Postitatud 19 september 2013 - 21:04
Postitatud 19 september 2013 - 21:21
olenmatu, 19 september 2013 - 21:04, kirjutas:
Jah ma juba mõtlesin selle peale. Plaaningi nii teha aga lihtsalt hakkasin mõtlema, et kas teoreetiliselt oleks selline asi võimalik? Sest kuni 30EAPd täis ja kohususlikud ained ära tehtud, siis ei juhtu ju midagi see eeldusaine läbi kukkudes.
Postitatud 20 september 2013 - 12:25
tekib küll tahtmine lihtsalt ülikoolist lahkuda kui ma neid summasid vaatan
Postitatud 20 september 2013 - 12:36
cerol, 20 september 2013 - 12:25, kirjutas:
aga... lahku?
Meelis, 18 aug 2010, 16:05, kirjutas:
Postitatud 20 september 2013 - 12:39
Erki, 20 september 2013 - 12:36, kirjutas:
aga... lahku?
eriti häiriv on nagu see et ma kõrvalt näen kuidas niipalju esimese aasta tudengeid tuleb kooli septembris ja ma tean et nad saavad tasuta samal ajal kui mina pean maksma tohutut raha ja muud väljapääsu ei ole. Kevadel oli selline plaan et astuks uuesti ülikooli sisse ja kannaks ained üle lihtsalt kuid siis sain teada et oleksin väga palju aineid kinni pidanud maksma kui samale erialale tahtsin minna, ja see maksumus oleks tulnud sama välja mis õppemaks oli
edit: eelmine aasta tuli õppemaksu arve 25 oktoobriks, nüüd tuli 25 septembriks, veits kahtlane. Mis juhtub kui ma 1 päevaga hilinen õppemaksu maksutähtajast?
Muutis cerol, 20 september 2013 - 13:16.
Postitatud 20 september 2013 - 13:38
cerol, 20 september 2013 - 12:39, kirjutas:
aga... lahku?
eriti häiriv on nagu see et ma kõrvalt näen kuidas niipalju esimese aasta tudengeid tuleb kooli septembris ja ma tean et nad saavad tasuta samal ajal kui mina pean maksma tohutut raha ja muud väljapääsu ei ole. Kevadel oli selline plaan et astuks uuesti ülikooli sisse ja kannaks ained üle lihtsalt kuid siis sain teada et oleksin väga palju aineid kinni pidanud maksma kui samale erialale tahtsin minna, ja see maksumus oleks tulnud sama välja mis õppemaks oli
edit: eelmine aasta tuli õppemaksu arve 25 oktoobriks, nüüd tuli 25 septembriks, veits kahtlane. Mis juhtub kui ma 1 päevaga hilinen õppemaksu maksutähtajast?
Ilmselt mitte midagi, tuleb mingi teade kui pikemalt hiljaks jääd, aga paarist päevast ei juhtu midagi, eriti kuna sa maksad õppimise eest hoiab ülikool sind nagu sitta pilpa peal (aus väljend, ei midagi roppu). Kui sa ei saa maksta nii nagu sul leping ette näeb, saad alati minna dekanaati ja ümber teha oma maksegraafiku.
Mis puutub sellesse, et nüüd on tasuta õppimine, siis ei ole midagi muud öelda, kui et ise oled süüdi asjas. Tasuta kohad olid olemas ka eelmine aasta, see et sa ei kvalifitseerunud tasuta kohale ei ole kellegi teise süü kui su enda. Lisaks, mis süsteem see on, et sa aineid tagantjärele kinni pead maksma? Kui sa astud uuesti sisse, saad sa kõik tehtud ained üle kanda endale ja ongi kõik, mille eest nad seda raha küsima peaks?
Postitatud 20 september 2013 - 13:47
XchopperX, 20 september 2013 - 13:38, kirjutas:
aga... lahku?
Ilmselt mitte midagi, tuleb mingi teade kui pikemalt hiljaks jääd, aga paarist päevast ei juhtu midagi, eriti kuna sa maksad õppimise eest hoiab ülikool sind nagu sitta pilpa peal (aus väljend, ei midagi roppu). Kui sa ei saa maksta nii nagu sul leping ette näeb, saad alati minna dekanaati ja ümber teha oma maksegraafiku.
Mis puutub sellesse, et nüüd on tasuta õppimine, siis ei ole midagi muud öelda, kui et ise oled süüdi asjas. Tasuta kohad olid olemas ka eelmine aasta, see et sa ei kvalifitseerunud tasuta kohale ei ole kellegi teise süü kui su enda. Lisaks, mis süsteem see on, et sa aineid tagantjärele kinni pead maksma? Kui sa astud uuesti sisse, saad sa kõik tehtud ained üle kanda endale ja ongi kõik, mille eest nad seda raha küsima peaks?
