Hüppa postitusele

Change

Ülikool & tulevik

Sellel teemal on 4705 vastust

Andrea

Liige

• liige
  • Liitus:15 mai 2011
  • Sugu:naine

Vaata postitustLogit, 22 juuli 2013 - 18:46, kirjutas:

Vaata postitustAndrea, 22 juuli 2013 - 18:09, kirjutas:

Kas keegi oskab öelda, kust saaksin TLÜ kodukalt vaadata, kas minu valitud erialal nõutakse inglise keele testi, kui eksamit pole sooritanud?

Ma vist sain alguses valesti aru. Hetkel saan nii aru, et sa oled juba erialale vastu võetud ja nüüd mõtled,et kuna inglise eksamit ei teinud,et kas siis enne õppima asumist/kooli alguses pead mingi testi tegema. Paranda, kui eksin.
Aga kui on nii, siis olen 99% kindel,et ei pea. Lasin kiiruga õppekava pilguga üle ja ühtegi võõrkeele ainet ei leidnud.
Andmed põhinevad siit https://ois.tlu.ee/p...hiim=0&p_mode=1

Kui aga tahad 101% kindel olla või on asjalood teisiti, saad ilmselt koolist parema/õigema vastuse kui siit.

Matemaatika- ja Loodusteaduste Instituut
õppeassistent Lotte-Triin Telgmaa
Telefon: 6409 466
E-post: lotte@tlu.ee

lõpetamistingimused Õppekava täitmiseks peab üliõpilane läbima õppekava etteantud mahus, sh sooritama kohustuslikud õppeained, koostama ja kaitsma bakalaureusetöö.
Õppekava sätestab lõpetamise tingimuseks: ühe võõrkeele oskuse Euroopa keeleõppe raamdokumendi B2 tasemel, ülikooliõpinguteks vajalik arvutioskuse tase, vene õppekeelega koolilõpetajatele eesti keele oskus C1 tasemel.
Kuskilt lugesin, et kui inglise keele eksamit teinud pole või see oli alla 80p, siis tuleb võtta kõrvalainena. Sest lõpetamistingimus on see, et oled ühe võõrkeele omandanud B2 tasemel.

Timmo

Liige

• liige
  • Liitus:13 mai 2004
  • Sugu:mees

Vaata postitustDeud, 21 juuli 2013 - 07:15, kirjutas:

keegi oskab soovitada kus arhitektiks saaks õppida?

EKA, TKTK (ise õpin seal) ja TTÜ (esimest aastat hakatakse nüüd õpetama)

Logit

Liige

• liige
  • Liitus:17 aug 2009

Vaata postitustAndrea, 22 juuli 2013 - 18:52, kirjutas:

lõpetamistingimused Õppekava täitmiseks peab üliõpilane läbima õppekava etteantud mahus, sh sooritama kohustuslikud õppeained, koostama ja kaitsma bakalaureusetöö.
Õppekava sätestab lõpetamise tingimuseks: ühe võõrkeele oskuse Euroopa keeleõppe raamdokumendi B2 tasemel, ülikooliõpinguteks vajalik arvutioskuse tase, vene õppekeelega koolilõpetajatele eesti keele oskus C1 tasemel.
Kuskilt lugesin, et kui inglise keele eksamit teinud pole või see oli alla 80p, siis tuleb võtta kõrvalainena. Sest lõpetamistingimus on see, et oled ühe võõrkeele omandanud B2 tasemel.

Kas mitte gümnaasiumi lõpetamisel ei omandata A-võõrkeeles B2-tase?

https://www.riigitea...2/VV2_lisa2.pdf

Muutis Logit, 22 juuli 2013 - 19:41.

Andrea

Liige

• liige
  • Liitus:15 mai 2011
  • Sugu:naine

Vaata postitustLogit, 22 juuli 2013 - 19:33, kirjutas:

mmm..... peab täitsa uurima, suured tänud.

J.

