Hüppa postitusele

Change

Ülikool & tulevik

Sellel teemal on 4705 vastust

afr1ca

Uustulnuk

• liige
  • Liitus:03 apr 2015
  • Sugu:mees

Vaata postitustklaabu, 19 aprill 2015 - 20:03, kirjutas:

Vaata postitustafr1ca, 18 aprill 2015 - 20:17, kirjutas:

Keegi teab, kas ülikool hoiab minu pabereid sees, kui ma enam koolis ei käi? Valisin kahjuks vale eriala, mis mind ei huvita ning mul pole tõesti jaksu seal olla, kuid mul oleks vaja hoida pabereid sees seni uude kooli sisse saan. (EMÜ)
Ülikooli veebis on ometigi õppekorralduseeskiri, kus on kirjas eksmatrikuleerimise alused. Keset semestrit arvati vanasti välja ainult juhul, kui sa jäid vahele petturlusega, surid ära või avaldasid ise soovi.

Ehk siis eksmatrikuleerimine toimub ikka semestri lõpus? Minu puhul 31. aug? Ma olen selle eeskirja läbi lugenud, lihtsalt küsisin siit kinnitust.

Muutis afr1ca, 20 aprill 2015 - 10:33.

XchopperX

Liige

• liige
  • Liitus:01 mai 2004

Vaata postitustafr1ca, 20 aprill 2015 - 10:32, kirjutas:

Vaata postitustklaabu, 19 aprill 2015 - 20:03, kirjutas:

Vaata postitustafr1ca, 18 aprill 2015 - 20:17, kirjutas:

Keegi teab, kas ülikool hoiab minu pabereid sees, kui ma enam koolis ei käi? Valisin kahjuks vale eriala, mis mind ei huvita ning mul pole tõesti jaksu seal olla, kuid mul oleks vaja hoida pabereid sees seni uude kooli sisse saan. (EMÜ)
Ülikooli veebis on ometigi õppekorralduseeskiri, kus on kirjas eksmatrikuleerimise alused. Keset semestrit arvati vanasti välja ainult juhul, kui sa jäid vahele petturlusega, surid ära või avaldasid ise soovi.

Ehk siis eksmatrikuleerimine toimub ikka semestri lõpus? Minu puhul 31. aug? Ma olen selle eeskirja läbi lugenud, lihtsalt küsisin siit kinnitust.

Ei, kevadsemester lõppeb juunis, vahemikus 21.-28. juuni, sõltuvalt ülikoolist.
I don't do drugs, if I want a rush, I just get out of a chair when I'm not expecting it.

Mäkk

Modeliitmäkk

• auliige
  • Liitus:16 juuni 2004

Vaata postitustG.B., 17 aprill 2015 - 23:11, kirjutas:

Vaata postitustJewsep, 17 aprill 2015 - 23:03, kirjutas:

Vaata postitustkanakukk profesionel, 17 aprill 2015 - 19:25, kirjutas:

Üks üldmoodul on juba EAP'de mõttes täidetud, kuid siiski võtsin ühe aine juurde talvel, sest arvasin, et EAP'sid on vaja rohkem saada.
Nüüd selgus, et ei ole vajagi, mis juhtub kui jätan nüüd üldse aines käimata jne, saan aru et tuleb MI aga see ei loe midagi, kui nagunii sama üldmoodul on juba täidetud nagunii enne?

Minuteada tuleb ikka kooli lõpuks kõik valitud ained positiivsele tulemusele teha.
Võin ka vabalt eksida.

kui ma ei eksi, siis TÜ's vähemalt võivad valik/vabaained ka vabalt mi/f jääda nii kaua, kui sul kohustuslikud 180eap positiivselt sooritatud.

true dat. Lihtsam oleks kirjutada enda kooli spetsialistidele, kes sellise asjaga tegelevad. Ja siis pärast kinnituse saamist kirjutad õppejõule kirja: I'm out, peace fucker
Postitas pildi
“Whereof one cannot speak, thereof one must be silent.”
― Ludwig Wittgenstein

Ralvo

Mister Raivo

• liige
  • Liitus:05 juuni 2007

Vaata postitustVAHVA SELL, 19 aprill 2015 - 21:22, kirjutas:

nõmedad mehikesed, sured ära ja lisaks eksmatrikuleerivad ka sind!

kas keegi TÜ õigusteadusest oskab midagi rääkida?

Oskan, mis sind huvitab?

Posted Image

View PostRobi., on 24 oktoober 2018 - 12:10, said:

SKateing is for daun syndrom kids like bmx

Posted Image Like Raivo

Tanel

Liige

• liige
  • Liitus:27 okt 2010
Mõtlesin enne õppkorralduse spetsialistile kirjutamist küsida siit.

Mul jääb täpselt üks EAP puudu vabaainete normist ja ausalt öeldes väga ei viitsi jamada nendega enam. Seega, kas tehniliselt oleks võimalik teisest koolist (täpsemalt EMÜ-st TÜ-sse) üle kanda nii lambist ainet ainet nagu "Kohanemiskursus"?

