Hüppa postitusele

Change

Illuminati

Sellel teemal on 412 vastust

Xterra

Kuidas viljad, nõnda külvad.

• liige
  • Liitus:08 juuni 2007
  • Sugu:mees

DeFreud, 17 okt 2010, 22:32, kirjutas:

piibel väidab ju nii.
ärme ka koraani unusta..

Vaata postitust

Väidab... see sõna on sinu kirjutatud lauses aga sa eirad seda?! Tõlgendad teist moodi äkki?!
Te latrate siin nagu te oleks jumalat juba mitu korda näinud :(

muhemees

Vana Hea

• liige
  • Liitus:07 juuli 2006

Xterra, 17 okt 2010, 22:03, kirjutas:

Jumala võim siin, seal ja kolmes kohas veel. Kust pagana kohast te neid Jumala fakte võtate, Wikipeediast? Kes kurat ütles, et see jumal üldse olemas on?

Vaata postitust

kes kurat ütles, et jumalat üldse olemas pole?
piibel on ju ometigi jumala enda kirjutatud...kas sa väidad, et piiblit pole olemas?

Ega's midagi, hea et sedagi.

olenmatu

Ta on... Matu

• liige
  • Liitus:28 veebr 2008
Piibel on siiski kirjutatud erinevate munkade poolt ;o
vakatsaka

Külaline_kustutamisele-08062011_*

• külalised
  • Liitus:--

olenmatu, 18 okt 2010, 17:37, kirjutas:

Vaata postitust

Vahet ei ole, aga kui Jeesus ikkagi piiblis ütles, et saagu maa ja saagu valgus, siis nii ka oli.

mattiasmadis

swegmaestro

• liige
  • Liitus:08 apr 2006
Illuminaatide üks põhimõte on ju teadus. Miks nad peaks siis Jumalasse uskuma?
Kui nad peaksid väga targad olema (milline eelarvamus mul on), siis nad ei usuks mingisesse nähtamatusse sõpra ju.

muhemees

Vana Hea

• liige
  • Liitus:07 juuli 2006

olenmatu, 18 okt 2010, 17:37, kirjutas:

Vaata postitust

jumal kõneles läbi erinevate inimeste, kes tema pühad mõtted kirja panid.

mattiasmadis, 18 okt 2010, 17:59, kirjutas:

Kui nad peaksid väga targad olema (milline eelarvamus mul on), siis nad ei usuks mingisesse nähtamatusse sõpra ju.

Vaata postitust

aga miks nad ei peaks jumalasse uskuma? see, et kristlik jumal on suht-koht naljanumber, ei tähenda, et mõnda teist (ja adekvaatsemat) jumalat olemas poleks...ja nagu juba mainitud, siis usuvad illukad saatanasse.

Muutis muhemees, 18 oktoober 2010 - 17:09.

Ega's midagi, hea et sedagi.

L4hma

Freelancer

• liige
  • Liitus:14 märts 2004
  • Sugu:ei ütle

mattiasmadis, 18 okt 2010, 17:59, kirjutas:

Vaata postitust

Kas mitte Newton ja Einstein ja muud kutid(loe: teadlased) ka usklikud polnud? Või noh, uskusid ka mingit religiooni mingil määral.

Külaline_August_*

• külalised
Kõik, kes lugeda oskavad, loevad Piiblist ainult ühte ja ühte asja, mis aegade algusest ka kehtinud on. Jumal = Inimene. Inimene = Jumal.

Teadlased olid ja on usklikud kõik, nad usuvad loogikasse ja ülevasse harmooniasse, mis elu hammasrattaid töös hoiab. Täpselt sellesse loogikasse, mis Piiblis allegooriana rahvale on antud.

Muutis August, 18 oktoober 2010 - 18:44.

Xterra

• liige

August, 18 okt 2010, 19:43, kirjutas:

Kõik, kes lugeda oskavad, loevad Piiblist ainult ühte ja ühte asja, mis aegade algusest ka kehtinud on. Jumal = Inimene. Inimene = Jumal.

Teadlased olid ja on usklikud kõik, nad usuvad loogikasse ja ülevasse harmooniasse, mis elu hammasrattaid töös hoiab. Täpselt sellesse loogikasse, mis Piiblis allegooriana rahvale on antud.

Vaata postitust

Ma usun, et eelmistes postides kujutati jumalat kõrgel pilve peal. Sinu seletus on palju sügavamõttelisem ja seda ei saa tuua võrdluseks eelmiste postide sisuga.
Ma tahtsin enne öelda, et kas kellelgi on mingit tõestust või fakti peale selle, et Piibli 1. leheküljel on autoriks Jumal?
Põhimõtteliselt arutame me hetkel tühja tähja, sest meie argumentidel ei ole mingit kindlat alust. Keegi ei tea kas jumal on olemas või ei ole, keegi ei tea kas illuminatid on olemas ja kui on siis mis on nende eesmärgid ja siht.

Muutis Xterra, 19 oktoober 2010 - 14:06.

Külaline_August_*

• külalised
Muinasjutud on sügavamõttelised, see mis mina postitasin, on puhas loogika ning annab ka teoreetliselt täiesti võimalikud seosed sinu küsimusele vastamiseks.

Xterra

• liige

August, 20 okt 2010, 07:49, kirjutas:

Muinasjutud on sügavamõttelised, see mis mina postitasin, on puhas loogika ning annab ka teoreetliselt täiesti võimalikud seosed sinu küsimusele vastamiseks.

