Hüppa postitusele

Change

Ülikool & tulevik

Sellel teemal on 4705 vastust

Valmet

Liige

• liige
  • Liitus:22 märts 2005
  • Sugu:mees

Vaata postitustXchopperX, 06 oktoober 2012 - 16:52, kirjutas:

Vaata postitustTimmo, 06 oktoober 2012 - 14:49, kirjutas:

Kas on võimalik õppida korraga kahel RE kohal? Näiteks rakenduskõrgharidus RE + baka RE/rakenduskõrgharidus RE...
Mõtlesin, et peaksin rakendusarhitektuuri kõrvale võtma midagi veel.

Haridusseadus ei käsitle rakenduskõrgharidust ja bakalaureust sama kõrgharidusastmena seega on see teoorias täiesti võimalik. Ainus takistus on su enda füüsiline võimekust kahte kõrgharidust korraga teha.

Ei ole küll teemasse, aga tahtsin vastu vaielda:
§ 8. Rakenduskõrgharidusõpe

(1) Rakenduskõrgharidusõpe on kõrghariduse esimese astme õpe, mille kestel üliõpilane omandab kindlal kutsealal töötamiseks või magistriõppes edasiõppimiseks vajalikud pädevused.

XchopperX

Liige

• liige
  • Liitus:01 mai 2004

Vaata postitustValmet, 07 oktoober 2012 - 22:24, kirjutas:

Kas on võimalik õppida korraga kahel RE kohal? Näiteks rakenduskõrgharidus RE + baka RE/rakenduskõrgharidus RE...

Haridusseadus ei käsitle rakenduskõrgharidust ja bakalaureust sama kõrgharidusastmena seega on see teoorias täiesti võimalik. Ainus takistus on su enda füüsiline võimekust kahte kõrgharidust korraga teha.

(1) Rakenduskõrgharidusõpe on kõrghariduse esimese astme õpe, mille kestel üliõpilane omandab kindlal kutsealal töötamiseks või magistriõppes edasiõppimiseks vajalikud pädevused.

Tore ja armas aga sa oled seadust poolikult lugenud, kõrghariduse esimesed astmed on mõlemad, aga mitte samatähenduslikud ega võrdsed selles astmes, seega on võimalik olla mõlemas paralleelselt RE kohal.
I don't do drugs, if I want a rush, I just get out of a chair when I'm not expecting it.

klaabu

lvl 33 illuminati

• administraator
  • Liitus:01 märts 2005

Vaata postitustValmet, 07 oktoober 2012 - 22:24, kirjutas:

Oot, mis mõttes "ei ole küll teemasse"??? Mispärast arutelu selle nüansi üle sobimatuks pead?

Asjast kah:

haridusmin kirjutas:

Kui ma õpingud pooleli jätan ja tegelikult ju riigi kulul kõrgharidust kätte ei saa, kas isegi siis ei saa ma uuesti mõne muu eriala riigieelarvelisele kohale õppima asuda?

Kui õpingud on pooleli jäänud enne õppekava poole nominaalkestuse läbimist, siis on õigus asuda uuesti riigieelarvelisele kohale õppima ilma piiranguteta.
Kui õpingud jäävad pooleli aga pärast poole õppekava nominaalkestuse läbimist, ei saa üldjuhul selle õppekava kolmekordse nominaalkestuse jooksul (erandina bakalaureuse- ja magistriõppe integreeritud õppekavadel põhineva õppe õppekavadel kahekordse nominaalkestuse jooksul) asuda teist korda õppima riikliku koolitustellimuse alusel moodustatud õppekohale samal kõrgharidusastmel.

Erandina võib küll mõnel õppekaval või õppesuunal olla õppekohti, mille osas on riikliku koolitustellimuse kokkuleppes kõrgkooliga kokku lepitud õiguses asuda teist korda õppima samal kõrgharidusastmel. Sellekohast infot saad kõige kiiremini kõrgkoolist.
Erandiks on ka võimalus jätkata õpinguid vabanenud õppekohtadel. Vabanenud õppekohtade täitmine toimub vastavalt kõrgkooli otsusele, eelistades paremate õpitulemustega isikuid. Lisaks ei ole seadusega piiratud võimalus astuda peale rakenduskõrghariduse omandamist bakalaureuseõppesse ja vastupidi.
http://www.hm.ee/index.php?0511390
"Igaüks neist on julge, kuni ta on üldise masinavärgi märkamatu osa. Aga niipea kui temale langeb isiklik vastutus, niipea kui valgusekiir temale koondub – kahvatab ta ja saab aru, et temagi on vaid tähtsusetu kübe ja võib iga hetk kõige tühisemalgi põhjusel libastuda. "
— A. I. Solženitsõn

Mihkel.

