Change
Sellel teemal on 4705 vastust
Postitatud 25 juuni 2014 - 18:32
Minu isiklik kogemus TÜ majandusteaduskonnaga näitab, et sealne ettevõttemajanduslik suund jääb rahvamajanduse suunale alla. Üldiselt arvan, et ei ole mõtet minna ülikooli majandust õppima, kui soov on tulevikus ettevõtjaks või nn ärijuhiks saada.
Kahjuks ei saa TÜst erilisi raamatupidamisoskusi, vähemasti bakatasemel mitte. TÜ majanduse baka on tõesti väga üldine ja arendab pigem majanduslikku mõtlemist. Esimene aasta oli täis suhteliselt mõttetuid aineid, kuid sealt edasi läks asi paremaks ja huvitavamaks. Magistris toimub spetsialiseerumine, mis kuuldavasti peaks olema juba asjalikum.
Kahjuks ei saa TÜst erilisi raamatupidamisoskusi, vähemasti bakatasemel mitte. TÜ majanduse baka on tõesti väga üldine ja arendab pigem majanduslikku mõtlemist. Esimene aasta oli täis suhteliselt mõttetuid aineid, kuid sealt edasi läks asi paremaks ja huvitavamaks. Magistris toimub spetsialiseerumine, mis kuuldavasti peaks olema juba asjalikum.
Postitatud 25 juuni 2014 - 19:07
keku10, 23 juuni 2014 - 19:18, kirjutas:
Avastasin, et mõned sisseastumiskatsete ajad ühtivad. Kui suur on tõenäosus, et mul lastakse mõni päev ümber tõsta, sest ei taha kohe kindlasti mitte üheski neist loobuda?
Mina sain aegu ümber tõstetud ja järjekorras trügitud, aegu muudetud nii Tartu kui ka Tallinna Ülikoolis. Inimesed olid vägagi mõistvad ja hommikul lausa helistasid üle, kas olen tulemas. Seega minu kogemuse järgi on aegade ümbertõstmine üsna tõenäoline.
Miks?
Postitatud 25 juuni 2014 - 23:37
Akadeemia 5'te ei soovita, see on suht rott, ülejäänud ühikad kõik ilusad korralikud.
"When people say plz because it's shorter then please, I say no because it's shorter then yes."
Postitatud 26 juuni 2014 - 16:23
Tsitaat
** Laia matemaatika eksami sooritanutel teisendatakse kitsa matemaatika riigieksami nõude täitmiseks laia matemaatikaeksami tulemus. Selleks lisatakse laia matemaatika riigieksami tulemusele juurde 16 punkti (riigieksami 100-punktiskaalal, maksimum tulemus jääb 100 punkti). Punktid lisatakse ka enne 2014. a. sooritatud matemaatika riigieksamile, kuna see on võrdsustatud laia matemaatikaga.
Ometi on sisseastumisel võetud punktisumma ilma selle 16. punktita? Linnuke laia eksami ees olemas ja sisseastumispunkte andis 20-punktine eksam 2.0, kuigi loogiliselt peaks siis tulema 36 (2.0 + 1.6) või olen ma ise retarded lihtsalt?
Postitatud 27 juuni 2014 - 04:12
hendrik989, 25 juuni 2014 - 16:15, kirjutas:
Kas keegi oskab rääkida Ameerika ülikoolidest miskit?
Kõik sõltub konkreetsest eriala huvist aga googledades leiad sa üsna pädevad edetabelid ainevaldkondade kaupa, et milline ülikool asjalik on ja milline mitte.
Kindlasti tasub arvestada, et ükski ülikool pole asjalik pelgalt seetõttu, et ta USAs asub, pigem on Euroopa ülikoolid sisukamad. Küll aga kipub paika pidama fakt,et ülikoolid mis on USAs tipus, on tipus ka maailma mastaabis.