Vaata postitust

Veits naiivne on väita, et kõik saavad piiblist samamoodi aru! Loogiline on pigem see, et iga inimene mõistab asju nii kuidas tahab.
Kui sa suudad enda elus leida jumala, siis on ju hästi. Aga kui sa selle teistele ette laod siis nad ei pruugi ju sinuga kohe nõustuda. Sul on vaja midagi konkreetset, et ka nemad su jutuga kaasa läheksid.

Muutis Xterra, 20 oktoober 2010 - 21:29.

Külaline_August_*

• külalised
On naiivne. Väga naiivne. Selleks ma seda ei väitnudki. Samuti ei palunud kellelgi oma jutuga kaasa minna, vaid postitasin üldtuntud tõde.

Xterra

• liige

August, 20 okt 2010, 17:52, kirjutas:

On naiivne. Väga naiivne. Selleks ma seda ei väitnudki. Samuti ei palunud kellelgi oma jutuga kaasa minna, vaid postitasin üldtuntud tõde.

Vaata postitust

No ilmselgelt. Tsiteerin siis üht sinu eelmist posti:"Kõik, kes lugeda oskavad, loevad Piiblist ainult ühte ja ühte asja, mis aegade algusest ka kehtinud on. Jumal = Inimene. Inimene = Jumal".
Ma ei eita, et keegi 2000 aastat tagasi risti löödi aga kas hiljem sellest teost midagi jumala sarnast sündis, seda annab juba uskuda. Ma ei heida ette, et see on vale aga mõne (näiteks minu) jaoks on vaja enamat kui suure hulga rahva uskumusi ja tõekspidamisi.

Marvolo

I SEE YOU

• liige
  • Liitus:30 sept 2010

Xterra, 20 okt 2010, 22:36, kirjutas:

(näiteks minu) jaoks on vaja enamat kui suure hulga rahva uskumusi ja tõekspidamisi.

Vaata postitust

sinust ei saa kunagi läänelikku inimest.
:thumbsup:

Külaline_August_*

• külalised

Xterra, 20 okt 2010, 22:36, kirjutas:

No ilmselgelt. Tsiteerin siis üht sinu eelmist posti:"Kõik, kes lugeda oskavad, loevad Piiblist ainult ühte ja ühte asja, mis aegade algusest ka kehtinud on. Jumal = Inimene. Inimene = Jumal".

Vaata postitust

Jah, aga kus ma väitsin, et kõik asjast samamoodi aru saavad? Lugemisoskus ei ole sõnade, vaid teksti mõistmine.

Xterra

• liige

August, 20 okt 2010, 22:44, kirjutas:

Jah, aga kus ma väitsin, et kõik asjast samamoodi aru saavad?  Lugemisoskus ei ole sõnade, vaid teksti mõistmine.

Vaata postitust

Lugemisoskusel on kaks tähendust. Kuna sa ütlesid, et kõik kes lugeda oskavad (saavad loetust aru) loevad Piiblist välja >ühte ja ühte asja<. Nii sain mina sinu lugemisoskuse postist aru => inimesed mõtlevad erinevalt => kõik ei pruugi Piiblist sama mõtet välja lugeda.

Külaline_August_*

• külalised
Lugemisoskusel on üks tähendus, kahjuks või õnneks. Samuti peame tõdema, et prinstiibis inimsed siiski mõtlevad erinevalt.
Kuigi, jah, ma mõistan, mida sina üritad öelda. Samas ei saa ma seda aktsepteerida, sest minu öeldu tolle raamatu kohta on loogikal põhinev tõde, mille alus ei ole niivõrd minu isiklik arvamus, kui aga teaduslik aspekt, mis minu arvmusega juhuse tahtel ühtib. See, et keegi loeb raamatust midagi muud välja, ei tähenda, et see kehtiks, see kehtib tema jaoks ning on subjektiivne.
Samuti pole keegi rääkinud teemal, peale sinu, mis ideed Piibel kannab. Mina mainisin vaid, kuidas loogikale tuginedes seda tõlgendada. Mis asjaoludel ja eesmärkidel ta kirjutatud on, ma päris täpselt veel ei tea.

Jack Herer

Liige

• liige
  • Liitus:14 juuni 2009
Kas sa ei analüüsi ta teksti läbi?
See kehtib ainult kristlike inimeste kohta, kes usuvad. Nad saavad sellest aru, sest nad mõistavad.Sina seevastu ei mõista seda, kuna sa ei saa aru jumala eksistentsist ning selle ideedest. Võib olla sa ei taha uskuda ning ignoreerid teisi.
5bil year's ago our planet materialized from thin air.
Postitas pildi
Postitas pildi

. . .

Liige

• liige
  • Liitus:07 veebr 2008
ma tahaks siis näha mõnda inimest kes peale sinu piiblist välja loeb (tõlgendab), et inimene = Jumal...uuri natukene ise ka vahel piiblit ja ära lahmi siin...
Kõik kes siin räägivad, et illuminated värk on väljamõeldis ja bluff siis kas vabamüürlus on ka väljamõeldis?

K

Liige

• liige
  • Liitus:12 jaan 2005

. . ., 20 okt 2010, 23:22, kirjutas:

ma tahaks siis näha mõnda inimest kes peale sinu piiblist välja loeb (tõlgendab), et inimene = Jumal...uuri natukene ise ka vahel piiblit ja ära lahmi siin...
Kõik kes siin räägivad, et illuminated värk on väljamõeldis ja bluff siis kas vabamüürlus on ka väljamõeldis

Vaata postitust

Vabamüürlaste organisatsioon on täiesti käegakatsutav ning dokumenteeritud ajalooga. Mida sa öelda üritasid?

Formaalse loogikaga on putsis lood Neonetis...

3 kasutaja(t) loeb seda teemat

0 liiget, 3 külalist, 0 anonüümset kasutajat