see kĂ€i sĂ”javĂ€es Ă€ra saad "meheks" jutt on ka debiilne. hull tĂ€iskasvanud mees olen kĂŒll, kui pĂ€evad lĂ€bi metsas pĂŒssidega mĂ€ngin. vb vene ajal oli jah nii, et karm kord ja distsipliin vormisid poistest mehed, aga tĂ€napĂ€eval sĂ”javĂ€es muud ei tehta kui passitakse tĂŒhja ja mĂ€ngitakse lolli.

Vaata postitust

Ju nad on sulle valetanud, kuna peale SBKd hakkab ĂŒksikvĂ”itleja, rĂŒhma, kompanii jne vĂ€ljaĂ”pe. Lihtsalt nad vĂ”iksid asja veidikene ĂŒmber teha ja ajakava paremini planeerida. TĂŒhja passimist on, aga seda on vĂ€he... vĂ”i siis metsalaagrites vahepeal.

Tegevuse hulk muidugi oleneb ka sellest kuhu vÀkke sa satud.

Outset

• liige

MĂ€kk, 15 juuli 2011, 14:21, kirjutas:

Vaata postitust

Vaata postitust

Saad andeks.

Vaata postitust

Parandan, et sul on 3 aastat kindlalt vaba. Siis kevadel tuleb raudselt kutse ja tahetakse suveks vÀkke vÔtta.

Vaata postitust

Aga kui mul magister koos bakaga 5a on( TTÜ kolledĆŸi maastikudisain). Aga ma peaks pmst saama pikendust taotleda siis?

sokC

Inkvisiitor

• ILLUMINAAT

Outset, 15 juuli 2011, 17:47, kirjutas:

Vaata postitust

Vaata postitust

Saad andeks.

Vaata postitust

Vaata postitust

Aga kui mul magister koos bakaga 5a on( TTÜ kolledĆŸi maastikudisain). Aga ma peaks pmst saama pikendust taotleda siis?

Vaata postitust

Kedagi ei koti. Isegi kui sa 3 aastaga ei jÔua baka kÀte saada, lÀhed ikkagi aega teenima. YOU'RE IN THE ARMY NOW!

Muutis sokC, 15 juuli 2011 - 17:12.

Postitas pildi

ИĐČĐ°Đœ

NEOTIBLA 4 LIFE

• REPTIIL
  • Liitus:10 juuni 2004

DrLove, 15 juuli 2011, 14:24, kirjutas:

Lol. Pmst samas firmas, kus ma tööl olen, on olnud mitu juhtumit, kus tĂŒĂŒp on sĂ”javĂ€kke lĂ€inud, tuleb tagasi, saab 1 kuu töötada ja siis vallandatakse ta (otsitakse piisavalt dirti isiku kohta ja olemas). Lihtsalt selle pĂ€rast, et selle aja peale on juba asendus leitud ning sind pole vaja enam. Seega njah. No can do niggas.

NeoNetis aastast mine munni (2002) - endine oggyslayer aka Pirat aka IVAN 30cm+

Postitas pildi

Outset

• liige

sokC, 15 juuli 2011, 18:05, kirjutas:

Outset, 15 juuli 2011, 17:47, kirjutas:

Parandan, et sul on 3  aastat kindlalt vaba. Siis kevadel tuleb raudselt kutse ja tahetakse suveks vÀkke vÔtta.

Vaata postitust

Vaata postitust

Kedagi ei koti. Isegi kui sa 3 aastaga ei jÔua baka kÀte saada, lÀhed ikkagi aega teenima. YOU'RE IN THE ARMY NOW!

Vaata postitust

Shit, peab siis arstlikus pÔruma, vÔi siis minema ikkagi...

Novriil

Liige

• liige
  • Liitus:14 veebr 2008
Midagi ajateenistuse vastu kĂŒll pole aga samas poolt ka pole. Nii palju kui venna jutust ja tuttavate jutust tean siis see suht pointless vĂ€rk. Õpid kĂŒll natuke aga samas lĂ”pu poole lĂ€heb kĂŒll mĂ”ttetuks. Ta oli sidemees, siis ĂŒhel pĂ€eval paned juhtme maha, teisel pĂ€eval vĂ”tad ĂŒles. Vahepeal isegi ei kontrollitud kas töötab.
Hea meelega lĂ€heks orkestrisse aga sinna on ajateenistusele raske saada + palju Ă”nne vaja, et koht vabaneks. Lootma, et mingi trompet lĂ€heb pensionile. Seal pidi olema mingi 2t proovi iga pĂ€ev ja ĂŒle jÀÀnud ajal joodi ainult + esinemiste eest saab raha jms. Tuttav oli seal rÀÀkis kuidas kĂ€is autoga seal iga pĂ€ev.
Hard work beats talent, when talent doesn't work hard.

muhemees

Vana Hea

• liige
  • Liitus:07 juuli 2006

Novriil, 15 juuli 2011, 18:29, kirjutas:

Midagi ajateenistuse vastu kĂŒll pole aga samas poolt ka pole. Nii palju kui venna jutust ja tuttavate jutust tean siis see suht pointless vĂ€rk. Õpid kĂŒll natuke aga samas lĂ”pu poole lĂ€heb kĂŒll mĂ”ttetuks. Ta oli sidemees, siis ĂŒhel pĂ€eval paned juhtme maha, teisel pĂ€eval vĂ”tad ĂŒles. Vahepeal isegi ei kontrollitud kas töötab.
Hea meelega lĂ€heks orkestrisse aga sinna on ajateenistusele raske saada + palju Ă”nne vaja, et koht vabaneks. Lootma, et mingi trompet lĂ€heb pensionile. Seal pidi olema mingi 2t proovi iga pĂ€ev ja ĂŒle jÀÀnud ajal joodi ainult + esinemiste eest saab raha jms. Tuttav oli seal rÀÀkis kuidas kĂ€is autoga seal iga pĂ€ev.

