Hüppa postitusele

Change

Ülikool & tulevik

Sellel teemal on 4705 vastust

ike

loe seda

• liige
  • Liitus:18 juuni 2007
  • Sugu:mees

Vaata postitustolenmatu, 15 juuli 2013 - 23:14, kirjutas:

ITga on see, et kui see sulle ei meeldi, siis on see ülimalt tüütu ja igav töö.

Mulle tundub üldse imelik, et kahe sellise eriala vahel ollakse. Need on sama erinevad, nagu jäätis ja välisfilee.

Sots. teaduskonna kraad on muidugi kõva sõna. Ega ei peagi ju juurat edasi õppima, vaid vb midagi sootuks muud.

/Ma teen sellise hüpoteesi, et rammsteini huvitab tegelikult rohkem info aga kuna ta sai ka õigusteadusesse sisse, siis tundub viimane talle preždiisem.

Muutis ike, 16 juuli 2013 - 00:48.

Sander

Mighty as...

• auliige
  • Liitus:13 mai 2004
Üks eesti TOP 10 õigusbüroo sai nii 200, 300 CV`d ja enamikku neist isegi ei avata mitte kunagi. Tegelikult pole väga vahet, mis eriala sa õpid, aga tee seda siis juba isuga ja kui tõesti ei viitsi näiteks Margus Mägi filosoofiale keskenduda, siis katsu lihtsalt kuidagi läbi saada ja investeeri oma aega parematesse tegevustesse, kavalus mängib kogu elus rolli. Hilisema töö jaoks on võimalik CV`sse plusspunkte ja muid boonuseid korjata ka teisiti. Erinevatel erialadel on päris palju võistlusi, mis on tööandjatele sageli meeltmööda ja need panevad ka kogu oma isikliku teadmispagasi proovile ja annavad praktilist väljundit ning tekitavad indu (juhul kui sulle meeldib praktilisi asju teha ja lahendusi otsida). Tuim EAP kogumine ja eksami tegemine võib teie ülikoolis oleva aja jooksul olla üks igav ja tüütu kogemus, kuigi nüüd tuleb esimest vähe hoogsamalt tänu reformile jälgida...

Muutis Sander, 16 juuli 2013 - 01:05.

Bend if you must, but never brake!

Equalizer

Liige

• liige
  • Liitus:27 jaan 2008

Vaata postitustSprite, 15 juuli 2013 - 20:46, kirjutas:

Vaata postitustSiim, 15 juuli 2013 - 19:43, kirjutas:

Vaata postitustEqualizer, 15 juuli 2013 - 14:26, kirjutas:

Keegi homme Sisekaitseakadeemia kehalistele katsetele ka?

Sinna küll mitte, aga keegi maksunduse ja tolli vestlusele? :D

Vestlusele lähen:)

Käisid kehalistel eelkatsetel?
Postitas pildi

Sprite

Liige

• liige
  • Liitus:03 märts 2007
Seal pole kehalisi katseid
Old sten72

J.oss

Puder!

• liige
  • Liitus:06 aug 2009
Sain Tartu Ülikooli psühholoogiasse sisse! Happy day!
ಠ_ಠ
Tehtud!

Joss.

.ssoJ

• liige
  • Liitus:20 veebr 2006
Küsimus järgmine, kui ma tegin avaldused ühtede alade peale, aga nüüd jõudis minuni arusaam, et see ei vii mind elus kuhugi ja tahaks muuta oma valikuid, on kellelgi kogemusi sellise olukorraga? helistasin TTÜsse aga seal venekeelt kõnelev noormees ei saanud väga aru mu poindist vist ja hämas midagi.
....

Novriil

Liige

• liige
  • Liitus:14 veebr 2008

Vaata postitustJoss., 16 juuli 2013 - 13:41, kirjutas:

Küsimus järgmine, kui ma tegin avaldused ühtede alade peale, aga nüüd jõudis minuni arusaam, et see ei vii mind elus kuhugi ja tahaks muuta oma valikuid, on kellelgi kogemusi sellise olukorraga? helistasin TTÜsse aga seal venekeelt kõnelev noormees ei saanud väga aru mu poindist vist ja hämas midagi.

Kui just mingi ülikool tõesti kingitust ei tee, siis pakun, et jääb üle vaid aastake millegi muuga tegeleda ja siis uuesti kandideerida. Vb oled kandideerinud alale mille aineid saaks üle kanda ainesse mida tõesti tahad õppida, siis ei lähe päris raisku aasta..
Hard work beats talent, when talent doesn't work hard.

WantToBe

Tige tikker

• liige
  • Liitus:25 nov 2011

Vaata postitustksiiri, 15 juuli 2013 - 23:19, kirjutas:

Muide õigusteaduskonna kraad on väga heaks alustalaks ka mõne eriala edasi õppimiseks, sest pea peab olema avatud ja silmaring väga suur jne. Seega "nii paljud õpivad", "huvitav mida nad kõik edasi teevad" ja "nad jäävad töötuks" jutud ei oma põhja. Kiire vastus siia vahele spekuleerijatele. Edasi ma seda teemat vähemalt praegu arendada ei viitsi.

