Hüppa postitusele

Change

Vene keele tähtsus

Sellel teemal on 185 vastust

Billy Boy

Õnne peenleib 2014

• liige
  • Liitus:23 apr 2006
  • Sugu:mees
Ma usun et ma saan oma elus ilma venekeeleta hakkama, kuigi tahaks osata rääkida küll... Mul mingi asi, et ma ei suuda lihtsalt seda õppida. Meelde ka ei jää midagi ,kui üritan venekeelt õppida vms.. Kõik tööd olen spikerdanud ainult. Täna just parandasin viimased kaks kontrolltööd spikritega ära õpetaja nina all üksinda klassis olles. -_-

jaguline

Suhteliselt vana liige

• liige
  • Liitus:02 aug 2004
Kunagi väiksena rääkisin vene keelt ilma aktsendita, sest elasin Kiviõlis ja enamus sõpru olid venelased. Nüüd olen ligi 11 ja pool aastat elanud Ida-Virumaa lõunaosas ning siin ei ole vene keelt absoluutselt vaja, uskuge või mitte. Kahjuks tänu sellele ma enam vene keelt ei valda pea üldse. Suhelda mingil määral saan, aga see pole see. Koolis õpin ka inglise ja saksa keelt ning see on ka asjale kaasa aidanud.
Muidu on vene keel üpris tähtis, sest seda räägib väga suur osa Ida-Euroopast ja Kesk-Aasiast. Ma arvan, et kuskil Lätis ja Leedus saaks vene keelega paremini hakkama kui inglise keelega. Muidu on aga inglise keel kõige tähtsam, sest see on rahvusvaheline suhtluskeel. Üldsegi, mida rohkem keeli oskad, seda parem.

XchopperX

Liige

• liige
  • Liitus:01 mai 2004
Muuseas, vene keele oskus tuleb jubedalt kasuks ka Lääne/Põhja/Lõuna- Euroopas. Seal ei oska vene keelt mitte keegi ja inimesi, kes vene keelt oskaksid otsitakse taga nagu tikutulega, kes suudaks tõlkida seda nende jaoks..

Inglise, hispaania, saksa, itaalia, prantsuse või misiganes muid suuri keeli oskavad euroopas kõik ja nende pealt mingit kasu lõigata väga ei saa, aga vene keele oskajad on küll kullahinnas.

Mis muidugi endiselt ei tähendaks, et mina oskan... lihtsalt mõtteainet neile, kes veel õpivad.
I don't do drugs, if I want a rush, I just get out of a chair when I'm not expecting it.

Eddy

Madis

• liige
  • Liitus:09 märts 2005

XchopperX, 29 mai 2009, 15:27, kirjutas:

Muuseas, vene keele oskus tuleb jubedalt kasuks ka Lääne/Põhja/Lõuna- Euroopas. Seal ei oska vene keelt mitte keegi ja inimesi, kes vene keelt oskaksid otsitakse taga nagu tikutulega, kes suudaks tõlkida seda nende jaoks..

Vaata postitust

Kuulsin seda oma õpetajalt ka, kes Inglismaal oli vene keele oskamise eest pea jumalannaks tembeldatud.

Muidu kahju, et ise ei oska.Alguses õppisin, aga mingil ajal vahetusid õpetajad liialt tihti ja kui lõpuks sattusime sellise otsa ,kes pea midagi ei nõudnud siis kadus järg käest.

On vaja kindlasti.
Postitas pildi

Kala²

Liige

• liige
  • Liitus:28 juuni 2008

M44gic, 25 jaan 2009, 19:15, kirjutas:

Kui palju te seda oskate ja mis te arvate, kas teil läheb seda tulevikus vaja? Räägiks  siis üldiselt vene keelest.