"Samuti nõuab ülikool õppekulude hüvitamist üliõpilaselt, kes astub sisse samale erialale, kus ta praegu õpib või kus ta on õppinud kahe eelneva õppeaasta jooksul (olenemata sellest, kas ta on varem õppinud RE või REV kohal). Õppekulude hüvitamine toimub ainepunkti maksumuse alusel."
Postitatud 20 september 2013 - 18:58
aga... lahku?
25.oktoobri maksetähtaeg on AINULT esimesel semestril, kuna esimese aasta üliõpilased ei jõua nii kiiresti laenu vormistada. Alates teisest õppeaastast on arve tasumise tähtaeg lepingus siiski 25.sept.
Soovitan sul meil saata, et maksad/maksid hiljem, siis nad oskavad sellega arvestada ja hullu pole midagi
Muutis ayeitsleane, 20 september 2013 - 19:01.
Postitatud 20 september 2013 - 19:36
Jah, enda viga, et ei saanud tasuta kohale, aga ma leian, et süsteem võiks olla parem ja arvestada rohkemate asjadega, kui eksamitulemused gümnaasiumis.
Postitatud 20 september 2013 - 21:25
Postitatud 20 september 2013 - 23:54
olenmatu, 20 september 2013 - 21:25, kirjutas:
Enne haridusreformi oli see sage praktika, et inimesed kes esimene aasta RE kohale ei saanud astusid järgmine aasta sisse samale erialale, mul endal tegi 4 kursakaaslast nii.
Postitatud 21 september 2013 - 13:39
Muutis olenmatu, 21 september 2013 - 13:40.
Postitatud 21 september 2013 - 14:48
Olen abiturient ning olen juba mitu aastat mõelnud vahelduva eduga ülikooli arstiteaduskonda minna, nüüd viimane 1-2 nädalat igapäevaselt ja ainult sellest mõtlengi....
Nagu teada, siis muutunud on õppekava, mille kohaselt on nüüd kohustuslikud eksamid mata+eesti+inka, lisaks komplekseksam (füsa,bio,geo,ajalugu,ühiskond..) ning viies kohustuslik "eksam" oli 11. klassis ära, milleks oli uurimistöö ja mille tegin 97punktile. Neist kõigist on riigieksamid ainult mata,eesti,inka, mille peab tegema vähemalt 1 punktile (aga ülikooli sisse saamiseks peaks loomulikult ikka 75+ saama), ainult koolieksam ehk komplekseksam on vajalik teha vähemalt 50 punktile, et gümnaasium lõpetatud oleks.
Räägitakse, et ülikooli sisse saamiseks enam ei loegi riigieksami tulemused, vaid kõik ülikoolid teevad uued sisseastumiskatsed. Samas see koht on jäänud segaseks, et kui ülikoolid teevad nagunii oma sisseastumiskatsed ja riigieksami tulemused enam ülikooli sisse saamiseks ei loe, siis ongi suva ju mis tulemused eksamitelt saad... keegi ei tea veel mitte midagi, aga loodan, et päris nii ikka ei ole....
Miks ma kirjutan, on see, et olen ülimalt ebakindel ülikooli kohapealt. Ma koguaeg ütlen endale, et nagunii ma ei saa sisse, kuigi ma ei ole üldse rumal . Põengi kõige rohkem komplekseksami ja mata eksami pärast, sest olen reaalainetes nõrgem kui humanitaarainetes...
Tahaksin teada mis tulemustega teie, kes te juba arsti olete sisse saanud (ja ka seal püsite), arstiteaduskonda sisse saite? Kui raske see sisse saamine oli, mida tundsite jne...
Kas kuskilt on võimalik teada saada, kui palju "arste" protsentuaalselt ülikoolist välja kukub? Ja kes viitsib, võiks lähemalt rääkida, kui palju nädalas/päevas õpite. Kas tõesti hommikust õhtuni ja on kümneid kordi hullem kui gümnaasium? Olen kindel, et sinna saamine on raske ja seal püsimine nõuab veel erilisemat pingutust ja tahet.
Rääkige oma kogemustest . Mida rohkem infot, seda parem Ettetänades!
Postitatud 21 september 2013 - 14:51
kkiiiiisu, 21 september 2013 - 14:48, kirjutas:
Olen abiturient ning olen juba mitu aastat mõelnud vahelduva eduga ülikooli arstiteaduskonda minna, nüüd viimane 1-2 nädalat igapäevaselt ja ainult sellest mõtlengi....
Nagu teada, siis muutunud on õppekava, mille kohaselt on nüüd kohustuslikud eksamid mata+eesti+inka, lisaks komplekseksam (füsa,bio,geo,ajalugu,ühiskond..) ning viies kohustuslik "eksam" oli 11. klassis ära, milleks oli uurimistöö ja mille tegin 97punktile. Neist kõigist on riigieksamid ainult mata,eesti,inka, mille peab tegema vähemalt 1 punktile (aga ülikooli sisse saamiseks peaks loomulikult ikka 75+ saama), ainult koolieksam ehk komplekseksam on vajalik teha vähemalt 50 punktile, et gümnaasium lõpetatud oleks.
