Hüppa postitusele

Change

Vene keele tähtsus

Sellel teemal on 185 vastust

Sadist

Neoneti kasvataja

• liige
  • Liitus:04 juuni 2007
  • Sugu:mees

kanakukk jr, 30 jaan 2009, 13:57, kirjutas:

Kõige kavalam tegelane õpib muidugi kõik keeled ära, et siis vajadusel igaühega äri teha.

Vaata postitust

Tõsi.
Aga mind huvitab, kas neonetlased ei tea sõna "vajalik" tähendust, või on neil ka mingi hea argument varuks. :blink:

YoungMoney, 17 sept 2008, 16:21, kirjutas:

mõelge kui sigineks superrass mingi valge ja neegri segu.
siis oleks kõik mingid ilged sportlased .

Vaata postitust

KALA

ANTI4ITER

• liige
  • Liitus:13 märts 2006

K R I S T O, 28 jaan 2009, 18:36, kirjutas:

venekeelt ei oska ültse. õpin saksa keelt seda ka ei jaga :D
inglise keel jääb kergelt külge :blink:
krt kõik eesti koolid peaks olema eesti keeles . nagu veneajal tehti vene keelseks julmalt peaks me julmalt eesti keelseks tegema .

Vaata postitust

Sa ei oska eesti keeltki :o .
Tähtsus mmm, eks kui siia elama jääda, siis läheb küll vaja.

Muutis ANTI4ITER, 30 jaanuar 2009 - 14:17.

Newb Killer.

• liige
  • Liitus:24 apr 2004
Räägin vene keelt juba pikemat aega ning ümpriski soravalt.
Kirjutamisega probleeme ei ole, põhikoolis tegin eksami ka edukalt, no problem.

Vene keele tähtsus ?
No muidugi on sul lihtsam elus hakkama saada , kui oskad vene keelt.
nt kui reisid lõunamaale, seal oskavad väga paljud inimesed vene keelt. =D

Muidugi saab ka inglise keelega hakkama välismaal.
Mida rohkem keeli oskad, seda parem - see on minu arvamus.
Ise valdan mitmeid keeli : eesti , vene , inglise keelt ning osaliselt prantsuse, soome ning saksa keelt.
Kunagi tulevikus plaanin ka hispaania keele ära õppida, lihtsalt meeldib see keel :blink:

olenmatu

Ta on... Matu

• liige
  • Liitus:28 veebr 2008
Ega vene keel ainult venelastega vaja ei lähe
Paljud slaavi riigid oskavad vene keelt väga hästi võrreldes ingliskeelega.
Ka läti ja leedu on selline paik kus saad vast ingliskeelega halvemini hakkama kui vene keelega
vahe on selles ka et ingliskeeles oli algus väga lihtne teadsin enamusi sõnu jne
vene keeles olid absoluutselt kõik sõnad võõrad. ja kui sa tahad kogu sõnavara selgeks saada pead sa ikka väga haigelt tuupima. Lihtsalt sa võid neid tuupida aga pärast viite tuupimist ununevad esimesed ära kui neid vaja pole läind..

Muutis olenmatu, 30 jaanuar 2009 - 15:59.

vakatsaka

Mihkel.

Kui kaelani sitaseees oled, ei tasu pead norgu lasta

• liige
  • Liitus:03 dets 2006
Ei ole vaja, ei oska , ei viitsi, ei räägi russkidega, ei meeldi russid, ei anna neile suitsu, ANNAKS neile nuga, ei liigu koplis ringi, ei RÄÄGI SÕNAGI vene keelt väljaspool kooli , ainult kui mingi venku tuleb siis pmselt sõimusõnad ja headaega . piisab, need juba enesetarkusest

Demon

i got 5 on it

• liige
  • Liitus:25 juuli 2005
olen täiesti veendunud, et ei koti see.
Aga ma arvan, et se muutub kunagi..
Postitas pildi

Vajad õigusalast abi, ning enda teadmised ei hakka peale?
Professionaalne abi http://www.lepmetsnoges.eu/

KSiimson

Uustulnuk

• liige
  • Liitus:17 jaan 2009
Eestis oleks ehk kõige kasulikum vallata rootsi keelt. Kes oskab ühte skandinaavia keelt, võetakse ükskõik millises Skandinaavia riigis vastu. Kui Eestis oleks rootsi keel teine riiklik keel, nagu Soomes, siis poleks mingi probleem ükskõik millisel eestlasel põhjamaades tööd teha/kõrgharidust omandada. Eriti kehtib see reaalainete osas, seda õpetatakse palju, ning ettevõtted nagu SAAB, Volvo, Ericsson, jne. pakuvad väga häid töövõimalusi. Või tahab keegi minna Venemaale raha tegema?