Muutis Tanel, 05 mai 2015 - 21:28.

Tannu.^ & A-ROD

XchopperX

Liige

• liige
  • Liitus:01 mai 2004

Vaata postitustTanel, 05 mai 2015 - 21:27, kirjutas:

Mul jääb täpselt üks EAP puudu vabaainete normist ja ausalt öeldes väga ei viitsi jamada nendega enam. Seega, kas tehniliselt oleks võimalik teisest koolist (täpsemalt EMÜ-st TÜ-sse) üle kanda nii lambist ainet ainet nagu "Kohanemiskursus"?

Vabaaine võib olla mis iganes, nii et ma iseenesest ei näe probleemi, kui on sama õppetasandi aine siis ideeliselt on võimalik (eeldusel et üks jäi lõpetamata). Aga eks õppekorraldusspetsialist oskab sulle täpsemalt öelda, võibolla on mingid agad ja konksud.
I don't do drugs, if I want a rush, I just get out of a chair when I'm not expecting it.

Sann.

Liige

• liige
  • Liitus:15 juuni 2007

Ma ei tea kui TÜ-s asjalood on aga olen EMÜ-s kuulnud sellist varianti, et kui oled valikainete normi täitnud rohkem kui vaja, siis need ülejäänud EAP-d saad Vabaaine alla üle kanda.

Ehk TÜ-s sama võimalus ja kannatab midagi valikainete ülejäägist näpistada.

Viruses, Intruders, Spyware, Trojans and Adware

Tanel

Liige

• liige
  • Liitus:27 okt 2010

Vaata postitustSann., 06 mai 2015 - 02:01, kirjutas:

Ma ei tea kui TÜ-s asjalood on aga olen EMÜ-s kuulnud sellist varianti, et kui oled valikainete normi täitnud rohkem kui vaja, siis need ülejäänud EAP-d saad Vabaaine alla üle kanda.

Ehk TÜ-s sama võimalus ja kannatab midagi valikainete ülejäägist näpistada.

Minu teada kahjuks sellist võimalust TÜ-s ei ole. Küsin veel õppekorraldusspetsialistilt üle, kuid ilmselt tuleb siis üheks vabaaineks kanda aine, kus "õpetati", kuidas EMÜ-s hakkama saada :D

Muutis Tanel, 06 mai 2015 - 20:29.

Tannu.^ & A-ROD

Kristjan.

I´m not a racist, I hate everyone equally

• liige
  • Liitus:05 sept 2009

Vaata postitustN.Y, 18 aprill 2015 - 20:08, kirjutas:

Kuidas akadeemiliseks testiks valmistuda?

sellest siin palju räägitud, õppida testiks ei saa, soovitan lihtsalt välja puhata, mitte paanitseda ning vesi kaasa võtta. testi tasub teha ikka väga kiiresti, koolis polnud mul kunagi töö õigeks ajaks lõpetamisega probleeme, akadeemilisel aga viimasel minutil kasutasin päris mitmes kohas bingot, ikkagi kuidagi sain 73 p. maksimum punktid on minu teada iga aasta parima tulemus, ehk siis päriselt maxida seda testi pole võimalik.

minu tee viib sügisest ametikooli hoopis, kui kõik plaanipäraselt läheb, siis polütehnikumi. muljeid koolist? eriti sealsest kontingendist

Fiktsioon

Uustulnuk

• liige
  • Liitus:12 jaan 2010
  • Sugu:naine

Vaata postitustKristjan., 06 mai 2015 - 16:30, kirjutas:

Vaata postitustN.Y, 18 aprill 2015 - 20:08, kirjutas:

Kuidas akadeemiliseks testiks valmistuda?

sellest siin palju räägitud, õppida testiks ei saa, soovitan lihtsalt välja puhata, mitte paanitseda ning vesi kaasa võtta. testi tasub teha ikka väga kiiresti, koolis polnud mul kunagi töö õigeks ajaks lõpetamisega probleeme, akadeemilisel aga viimasel minutil kasutasin päris mitmes kohas bingot, ikkagi kuidagi sain 73 p. maksimum punktid on minu teada iga aasta parima tulemus, ehk siis päriselt maxida seda testi pole võimalik.

minu tee viib sügisest ametikooli hoopis, kui kõik plaanipäraselt läheb, siis polütehnikumi. muljeid koolist? eriti sealsest kontingendist

Saab küll õppida. Lahenda varasemate aastate teste (ma pole küll kindel, kui vabalt need praegusel ajal saadaval on, aga kiire Google ütles, et midagi ikka leidub). Minu sõber muudkui harjutas ja harjutas ning sai 100 punkti. Olen ise neid ülesandeid vaadanud ja niisama puusalt teha on seda veidi raske, tuleb kasuks, kui oled enne veidi harjutanud ja selle tunnetuse rohkem kätte saanud.

afr1ca

Uustulnuk

• liige
  • Liitus:03 apr 2015
Kuidas TÜ informaatika eriala peale saada on? Tihe konkurss? Mis riigieksamite tulemused peaksid ligikaudu olema, et võimalust oleks?

megahit

Liige

• liige
  • Liitus:02 jaan 2008

Vaata postitustafr1ca, 07 mai 2015 - 23:43, kirjutas:

Kuidas TÜ informaatika eriala peale saada on? Tihe konkurss? Mis riigieksamite tulemused peaksid ligikaudu olema, et võimalust oleks?

