Hüppa postitusele

Change

Ülikool & tulevik

Sellel teemal on 4705 vastust

Madhu

Bussijuht

• liige
  • Liitus:16 jaan 2007
  • Sugu:mees
6. korpus 2. korrus.

Chronos

Liige

• auliige
  • Liitus:21 nov 2006

Vaata postitustkauboi, 05 november 2013 - 21:42, kirjutas:

Olen küll varem siin teemas midagi taolist küsinud, aga üritan seekord konkreetsem olla. Õpin praegu 12.klassis humanitaaraineid ja plaan aastake vabaks võtta ja siis kuskile ülikooli(kas välismaale või eestisse) midagi IT'ga seonduvat õppima. Ehk siis kui ma teen kitsa matemaatika eksami ja sooritan selle ära, kas on võimalus juurde õppida tulevikus ja sooritada vajadusel mingi test, mis lubaks mul minna IT'd õppima ? Ei pea ennast matemaatikas üldsegi halvaks, alati pea võtnud seda suhteliselt kergelt, kuid segastel põhjustel sai 9.ndas selline valik langetatud.
Tänud mõistlike vastuste eest ette :rolleyes:

Ei soovita aastat vabaks võtta. Küll sa jõuad elus veel puhata ja reisida. Parem pane samamoodi edasi ja tee ühte otsaga kõik ära. Kuna, kui lõpetad siis oled veel nö. õppimistuhinas veel, ehk peale aastat enam pole üldse motivatsiooni? Minu meelest liiga suur risk mida võtta. Tagantjärgi on hea mõelda peale õpitud aastaid, et hea, et aastat vabaks ei võtnud, praegu oleks alles teisel aastal. Tutvusringkonnas on mõlemat tüüpi inimesi, kellel on negatiivseid kogemusi sellega, et aasta vabaks võtsid, teisalt nendel kes kohe edasi õppisid, mingeid pretensioone küll ei ole. Pigem on nad rahul teadmisega, et ei pea kaotatud aasta arvelt ühte aastat veel õppima, vaid on juba tööl. Kõrgharidus pakub paljusid võimalusi, õpid ühte eriala, kuid see võib olla sul võtmeks hoopis teise erialla, ühesõnaga valikuid on palju ja ära oota, vaid tegutse! See on minu soovitus.

muhemees

Vana Hea

• liige
  • Liitus:07 juuli 2006
Kui kohe täie tambiga ei taha ülikooli õppima minna, siis võib selle aastaga ajateenistuses ära käia, pead küll üht-teist õppima, aga see on ikka väga lebo ots võrreldes gümnaasiumi või ülikooliga. Mu meelest on see pigem selline aktiivne puhkus, ei pea tsiviilprobleemidega tegelema ja samas ei istu ka niisama käed rüpes.

Ega's midagi, hea et sedagi.

kauboi

õüäõüõäõü

• liige
  • Liitus:30 sept 2007

Vaata postitustChronos, 06 november 2013 - 21:45, kirjutas:

Vaata postitustkauboi, 05 november 2013 - 21:42, kirjutas:

Olen küll varem siin teemas midagi taolist küsinud, aga üritan seekord konkreetsem olla. Õpin praegu 12.klassis humanitaaraineid ja plaan aastake vabaks võtta ja siis kuskile ülikooli(kas välismaale või eestisse) midagi IT'ga seonduvat õppima. Ehk siis kui ma teen kitsa matemaatika eksami ja sooritan selle ära, kas on võimalus juurde õppida tulevikus ja sooritada vajadusel mingi test, mis lubaks mul minna IT'd õppima ? Ei pea ennast matemaatikas üldsegi halvaks, alati pea võtnud seda suhteliselt kergelt, kuid segastel põhjustel sai 9.ndas selline valik langetatud.
Tänud mõistlike vastuste eest ette :rolleyes:

