Kassu, 22 nov 2009, 01:25, kirjutas:
Kui me vaataks endiseid NSVL riike, siis oleme me ju, ma pakun ilma uurimata, ikka päris esimeste seas, igasuguse arengu koha pealt...

Kas see teadmine peaks inimesi lohutama? Kui elu ei ole nii hea nagu inimene seda tahaks, siis teda ei koti majandusgeograafia, see, et riik on endiste NSVL riikidega võrreldes heal tasemel. Ta läheb sinna, kus inimesed on õnnelikumad, kus palgad on suuremad jne.
Kassu, 22 nov 2009, 01:25, kirjutas:
Võrdluses ei saa välja jätta seda väikest tõsiasja, et meie riik tammus 50 aastat lihtsalt paigal.

Ja keegi ei tea kui kaua veel ühe koha peal tammutakse. Keegi viitsib oodata 15 aastat, mil Eesti on viie jõukama Euroopa riigi hulgas?
Ma saan aru, et sul on raske mind mõista, kuna sa oled (ma oletan) kogu aja Eestis elanud. Ma elan juba teist kuud välismaal ning selle lühikese aja jooksul olen ma aru saanud, et siinne elu on hoopis midagi muud.
Võtaks veel asja kokku nii, et kui inimene valib omale elukoha, siis teda ei huvita absoluutselt majandusgeograafia, teised endised NSVL riigid jne. Teda lihtsalt huvitab fakt, et kuskil mujal on parem elu.
Kassu, 22 nov 2009, 01:38, kirjutas:
Ma vabandan, et ma enda postitust ka primaatidele mõistetavaks ei lihvinud.
Piimajõed ja pudrumäed tulevad meile nii, nagu nad ON JUBA TULNUD pärisriikides - ajaga.

Ilmselgelt tahtis ta oma postitusega öelda, et "pärisriikides" EI PEA sa pudrumägesid ja piimajõgesid ootama.
Kassu, 22 nov 2009, 01:38, kirjutas:
Saad nüüd aru, kus ma selle kokku võtsin? Need, kes jalga on lasknud, tehku seda koos oma arvamusega, sest selle selline väljendamine on lihtsalt nõme ja silmakirjalik.

Ma säilitan omale õiguse kritiseerida, kuna mu vanemad on endiselt Eestis, maksavad makse ning nad PANUSTAVAD SELLE OLUKORRA PARANEMISSE. Ja ka muidu oleks ma võinud väga vabalt kritiseerida, sest ma olen Eestis elatud ajaga piisavalt olukorra paranemisse panustanud.
Ja üldsegi ma ei kritiseeri. Ma kirjeldan sulle reaalsust. Truth is hard to swallow.
//Ütleks veel niipalju, et oma koduks pean ma ikkagi Eestit. Hetkel olen ma Saksamaal puhtalt hariduse pärast.
Muutis sokC, 22 november 2009 - 01:52.