USA ülikooli kandideerides tuleb arvestada mitut nüanssi:
1)Võimalik, et sa pead maksma õppemaksu aga paljudel ülikoolidel on sisse viidud vajaduspõhine süsteem, millele meie Eesti palgataseme juures on suhteliselt tõenäoline kõrge protsendiga laieneda. Vastavalt su vanemate sissetulekutele arvutatakse välja see kui suur osa tuleb sul endal maksta. Mida kõvem ülikool, seda suurem on tõenäosus, et sul kõik kinni makstakse. Muidugi on võimalus ka pädevuse alusel full scolarship välja teenida, mis tähendab tasuta õppimist, tasuta elamist ning tasuta söömist teaduskonna sööklas. Kõikvõimalikud muud kulud, muuhulgas kohale saamine jne. tuleb katta endal, mis USA hinnataset arvestades pole samuti õhukese rahakotiga inimestele aga kindlasti saab odavamalt hakkama kui UKs. Neid riigi- või ülikoolipoolseid abisaamise võimalusi on riigi piires liikudes Ast-Zni, seega tuleb igat konkreetset juhtumit eraldi uurida.
2)Kandideerima tuleb hakata varakult. Esimesed taotusvoorud kipuvad toimuma juba septembris-oktoobris. Järelvoorud jaanuaris. Seega reageerida tuleb varakult. Selleks aastaks on rong juba lootusetult läinud.
3)Ülikoolide kaupa erineb vastuvõtusüsteem. Pole 100% kindel aga valdav enamus koole, erinevalt Eestist, arvestavad ka sinu hindeid. Samuti võidakse arvestada kõikvõimalike vestlusi, portfoolioid, ette antud või vabal teemal väitekirju, esseesid ja muud. Kord juba ülikoolis käinuna tahavad nad aga arvestada pigem sinu ülikooli hindeid.
4)Paljudes ülikoolides on krõbedad kandideerimise tasud. Nt. Eelmine aasta Harvardis oli 70 daala. Väiksemate ülikoolide kohta ei oska öelda.
5)Bakaõpingud kestavad 3 aasta asemel 4 aastat.
jne.
Ei tasu sellegipoolest liialt pelgama hakata. Kui tunned ennast piisavalt tugevana, et Eesti ülikoolid ei paku pinget või huvitab USAs elamise kogemus, siis kindlasti on pingutust väärt.
Tiivustuseks selline artikkel:
http://noortehaal.de...a.d?id=65306384
Edu!
Postitatud 27 juuni 2014 - 08:37
Postitatud 27 juuni 2014 - 10:54
Mar+Tin, 20 juuni 2014 - 10:22, kirjutas:
Kas keegi tehnilist füüsikat õpib? Oskaks ehk paar sõna rääkida sellest head/halba?
Õpin ise tehnilist füüsikat ja kolmas kursus lõppes just ja olen väga rahul. Üpris vähesed lõpetasid nominaaliga, aga need kes lõpetasid olid väga tublid, kas siis oli neile kulbiga tarkust sündides kaasa antud või lihtsalt meeletult töökad.
Eriala on väga lai ja lõpuks mingit spetsialiseerumist või ametinimetust külge panna ei saagi. Tehniline füüsika sisaldab endas kõrgharidust nii füüsika, matemaatika kui mehhaanika vallas + veel mingid spetsialiseeruvad valikained nagu näiteks inimese füsioloogia, biomehhaanika alused või tenorarvutus jne. Seega magistratuuriks jäävad väga paljud uksed avatuks.
Alguses on väga raske, meil kukkusid esimese semestriga pooled välja ja aasta lõpus veel mõned. Töö kõrvalt seda eriala õppida on päris keeruline, tean omast käest. See aasta langetasin töökoormust veerand-kohale ja nii jõudsin kõik asjad ära tehtud, aga kui käisin poole või rohkema kohaga tööl õnnestus mul üks semester lausa 7 EAP saada. Seega esimene aasta pühendu korralikult koolile, kui mõtled selle läbi teha, sest esimese aasta ained on paljuski eeldusained teistele ainetele. Järgnevad aastad lähevad ained juba huvitavaks ja saad ise rohkem valida, mis teed.
Kui reaalained meeldivad, siis soovitan soojalt. Väga palju huvitavaid aineid. Tööd on palju selle erialaga, aga mitte midagi võimatut. Häma-aineid on väga vähe.