Ei soovita aastat vabaks võtta. Küll sa jõuad elus veel puhata ja reisida. Parem pane samamoodi edasi ja tee ühte otsaga kõik ära. Kuna, kui lõpetad siis oled veel nö. õppimistuhinas veel, ehk peale aastat enam pole üldse motivatsiooni? Minu meelest liiga suur risk mida võtta. Tagantjärgi on hea mõelda peale õpitud aastaid, et hea, et aastat vabaks ei võtnud, praegu oleks alles teisel aastal. Tutvusringkonnas on mõlemat tüüpi inimesi, kellel on negatiivseid kogemusi sellega, et aasta vabaks võtsid, teisalt nendel kes kohe edasi õppisid, mingeid pretensioone küll ei ole. Pigem on nad rahul teadmisega, et ei pea kaotatud aasta arvelt ühte aastat veel õppima, vaid on juba tööl. Kõrgharidus pakub paljusid võimalusi, õpid ühte eriala, kuid see võib olla sul võtmeks hoopis teise erialla, ühesõnaga valikuid on palju ja ära oota, vaid tegutse! See on minu soovitus.

"Küll sa jõuad elus veel puhata ja reisida" - noh kuidas võtta, kaheotsaga asi. Vaba aasta jooksul on plaanis paari sõbraga austraaliasse minna ja töödata&chillida ja mõelda mida üldse edasi teha. Annab kindlasti palju iseseisvust juurde ja selline kogemus noores eas tuleb minuarvates kindlasti kasuks. Mul selline tunne et peale aastat vabadust läheksin ma meelsamini edasi õppima, kui kohe peale 12-t aastat koolipingi nühkimist.
Ajateenistuse kohapealt niipalju, et käin seal kindlasti ära kunagi, aga kindlasti mitte kohe peale gümni, sellega pole õnneks veel nii kiire ka.

Equalizer

Liige

• liige
  • Liitus:27 jaan 2008

Vaata postitustmuhemees, 06 november 2013 - 21:52, kirjutas:

Kui kohe täie tambiga ei taha ülikooli õppima minna, siis võib selle aastaga ajateenistuses ära käia, pead küll üht-teist õppima, aga see on ikka väga lebo ots võrreldes gümnaasiumi või ülikooliga. Mu meelest on see pigem selline aktiivne puhkus, ei pea tsiviilprobleemidega tegelema ja samas ei istu ka niisama käed rüpes.

Ma arvan, et ajateenistuses just õpibki kõige rohekem oma elu jooksul ühe aastaga. Gümnaasiumis ei õpi kolme aastaga ka nii palju kui ajateenistuses. Mõtlen ikka 11 kuu pikkust.
Postitas pildi

DrLove

Liige

• liige
  • Liitus:10 jaan 2009

Vaata postitustEqualizer, 06 november 2013 - 23:02, kirjutas:

Vaata postitustmuhemees, 06 november 2013 - 21:52, kirjutas:

Ma arvan, et ajateenistuses just õpibki kõige rohekem oma elu jooksul ühe aastaga. Gümnaasiumis ei õpi kolme aastaga ka nii palju kui ajateenistuses. Mõtlen ikka 11 kuu pikkust.

oleneb inimesest

G.B.

hold my calls, trippin balls

• liige
  • Liitus:24 sept 2004

Vaata postitustDrLove, 06 november 2013 - 23:51, kirjutas:

oleneb inimesest

Ei. See on fakt. Sest ekvalaiser ütles nii.
Tegelt kui sa 3 aastaga gümnaasiumis vähem õppisid, kui aastaga ajateenistuses, siis on see pigem kivi sinu enda kapsaaeda juba.
I've dated girls uglier than you for breakfast.

Logit

Liige

• liige
  • Liitus:17 aug 2009
Mina läksin gümnist kohe ülikooli ja nüüd siis ajateenistusse minek. Ausalt öeldes kahetsen,et peale gümni ajateenistuses ära ei käinud. Ilgelt tahaks praegu juba tööle minna ja "normaalset" elu elada.

Equalizer

Liige

• liige
  • Liitus:27 jaan 2008

Vaata postitustG.B., 07 november 2013 - 02:02, kirjutas:

Vaata postitustDrLove, 06 november 2013 - 23:51, kirjutas:

oleneb inimesest

Ei. See on fakt. Sest ekvalaiser ütles nii.
Tegelt kui sa 3 aastaga gümnaasiumis vähem õppisid, kui aastaga ajateenistuses, siis on see pigem kivi sinu enda kapsaaeda juba.