Such title

• liige
  • Liitus:05 apr 2004

Vaata postitustAndrea, 22 juuli 2013 - 21:09, kirjutas:

Vaata postitustLogit, 22 juuli 2013 - 19:33, kirjutas:

mmm..... peab täitsa uurima, suured tänud.

Vahet ei ole mis taseme omandad keskkoolis, kui riigieksam on alla 80p, siis pead TLÜs sooritama B2 keelekursuse. Võimaluseks sooritada terve aine mis annab 8 EAP või siis sooritada ainult eksam, mille eest saab 3EAP

Postitas pildi

Erki

Liige

• liige
  • Liitus:18 juuni 2006
Keegi oskab öelda, et millal TLÜ riigiteaduste pingeridades olevad inimesed peavad oma lõpliku sõna ütlema? Juba mitu päeva on kõigest 10 inimest 100'st "Tuleb õppima" staatuses. On neil tõesti aega siis 25'dani?

Muutis Erki, 23 juuli 2013 - 13:05.

Meelis, 18 aug 2010, 16:05, kirjutas:

Ühesõnaga... Mingil kindlal perioodil toimus palju seksi ning armastust, aga kahjuks tegid kõik seda valede inimestega?

Vaata postitust

klaabu

lvl 33 illuminati

• administraator
  • Liitus:01 märts 2005

Vaata postitustErki, 23 juuli 2013 - 13:05, kirjutas:

Keegi oskab öelda, et millal TLÜ riigiteaduste pingeridades olevad inimesed peavad oma lõpliku sõna ütlema? Juba mitu päeva on kõigest 10 inimest 100'st "Tuleb õppima" staatuses. On neil tõesti aega siis 25'dani?
Seal on ju üsna selgelt kirjas, et registreerimise kuupäev on 12. august. Kust sa selle 25. kuupäeva üldse võtsid??
"Igaüks neist on julge, kuni ta on üldise masinavärgi märkamatu osa. Aga niipea kui temale langeb isiklik vastutus, niipea kui valgusekiir temale koondub – kahvatab ta ja saab aru, et temagi on vaid tähtsusetu kübe ja võib iga hetk kõige tühisemalgi põhjusel libastuda. "
— A. I. Solženitsõn

XchopperX

Liige

• liige
  • Liitus:01 mai 2004

Vaata postitustkanakukk jr, 23 juuli 2013 - 13:09, kirjutas:

Vaata postitustErki, 23 juuli 2013 - 13:05, kirjutas:

Seal on ju üsna selgelt kirjas, et registreerimise kuupäev on 12. august. Kust sa selle 25. kuupäeva üldse võtsid??

25 on kuupäev kus absoluutselt kõikide õppeastmete kõikide erialade vastuvõtu nimekirjad on avaldatud. 12. august on jah see viimane päev oma jah-sõna ütlemiseks, kui seda ei tee, siis kustutakse su avaldus ja vabaks jäänud kohti pakutakse nendele, kes nimekirjast seni välja on jäänud.
I don't do drugs, if I want a rush, I just get out of a chair when I'm not expecting it.

Marvolo

I SEE YOU

• liige
  • Liitus:30 sept 2010
koolil peaks olema akadeemiline kalender, kus on kirjas selline info.

Vaata postitustNivek, 23 juuli 2013 - 15:49, kirjutas:

Ma märkasin, et TTÜs on tuleva õppeaasta tunniplaan juba väljas. Mis ajast on võimalik ainetele ennast registreerida? On see juba praegu võimalik? Mul tuleb sügisel äärmiselt tihe periood ning hea oleks praegu ajalise sobivuse järgi kõik ained juba ära registreerida. Vb sügisel ei ole kohti enam soovitud ainetele või meelepärastesse gruppidesse :unsure:

Joss.

.ssoJ

• liige
  • Liitus:20 veebr 2006
Keegi ttü majandusteaduskonda ka ärindust või avaliku sektori majandust siis?
....

Koobalt

Liige

• liige
  • Liitus:03 juuli 2006

Vaata postitustJoss., 23 juuli 2013 - 17:40, kirjutas:

Hetkel ärinduse pingereas 102. ehk kui 12 inimest veel loobub, siis minek.