Vaata postitust

Oskasin lugeda ja sain aru natuke kuna vanas koolis õppisin mingil määral
(olin õppimise vastu ja ainult spikerdasin kuna vihkasin ja vihkan ka edasi venelasi)
Mis mõte on õppide seda sitta kui nemad tulevad Eestisse ja ei õpi isegi Eesti keelt ära
(jah, kõik Eesti-ga on suure tähega, so sorry)
Endal tulevikus kindlasti vaja ei lähe, vantide maale ei lähe, peldik kodus ka olemas
:P
Postitas pildi

normik

Liige

• liige
  • Liitus:07 nov 2004
Meile teatati just väga haiget uudist. Järgmine aasta meil on B keeleks saksa keele asemel vene keel.. päris pekkis. Lootsin, et saab selle sita kaelast ära
Olgu ratsu hea või halb, kannustad, siis nelja ajad.
Olgu naine hea või halb, ikka vemmalt vajab.

olenmatu

Ta on... Matu

• liige
  • Liitus:28 veebr 2008
kusjuures itaalias paljud kaupmehed kes turistidele asju müüvad oskavad ka millegi pärast vene keelt või on venelased, siis kui ma käisin vähemalt oli nii
vakatsaka

Meelis

¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤

• liige
  • Liitus:07 dets 2005
Ei tea. Tänapäeval suht mõttetu minu arust. Mingi 30a tagasi oleks vaja läinud.

mcs8

/care

• liige
  • Liitus:28 juuli 2006
Ei õpi vene keelt ja ei taha ka õppida. Venemaale ei plaani kunagi minna ja kõik venelased kellel on minuga midagi rääkida tehku seda eesti/inglise keeles.

Jack Herer

Liige

• liige
  • Liitus:14 juuni 2009
Senikaua kuni oleme enamus rahvas, ei tule mingit venekeelt teise emakeelena :D
5bil year's ago our planet materialized from thin air.
Postitas pildi
Postitas pildi

-gc-

Vanatulnuk

• liige
  • Liitus:07 dets 2007
Täiesti tähtsusettu keel minujaoks. Eestis elavad venelased võiks ise ennem eesti keele ära õppida ja siis võiks mõelda nende tiblade keelele!
Miks kurat me peame seda koolis õppima? Seda pmst ei lähegi vaja ju üldse. Vene keel on ainuke aine koolis millega mul probleeme on jäin isegi suvetööle sellega ja nüüd pmst terve suvi persses kuna jah ei saa vist tehtud kah seda sevetööd.

Muutis -gc-, 15 juuni 2009 - 12:13.

Postitas pildi

Alex.

Liitus: 03. veebruar 04

• liige
  • Liitus:04 jaan 2007
kas sul endal parem ei oleks kui sa oskaksid rohkem keeli ? muidu ainult eesti,inglise.. samas võiksid osata ka venekeelt..küll sul seda tulevikus vaja läheb usu mind..
endal väga hea venekeel ei kurda.

Postitas pildi
''The song is ended, but the melody lingers on.''

-gc-

Vanatulnuk

• liige
  • Liitus:07 dets 2007

Relax, 15 juuni 2009, 14:18, kirjutas:

kas sul endal parem ei oleks kui sa oskaksid rohkem keeli ? muidu ainult eesti,inglise.. samas võiksid osata ka venekeelt..küll sul seda tulevikus vaja läheb usu mind..

Vaata postitust

Jah osata teisi keeli seda küll aga miks ei võiks olla need mingid ilusad keeled nagu hispaania või prantsuse või näiteks ladina keel!
Postitas pildi

XchopperX

Liige

• liige
  • Liitus:01 mai 2004

-gc-, 15 juuni 2009, 13:23, kirjutas:

Jah osata teisi keeli seda küll aga miks ei võiks olla need mingid ilusad keeled nagu hispaania või prantsuse või näiteks ladina keel!

Vaata postitust

Tähtsus ei võrdu sinu meelevaldsete tunnetega keele suhtes.
I don't do drugs, if I want a rush, I just get out of a chair when I'm not expecting it.