Ajateenistuses on sitaks eksameid ju igasuguseid... milleks peab muidugi õppima
Postitas pildi

XchopperX

Liige

• liige
  • Liitus:01 mai 2004
Kui sa ajateenistuses õppisid rohkem kui gümnaasiumis näitab see küll vaid seda, et varem ei olnud sa enese harimisega absoluutselt tegelenud. Lisaks otsesele sõjalisele väljaõppele ei saanud ma oma harituse edendamiseks küll mitte grammigi juurde ajateenistusest. Need eksamid, milleks "õppima pidi" olid ka paras naljanumber. 20lk määrustiku läbilugemist ei loeks ma väga suureks õppimiseks, muud asjad jäid meelde puhtalt juba tundides osalemisest.

Ilmselgelt on inimestel erinev taust, aga ma ikkagi eeldan siinkohal, et gümnaasiumiharidusega inimene juba jagab üht-teist maailma asjadest ja on natukenegi haritud. Põhikooli lõpetanu jaoks võibolla tõesti on seal üht-teist mida õppida, aga alates keskkoolist küll mitte muhvigi, ülikooli lõpetanutest rääkimata, kelle jaoks on kogu ajateenistus valdavas osas pigem IQ'd alandav kogemus ja n-ö "teise eestiga" kokkupuutumine.
I don't do drugs, if I want a rush, I just get out of a chair when I'm not expecting it.

muhemees

Vana Hea

• liige
  • Liitus:07 juuli 2006
No eks baka ajal õpitust jäi päris palju tahaplaanile teenistuse käigus ja praegu magistris on veits raske küll, aga eks see tuleb tagasi. Mingeid teadmisi otseselt ei saanud kaitseväest selle 11 kuuga (mingid TTA'd ja OT nõuded on kaduvväikse väärtusega), küll aga oli aega paarkümmend raamatut läbi lugeda ja niisama elu üle järele mõelda.

Ega's midagi, hea et sedagi.

Sander

Mighty as...

• auliige
  • Liitus:13 mai 2004
Kes õpib TTÜ`s Ärindust ja on esmakursuslane, siis palun anda sellest PM`i kaudu märku.

Nimelt on mul üks esimese semestri aine tegemata jäänud ja mul pole Moodle parooli, seega ei saa ma enne lõpetada, kui see aine on läbitud. Aine on ÕIS`is registreeritud ja kõik on legit, lihtsalt pole aega, et kohal käia. Oleksid/oleksite suureks abiks.

Muutis Sander, 15 november 2013 - 11:31.

Bend if you must, but never brake!

misterx

Liige

• liige
  • Liitus:13 nov 2011

Vaata postitustXchopperX, 07 november 2013 - 11:59, kirjutas:

Kui sa ajateenistuses õppisid rohkem kui gümnaasiumis näitab see küll vaid seda, et varem ei olnud sa enese harimisega absoluutselt tegelenud. Lisaks otsesele sõjalisele väljaõppele ei saanud ma oma harituse edendamiseks küll mitte grammigi juurde ajateenistusest. Need eksamid, milleks "õppima pidi" olid ka paras naljanumber. 20lk määrustiku läbilugemist ei loeks ma väga suureks õppimiseks, muud asjad jäid meelde puhtalt juba tundides osalemisest.

Ilmselgelt on inimestel erinev taust, aga ma ikkagi eeldan siinkohal, et gümnaasiumiharidusega inimene juba jagab üht-teist maailma asjadest ja on natukenegi haritud. Põhikooli lõpetanu jaoks võibolla tõesti on seal üht-teist mida õppida, aga alates keskkoolist küll mitte muhvigi, ülikooli lõpetanutest rääkimata, kelle jaoks on kogu ajateenistus valdavas osas pigem IQ'd alandav kogemus ja n-ö "teise eestiga" kokkupuutumine.

Seegi vajalik kogemus ju.

