Change
Sellel teemal on 4705 vastust
Postitatud 01 august 2012 - 16:53
Päris häbi, aga ma olen täiesti teadmatuses praegu. Igatahes, minek siis Tartu Ülikooli ajakirjandust ja kommunikatsiooni REV õppima. Lepingud tehtud, ühikas olemas jne. Ainus asi mida ma ei tea, on see, et kas ma peaks millalgi mingid õppeained ära valima, kus ja kuidas ma seda teha saan ja mis veel tähtis, millal ma üldse kooli minema pean.
Oli plaanis sinna kellelegi helistada ja muret kurta, aga mõtlesin, et küsin enne siit. Mäletamistmööda läheb nii mõnigi siit sama eriala õppima.
Oeh... mul on veel pikk tee minna enne, kui iseseisvaks ja oma peaga mõtlevaks indiviidiks saan.
Oli plaanis sinna kellelegi helistada ja muret kurta, aga mõtlesin, et küsin enne siit. Mäletamistmööda läheb nii mõnigi siit sama eriala õppima.
Oeh... mul on veel pikk tee minna enne, kui iseseisvaks ja oma peaga mõtlevaks indiviidiks saan.
Postitatud 01 august 2012 - 17:04
Kuni 17.augustini saab sinna veel kandideerida, seega ära põe. Küll kodulehele ilmub info, kui aeg läheneb.
Mullegi tundunud,et see eriala väga popp. Uurisin veidi ja sisseastumiseks piisab erialaeksamist. Kas see on Teie(kes õppima lähete, või kes kandideerisid) üks põhjusteks või reaalselt huvitab see asi.
Mullegi tundunud,et see eriala väga popp. Uurisin veidi ja sisseastumiseks piisab erialaeksamist. Kas see on Teie(kes õppima lähete, või kes kandideerisid) üks põhjusteks või reaalselt huvitab see asi.
Muutis Logit, 01 august 2012 - 17:07.
Postitatud 01 august 2012 - 17:24
Bob Wobble, 01 august 2012 - 16:53, kirjutas:
Päris häbi, aga ma olen täiesti teadmatuses praegu. Igatahes, minek siis Tartu Ülikooli ajakirjandust ja kommunikatsiooni REV õppima. Lepingud tehtud, ühikas olemas jne. Ainus asi mida ma ei tea, on see, et kas ma peaks millalgi mingid õppeained ära valima, kus ja kuidas ma seda teha saan ja mis veel tähtis, millal ma üldse kooli minema pean.
Akadeemilise kalendir järgi on esimene päev 3. september. Varsti ilmselt ilmuvad iga teaduskonna aktuste ajad ut.ee lehele. Leiad sealt oma kellaaja ja koha. Lähed kohale ja seal on suure tõenäosusega mõned tuutorid, kes annavad nõu ja aitavad sul ained ära valida. Aineid on võimalik registreerida kuni 17. septembrini, ehk 2 nädalat õppe algusest. Praegusel hetkel sul ei ole õppeinfosüsteemis kasutajat ja ei saagi ainetele registreerida.
“Whereof one cannot speak, thereof one must be silent.”
― Ludwig Wittgenstein
Postitatud 01 august 2012 - 17:27
Spoiler
Suurimad tänud sulle.
Postitatud 01 august 2012 - 18:31
Helistati just TTÜ-st teemal, kas ma juba tean, et ma seal RE kohale sisse saanud....
Keegi tark inimene kes TTÜ-s käib võiks veidi rääkida mulle kohustuslikust matemaatikast veidi. Ise kaldun ikkagi Tallinna Ülikooli poole hetkel, sest seal selline asi puudub.
Keegi tark inimene kes TTÜ-s käib võiks veidi rääkida mulle kohustuslikust matemaatikast veidi. Ise kaldun ikkagi Tallinna Ülikooli poole hetkel, sest seal selline asi puudub.
Postitatud 01 august 2012 - 20:07
Endal koolidega seoses ka probleem lahenes. Selgus, et vastuvõtu spetsialist saab kah saisis "jah" vajutada minu eest, niiet saisi samuti märge, et mõlemas sees. Esialgu üritan kahes koolis korraga käia, Tallinn vs Tartu, Tartus käin ilmselgelt vähem, sest noh, magistris on see ilmselt I aastal võimalik tänu ainete sättimisele Ühesõnaga kõik on tore.
