Hüppa postitusele

Change

Ülikool & tulevik

Sellel teemal on 4705 vastust

Geomees

Valmis kui teie olete, seersant Pempri.

• liige
  • Liitus:05 nov 2007
  • Sugu:mees
Sa võid vabalt keelduda. Sa võid koolis käimisest ka keelduda. Ei aga päriselt, kas sa arvad et õppejõud peaks igale aine kuulajale konspekti/õpiku välja printima. Eriti lahe oleks, kui köidaks konspekti ära ja tõmbaks tähtsatele kohtadele joone alla? Saan aru, et õppejõud prindib loengus käsitletavad ülesanded teemad vms. välja. Pealegi, arvutist saab minu arust jumala hästi .pdf faile lugeda. Hoiad mõned puud ka metsas alles.

Logit

Liige

• liige
  • Liitus:17 aug 2009
Ma mõtlen ka,et arvutid/Ipaadid on tänapäeval kõigil olemas,et pole probleem sealt vaadata.
Kui ma saaks igakord sendi selle eest, kui peaks midagi välja printima kooli jaoks, siis oleks mul juba paar euri koos. Lõppude lõpuks kui prindidki välja siis teed sinna paar märget ja lõpuks pead ikka puhtandi esitama, kui tegu laboratoorse töö/praktikumiga. Loengukonspekti on veel lebom ju.

Muutis Logit, 17 september 2013 - 20:30.

G.B.

hold my calls, trippin balls

• liige
  • Liitus:24 sept 2004

Vaata postitustGeomees, 17 september 2013 - 19:44, kirjutas:

Sa võid vabalt keelduda. Sa võid koolis käimisest ka keelduda. Ei aga päriselt, kas sa arvad et õppejõud peaks igale aine kuulajale konspekti/õpiku välja printima. Eriti lahe oleks, kui köidaks konspekti ära ja tõmbaks tähtsatele kohtadele joone alla? Saan aru, et õppejõud prindib loengus käsitletavad ülesanded teemad vms. välja. Pealegi, arvutist saab minu arust jumala hästi .pdf faile lugeda. Hoiad mõned puud ka metsas alles.

Iva selles, et ta eeldab, et me töötaks nende materjalidega seminaris (400lk õpik semestri peale). Sinna veel see juurde, et mul ei ole sülearvutit (lmao poor get swag amirite XDDDD). Mul poleks midagi selle vastu, kui me peaks lihtsalt kodus selle materjali läbi töötama vms (ehk siis ei peaks tingimata välja printima).
Lihtsalt korralduslik pool on veits gei, sest kui igas aines peab mingi jõhkra pataka välja printima, millest lõpuks käiakse üle mõne protsendi ulatuses, siis on see üliõpilasele mõttetu kulu. Pluss see kogu "tasuta kõrgharidus" reform on veits irooniline selle kõrval.

Kokkuvõttes: kui õppejõud tahab, et seminaris kasutataks 400lk õpikut, siis on seda veits palju küsida üliõpilastelt välja printimiseks. Pigem võiks koostada seminarid ökonoomsemalt (mis oleks selle aine puhul täiesti võimalik*). Kui on aga lihtsalt koduseks lugemiseks või eksamiks valmistumiseks õpik vajalik, siis tänan väga .pdf'i eest onju.

*Seminariruumis on projektor, mille pealt võiks vabalt seda õpikut kuvada, aga millegi pärast ei tule see kõne alla.
I've dated girls uglier than you for breakfast.

Geomees

Valmis kui teie olete, seersant Pempri.

• liige
  • Liitus:05 nov 2007

Vaata postitustG.B., 17 september 2013 - 20:40, kirjutas:

Vaata postitustGeomees, 17 september 2013 - 19:44, kirjutas:

Iva selles, et ta eeldab, et me töötaks nende materjalidega seminaris (400lk õpik semestri peale). Sinna veel see juurde, et mul ei ole sülearvutit (lmao poor get swag amirite XDDDD). Mul poleks midagi selle vastu, kui me peaks lihtsalt kodus selle materjali läbi töötama vms (ehk siis ei peaks tingimata välja printima).
Lihtsalt korralduslik pool on veits gei, sest kui igas aines peab mingi jõhkra pataka välja printima, millest lõpuks käiakse üle mõne protsendi ulatuses, siis on see üliõpilasele mõttetu kulu. Pluss see kogu "tasuta kõrgharidus" reform on veits irooniline selle kõrval.

