kui venemaale või venekeelsesse riiki minna, siis on ikka vajalik, aga kui sul sinna plaanis minna pole, siis ei tohiks olla vajalik, aga kahjuks natuke on, kuna eesti piisavalt venelasi täis.
endal venekeelega suht halvasti, see aasta oli uus õpetaja ja temast ei olnud eriti tolku, terve aasta pmst passis kogu kalss niisama, ja juurde ei õpind ühtegi sõna peale "vaikust!"
Change
Sellel teemal on 185 vastust
Postitatud 08 juuli 2009 - 23:44

"We take care of business, like fat kid takes care of cake."
Postitatud 12 juuli 2009 - 11:12

Inglise keelega saab enamjaolt väga vabalt hakkama, pole enam mingit vene keelt tarvis
Postitatud 09 august 2009 - 14:33

Venekeelt oskan vähe, mõni ropp sõna ja enda arvates polegi rohkem vaja teada:D
Ei pea vajalikuks eestis rääkida vene keelt, kui venelased siia ronivad õppigu meie keel ära ja korras:D
Ja vene naisi saab sebida ka inglis keeles kui sina ei oska vene keelt ja tema ei oska eesti keelt , kuna russid oskavad inglis keelt küll kui vaja
veidi halvasti aga asi seegi ntx suitsu pommides "SMOKE SMOKE"
Ei pea vajalikuks eestis rääkida vene keelt, kui venelased siia ronivad õppigu meie keel ära ja korras:D
Ja vene naisi saab sebida ka inglis keeles kui sina ei oska vene keelt ja tema ei oska eesti keelt , kuna russid oskavad inglis keelt küll kui vaja

Postitatud 16 august 2009 - 22:59

Nõustun täielikult. Koolis olid vene keele tunnid vajalikud ainult magamiseks. Hetkel väga kahetsen, et ei huvitunud, kuna töötan ööklubis, kus vaid eesti ja inglise keelega hakkama ei saa.

Postitatud 27 august 2009 - 01:19

Ida-Virumaal küll vene keeleta hakkama ei saa. Ise õpin vene keele asemel saksa keelt ja Idablokis ajan asju ainult tänu sõbrannale, kes oskab vene keelt tänu vanematele.
I hate your negative shit
Postitatud 31 august 2009 - 11:43

Minu arust on Vene Keel vajalik,kas või cvse ,aga kurat ma ei saa selelst aru ja kuna mu venelannast õpetaja just ei hiilga,siis ei saa sellest mõhmugi aru.
Dat is weird !
Postitatud 31 august 2009 - 11:52

mida rohkem keeli sa oskad seda endal parem ju ?
''The song is ended, but the melody lingers on.''
Postitatud 07 september 2009 - 18:07

Vene keel on tegelt tähtis küll, aga see lihtsalt ei jää meelde. Õpin praegu vene keelt 6ndat aastat ja ma ei oska eriti midagi, kuigi vene keel koguaeg 4.
Postitatud 07 september 2009 - 18:10

Ega õpitakse ikka selleks, et arendada keelte omandamise okust. Vene keele kui ka teiste keeltega on nii, et kui neid mitte praktiseerida siis nad lihtsalt ununevad. Ise olen õppinud 10 aastat vene keelt kuid rääkida küll ei oska, tegelt ma ei tea, sest ma pole kunagi proovinud kah

dialed, 7 juuni 2008, 13:27, kirjutas:
Postitatud 12 oktoober 2009 - 20:17

Huvitav on see et eestlane venemaale minnes ei saaks eluilmaski seal hakkama eesti keelega.
aga venelane tuleb kuskilt kolkakülast Eestisse,teeb siin natuke kõvemat häält ja elab muretult 50 aastat ilma et oskaks eesti keelt.
Täielik bs minuarust.
Ise teen vene tööd spkri või lucki peale ära. põhikoolis oli sujuvalt 4 või 5 aga mitte mõhkugi ei saa aru.nüüd uuesti vene keel ja absull ei huvita see.
aga venelane tuleb kuskilt kolkakülast Eestisse,teeb siin natuke kõvemat häält ja elab muretult 50 aastat ilma et oskaks eesti keelt.
Täielik bs minuarust.
Ise teen vene tööd spkri või lucki peale ära. põhikoolis oli sujuvalt 4 või 5 aga mitte mõhkugi ei saa aru.nüüd uuesti vene keel ja absull ei huvita see.
:(
Postitatud 12 oktoober 2009 - 21:08