Postitatud 01 august 2012 - 21:41
Slaphappy., 01 august 2012 - 18:31, kirjutas:
Helistati just TTÜ-st teemal, kas ma juba tean, et ma seal RE kohale sisse saanud....
Isiklikult soovitaksin sul pingutada ja küll sa hakkama saad. Mate on pask aga vajalik, lööb pea lahti
Your heart starts beating faster. The room starts feeling colder. The sweat bursts out like a million fountains in your skin. It's worse than bad...
Someone just made fun of you on the internet.
Someone just made fun of you on the internet.
Postitatud 01 august 2012 - 22:28
on küll. täpsemalt ei viitsi rääkida ja see erineb ka, oleneb kuidas ristijad otsustavad asja läbi viia.
Postitatud 01 august 2012 - 22:28
Tshabalalalalalalalala, 01 august 2012 - 22:11, kirjutas:
Mina jätkan oma võhiklikke küsimustega ülikooli suunal - kas ülikoolides on ka rebaste ristimist?
Kuulnud olen, et on aga kellegi mälestusi või kogemusi seoses sellega pole ma kunagi kuulnud.. ning kuidas see täpsemalt välja näeb?
Kuulnud olen, et on aga kellegi mälestusi või kogemusi seoses sellega pole ma kunagi kuulnud.. ning kuidas see täpsemalt välja näeb?
Enamasti on. Tehakse mingeid huvitavaid tutvumismänge mänge ja võistlusi, sageli seotud alkoholi tarbimisega. Mingit pasa sisse söötmist ega alandamist ei ole.
“Whereof one cannot speak, thereof one must be silent.”
― Ludwig Wittgenstein
Postitatud 02 august 2012 - 00:21
No kui sa vähegi õigesse seltskonda satud, siis ei tunne sa tõenäoliselt enam keskkoolist mitte mingit puudust. Ma mõtlesin ehk vähe samamoodi, et keskkoolis sai kõvasti pidu pandud ja vaba elu elatud ja et mis nüüd saab, aga tagasi vaadates ei suuda keskkool ülikooliajaga ikka absoluutselt konkureerida, tundub pigem kohatult igava ja kahvatuna.
Ma ei tea kuidas on teistes ülikoolides ja teistel erialades tavaks, aga meil oli eraldi rebaste kastmine ja rebaste ristimine. Kastmine seisnes selles, et kogu kursus aeti raekojaplatsi kokku ja siis tehti seal mingeid rohkem-vähem jaburaid asju, aga väga lõbus oli, üks osa näiteks oli kiirnuudlipaki vahetamine millegi ägedama vastu linna peal tunni aja jooksul - mõni vend tuli teatripiletitega tagasi, mõni zavoodi klaasiga, mõni dildoga.. inimesed olid loovad. Siis tuli meie eriala traditsioon, marssisime läbi tartu lauldes igast ägedaid lugusid kuni kulminatsioonini mis tähendas Marju Lauristini akna all massikommunikatsiooni laulmist. Ja muidugi oli pärast kõike seda pidu.
Ristimine oli vähe ametlikum asi, seal andsid kõik oma rebasevande, said peegliga "vastu pead" ja andsid oma "käpajälje" instituudi ajalukku, muidugi kogu selle ürituse ümber toimus suur pidu, hommikuni.
Ma ei tea kuidas on teistes ülikoolides ja teistel erialades tavaks, aga meil oli eraldi rebaste kastmine ja rebaste ristimine. Kastmine seisnes selles, et kogu kursus aeti raekojaplatsi kokku ja siis tehti seal mingeid rohkem-vähem jaburaid asju, aga väga lõbus oli, üks osa näiteks oli kiirnuudlipaki vahetamine millegi ägedama vastu linna peal tunni aja jooksul - mõni vend tuli teatripiletitega tagasi, mõni zavoodi klaasiga, mõni dildoga.. inimesed olid loovad. Siis tuli meie eriala traditsioon, marssisime läbi tartu lauldes igast ägedaid lugusid kuni kulminatsioonini mis tähendas Marju Lauristini akna all massikommunikatsiooni laulmist. Ja muidugi oli pärast kõike seda pidu.