Muutis KSiimson, 31 jaanuar 2009 - 08:49.

madis250

Liige

• liige
  • Liitus:03 okt 2008
Venelastega puutume me väga tihti kokku. Mõni pjetrov pakub head äri aga sa ei oska sõnakestki vene keelt. Nagu ülevalpool mainitud "ei suhtle russidega" ja "ei anna suitsu russidele". Ma nüüd väga kahtlen, et siin kõik selleised kõvad vennad on, kes ameerikasse kolivad. Samas..neonet ikkagi ju. :)

Ja isegi tavatöökohtades on päris palju venelasi, kes eesti keelt nii minimaalselt mõistavad. Tuleb elada teadmisega, et Eestis on palju venelasi ja kohe kindlasti varem või hiljem pead sa nendega suhtlema.

Siim

Liige

• liige
  • Liitus:05 mai 2007
Üldiselt kui keegi venelane küsib midagi olenemata kes ta on, siis vastan eesti keeles, saab ta aru või ei, selles suhtes mind ei süga.
Kui ta eesti keelt ei oska on ta enda probleem. Ise mulle see keel eriti ei meeldi ja ei kasuta seda.

Mv.

Liige

• liige
  • Liitus:06 apr 2008
madis250 sa oled mingi kerge puudega v? nad elavad EESTI riigis ja nad peavad EESTI keelt valdama... eestlased nagu teevad meelega tibladel elu mugavaks siin riigis..

vähe kettasse ajab juba see, et lähen kuskile poodi midagi ostma ja kassapidaja sergei või julja hakkab kohe VENE keeles mind teenindama.. mis toimub? kuidas nad üldse tööd saavad, kui nad eesti keelt ei valda?

// ise ei oska üldse vene keelt, ei lähe mul seda vaja ka..

Muutis icAbot, 31 jaanuar 2009 - 13:50.

XchopperX

Liige

• liige
  • Liitus:01 mai 2004
Kuidas eristate te Eestis elavat venelast turistist?

Ma leian, et elementaarse viisakuse peaks säilitama ükskõik kellega suheldes. Eestlaste viga ongi nende suhtlemine - asi millega valdav osa eestlaseid absoluutselt hakkama ei saa...

Muutis XchopperX, 31 jaanuar 2009 - 14:37.

I don't do drugs, if I want a rush, I just get out of a chair when I'm not expecting it.

muhemees

Vana Hea

• liige
  • Liitus:07 juuli 2006

Sadist, 30 jaan 2009, 13:09, kirjutas:

Sa oled väga loll, kui sa arvad, et vene keelt peab oskama.
Paljud väidavad, et vene keelt peab oskama, see on vajalik jms. Äkki keegi põhjendaks ka miks?
Kui tahad venelastega/Venemaaga äri teha, siis ofc on vaja. Aga Euroopas ja Ameerikas pole vene keelega mitte sitavoltigi teha.

Vaata postitust

Mul on tunne, et sa ei ole Euroopas ega Ameerikas ise käinud, sest vastasel juhul sa teaks, et väga paljudes maades saab vene keelega tunduvalt paremini hakkama kui inglise keelega. nt olen täheldanud, et turismimaades (egiptus, itaalia jne) võetakse inglise keeles rääkijat turistina, vene keele kõnelejat automaatselt oma inimesena (no mitte 100%, a vähem on poodides igast bs'i jne).

ja paljud on siin väitnud, et nad ei õpi/oska vene keelt sellepärast, et nad elavad eestis ja kui russid aru ei saa, siis see on nende mure, a probleem on selles, et russid lahendavad oma muresid teile vastu lõugu andes, seega on vene keel siiski küllaltki vajalik keel, mida osata

Ega's midagi, hea et sedagi.

Makroflex

Liige

• liige
  • Liitus:31 okt 2008
Oleneb kellena sa elus tahad läbi lüüa.Eks ta vajalik ole. Vene keelest aru ei saa ,käiks sellises seltskonnas kus räägitakse Vene keelt siis oleks väga viis:D

propeller

Uustulnuk

• liige
  • Liitus:16 apr 2005
Koolis ma ei sallinud seda keelt....ei õppinud ka.

Praegusel hetkel, kui jalge all on ülikooliaeg, mõtlesin, et võtan ülikoolis siis uuesti vene keele baasõpet. Ei ole midagi teha....läheb lihtsalt vaja. Rumeenia, Gruusia, Ukraina, Bulgaaria, Horvaatia, Montenegro jpt. Vene keel on siiski keel mis ületab iga riigi piire. Nt lätis leedus või ülejäänud endistes sovieti riikides on vene keele oskus parem edu pant kui inglise keele oskus.

+ väikesed eelised, nt ukrainas ja venemaal muuseumipiletit vene keeles ostes saad asja pea et 50% odavamalt.
Don't argue with an idiot, they will bring you down to his level and beat you with experience!