Kokkuvõttes: kui õppejõud tahab, et seminaris kasutataks 400lk õpikut, siis on seda veits palju küsida üliõpilastelt välja printimiseks. Pigem võiks koostada seminarid ökonoomsemalt (mis oleks selle aine puhul täiesti võimalik*). Kui on aga lihtsalt koduseks lugemiseks või eksamiks valmistumiseks õpik vajalik, siis tänan väga .pdf'i eest onju.

*Seminariruumis on projektor, mille pealt võiks vabalt seda õpikut kuvada, aga millegi pärast ei tule see kõne alla.

Okei, tundub kahtlane õppejõud. Huvi pärast küsin: mis kool, mis aine, mis õppejõud?

G.B.

• liige

Vaata postitustGeomees, 17 september 2013 - 22:53, kirjutas:

Okei, tundub kahtlane õppejõud. Huvi pärast küsin: mis kool, mis aine, mis õppejõud?

TÜ ja mingi kohustuslik ladina keele algkursus. Mingi suht noor tsikk annab, seega suht kahtlane, et ta rohkem e-materjale ei kasuta :D
Eriti arvestades, et ülikoolil on raamatukogus 30 eksemplari seda õpikut vist, seega ei saa nagu loota, et kõikidele jagub.

Aga noh ju paremat alternatiivi pole nad leidnud siis. Mulle see paberimajandus eriti ei meeldi, sest semestri lõpuks kõik lõkkesse jälle ja kasutu.

cerol

Liige

• liige
  • Liitus:29 sept 2010
  • Sugu:ei ütle
nii, olen 2. aasta naistudeng TLÜ-s.
Esimene aasta võtsin ühes valikainete moodulist 3 (kolm) ainet, igaüks andis 4 EAP, kuid nõutud oli sealt moodulist ainult 8 EAP, ehk ma võtsin ühe aine ülearu. (12 EAP eest siis)
1 aasta septembris justkui plaanisingi käia seal loengus, käisin mõnedki korrad kuni hakkas mingisugune gruppide ja seminaride värk moodustuma, mille ma maha magasin. ühesõnaga need seminarid olid kohustuslikud et eksamile pääseda.
ÕIS staatuseks on (MI) - mitteilmunud

olen nüüd teisel aastal , mis saab sellisel juhul? mul on 30 EAP sügissemestri ained kõik kinnitatud ja esitatud jne (kuid see konkreetne aine ei ole seal sees selleks semestriks)

Thumser

Liige

• liige
  • Liitus:10 juuni 2009

Vaata postitustG.B., 17 september 2013 - 23:47, kirjutas:

TÜ ja mingi kohustuslik ladina keele algkursus. Mingi suht noor tsikk annab, seega suht kahtlane, et ta rohkem e-materjale ei kasuta :D
Eriti arvestades, et ülikoolil on raamatukogus 30 eksemplari seda õpikut vist, seega ei saa nagu loota, et kõikidele jagub.

Aga noh ju paremat alternatiivi pole nad leidnud siis. Mulle see paberimajandus eriti ei meeldi, sest semestri lõpuks kõik lõkkesse jälle ja kasutu.

A. Kuuse või?

iMrDooM

Uustulnuk

• liige
  • Liitus:07 nov 2011
Keegi veel TTÜ's avalikku haldust siin õpib :)?
Postitas pildi

muhemees

Vana Hea

• liige
  • Liitus:07 juuli 2006

Vaata postitustcerol, 18 september 2013 - 00:32, kirjutas:

Esimene aasta võtsin ühes valikainete moodulist 3 (kolm) ainet, igaüks andis 4 EAP, kuid nõutud oli sealt moodulist ainult 8 EAP, ehk ma võtsin ühe aine ülearu. (12 EAP eest siis)
1 aasta septembris justkui plaanisingi käia seal loengus, käisin mõnedki korrad kuni hakkas mingisugune gruppide ja seminaride värk moodustuma, mille ma maha magasin. ühesõnaga need seminarid olid kohustuslikud et eksamile pääseda.

olen nüüd teisel aastal , mis saab sellisel juhul? mul on 30 EAP sügissemestri ained kõik kinnitatud ja esitatud jne (kuid see konkreetne aine ei ole seal sees selleks semestriks)

Kui sul baka lõpuks selle aine tõttu ükski moodul täitmata ei jää ja kõik punktid muidu kokku tulevad, siis ei koti kedagi, kas see on tegemata või mitte. Endal oli ühe seminariga sama lugu.
Samas igaks juhuks võid oma õppeassistendi käest üle küsida.

