pruunid oravapoisid, 30 aug 2010, 21:54, kirjutas:
ja see võistlus ei ole kohe kindlasti tehtud kellegi mõnitamiseks
Hmm.. jah, meil siin nüüd Neoneti juhtkonnas tekkiski küsimus, et kelle pilt see on seal? Minu isiklik suhtumine siin alafoorumis nende piltide kohta ja ka üleüldiselt on see et.. kui autor sellest reaalset ja ka teistele arusaadavat kahju ei saa (olgu siis vaimne või materiaalne), siis ei ole suurt probleemi. Samuti see, et vastavad pildid peavad olema kas avalikus ruumis (internetis) või avalikus ruumis tehtud (tänaval, avalikul üritusel). Seda juhul, kui ei ole autori nõusolekut.
Ehk siis kui googledada mingi palmi pilt ja seda töödelda, siis on okei. Kui ma lähen õue ja teen majast pildi, siis see on okei.
Mure tekib meil siis, kui pildil olev isik konkreetselt leiab, et antud võistlus põhjustab talle kahju. Ning ka teistele inimestele näib see sellisena.
Kui me vaatame erinevaid paroodiaid või meme', siis seal ei ole miski suunatud konkreetse isiku vastu, vaid pigem tema avaliku figuuri.
Okei, ma ei jahu sellest teemast rohkem siin... Lihtsalt, kui siin (või mõnes teises võistluses) selgub, et meil ei ole moraalset õigust vastava pildi töötlemiseks, siis me canceldame vastava võistluse või muudame pilti. Oleneb olukorrast.
Tulles tagasi selle geiparaadi juurde, siis tegu on avaliku üritusega, millel on sümboolne ja seal olevatel isikutel figuratiivne tähendus. Lugedes seda teksti, mis seal teises teemas on, siis ma leian, et selle kõrval ei ole paari pildi tegemine küll mingi probleem. Vaadake kasvõi poliitikuid... valimisreklaamid, pehmed ja karvased.. jne..
Edit: Aa.. täpsustaksin veel, et kui on autori keeld, siis võiks ka hoiduda selle pildi töötlemisest. Näiteks pilti mõne inimese fotoblogist, kus on reaalselt kirjas, et antud pilte tohib kasutada ainult autori nõusolekuga.
Muutis --jee7--, 30 august 2010 - 21:30.