Tsitaat

ks1000@hot.ee says: (12:36:58 AM)
tuu terrorist siis peeretab tuld ja tõrva
ks1000@hot.ee says: (12:37:04 AM)
nagu tagurpidi draakon
ks1000@hot.ee says: (12:37:19 AM)
ja lõpuks situb oma ajud kah välja

XchopperX

Liige

• liige
  • Liitus:01 mai 2004

propeller, 2 veebr 2009, 02:57, kirjutas:

+ väikesed eelised, nt ukrainas ja venemaal muuseumipiletit vene keeles ostes saad asja pea et 50% odavamalt.

Vaata postitust

Venemaal kindlasti, isegi tunda saanud seda, kui kunagi vanematega sai käidud Peterburgis ja tänu nende vene keele oskusele meid kui omasid koheldi.
Ukrainas ei tasu aga üritada vene keelega tähtsat nägu teha, võid sama hästi vastu hambaid saada. Ukrainlased sallivad venelasi veel vähem kui eestlased...
I don't do drugs, if I want a rush, I just get out of a chair when I'm not expecting it.

Ainson.

Liige

• liige
  • Liitus:16 dets 2004
Ise valdan nii eesti kui vene keelt puhtal tasemel, lisaks sellele ka inglise keelt keskmisel tasemel. Ja tulles tagasi vene keele tähtsuse juurde, siis nii statistiliselt kui ka oma kogemusest võin öelda, et vene keel ei ole vähem tähtis kui see sama inglise keel.
Nagu ka eelpool mainitud sai, siis nii suhtluse tasandil kui ka majanduslikul tasemel on vene keel igati tähtis.

Sander

Mighty as...

• auliige
  • Liitus:13 mai 2004
Kunagi nüüd sügisel juhtusin ma olema sellisel konverentsil nagu "Virumaa Noored, Mis Mõttes?"(ma ise Virumaal ei ela, aga siiski juhtus nii olude sunnil).
Seal üks Vene poiss ütles, et tema lõpetab Eestis gümnaasiumi ära ja plaanib siit lahkuda Venemaale ja mida ta hakkab seal peale Eesti keelega?Keelega, mida räägitakse ainult Eestis?Mul tekkis sama küsimus Vene keele kohta...Ma lähen samamoodi võib-olla sellisesse kohta maailmas kus Vene keelega pole midagi teha...
Siin kus ma elan, venelasi pole, kuulen Vene keelt massiliselt Tallinnas, kui sinna harva satun, aga kahjuks ma ei suuda seda keelt eriti hästi omandada, sest ma lihtsalt ei kasuta seda.Peale selle on keeleteadlased kindlaks teinud, et meil ja enamustel Euroopa rahvastel on väga raske omandada Vene keelt, sest neil on Slaavi tähestik, meil aga mitte, see mängib väga olulist rolli kusjuures.
Oskan mingil määral Vene keelt...teed oskan küsida, endast oskan mingil määral jutustada, tuld oskan küsida ja paari asja veel...Venemaal sain hakkama...
Bend if you must, but never brake!

dude ee

Liige

• liige
  • Liitus:06 mai 2005
Ise oskan vene keel hästi (kirjutan vigadega). Aga fakt on see et ainult eestalsed õpvad nii palju inglise keel. Mujal ikka ei oska seda paljud. Näiteks Soomes praktikal olles pidin ikka vene keelt kasutama kuna soomlased arvavad et neile piisab ainult soome keelest ja kõik ning ei õpi seda eriti. Ning kui vanemaks saavad siis saavad aru et ikka vaja ning siis hakkavad raha eest kursusu võtma. See oleks siis näide minu elust.

Jorgen

Liige

• liige
  • Liitus:17 apr 2004
Kahjuks on sama ka suure osa vene keelsete kõnelejatega Eestis. Arvavad, et vene keelega saavad hakkama ja ei õpigi Eesti keelt. Ja siis kui poes nendest aru ei saa sõimavad näo täis, et miks ma vene keelt ei oska.

E-THUG

Liige

• liige
  • Liitus:04 juuli 2008
Ei ole väga huvitatud õppimisest kuid ikkagi õpin seda, tean, et saan arvatavasti ka inglise ja soome keelega hakkama kui pista mind kuhugi võõrasse keskkonda. kurb on muidugi see, et venelased arvavad, et elades endale võõras riigis siis ei pea keelt õppima ja kasutama ära seda, et suur protsent on venelasi ning jääda oma riigikeele juurde.

Muutis E-ThugJr, 19 märts 2009 - 21:10.

Audi, 7 dets 2009, 21:23, kirjutas:

Ma kasutan Sensodyne Whitening pastat. Teeb ilusti valgeks, pole vajadust mingi keemia jaoks.

Vaata postitust

2 kasutaja(t) loeb seda teemat

0 liiget, 2 külalist, 0 anonüümset kasutajat