Slaphappy., 02 august 2012 - 22:45, kirjutas:
Erialaks on siis "Keemia- ja keskkonnakaitse tehnoloogia" - Uurisin veidi sinu juhendamise järgi ja avastasin, et nii mõnigi matemaatika asi tuleb kohustuslikult läbida.
Mulle isiklikult tundub see väga hirmuäratav, võttes arvesse, et kogu gümnaasiumi osa käisin ka veel pärast kursuse hinde välja panemist oma ühtesid nappidele kolmedele parandamas.
Millegipärast tundub mulle, et Tallinna Ülikoolis "Pedagoogika-Loodusteadused" (milles põhiaine keemia [50%]) on tunduvalt lihtsam kui TTÜ Keemia- ja keskkonnakaitse tehnoloogia. Ja tõesti pedagoogika tundub mitmeid kordi põnevam valik kui TTÜ, kuid võrreldes TTÜ ja TLÜ siis kiidetakse ikkagi TTÜ-d. Seepärast olengi väga kahtlase valiku ees. St. TTÜ eriala võimaldab tulevikus palju enamat kui TLÜ lõpetades olla õpetaja haridusega.
Läbi ekraani on üsna raske öelda, kas inimesel on matemaatilist taipu või mitte. Kusjuures hinne "3" ei tähenda automaatselt seda, et tal seda ei ole: võib-olla oli õpetaja vilets, võib-olla elab inimene vaeselt ja vitamiinivaesest toidust ei liigu mõte nii kiiresti jne. Ei ole üldsegi asi selles, et inimene lihtsalt ei viitsi.
Teiseks, hea oleks teada, kuivõrd läheb teistes ainetes matemaatikat tarvis. Füüsikas (ainekood YFR0020) natuke läheb, aga ma ei ütleks, et ilma ei saaks hakkama. Keemia kohta ei tea rääkida. Tuutorid vast oskaksid:
http://www.ttu.ee/tu...ogia_teaduskond. Samas sul on õppekoha kinnitamisega vist juba üsna kiire?
Mina ei taha nüüd sinu elu kiiva keerata ja mingeid valikuid tegema hakata, aga ma vist läheksin esialgu TLÜ-sse. Võid ju aasta pärast TTÜ-sse uuesti kandideerida. Vahepeal aga otsi mõni ilus ja kena tipikas, kes sulle keemia erialast pikemalt räägib: kuivõrd läheb matemaatikat teistes ainetes vaja, mis nad üldse teevad muudes ainetes, kas tööpakkumisi on jne. Kui abistaja väga sõnaaher ja laisk inimene ei ole, siis saad ju mõningad ained ette ära teha (erialast kirjandust saab ju iseseisvalt kah läbi töötada), mis omakorda annab sulle võimaluse rohkem matemaatikaga tegeleda, kui ükskord TTÜ-sse jõuad.
Ma ei ole kursis, mida üks õpetajakoolituse programm ette näeb, aga vististi peaks saama ka pärast suvalist bakat minna magistrisse õpetajaks õppima. On ju koguni "Noored kooli" õppeprogramm olemas, kuhu otsitakse neid, kes õpetajaks EI ÕPI, aga tahaksid selle katsumuse läbi teha.
Valmet, 02 august 2012 - 22:55, kirjutas:
Mida tähendab TREV koht ja kas kellelgi on sellega kogemusi? Võiks veidi informatsiooni jagada.
Kiire googeldamisega ("TREV õppekoht") selgus, et: "Sõltuvalt kehtestatud õppeteenustasu määradest eristatakse täistasulisi (REV) ja
vähendatud tasumääraga (TREV) riigieelarveväliseid õppekohti. TREV õppekohti luuakse riikliku koolitustellimuse täitmiseks".