Arvesse tuleks siiski ka võtta seda, et paljud ei lähe edasi õppima, vaid on arvestanud pärast kolme aastat iseseisva (töö)eluga.

Vaata postitustNovriil, 16 juuli 2013 - 14:40, kirjutas:

Kui just mingi ülikool tõesti kingitust ei tee, siis pakun, et jääb üle vaid aastake millegi muuga tegeleda ja siis uuesti kandideerida. Vb oled kandideerinud alale mille aineid saaks üle kanda ainesse mida tõesti tahad õppida, siis ei lähe päris raisku aasta..

Vahetada ei ole jah võimalik, kui õige aeg on maha magatud. Samas kui tahad kindlasti õppida see aastake, siis soovitan sul võimalikult vähe põhiaineid võtta ja keskenduda valikainetele, mis kattuvad sind huvitava valdkonnaga, et saaks järgmine aasta EAP-d üle kanda. Samas pead arvestama ka sellega, et kas ülikool võimaldab esimene aasta põhiainetele mitte keskenduda. TLÜs ei tohiks näiteks sellist probleemi tulla. Kuid jah. Kui oled oma valikus kindel, saad sa juba praegu tegeleda end huvitava erialaga.

klaabu

lvl 33 illuminati

• administraator
  • Liitus:01 märts 2005

Vaata postitustazzu, 15 juuli 2013 - 12:00, kirjutas:

Ma nüüd ei saa aru, millal ma ära pean ütlema kuhu ma õppima lähen? Mulle helistati paar nädalat tagasi ttü'st, räägiti 17dast kuupäevast aga saisis vaatab vastu 14.
http://puu.sh/3Dl4i.png
loodan et ma hiljaks pole jäänud otsustamisega
Vähemalt 2011. aastal oli nii, et millalgi juulis tuli kiri, et sul on kolm ööpäeva aega kinnitada oma õppimatulek, kusjuures sinu staatus muutub sel juhul "kandideerivast" (muide, värvuselt sinine) "vastuvõetavaks" (roheline).

"Toimingute lõpetamise kuupäev" näiteks Tartu Ülikoolis, ITK-s ja TTÜ-s ei tähenda seda, et sul on selle kuupäevani aega otsustada. Enne seda kuupäeva toimub mitu vastuvõtulainet, mil kandidaadid peavad oma õppimatuleku osas mingi seisukoha võtma (või teeb süsteem seda nende eest). Neis koolides märgib see kuupäev viimase laine lõppkuupäeva. Samas näiteks Tallinna Ülikoolis saab tõesti augusti keskpaigani otsustada, kas sa tuled õppima või mitte.

Vaata postitustJ.oss, 16 juuli 2013 - 12:38, kirjutas:

Sain Tartu Ülikooli psühholoogiasse sisse! Happy day!
Meid huvitavad sisulised küsimused või vastused. Tore ju muidugi, et sisse said, aga igasugune twitterdamine ei ole selles teemas teretulnud, ja vist mitte üheski teises teemas kah.

Väga ebatõenäoline muidugi, aga eks kirjuta siis vastuvõtutöötajale, et sul oli vaja midagi väga-väga palju tähtsamat teha (haige vanaema jalgu hooldada Vladivostokis, kus internetu oli netu ja tähitud postsaadetise jaoks polnud raha), mistõttu läks nii ja mitte teisiti.

Muide õigusteaduskonna kraad on väga heaks alustalaks ka mõne eriala edasi õppimiseks, sest pea peab olema avatud ja silmaring väga suur jne. Seega "nii paljud õpivad", "huvitav mida nad kõik edasi teevad" ja "nad jäävad töötuks" jutud ei oma põhja. Kiire vastus siia vahele spekuleerijatele. Edasi ma seda teemat vähemalt praegu arendada ei viitsi.
ahah, et siis mitte-õigusteadlased ei pea end üldse täiendama, piisab lihtsalt diplomini venitamisest ja siis tuima kalanäoga vegeteerimisest

edasi ma seda teemat vähemalt praegu arendada ei viitsi, goebbelsi-plika
:2nksa:
"Igaüks neist on julge, kuni ta on üldise masinavärgi märkamatu osa. Aga niipea kui temale langeb isiklik vastutus, niipea kui valgusekiir temale koondub – kahvatab ta ja saab aru, et temagi on vaid tähtsusetu kübe ja võib iga hetk kõige tühisemalgi põhjusel libastuda. "
— A. I. Solženitsõn