Ristimine oli vähe ametlikum asi, seal andsid kõik oma rebasevande, said peegliga "vastu pead" ja andsid oma "käpajälje" instituudi ajalukku, muidugi kogu selle ürituse ümber toimus suur pidu, hommikuni.
Muutis XchopperX, 02 august 2012 - 00:22.
I don't do drugs, if I want a rush, I just get out of a chair when I'm not expecting it.
Postitatud 02 august 2012 - 16:19
Mul sista pidi kah turbokaid linna peal millegi vastu vahetama,veel oli neil mingi mäkketõusu mäng,ala,et alguses jood klaasi õlut,siis mingi keerutad end pea pikki posti jooksed mäkke ja tagasi,ning siis järgmine samamoodi või mistki
Dat is weird !
Postitatud 02 august 2012 - 19:53
Kas õppejõududel on ka pikk puhkus nagu õpetajatel või on as usual kontoriinimeste 2nädalat?
Postitatud 02 august 2012 - 19:57
Logit, 02 august 2012 - 19:53, kirjutas:
Kas õppejõududel on ka pikk puhkus nagu õpetajatel või on as usual kontoriinimeste 2nädalat?
Hea traditsiooni kohaselt õppejõud suvel ei tööta, sest suvel pole midagi teha neil. Enamik õppejõude on siiski Eestis õppejõud oma põhitöö kõrvalt, seega "puhkus" per se neil kindlasti ei ole. Küll aga töötab suvel ülejäänud ülikooli personal, ega teaduse tegemine seisma ei jää päikese pärast.
I don't do drugs, if I want a rush, I just get out of a chair when I'm not expecting it.
Postitatud 02 august 2012 - 20:04
Millal TTÜ-s eelnädalad ja värgid hakkavad? On keegi kursis võib-olla.
"When people say plz because it's shorter then please, I say no because it's shorter then yes."
Postitatud 02 august 2012 - 20:10
ErrorCode, 02 august 2012 - 20:04, kirjutas:
Eelnädal 27.-31. august 2012
// http://www.ttu.ee/si...31-august-2012/
Muutis Jari, 02 august 2012 - 20:11.
Postitatud 02 august 2012 - 20:14
XchopperX, 02 august 2012 - 19:57, kirjutas:
Logit, 02 august 2012 - 19:53, kirjutas:
Hea traditsiooni kohaselt õppejõud suvel ei tööta, sest suvel pole midagi teha neil. Enamik õppejõude on siiski Eestis õppejõud oma põhitöö kõrvalt, seega "puhkus" per se neil kindlasti ei ole. Küll aga töötab suvel ülejäänud ülikooli personal, ega teaduse tegemine seisma ei jää päikese pärast.
Võta kinni, mul oleks vaja õppejõududega kontakteeruda just põhjusega,et nad on oma töö tegemata jätnud. Seega tööd jätkub neil raudselt. Kas mitte ei ole,et septembri esimese nädala jooksul juba vingutakse,et neil niipalju tööd
Postitatud 02 august 2012 - 20:25
No sõltub milles küsimus, oled kindel, et tegemist on õppejõu poolse tegemata tööga?
Postitatud 02 august 2012 - 20:33
XchopperX, 02 august 2012 - 20:25, kirjutas:
No sõltub milles küsimus, oled kindel, et tegemist on õppejõu poolse tegemata tööga?
Õppejõud kannab ainete tulemused ÕIS-i, seega Jah, olen kindel,et tegemist on tema tegemata jäänud tööga. Ja neid on rohkem kui üks.
(Pole asi ainult minul, vaid tervel kursusel). Ei ole hakanud neid varem tüütama, las puhkavad ka. Ilmselt ootan veel nädalakese, ja siis hakkan vihaseid kirju saatma.
Postitatud 02 august 2012 - 21:32
Eesti Maaülikoolis energiakasutus vs Tallinna Tehnikakõrgkoolis hooneehitus? Kumba eelistada?