Sadist

Neoneti kasvataja

• liige
  • Liitus:04 juuni 2007

Relax, 15 juuni 2009, 13:18, kirjutas:

Vaata postitust

Vene keel on päris paljudes Eesti koolides kohustuslik (õnneks minu omas pole, ma jälestan seda keelt, kõrvad hakkavad "sitavett jooksma" kui seda kuulen) ja see on väga väär. Muidugi on endal parem ja mugavam kui oskad rohkem keeli, aga miks peavad inimesed vastutahtmist õppima seda keelt, mida neil ei pruugi iialgi vaja minna? Nagu öeldi, võiks pigem õppida ilusaid keeli (kelle silmis ilusaid.. aga põhimõtteliselt keeli, mis sulle meeldivad ja millest huvitud).

XchopperX, 15 juuni 2009, 13:36, kirjutas:

Tähtsus ei võrdu sinu meelevaldsete tunnetega keele suhtes.

Vaata postitust

Tähtsus ei võrdu ka mugavuse ja lihtsusega, mida paljud siin arvavad.

YoungMoney, 17 sept 2008, 16:21, kirjutas:

mõelge kui sigineks superrass mingi valge ja neegri segu.
siis oleks kõik mingid ilged sportlased .

Vaata postitust

KALA

K

Liige

• liige
  • Liitus:12 jaan 2005
Vene keel, vene keel, õpiks laps enne eesti keelegi ära...

Ma arvan, et mingil hetkel elus pean ma selle keele lõpuks ka omandama. 4 aastat spikerdamist jätsid mulle vaid väga elementaarse sõnavara ning hääldamisvõime...

Tähtsus? Väiksem võimalus tänaval nuga saada ning näeb CV-l hea välja...Muud põhjust ei näe.

Kaspar.

juba etruskide ajast

• liige
  • Liitus:18 veebr 2007
Ma ei saa aru, kas need venelased, kes siin Eestis elavad, kes räägivad ainult vene keelt ja eesti keele kohta ütlevad ''Я не знаю эстонского языка'' tõsiselt arvavad, et teistele Eesti rahvusest inimestele see pinda ei käi. Mulle käib närvidele see, et tõsiselt ei kuule Lasnamäel eesti keelt üldse. Ainult koolis ja kodus. Maximasse lähed ütled müüjale tere, tema ütleb privet.
Kuid noh, vene keele oskus iseenesest on suhteliselt vajalik, nagu Kassu ütles, et oleks väiksem võimalus tänaval nuga saada ja tööl oleks lihtsam.

RED

Liige

• auliige
  • Liitus:15 dets 2002
  • Sugu:ei ütle
no keegi ei käse sul vene keeles rääkida. Kui sinu poole pöördutakse vene keeles, "ei saa aru" ja ongi kõik
<span style='font-size:8pt;line-height:100%'>Who's that riding into the sun.<br /><br /><br /><br />
Who's the man with the itchy gun.<br /><br /><br /><br />
Who's the man who kills for fun!<br /><br /><br /><br />
Psy-cho Dad. Psycho Dad. Psycho Dad!<br /><br /><br /><br />
He sleeps with a gun, but he loves his son.<br /><br /><br /><br />
Killed his wife 'cause she weighed a ton... Psycho Dad!</span>

. . .

Liige

• liige
  • Liitus:07 veebr 2008
Kui tahad ärimeheks hakata...siis ikka kindlasti tegelt vaja.
Samuti tuleb suureks, suureks plussiks kui kuskil mingi teenindaja oled.

Käpsu

Liige

• liige
  • Liitus:06 juuni 2007
  • Sugu:naine
Vene keelt läheb Eestis isegi vaja, aga kui sul on koolis vene keel viis ja värkisärki, ei tähenda see, et sa tõepoolest mõnes olukorras rääkida oskad.
Käisime ükskord rulluisutamas sugulastega ja kolm venelast tulid umbes suitsu või midagi küsima ja siis poiss vastas, et:''Ma ei räägi vene keelt'' ja kohe järgnes sealt löök põlvega näkku.. väga normaalne.
Pärast seda ma mõtlen alati, et tra nemad tulevad meie maale ja siis peame meie nende keelt õppima, et miks nemad meie keelt ei õpi? Aga paljud ei suvatsegi..
I'm gonna live forever, or die trying!

1 kasutaja(t) loeb seda teemat

0 liiget, 1 külalist, 0 anonüümset kasutajat