Räägitakse, et ülikooli sisse saamiseks enam ei loegi riigieksami tulemused, vaid kõik ülikoolid teevad uued sisseastumiskatsed. Samas see koht on jäänud segaseks, et kui ülikoolid teevad nagunii oma sisseastumiskatsed ja riigieksami tulemused enam ülikooli sisse saamiseks ei loe, siis ongi suva ju mis tulemused eksamitelt saad... keegi ei tea veel mitte midagi, aga loodan, et päris nii ikka ei ole....
Miks ma kirjutan, on see, et olen ülimalt ebakindel ülikooli kohapealt. Ma koguaeg ütlen endale, et nagunii ma ei saa sisse, kuigi ma ei ole üldse rumal . Põengi kõige rohkem komplekseksami ja mata eksami pärast, sest olen reaalainetes nõrgem kui humanitaarainetes...
Tahaksin teada mis tulemustega teie, kes te juba arsti olete sisse saanud (ja ka seal püsite), arstiteaduskonda sisse saite? Kui raske see sisse saamine oli, mida tundsite jne...
Kas kuskilt on võimalik teada saada, kui palju "arste" protsentuaalselt ülikoolist välja kukub? Ja kes viitsib, võiks lähemalt rääkida, kui palju nädalas/päevas õpite. Kas tõesti hommikust õhtuni ja on kümneid kordi hullem kui gümnaasium? Olen kindel, et sinna saamine on raske ja seal püsimine nõuab veel erilisemat pingutust ja tahet.
Rääkige oma kogemustest . Mida rohkem infot, seda parem Ettetänades!
Saada Amarantile PM.
Postitatud 21 september 2013 - 17:36
Ja Tankist siit foorumist ka vist arstiteaduskond? Ja kas arsti lävend mingi 85+ punga keskmine ei olnud?
Postitatud 21 september 2013 - 19:24
Tegu on olemuselt juba sellise erialaga, kus sa ei saa midagi üle lasta (ei ole hiljem vabandust, et sorri ma ei oska su maksahaigust diagnoosida, ma lasin selle loengu üle koolis) ja õppima peab kõvasti. Eks selle pärast oligi arst ainuke eriala kus kunagi mingit lävendisüsteemi ei kehestatud vaid vaadati rangelt su riigieksami keskmiseid ja siis selle põhjal paremusjärjestus, sest kui head tulemused gümnaasiumis muud ei näita, siis vähemasti seda et sa oled olnud pühendunud ja suutnud selle kõik selgeks teha endale. Sa võid olla kui kirgas kriit tahes, aga kui sul pole pühendumust keskenuda asjadele ja need endale pähe taguda, siis arstitudengiks sa ei kõlba.
Muutis XchopperX, 21 september 2013 - 19:26.
Postitatud 25 september 2013 - 15:04
küsisin üle, et kas saab lõpetada kui õppekava on täidetud ja mõned F'id või MI'd jäävad. TLÜ!
Tsitaat
Tere!Juhul kui õppekavajärgsed ained on sooritatud ja lõpetamise tingimused täidetud ei ole F ja MI õpingukaardil probleemiks. Õiendile need ei ilmu.
Tervitades
Postitatud 03 oktoober 2013 - 05:41
Postitatud 13 oktoober 2013 - 18:58
Postitatud 13 oktoober 2013 - 19:32
kkiiiiisu, 21 september 2013 - 14:48, kirjutas:
Sel aastal oli arstiteadusesse pääsemise lävend 86,9 punkti. Eelmine aasta oli ka sinna samasse auku, võib-olla isegi natuke rohkem (87-88). 4-5 aastat tagasi oli piiriks umbes 83 punkti. Alla 85 pole suurt lootust, kui 87-88 saaksid, siis pead ka veel õnnele lootma. 90+ on üsna kindel.
Arstiteaduses on see point ka, et kui kukud mingil aastal ainest läbi, siis sind järgmisele aastale ei viida. Õppekavast peab täitma alati 100%. Olen üsna kindel, et välja kukkujaid väga palju ei ole. Kuna sinna saavadki ainult sisse need inimesed kellel on väga suur huvi ja olemas ka intellektuaalne võimekus. Suur väljakukkujate arv on sel, kuhu saab lihtsalt sisse ja kohad täituvad suvaliste martidega, kes tulid lihtsalt ülikooli proovima.
“Whereof one cannot speak, thereof one must be silent.”
― Ludwig Wittgenstein
35 kasutaja(t) loeb seda teemat
0 liiget, 35 külalist, 0 anonüümset kasutajat