Minu arust peaks vene keele õppimine vabatahtlik olema. Mõtet ei ole õppida mingit keelt mida mul kunagi elus vaja ei lähe.
Kui Eestis tuleb mingi venelane mulle vene keeles midagi rääkima, ma ei üritagi aru saada ja ütlen talle eesti keeles vastu, et ma vene keelt ei oska. Kui venelased siin elada tahavad siis võiksid kohaliku keele ka ikka selgeks õppida.
Kui Eestis tuleb mingi venelane mulle vene keeles midagi rääkima, ma ei üritagi aru saada ja ütlen talle eesti keeles vastu, et ma vene keelt ei oska. Kui venelased siin elada tahavad siis võiksid kohaliku keele ka ikka selgeks õppida.
Postitatud 13 oktoober 2009 - 10:08

Rix, 12 okt 2009, 21:17, kirjutas:
vaata venelasi on 100 korda rohkem, nende riik on pindalalt suurim Maa peal, nende kultuur ja keel jms on kestnud kauem kui Eesti oma ning erinevalt Eestist pole Venemaad okupeeritud hui teab mitu korda (viimati alistus venemaa tšinghis khaanile), mis tähendab, et nende eneseväärikus ja -hinnang on oluliselt kõrgem kui eestlaste oma ja otse loomulikult ei vaevu nad tundma õppima mingi kolka (mida Eesti nende jaoks on) tavasid ja keelt...see lihtsalt on nende maailmapilt, mida meie kunagi tajuma ei hakka
Peeeter, 12 okt 2009, 22:08, kirjutas:
Minu arust peaks vene keele õppimine vabatahtlik olema. Mõtet ei ole õppida mingit keelt mida mul kunagi elus vaja ei lähe.
siis peaksid ju kõik keeled vabatahtlikud olema - kui ma ei kavatse kunagi nt inglismaale või kuhugi teise inglise keelt rääkivasse riiki minna, siis milleks ma pean seda keelt õppima (isegi interneti ja üldse arvuti kasutamiseks ei ole tingimata vaja inglise keelt). ja no pmtselt kui mul on kohe siht selge, et tahan minna nt saksamaale elama kui kool läbi on, siis miks ma peaksin eesti keelt üldse õppima???
põhikoolis ja keskkoolis õpitavad ained ei ole tingimata eluks vajalikud vaid pigem annavad inimestele põhitõed, õpetavad inimest mõtlema jne.
Muutis muhemees666, 13 oktoober 2009 - 10:10.
Ega's midagi, hea et sedagi.
Postitatud 13 oktoober 2009 - 15:59

Väga palju äri toimub läbi venelaste Eestis. Kindlasti on vene keele tähtsus suur. Kuna meil naabriteks ka venelased ja riigis elab ka väga palju venelasi, on sellepärast juba vaja osata vene keelt.
"Great minds discuss ideas. Average minds discuss events. Small minds discuss people." -- Eleanor Roosevelt
Postitatud 13 oktoober 2009 - 16:01

Võiks ikka keele selgeks õppida kui välismaale elama...
Postitatud 13 oktoober 2009 - 16:04

Välismaale. No, millejaoks on leiutatud ülemaailmselt tuntud keeled? for example inglise keel, need ajavad ka asjad ära väga ilusti.
Ning, enamus venelasi on siin elanud sellest ajast siin kui Eesti Vabariiki veel polnud, seega nad on koguaeg siin elanud, mitte kolinud siia elama.
Kui ma ei eksi, siis paljud venelased on lihtsalt nii kangekaelsed ka, et siiamaani mõnes mõttes lihtsalt peavad Eestit nende riigiks.
Aga ma ei vaidle ka vastu, kui venelased oskaksid eesti keelt, oleks päris nunnu.
Ning, enamus venelasi on siin elanud sellest ajast siin kui Eesti Vabariiki veel polnud, seega nad on koguaeg siin elanud, mitte kolinud siia elama.
Kui ma ei eksi, siis paljud venelased on lihtsalt nii kangekaelsed ka, et siiamaani mõnes mõttes lihtsalt peavad Eestit nende riigiks.
Aga ma ei vaidle ka vastu, kui venelased oskaksid eesti keelt, oleks päris nunnu.
Muutis techno, 13 oktoober 2009 - 16:06.
"Great minds discuss ideas. Average minds discuss events. Small minds discuss people." -- Eleanor Roosevelt
Postitatud 13 oktoober 2009 - 16:29