Ega's midagi, hea et sedagi.

G.B.

• liige

Vaata postitustThumser, 18 september 2013 - 00:34, kirjutas:

A. Kuuse või?

Nop. K. Kriisa on nimi. :D

Thumser

Liige

• liige
  • Liitus:10 juuni 2009

Vaata postitustG.B., 18 september 2013 - 11:51, kirjutas:

Vaata postitustThumser, 18 september 2013 - 00:34, kirjutas:

A. Kuuse või?

Nop. K. Kriisa on nimi. :D

No jah, pole siis sama. Meie oma käskis igatahes osta "Studia Latina" õpikut.

G.B.

• liige

Vaata postitustThumser, 18 september 2013 - 12:18, kirjutas:

No jah, pole siis sama. Meie oma käskis igatahes osta "Studia Latina" õpikut.

Haha, meil jah sama õpik, aga meil laadis pdf faili üles. Kuigi jah see pdf fail on vana hea skänneering, ehk e-lugeriga teda ka väga välja ei loeks. :D

Ostmine on samas tore. Mäletan kunagi esimene aasta võtsin seda tõsiselt kui õppejõud käskis õpiku osta. Paari nädala pärast näed, et on mustmiljon inimest, kes üritavad sellest 90% väiksema hinnaga lahti saada.

Aga noh ameerikas pidi hullem seis olema õpikutega, seega olgem tänulikud :D

XchopperX

Liige

• liige
  • Liitus:01 mai 2004

Mitteilmunud aineid ei ole vaja uuesti teha, need loevad nullina su õppetoetuste jms. suhtes vajaliku keskmise jaoks aga ülikooli lõpetades su akadeemilisele õiendile nendest märget ei jää (v.b keskmise arvutamisel, aga pead ei julge anda, enda oma vaadates nagu ei näe väga, et need oleks rolli mänginud) ja lihtsalt kustuvad ära.
Ma ise lõetasin baka (TÜs küll) nii et ÕISis oli 6-7 mitteilmunud ainet, igasugu vabaained või mingid suvalised moodulid, mis muutusid poole pealt mõttetuks ja maha enam ka regada ei saanud neist.
Kui sulle aine eest juba hinne on välja pandud - mõnes aines saad kohe F'i isegi kui kordagi kohal ei käi - siis on vaja kindlasti järgi teha aine, sest F'iga ei saa ülikooli lõpetada.
I don't do drugs, if I want a rush, I just get out of a chair when I'm not expecting it.

:)

Liige

• liige
  • Liitus:27 okt 2005
  • Sugu:ei ütle
keegi tü spordis?

Mäkk

Modeliitmäkk

• auliige
  • Liitus:16 juuni 2004

Vaata postitustXchopperX, 18 september 2013 - 21:20, kirjutas:

Mitteilmunud aineid ei ole vaja uuesti teha, need loevad nullina su õppetoetuste jms. suhtes vajaliku keskmise jaoks aga ülikooli lõpetades su akadeemilisele õiendile nendest märget ei jää (v.b keskmise arvutamisel, aga pead ei julge anda, enda oma vaadates nagu ei näe väga, et need oleks rolli mänginud) ja lihtsalt kustuvad ära.
Ma ise lõetasin baka (TÜs küll) nii et ÕISis oli 6-7 mitteilmunud ainet, igasugu vabaained või mingid suvalised moodulid, mis muutusid poole pealt mõttetuks ja maha enam ka regada ei saanud neist.
Kui sulle aine eest juba hinne on välja pandud - mõnes aines saad kohe F'i isegi kui kordagi kohal ei käi - siis on vaja kindlasti järgi teha aine, sest F'iga ei saa ülikooli lõpetada.