Eelmine aasta oli 150 kohta ja 132 läks õppima. Seega kui kandideerimiseks vajaliku punktisumma kokku saad, siis tõenäoliselt saad ka sisse.

VAHVA SELL

Liige

• liige
  • Liitus:27 dets 2014
  • Sugu:ei ütle

Vaata postitustRalvo, 20 aprill 2015 - 15:30, kirjutas:

Vaata postitustVAHVA SELL, 19 aprill 2015 - 21:22, kirjutas:

nõmedad mehikesed, sured ära ja lisaks eksmatrikuleerivad ka sind!

kas keegi TÜ õigusteadusest oskab midagi rääkida?

Oskan, mis sind huvitab?

Konkurents, positiivsed ja negatiivsed muljed

sauland

Liige

• liige
  • Liitus:30 dets 2010
Keegi TÜ vs TTÜ informaatika kohta oskab öelda? olen kuulnud, et TTÜ-s on suurem rõhk praktilisel tööl ja vähem teooriat, mille pärast oleks TTÜ mõttekam. Samas Tartu on lähemal ja pigem õpiks seal.

Postitas pildi

kukualla

Uustulnuk

• liige
  • Liitus:16 aug 2014
Võrukana ütlen, et mine aga TÜsse õppima, kui pea jagab ja tudengielu seal ka kindlasti huvitavam, kuigi ma olen ise alles keskkooli lõpetamas ja ajateenistusse sellel aastal minek. Sest nii palju kui ma uurinud ja lugenud olen, siis suurt vahet neil ülikoolidel pole, ise tuleb palju õppida ja loengutest osa võtta. :D
TÜs on vist nt matemaatika koha pealt ka kergemaks lastud nii palju kui ma tean. Aga endal muidugi 0 kogemust ja oleks tore, kui keegi parandaks/täpsustaks.

Muutis kukualla, 08 mai 2015 - 17:46.

misterx

Liige

• liige
  • Liitus:13 nov 2011
See, et TÜ on rohkem teooriale keskendunud, ei ole tingimata halb: Tööle minnes saad esimese paari kuuga oluliselt rohkem kogemusi, kui ülikoolist ning teooria mõistmine on küsna vajalik, et aru saada, mida sinu programm täpselt teeb.

Misha

Liige

• liige
  • Liitus:13 nov 2010
Kellelgi EMÜ-s kogemust sellega, kui tänase seisuga peavad kõik hinded väljas olema, kuid õppejõud ei ole hinnet välja pannud? Kas hilisemal ajal välja pandud hinne mõjutab lõpetamist ja lõputöö kaitsmist?

G.B.

hold my calls, trippin balls

• liige
  • Liitus:24 sept 2004

Vaata postitustsauland, 08 mai 2015 - 13:17, kirjutas:

Keegi TÜ vs TTÜ informaatika kohta oskab öelda? olen kuulnud, et TTÜ-s on suurem rõhk praktilisel tööl ja vähem teooriat, mille pärast oleks TTÜ mõttekam. Samas Tartu on lähemal ja pigem õpiks seal.

ttü kohta ei oska öelda, aga tü'l päris asjalik programm ja asutus ise ka pushib seda õppekava (informaatikutele mingid diilid läpakatel olid kunagi nt ja kui endal huvi on, siis saab päris kiirelt õpingute ajal juba tööle imo)

neonetist muidugi peaks piisavalt tüüpe olema, kes õpivad/õppinud seal ka, seega oskavad vast paremini öelda. enda kogemus piirdub mõne üksiku ainega, mida sealt õppekavast võtsin

Muutis G.B., 11 mai 2015 - 19:39.

I've dated girls uglier than you for breakfast.

Rainer.

Liige

• liige
  • Liitus:02 sept 2008

Vaata postitustMisha, 11 mai 2015 - 17:32, kirjutas:

Kellelgi EMÜ-s kogemust sellega, kui tänase seisuga peavad kõik hinded väljas olema, kuid õppejõud ei ole hinnet välja pannud? Kas hilisemal ajal välja pandud hinne mõjutab lõpetamist ja lõputöö kaitsmist?

Minu teada ei mõjuta, sest nad saavad panna hinde välja selle kuupäevaga, millal pidi olema väljas (vähemalt endal oli korra sarnane juhus).

S

Liige

• liige
  • Liitus:22 aug 2004
kas keegi TTÜ-s G. Tambergi mat. analüüs II eksamit on teinud? on "tehtav"? ülesannete tööd läksid mõlemad pekki. teooriad tehtud

18 kasutaja(t) loeb seda teemat

0 liiget, 18 külalist, 0 anonüümset kasutajat