Mäkk

Modeliitmäkk

• auliige
  • Liitus:16 juuni 2004

Ma ei ole TTÜ õppekavadega kursis, aga näiteks TÜ-s on nii, et ainete valik on üsna vaba. Kui sa oled 100% kindel, et sa saad oma teise valikusse aasta pärast sisse, siis on võimalik, et teed esimesel semestril 30-40 EAP-d aineid sellelt õppekavalt, kuhu sa tahad hiljem minna. Pärast esimest semestrit võtad paberid välja, sest nad tahavad sinult siis saada raha. (Kuigi sa oled täitnud vajalikud 30 EAP-d, siiski on vaja täita aineid ka sellelt õppekavalt, kuhu sa sisse astusid. Samas ma pole selles 100% kindel ka). Kevadsemestril käid Soomes etamehena tööl ja sügisest asud uut õppekava hävitama. Teed VÕTA avalduse ja kannad need 30-40 ainepunkti üle ja oled vähemalt 1 semestriga teistest ees ja ei pea järgnevad 3 aastat nii palju pingutama.
Postitas pildi
“Whereof one cannot speak, thereof one must be silent.”
― Ludwig Wittgenstein

Sprite

Liige

• liige
  • Liitus:03 märts 2007
Tolli ja maksunduse vestlus ei olnud ei tea mis keeruline, aga nalja pakkus see, et mingi vene tšikk tuli kohale, passis 3-4 tundi ning siis tuli välja, et ta on konkursist väljas, sest ta oleks pidanud eile eesti keele testi tegema :D
Old sten72

ksiiri

Liige

• auliige
  • Liitus:02 mai 2011
  • Sugu:naine

Vaata postitustkanakukk jr, 16 juuli 2013 - 20:41, kirjutas:

ahah, et siis mitte-õigusteadlased ei pea end üldse täiendama, piisab lihtsalt diplomini venitamisest ja siis tuima kalanäoga vegeteerimisest

edasi ma seda teemat vähemalt praegu arendada ei viitsi, goebbelsi-plika
:2nksa:

Ära lahmi tühja koha pealt : )

G.B.

hold my calls, trippin balls

• liige
  • Liitus:24 sept 2004
Jällegi, kui keegi on TÜ's infotehnoloogiat (v informaatikat) kõrvalerialana võtnud, siis saatke sõnum palun ja andke nõu!
I've dated girls uglier than you for breakfast.

makaak

madridista

• liige
  • Liitus:10 veebr 2008
Tallinna Ülikooli haldus- ja ärikorralduse peale jäin konkurentsist 6. välja. Kui suur on võimalus, et ma ikkagi sisse saan?
σpεn your mιnd

rammstein107

Liige

• liige
  • Liitus:06 mai 2006

Vaata postitustmakaak, 16 juuli 2013 - 23:30, kirjutas:

Tallinna Ülikooli haldus- ja ärikorralduse peale jäin konkurentsist 6. välja. Kui suur on võimalus, et ma ikkagi sisse saan?

88,62%
"Mingit feng shuid ei tohi ületähtsustada sest kaasmaalane teeb sulle ikka tüng huid."

Timofo

King

• liige
  • Liitus:11 juuni 2006
  • Sugu:ei ütle
ametlikult tudeng siis, asun õppima logistikat tehnikakõrgkooli

Tanel

Liige

• liige
  • Liitus:27 okt 2010
TÜ ajakirjanduses napilt väljas. TLÜ suhtekorralduses kindlalt sees. Kahju, et akadeemilises testis ikka paar punkti puudu jäi.
Tannu.^ & A-ROD

Joss.

.ssoJ

• liige
Ma olen sht 99% kindel, et kõik, kes napilt väljas on, saavad lõpuks sisse ikkagi, sest paljud kandideerivad nii mitmele kohale ja värki.
....

Tanel

Liige

• liige
  • Liitus:27 okt 2010

Vaata postitustJoss., 17 juuli 2013 - 10:19, kirjutas:

Ma olen sht 99% kindel, et kõik, kes napilt väljas on, saavad lõpuks sisse ikkagi, sest paljud kandideerivad nii mitmele kohale ja värki.

No ma polen nüüd teab mis napilt väljas ka tegelt :D Pm vist ajakirjanduses on 29 pannud "tuleb õppima", ma 59. :D See tähendab, et 21st 9 peavad loobuma. Paneksin raha selle peale, et jään 53-54.
Tannu.^ & A-ROD

Joss.

.ssoJ

• liige

Vaata postitustTanel, 17 juuli 2013 - 10:25, kirjutas:

Vaata postitustJoss., 17 juuli 2013 - 10:19, kirjutas:

No ma polen nüüd teab mis napilt väljas ka tegelt :D Pm vist ajakirjanduses on 29 pannud "tuleb õppima", ma 59. :D See tähendab, et 21st 9 peavad loobuma. Paneksin raha selle peale, et jään 53-54.

Ma usun küll, et sa saad sisse selle koha pealt veel, a mine sa tea muidugi.

A selline küsimus, et kui inimene lükkab ühes pingereas, et tuleb õppima, siis ta kaob teistest ära kohe?

Muutis Joss., 17 juuli 2013 - 10:50.

....

14 kasutaja(t) loeb seda teemat

0 liiget, 14 külalist, 0 anonüümset kasutajat