Vaata postitust

MÀkk vist sebis ka end orkestrisse kui ma Ôigesti mÀletan.
ja sidemehed Paldiskis ainult puhkust saavadki...mul endine klassivend oli seal, iga nv peale SBK'd said linnaloale ja muul ajal istusid niisama kasarmus ja mÀngisid turakat

Ega's midagi, hea et sedagi.

doker

Muidu asjatundja.

• liige
  • Liitus:01 mĂ€rts 2006
VahekokkuvÔte teemale oleks selline, et kes tunneb sÔjavÀe vastu huvi, see nÀeb ainult plusse. Aga need plussid on ka nii mÔttetud minu silmis.
Saab uusi tuttavaid - selle pĂ€rast kĂŒll ei tasuks vĂ€kke minna. Samamoodi leiab lahedaid uusi tuttavaid nĂ€iteks ĂŒhikasse elama minnes.
Õpib relva kĂ€sitsema - kes tunneb asja vastu huvi, see leiab nagunii vĂ”imaluse, kuidas lasta jms. MĂ”ttetu nagu lasta tĂŒĂŒpidel Carl Gustaviga kĂŒmneid tuhandeid eurosid ĂŒhe pĂ€evaga vastu taevast lasta, kes asja vastu huvi ei tunne.
Ja kes on enne ajateenistust "poiss", siis ega sellest seal "meest" ei saa. Pigem, kui asjadega hakkama ei saa, hakatakse karistama, mĂ”nitama jne jne. Öö otsa moppi lĂŒkata puhtalt selle tĂ”ttu, et ĂŒldfĂŒĂŒsiline vorm ei vĂ”imaldanud 25 kĂ€tekĂ”verdust jĂ€rjest ĂŒhe soojaga teha vĂ”i joosta 40kg kaaluva seljakotiga 5 kilomeetrit peatusi tegemata, on ikka puhas lollus.

NÀiteks mina, pÔhilised asjad, miks ma ei taha minna ajateenistusse:
Üks vĂ€ga vĂ€heseid asju, mida ma maailmas tĂ”eliselt kardan, on relvad. Ei taha mina vaadata, kuidas keegi nendega laseb. Kuulata jutte, kuidas tahaks afgaani minna ja rĂ€tikupĂ€id lasta. Ja kĂ”ige vĂ€hem, ise tulistada.
Ja lisaks ka fĂŒĂŒsiline vĂ€rk. Esiteks nĂ€iteks seda, et mul on krooniline kurgupĂ”letik, kui ma kasvĂ”i kilomeetri jooksen siis mul kĂ”ri paistetab sisuliselt kinni ja mul on vĂ€ga raske hingata.

// lisasin hÀÀletuse :D

Muutis doker, 18 juuli 2011 - 17:24.

Cheap ain't badass, badass ain't cheap.

K

Liige

• liige
  • Liitus:12 jaan 2005

K, 15 juuli 2011, 13:35, kirjutas:

Brrrrrrp. Kui ma ei oleks juba suht kindel, et ma arstlikus vabastuse saan, siis mul oleks vesi ahjus pĂ€rast pikenduse lĂ”ppu. Ülikoolis ei toimu ainult Ă”ppetegevus, kui ĂŒliĂ”pilasorganisatsioonides aktiivne olla ning ka vĂ€liskontaktidega asju orgunnida, siis on 8-11 kuud loodusĂ”nnetus. Mingi metsas roomamine on minu jaoks suht multifilmimaailm nĂŒĂŒdseks, pĂ€ris elukool on siinsamas Tartus.

Vaata postitust

Ma pean Ă€ra mĂ€rkima, kuivĂ”rd amĂŒseeriv on asjaolu, et Wolli otsustas seda postitust oma signas "iroonilselt" tsiteerida, olles ise eri kaalutlustel nii ĂŒlikooli kui ka ajateenistusega mĂ€rkimisvÀÀrselt vĂ€hesel mÀÀral (loe: umbes sama palju kui herned ja höövlid) seotud.

You fail at irony.

Uue eelnÔu lubadus, et arstitudengid saavad 3 kuuga vÀlja, on tervitatav muidu. Mida vÀhem see primitiivne lollimÀng haritud inimeste aega kulutab, seda parem. Laieneks ajapikendus ja magistrile, oleks pÀris hea elu juba...

Muutis K, 19 juuli 2011 - 22:31.

11 kasutaja(t) loeb seda teemat

0 liiget, 11 kĂŒlalist, 0 anonĂŒĂŒmset kasutajat