techno, 13 okt 2009, 17:04, kirjutas:
Välismaale. No, millejaoks on leiutatud ülemaailmselt tuntud keeled? for example inglise keel, need ajavad ka asjad ära väga ilusti.
Kui ma nüüd õigesti mäletan, siis esimese vabariigi ajal oli eestlaste protsent 89%, praegu on see 68%: http://www.upload.ee...ste_osakaal.PNG
Peale selle, et osa rahvast deporteeriti parematele elumaadele Siberisse 1941. ja 1949. aastal, siis toodi üle kogu NL-i siia uusi asunikke. Jah, loomulikult on Eestis ka n-ö põliseid venelasi, aga kindlasti ei ole neid niipalju, nagu sina väidad olevat.
Mu klassivend on nt selline inimene, kes käis eesti lasteaias, aga kellel kodus räägitakse vene keelt ja kes võib täiesti sujuvalt rääkida kahte keelt korraga (eriti naljakas on vaadata inimeste nägusid kui ta ühistranspordis räägib eesti keeles ja siis vastab telefonile vene keeles – pricesless).
Mõistagi eestlasena ei meeldi mullegi see, et kui ma oma rahvusriigis jään omaenda keelega hätta ning mulle ei imponeeri inimesed, kes teevad seda riiki maha. Mul endal ei ole vene keele õppimise vastu midagi.. võib-olla siis ainult see, et sageli kiputakse koolides seda valesti tegema (nt mu praegu ja endine õpetaja erinevad nagu öö ja päev).
Mõtlemiseks: "Ajateenistus aitab eesti keelt õppida"
"Igaüks neist on julge, kuni ta on üldise masinavärgi märkamatu osa. Aga niipea kui temale langeb isiklik vastutus, niipea kui valgusekiir temale koondub – kahvatab ta ja saab aru, et temagi on vaid tähtsusetu kübe ja võib iga hetk kõige tühisemalgi põhjusel libastuda. "
— A. I. Solženitsõn
— A. I. Solženitsõn
Postitatud 13 oktoober 2009 - 16:31

Eksisin vist siis natuke jah, aga kas sa ei mõelnud pigem, et telefonile vastab vene keeles?

Postitatud 14 oktoober 2009 - 12:55

Venelased on nii laisad, et nad ei viitsi ühtegi keelt õppida, arvavad, et saavad oma keelega hakkama ja et kõik peaksid seda oskama.
Postitatud 14 oktoober 2009 - 13:34

Kui sa nii sõnadega loobid siis oled päris piider peast.
Postitatud 14 oktoober 2009 - 13:47

Kindlasti on tähtis.
~ 1/3 on venelased eestis, see paratamatus, et pead seda õppima.
Mul pole vene keele vastu midagi, aga mitte seda riigistada.Ma ei elaks seda üle
Ei saa öelda ka, et vaja ei lähe - BS!
Iial ei või teada, miks/kuna jne sul vene keelt vaja võib minna.Pigem õpid selle ära koolis käies, mitte vabatahtlikult
Aga jh, venelased: Õppige ära eesti keel ja järgige meie kombeid ja tavasi.Ahja, tasuge makse ka, rohkem me ei palu
~ 1/3 on venelased eestis, see paratamatus, et pead seda õppima.
Mul pole vene keele vastu midagi, aga mitte seda riigistada.Ma ei elaks seda üle

Ei saa öelda ka, et vaja ei lähe - BS!
Iial ei või teada, miks/kuna jne sul vene keelt vaja võib minna.Pigem õpid selle ära koolis käies, mitte vabatahtlikult

Aga jh, venelased: Õppige ära eesti keel ja järgige meie kombeid ja tavasi.Ahja, tasuge makse ka, rohkem me ei palu

5bil year's ago our planet materialized from thin air.

1 kasutaja(t) loeb seda teemat
0 liiget, 1 külalist, 0 anonüümset kasutajat