Kui kaelani sitaseees oled, ei tasu pead norgu lasta

• liige
  • Liitus:03 dets 2006
ma olen kindel, et kuskil siin on kirjas pingeread, mis vajalikud oleks, et saada RE kohale aga hetkel ei leia neid. seega siit ongi küsimus, kust ma leiaks neid?

klaabu

lvl 33 illuminati

• administraator
  • Liitus:01 märts 2005

Vaata postitustMihkel., 13 oktoober 2012 - 22:19, kirjutas:

ma olen kindel, et kuskil siin on kirjas pingeread, mis vajalikud oleks, et saada RE kohale aga hetkel ei leia neid. seega siit ongi küsimus, kust ma leiaks neid?
Vali aga meelepärane kool välja ja vaata terviseks: https://www.sais.ee/...t_asutused.html

aa ja siis veel pisike rant streikivate õpetajate suunas kah:

Gümnaasiumi riiklik õppekava kirjutas:

2. jagu
Õppe- ja kasvatuseesmärgid

§ 3. Gümnaasiumi sihiseade

(1) Gümnaasiumil on nii hariv kui ka kasvatav ülesanne. Gümnaasiumi ülesanne on noore ettevalmistamine toimimiseks loova, mitmekülgse, sotsiaalselt küpse, usaldusväärse ning oma eesmärke teadvustava ja saavutada oskava isiksusena erinevates eluvaldkondades: partnerina isiklikus elus, oma kultuuri kandja ja edendajana, tööturul erinevates ametites ja rollides ning oma ühiskonna ja looduskeskkonna jätkusuutlikkuse eest vastutava kodanikuna.

(2) Gümnaasiumis on õpetuse ja kasvatuse põhitaotlus, et õpilased leiaksid endale huvi- ja võimetekohase tegevusvaldkonna, millega siduda enda edasine haridustee. Gümnaasiumi ülesanne on luua tingimused, et õpilased omandaksid teadmised, oskused ja väärtushoiakud, mis võimaldavad jätkata tõrgeteta õpiteed kõrgkoolis või gümnaasiumijärgses kutseõppes.

(3) Nende ülesannete täitmiseks ja eesmärkide saavutamiseks keskendutakse:
1) õpilaste iseseisvumisele, oma maailmapildi kujunemisele ja valmisolekule elus toime tulla;
2) adekvaatse enesehinnangu kujunemisele;
3) iseseisva õppimise ja koostööoskuste arendamisele;
4) edasise haridustee võimaluste tutvustamisele ja hindamisele;
5) kodanikuoskuste, -aktiivsuse ja -vastutuse väljakujunemisele.
https://www.riigitea...kt/120092011002
"Igaüks neist on julge, kuni ta on üldise masinavärgi märkamatu osa. Aga niipea kui temale langeb isiklik vastutus, niipea kui valgusekiir temale koondub – kahvatab ta ja saab aru, et temagi on vaid tähtsusetu kübe ja võib iga hetk kõige tühisemalgi põhjusel libastuda. "
— A. I. Solženitsõn

OccasionalSpider

Liige

• liige
  • Liitus:10 juuli 2012
Noh tudengid, pange oma ülikooli emaili aadress Dropboxis* kirja, ning saate tasuta 3GB** kaheks aastaks :)

* referal link, non-referal asub siin.
** mida rohkem isikuid teie kõrgkoolist end kirja paneb, seda suuremad on andmemahub, kuni 25GB kaheks aastaks.

EestiMats

Liige

• liige
  • Liitus:10 jaan 2008
Kas kellelgi on kogemusi Tallinna IT kolledži kohapealt ?
Hinnatud kool ? Ega ei eeldata väga suurt põhja programmeerimisest , vaid lihtsalt lahtist pead ja suurt töötahet ?
Ei oskagi midagi küsida praegu, igasugune info teie või mingi sõbra kokkupuutest selle kooliga oleks abiks.