Mitteilmunud ja F on samaväärsed. Kui tegemist pole kohustusliku aine või mooduli täitmisega, siis võib miljon F-i ka sees olla ja kool saab lõpetatud (eeldades muidugi, et kohustuslikud ained tehtud ja punktid täis).
Antud juhul ma sain nii aru, et vaja on teha mingi 8 EAP moodul. Temal on moodul juba sooritatud ja seega see kolmas aine läheb vabaainete alla ja kui vabaainete maht on täis, siis jääb see aine lihtsalt ÕIS-is oma saatust ootama. Tunnistusele lähevad ainult sooritatud ained, seega MI või F jääb lihtsalt kuskile ajalooarhiividesse. Isegi keskmise hinde arvutamisel seda lõpetades ei arvestata, sest siis loetakse ainult positiivseid tulemusi.

Aga üldiselt, kuigi keskmine neonetlane on 30 cm riistaga ja doktorikraadiga, me ei ole Jumalad. cerol-ile parem soovitan pöörduda inimeste poole, kes saavad sellistele küsimustele vastamise eest palka.
Postitas pildi
“Whereof one cannot speak, thereof one must be silent.”
― Ludwig Wittgenstein

XchopperX

Liige

• liige
  • Liitus:01 mai 2004
Huvitav, mul jäi nagu teistsugune mulje asjadest, a ju siis on nii. Ülikooli õppekorralduseeskiri nagu ei maini üldse antud konfliktset küsimust. Ilmselt on kõige targem jälgida loogikat, et mis on kohustuslik tuleb nii ehk naa ära teha ja mis on vabatahtlik ja valitav, seal on manööverdamisruumi.
I don't do drugs, if I want a rush, I just get out of a chair when I'm not expecting it.

Novriil

Liige

• liige
  • Liitus:14 veebr 2008
Kui siin on keegi UT KKS-i lõpetanu/3. kursus, siis palun PM.
Hard work beats talent, when talent doesn't work hard.

olenmatu

Ta on... Matu

• liige
  • Liitus:28 veebr 2008

Vaata postitustG.B., 17 september 2013 - 15:17, kirjutas:

Kas üliõpilasel on mingi õigus keelduda ka materjalide ise välja printimisest? Suht tuuri ajab see, et igas teises aines on antud õpiku pdf ja siis öeldakse, et davai printige nüüd välja, sest järgmine seminar teeme juba ülesandeid sealt.
Lihtsalt põhimõtteliselt on selline asi vastumeelne.

Meil mõnes aines tuleb kodused tööd esitada väljaprindituna igaks loenguks. Kuna endal printerit pole, on see üsna tüütu, et peab teistelt lunima. Siiski ei saa keegi mässata. See on traditsioon olnud pikka aega ja õppejõuga tahaks ikkagi läbi saada ja mitte igal võimalusel huiata. Eks temast tuleb ka aru saada.
//samas sinuga analoogseid näiteid on ka mul olnud. Pidin igaks seminariks välja printima ülesannete lehed. Lahendasin siiski arvutisse seminaride ajal.
Aga kui sul arvutit pole, siis ega sul jah palju mängimisvõimalust pole ka.

Muutis olenmatu, 19 september 2013 - 20:07.

vakatsaka

corholio

Liige

• liige
  • Liitus:01 juuli 2007

Vaata postitust:), 18 september 2013 - 21:22, kirjutas:

keegi tü spordis?

jah

Novriil

Liige

• liige
  • Liitus:14 veebr 2008
Jutt UTst
Olen kuulnud, et kui mingil ainel on eeldusained, siis on seda siiski võimalik võtta tingimusel, et samal ajal õpid seda eeldusainet.
Aga kui eeldusainete puhul on tegemist valikainetega, siis kas oleks võimalik, et teen selle ennast huvitava aine ära, aga eeldusainel lihtsalt kohal ei käi ja saan eksami eest mitteilmunud vms..
Hard work beats talent, when talent doesn't work hard.

11 kasutaja(t) loeb seda teemat

0 liiget, 11 külalist, 0 anonüümset kasutajat