derocketsL, 12 okt 2009, 18:37, kirjutas:
Praeguse seisuga jah..me peksame endale mingit täiesti mõttetut infot pähe, mida pole kunagi hiljem ehk vaja. Muidugi oleneb inimesest, aga seda, et mitu elektronkihti mingil ainel on, mul ei ole peale kooli vast kunagi vaja v.a tulevikus, kui oma lapsed abi küsivad, aga sellekski ajaks on see ununenud.
Eesti keel on muidugi tähtis, aga mingit keemiat, füüsikat ja muud jama, mida vähemalt MUL pole kunagi vaja, ei vaevu ma õppimagi. Ehk niipalju, et oma 3-4 välja vedada ja paberid gümnaasiumi lõpuks kätte saada.
Minu arust on mingi kunsti ja käsitöö hindamine ka täiesti absurdne, kuigi hetkel 10ndas ei ole mul hetkel kumbagi.
Praegune süsteem imeb, aga samas me oleme kõik juba sellega harjunud ning paremat süsteemi, kas ei taheta või lihtsalt ei ole välja mõeldud..
Mind ei motiveeri isegi need kuradima hinded, kui aine vastu on, vaatan lihtsalt enne tundi vihiku/õpiku läbi ning vean oma 3e ära.
Õpilasi motiveeriks rohkem (kahjuks) raha, ma arvan, et kui mulle 200.- iga viie ja 100.- iga nelja eest näkku visataks, oleks ma puhtalt nelja-viieline õpilane.
Toon näita oma klassi pealt: geograafika töö, enamus said ühe-kahe. Tööd jagatakse kätte..vaikus..Mis said? "1" "haha, ma 2" "normal, mul joppas 3"
Nüüd toome näiteks, kui õpilasi premeeritaks rahaga..
"Mis said?" "kuule kahe sain, raisk, oleks pidand ikka õppima, oleks saand paar õllet täna võtta"
Muidugi täiesti utoopiline näide, aga siiski.
Samuti on ka see rahaga premeerimine natukene lame ehk, aga alati annab midagi välja mõelda, sest need hinded ei motiveeri õppima üldiselt.
See on täiesti Sinu ENDA ARVAMUS, mida sa siin kirjutad. See ei tähenda kohe, et süsteem imeb või pole paremat välja mõeldud lihtaslt.
For example;
Miks sul ei lähe keemiat vaja, kui sa tahad hakata keemikuks?
Miks sul ei lähe füüsikat vaja, kui sa tahad füüsikuks hakata?
ERIALAD!!1111
jne.
See, et sinu klassis on selline suhtumine, no, anna andeks, pole varem sellist klassi küll näinud, kergelt pool iibakad, luunja kool ju siiski.
Rahaga premeerimises ma ei vaidleks millegil vastu, sest endal kodus selline süsteem, et veerandihinnete eest iga viie eest viisada krooni ja nelja eest nelisada krooni
aga enamusajast on ikka aeg see, mis aru pähe paneb, mitte raha.
See, et sa tahad oma kolmede ja neljadega välja venitada, täiesti sinu probleem, miks mitte õppida rohkem, saada paremaid tulemusi ja ise haritum olla ning elus paremini hakkama saada
) ?
jobu oled sten .
Muutis techno, 12 oktoober 2009 - 18:01.