ErrorCode

♥♦♣♠

• liige
  • Liitus:13 mai 2005

Vaata postitustkaspar123, 18 oktoober 2012 - 18:38, kirjutas:

Kas vene keele oskus on väga tahtis, et ülikooli kunagi sisse saada?

Ei...kui sa just mingile vene õppekavale ei lähe ilmselt :D Saab võtta keelekursusi, vene keelt saab täiesti nullist alustada näiteks.
TTÜ's näiteks saavad venelased aint esimese aasta vene keeles õppida, edasi on neilgi eesti keeles.
Postitas pildi
"When people say plz because it's shorter then please, I say no because it's shorter then yes."

Tanel.

Liige

• liige
  • Liitus:20 apr 2011

Vaata postitustkanakukk jr, 13 oktoober 2012 - 22:26, kirjutas:

Vali aga meelepärane kool välja ja vaata terviseks: https://www.sais.ee/...t_asutused.html

Hmm...Ei saa aru, mingid 100punkti vennad jäetud tuimalt riigieelarveliselt kohalt välja kui vaadata neid tabeleid?

ksiiri

Liige

• auliige
  • Liitus:02 mai 2011
  • Sugu:naine

Vaata postitustTanel., 19 oktoober 2012 - 11:20, kirjutas:

Vaata postitustkanakukk jr, 13 oktoober 2012 - 22:26, kirjutas:

Hmm...Ei saa aru, mingid 100punkti vennad jäetud tuimalt riigieelarveliselt kohalt välja kui vaadata neid tabeleid?

Mõtled neid, kes nt siin all hallilt on?
https://www.sais.ee/...d_13_11638.html

Hallilt on all need, kes ise valisid mingi muu eriala, st nad kandideerisid mitmesse kohta, aga mingi valik jäi ära

IroNSky

Uustulnuk

• liige
  • Liitus:23 apr 2011
Kuidas see TÜ majandus üldse tundub praegu just alustasin gümnaasiumis õppimist, ning ülikooli valimisega peab veel palju mõtlema, majandus huvitab, samas pole väga palju aimu sellest.
Ja nondest tasuta kohtaest kes on seal on ikka see täpselt nii et täiega õppma pead et saada sinna, ja kus teada saada neid nii öelda nõudmisi et tasuta kohtadeks saada?
Ja mis see RE koht on?

Muutis IroNSky, 19 oktoober 2012 - 14:32.

Alar

Liige

• liige
  • Liitus:27 jaan 2005
Ilma heade matemaatiliste võimeteta on raske Tartu Ülikooli majandusteaduses hakkama saada - praegu vaatan kõrvalt, kuidas vanad klassivennad vaevlevad kõrgema matemaatikaga jne. Kuid väga raske on öelda, mis tingimuste põhjal võetakse kolme aasta pärast tudengeid vastu. 12. klassi algul hakka uurima sisseastumisnõuete kohta. Aga kindlasti soovitan juba praegu matemaatikat, inglise keelt ja sinu puhul eriti õigekeelsust tuupida, et eksamitulemused oleksid vähemalt 80-90 punkti, vastasel juhul on sul suur tõenäosus ülikooli ukse taha jääda. Isegi kui riigieksameid ei peaks sisseastumisel enam arvestatama, on neid oskusi tudeerides ikkagi vaja.

Enne kandideerimist soovitan sul esitada endale mõned küsimused: kas mind sisimas huvitab antud eriala õppimine? mis põhjusel ma seda õpin (tahan saada majandusteadlaseks, ettevõtjaks või lihtsalt rikkaks)? kas on ka alternatiivseid erialasid, mis köidavad?

Erialast täpsemalt: http://www.ut.ee/et/ut-oppekavad/majandusteadus-0#Majandusteaduse bakalaureuseõppekava Tartus
ja praegused vastuvõtutingimused: http://www.ut.ee/et/44256

Muutis Alar, 19 oktoober 2012 - 15:54.

IroNSky

Uustulnuk

• liige
Suur tänu heade nõuete eest!

Mihkel.