Postitatud 02 august 2012 - 21:33
Slaphappy., 01 august 2012 - 18:31, kirjutas:
Õppekavad, kus on kõige muu hulgas kirjas ainete loetelu, leiad ois.ttu.ee -> õppekavad -> "struktuuriüksuse järgi" või lihtsalt "otsing" -> esimesel juhul otsid õige teaduskonna, sealt eriala. Kui oled sobiva õppekava üles leidnud, siis on mõistlik valida "tüüpõpingukava: sügis statsionaarne" (vt: http://nero.net.ee/E.../muu/valik1.PNG), mis peaks sind suunama lehekülje lõppu. Seejärel vajuta rohelisele javascript nupule, mis asub "tüüpõpingukava" menüüblokis: http://nero.net.ee/E.../muu/valik2.PNG. Nüüd peaks sulle nähtav olema õppeainete loetelu, mis tuleb kohustuslikus korras läbida. Sealt selgub mitu füüsikat, matemaatikat jne on õppekavas ette nähtud (vt ka "valikainete" seast, mis tuleb eraldi avada).
Matemaatikast endast ka. Hinde saamiseks on tarvis õppida nii teooriat kui ka ülesannete lahendamist.
Õppejõude on erinevaid, mõni nõuab rohkem, mõni seletab paremini jne. Kui kõva häält teha dekanaadis, siis on koguni võimalus õppejõude vahetada.
"Informaatikas" oli 2011/2012 esimesed 7 nädalat tuletised, piirväärtused ja nende rakendused. Kaheksandal nädalal oli kontrolltöö. Nädalatel 9–14 tegeleti integraalidega. 15. nädalal oli jälle kontrolltöö ning järelejäänud viimasel nädalal vaadati veel natuke integraale. Kontrolltööde ülesanded olid analoogsed tunnis ja kodus lahendatutega. Minu meelest matemaatika täiendõppe läbinutele (2x nädalas kuni semestri 5 nädalani, kokku 10x, 3 EAP) oli esimene kontrolltöö tehtav ilma põhitunnis suuremat tööd tegematagi. Kuna mul teooriaga väga, õieti üldsegi ei edenenud, ja et tervis on kah juba aastaid pigem vilets olnud, siis ei hakanud väga integraalidesse süvenema, aga mulle tundub, et nendega on vaja rohkem pusida. Harjutusülesanded leiab siit: http://www.staff.ttu...raid/matan1.pdf (esimene KT: pdf lk 122, teine KT: pdf lk 215). Igas tunnis lahendati 6–8 ülesannet.
Teooria on kah sealsamas kirjas. Hinde saamiseks tuli sooritada 5 tööd erinevate teemade peale. Näiteks esimene teooriatöö võis olla teemapunktide 1.1 kuni 1.9 peale ning nendest alapunktidest küsiti sult nt 1.1, 1.3 ja 1.7. Sina pidid kahe tunni jooksul kirja panema laused, definitsioonid, tõestused, mis olid ära õppinud. Töid sai teha alates semestri 6. nädalast kord nädalas kuni sessi lõpuni välja.
Rebastele saadeti semestri alguses mingid tööd kah, et oleks ettekujutus, kui palju tuleb positiivse hinde (51 punkti) jaoks ära õppida, siin on II töö:
http://kool.nero.net...matem/koll1.PNG
http://kool.nero.net...matem/koll2.PNG
http://kool.nero.net...matem/koll3.PNG
http://kool.nero.net...matem/koll4.PNG
Ehk oli abiks...
ErrorCode, 02 august 2012 - 20:04, kirjutas:
1) http://www.ttu.ee/tu...iline-kalender/
2) http://www.ttu.ee/pu...ender_12_13.doc
Logit, 02 august 2012 - 20:33, kirjutas:
Õppejõud kannab ainete tulemused ÕIS-i, seega Jah, olen kindel,et tegemist on tema tegemata jäänud tööga. Ja neid on rohkem kui üks.
(Pole asi ainult minul, vaid tervel kursusel). Ei ole hakanud neid varem tüütama, las puhkavad ka. Ilmselt ootan veel nädalakese, ja siis hakkan vihaseid kirju saatma.
"Igaüks neist on julge, kuni ta on üldise masinavärgi märkamatu osa. Aga niipea kui temale langeb isiklik vastutus, niipea kui valgusekiir temale koondub – kahvatab ta ja saab aru, et temagi on vaid tähtsusetu kübe ja võib iga hetk kõige tühisemalgi põhjusel libastuda. "
— A. I. Solženitsõn
— A. I. Solženitsõn
45 kasutaja(t) loeb seda teemat
0 liiget, 45 külalist, 0 anonüümset kasutajat