Omal on ideed magistratuuri minna edasi tehnomeedikumi õppima, kas siis meditsiinifüüsika või meditsiinitehnika erialale, aga eks veel näis.
Muutis Suhkrupõrsake, 27 juuni 2014 - 10:57.
Postitatud 27 juuni 2014 - 18:04
Postitatud 27 juuni 2014 - 19:25
Postitatud 27 juuni 2014 - 22:16
Postitatud 27 juuni 2014 - 23:06
Postitatud 28 juuni 2014 - 00:24
Postitatud 28 juuni 2014 - 01:48
fruitcake, 25 juuni 2014 - 18:32, kirjutas:
Minu isiklik kogemus TÜ majandusteaduskonnaga näitab, et sealne ettevõttemajanduslik suund jääb rahvamajanduse suunale alla. Üldiselt arvan, et ei ole mõtet minna ülikooli majandust õppima, kui soov on tulevikus ettevõtjaks või nn ärijuhiks saada.
Kui tahta siis saab eriala kõrvalt ka võtta mingeid lisaaineid, kui väga tahad mingit oma firmat looma hakata. Meil soovitatigi võtta minget Ärisuhtlus I ja II vist või midagi
Ise õppisin arvutitehnikat, milles olen väga pettunud, sest enamus oli tegelikult sama mis IT üliõpilastelgi v.a. mõne erandiga ning ainukesed huvitavad ained minu jaoks olidki enamuses need, mis ei kattunud IT omadega. Kui meeldib programmeerimine ja riistvara mõlemad, siis soovitan arvutitehnikat õppima minna, kui riistvara ei meeldi/ ei paku huvi siis soovitan minna lihtsalt IT'd, kui IT ei meeldi siis valige mingi teine eriala, kasvõi TTÜ's. tuletan ka meelde et antud erialal on vaja ka väga palju füüsikalist taipu.
megahit, 28 juuni 2014 - 00:24, kirjutas:
No seal vaadatakse ainult keskmist hinnet, kui nad ei õpi siis nad on ka esimesed kes välja kukuvad.
Muutis BasedGod, 28 juuni 2014 - 01:48.
Your mother is so fat, the recursive function computing her mass causes a stack overflow.
Postitatud 28 juuni 2014 - 09:09
Oskab keegi võrrelda TÜ Informaatikat, TTÜ informaatikat ja ITK IT süsteemide arendust? Kas on huvitav, millised võimalused on kooli kõrvalt tööl käia, mis tasemel hariduse saab ja kui hästi sobib neile, kellel on juba korralik teadmistepagas ees.
Postitatud 29 juuni 2014 - 18:38
Kas ma olen õigesti aru saand, et TTÜsse ja TÜsse õppima kinnitamine toimub 18-21 juulini?
Ah... minge kõik...
Postitatud 29 juuni 2014 - 18:45
Jap, 18ndal ilmuvad nimekirjad ja kolm päeva pärast seda aega kinnitamiseks.
Muutis nosperinatuke, 29 juuni 2014 - 18:49.
Postitatud 30 juuni 2014 - 13:21
Nii, üritan Tartu Tervishoiu kõrgkooli kandideerida läbi SAISi, aga mul jäi 2 punast lahtrit ja sellega seoses peaks ju üldskoor ka madalam tulema. Kas ma peaks midagi tegema nendega seoses või on teistel ka nii?
//kõik korras
Spoiler
//kõik korras
Muutis VaporTaavi, 30 juuni 2014 - 13:54.
Postitatud 30 juuni 2014 - 18:44
Postitatud 30 juuni 2014 - 18:49
VaporTaavi, 30 juuni 2014 - 13:21, kirjutas:
Nii, üritan Tartu Tervishoiu kõrgkooli kandideerida läbi SAISi, aga mul jäi 2 punast lahtrit ja sellega seoses peaks ju üldskoor ka madalam tulema. Kas ma peaks midagi tegema nendega seoses või on teistel ka nii?
//kõik korras
Spoiler
//kõik korras
Mis erialale kandideerid?
Postitatud 30 juuni 2014 - 19:46
2 kasutaja(t) loeb seda teemat
0 liiget, 2 külalist, 0 anonüümset kasutajat