Kui kaelani sitaseees oled, ei tasu pead norgu lasta

• liige
  • Liitus:03 dets 2006

Vaata postitustIroNSky, 19 oktoober 2012 - 14:25, kirjutas:

Kuidas see TÜ majandus üldse tundub praegu just alustasin gümnaasiumis õppimist, ning ülikooli valimisega peab veel palju mõtlema, majandus huvitab, samas pole väga palju aimu sellest.
Ja nondest tasuta kohtaest kes on seal on ikka see täpselt nii et täiega õppma pead et saada sinna, ja kus teada saada neid nii öelda nõudmisi et tasuta kohtadeks saada?
Ja mis see RE koht on?

kui sa just gümnaasiumi läksid siis usu mind, sa ei lähe kindlasti sinna erialale, vaadates sinu õigekirja ja sõnastust siis sa peaksid õnnelik olema,et lõpetada saad gümnaasiumi, sest uue õppekava järgi on vähemalt 50% saada

IroNSky

Uustulnuk

• liige

Vaata postitustMihkel., 19 oktoober 2012 - 22:18, kirjutas:

Ja mis see RE koht on?

kui sa just gümnaasiumi läksid siis usu mind, sa ei lähe kindlasti sinna erialale, vaadates sinu õigekirja ja sõnastust siis sa peaksid õnnelik olema,et lõpetada saad gümnaasiumi, sest uue õppekava järgi on vähemalt 50% saada

Khe-khe paar postitust ei anna väga palju teada inimesest, siin ma ns väljendan mõtteid pmst klava peale ei vaata üldse, aga hinnete järgi olen ma üks parimatest klassist sellistes ainetes nagu majandus, geo, mate, keemia jne
Ja peaaegu kõik õigekirjavead on vale nupp või nõrgalt vajutasin

Muutis IroNSky, 20 oktoober 2012 - 10:10.

Equalizer

Liige

• liige
  • Liitus:27 jaan 2008

Vaata postitustIroNSky, 20 oktoober 2012 - 10:06, kirjutas:

Vaata postitustMihkel., 19 oktoober 2012 - 22:18, kirjutas:

Ja mis see RE koht on?

Khe-khe paar postitust ei anna väga palju teada inimesest, siin ma ns väljendan mõtteid pmst klava peale ei vaata üldse, aga hinnete järgi olen ma üks parimatest klassist sellistes ainetes nagu majandus, geo, mate, keemia jne

Kui sul on mata nt 3 ja teistel 2, siis sa oled ka klassi parim matas.
Postitas pildi

Logit

Liige

• liige
  • Liitus:17 aug 2009

Lause sõnastus ja lause lõpud. Neid ikka sellega välja ei vabanda,et pilk ekraanil.

Alar

Liige

• liige
  • Liitus:27 jaan 2005
Mis te ilgute tema õigekeelsuse üle. Selle kolme aastaga on tal piisavalt aega õppida ja areneda. Ka minul jäid gümnaasiumi esimeses klassis kirjandite punktisummad sageli alla 20 punkti, kuid lõpukirjandist tulid normaalsed 77 punkti (sisu eest kaotasin 13,5p). Ja ma ei väidaks, et pidin selleks pingutama.

Tore, et mõeldakse tulevastele õpingutele juba enne lõpudiplomi kättesaamist ega minda õppima seda eriala, kuhu tänu "loosile" sisse saadi.

Kolonel

nagu päris.

• liige
  • Liitus:13 märts 2008

Vaata postitustEqualizer, 20 oktoober 2012 - 13:39, kirjutas:

Spoiler

Kui sul on mata nt 3 ja teistel 2, siis sa oled ka klassi parim matas.

Sry, see on ka nüüd liiast juba. Poisil oli küsimus ja sai vastuse. Vsjo.

ErrorCode

♥♦♣♠

• liige
  • Liitus:13 mai 2005
Küsimus TTÜ tudengitele, et kuidas on talvisel sessil eksami aegadega? Eriti IT tudengitele, huvitavad diskmati ja sissejuhatus IT-sse eksamid ja nende valikuvõimalused. Kas on 3 aega?
Postitas pildi
"When people say plz because it's shorter then please, I say no because it's shorter then yes."

53 kasutaja(t) loeb seda teemat

0 liiget, 53 külalist, 0 anonüümset kasutajat