E-THUG

Liige

• liige
  • Liitus:04 juuli 2008
Kuidas hakkab tuleval aastal olema EAP maksumus nt erialadel nagu TTÜ rahvusvahelised suhted inglise keeles. kas jätkuvalt sama hinnakirja järgi, et bakalaureusõppes on 50/55 euri EAP?

Audi, 7 dets 2009, 21:23, kirjutas:

Ma kasutan Sensodyne Whitening pastat. Teeb ilusti valgeks, pole vajadust mingi keemia jaoks.

Vaata postitust

NEONET

Silver

• liige
  • Liitus:19 juuni 2008
Tahaks järgmine aasta ülikooli minna aga rsk kõik erialad, mis huvitavad nõuavad laia matet, mul kitsas. Ju vaatab ehk saab hakkama kuidagi.
Kui vajad veebilehte -->VEEBILAHENDUSED<-- või muud abi veebis.

allo

Liige

• liige
  • Liitus:10 juuni 2009
Küsimus selline, et TKTK-s sisseastumiseks vaja keskmist hinnet gümnaasiumi riikliku õppekava kohustuslikest ainetest. Kas uue gümnaasiumi õppekava järgi kuuluvad ka need niiöelda kohustuslikud suunaained sinna? Mul loodusmatemaatika suund, siis seal suuna ained nt elementide keemia või rakendusbioloogia jne.

Mötley

baffff

• liige
  • Liitus:06 veebr 2007

Vaata postitustallo, 11 detsember 2013 - 23:46, kirjutas:

Küsimus selline, et TKTK-s sisseastumiseks vaja keskmist hinnet gümnaasiumi riikliku õppekava kohustuslikest ainetest. Kas uue gümnaasiumi õppekava järgi kuuluvad ka need niiöelda kohustuslikud suunaained sinna? Mul loodusmatemaatika suund, siis seal suuna ained nt elementide keemia või rakendusbioloogia jne.

https://www.riigitea...kt/114012011002

Muutis Mötley, 12 detsember 2013 - 11:18.

allo

Liige

• liige
  • Liitus:10 juuni 2009
Tänud lingile.

Tsitaat

4) loodusained: kohustuslikud õppeained – bioloogia, geograafia (loodusgeograafia), keemia, füüsika; valikkursused – „Rakendusbioloogia”, „Geoinformaatika”, „Keemiliste protsesside seaduspärasused”, „Elementide keemia”, „Elu keemia”, „Füüsika ja tehnika”, „Teistsugune füüsika”, „Loodusteadused, tehnoloogia ja ühiskond”, „Mehhatroonika ja robootika”, „3D-modelleerimine”, „Joonestamine”, „Arvuti kasutamine uurimistöös”, „Rakenduste loomise ja programmeerimise alused” (lisa 4);

Muutis allo, 12 detsember 2013 - 00:07.

Tanel.

Liige

• liige
  • Liitus:20 apr 2011
Tasuline õpe TÜs tuleks tagasi tuua. Mainor või EBS ka võimalus, aga siis kuuleks järgmised 10 aastat, et need pole ikka õiged ülikoolid.

k2t

Uustulnuk

• liige
  • Liitus:03 juuli 2012
  • Sugu:naine
Alustasin sel sügisel õpinguid Tallinna Ülikoolis, seega olen esmakursuslane ja erialaks sotsiaaltöö :P Kindel eesmärk on ikka baka ära lõpetada, kuid juba praegu liiguvad mõtted magistri poole, sest eriala valikuga väga rahul.. eks seda näitab muidugi aeg
Sotsiaaltöö pole olnud minu "unistuste" töö, kuid inimeste aitamine oli see kindel fakt, millest lähtusin.. ja juhtuski nii, et sain selle tööga isiklikke kogemusi ja tundsin, et voilaaa see on õige
Sihtrühmadeks, kellega tegeleda tahaks on vangid või eakad.. anyway eriala on huvitav ja pettuma pole pidanud :P

14 kasutaja(t) loeb seda teemat

0 liiget, 14 külalist, 0 anonüümset kasutajat