/Rahvusvahelistes suhetes olen sees, kuid eelistan ärindust, kuna ingliskeelne õpe $$$

Muutis Koobalt, 23 juuli 2013 - 18:11.

Joss.

.ssoJ

• liige
  • Liitus:20 veebr 2006

Vaata postitustKoobalt, 23 juuli 2013 - 18:03, kirjutas:

Vaata postitustJoss., 23 juuli 2013 - 17:40, kirjutas:

Hetkel ärinduse pingereas 102. ehk kui 12 inimest veel loobub, siis minek.

/Rahvusvahelistes suhetes olen sees, kuid eelistan ärindust, kuna ingliskeelne õpe $$$

Ise 96, aga me saame sisse suht kindlalt niiet no worries.
....

laiskloom

Liige

• liige
  • Liitus:20 aug 2008

Ma märkasin, et TTÜs on tuleva õppeaasta tunniplaan juba väljas. Mis ajast on võimalik ainetele ennast registreerida? On see juba praegu võimalik? Mul tuleb sügisel äärmiselt tihe periood ning hea oleks praegu ajalise sobivuse järgi kõik ained juba ära registreerida. Vb sügisel ei ole kohti enam soovitud ainetele või meelepärastesse gruppidesse :unsure:

Kus selle tunniplaani leiab? Mul õnnestus ainult eelnädala plaan välja kaevata...

klaabu

lvl 33 illuminati

• administraator
  • Liitus:01 märts 2005

Aineid saab hakata deklareerima siis, kui semester on alanud, tänavu 2.09.
"Igaüks neist on julge, kuni ta on üldise masinavärgi märkamatu osa. Aga niipea kui temale langeb isiklik vastutus, niipea kui valgusekiir temale koondub – kahvatab ta ja saab aru, et temagi on vaid tähtsusetu kübe ja võib iga hetk kõige tühisemalgi põhjusel libastuda. "
— A. I. Solženitsõn

Sprite

Liige

• liige
  • Liitus:03 märts 2007
Raskelt tuli see otsus, aga jäi Maaülikool, SKA-st loobusin teatud põhjustel
Old sten72

Equalizer

Liige

• liige
  • Liitus:27 jaan 2008

Vaata postitustSprite, 23 juuli 2013 - 23:09, kirjutas:

Mis eriala maaülikoolis?
Postitas pildi

Sprite

Liige

• liige
  • Liitus:03 märts 2007

Vaata postitustEqualizer, 24 juuli 2013 - 10:29, kirjutas:

Vaata postitustSprite, 23 juuli 2013 - 23:09, kirjutas:

Mis eriala maaülikoolis?

Tehnika ja tehnoloogia
Old sten72

Shepix

Liige

• liige
  • Liitus:23 dets 2010
Küsimus TTÜ kohta, kas eelnädalal pean ma viibima Tallinnas ja seal osalema tundides, kui mul oli valitud SAIS-is, et tahan 1 aasta õppida Tartus ja 2 aastat Tallinnas.
Kõik on nii keeruline praegu ja ei saa täpselt aru...

Keegiteine

Liige

• liige
  • Liitus:27 okt 2011
Ega keegi juhuslikult maaülikoolis Maaehitus ei õpi? Hetkel endal ogi valida, kas minna maaülikooli maaehitust õppima või TTÜ-sse tööstus- ja tsiviilehitust
Postitas pildi

Obey.

Liige

• liige
  • Liitus:20 mai 2005

Vaata postitustShepix, 24 juuli 2013 - 19:21, kirjutas:

Küsimus TTÜ kohta, kas eelnädalal pean ma viibima Tallinnas ja seal osalema tundides, kui mul oli valitud SAIS-is, et tahan 1 aasta õppida Tartus ja 2 aastat Tallinnas.
Kõik on nii keeruline praegu ja ei saa täpselt aru...

See eelnädal on nii pointless, ma ei vaevaks üldse oma pead sellega.

2 kasutaja(t) loeb seda teemat

0 liiget, 2 külalist, 0 anonüümset kasutajat