Hüppa postitusele

Change

Ülikool & tulevik

Sellel teemal on 4705 vastust

Tanel^

Eliit

• liige
  • Liitus:18 veebr 2006
  • Sugu:mees
Hmm, ma olin kahes erinevas ülikoolis sees, valisin ühe, aga siis SAIS valis selle ühe ja teisega automaatselt loobus? Miks ? Üks eriala oli magister ja teine siis teises koolis rohkem kutseõppe poole kalduv, polnud baka.

Aga ega see miskit väga ei muuda, järgmine aasta jõuab ka magistrisse minna ;)

Muutis Tanel^, 16 juuli 2012 - 18:47.

klaabu

lvl 33 illuminati

• administraator
  • Liitus:01 märts 2005

Vaata postitustalts1234, 16 juuli 2012 - 18:33, kirjutas:

Otseselt ei peagi ülemineku eest maksma, kuid uue ülikooliseaduse järgi võib ülikool nõuda neilt tudengitelt hüvitist, kes on kahe aasta jooksul eksmatrikuleeritud ning uuesti immatrikuleeritud samale erialale. Mainisin seda paar posti tagasi ning viimases postituses ei hakanud seda täpsustama. See punkt on seadusesse pandud tõenäoliselt selle pärast, et praegused REV kohal olevad tudengid tuhinal välja astuma ei hakkaks.
Selle punkti sügav sisu seisneb selles, et inimene, kes on RE kohalt pärast esimest aastat välja langenud, ei saaks õppekulude hüvitamisest kõrvale hoida.

Vaata postitustTanel^, 16 juuli 2012 - 18:44, kirjutas:

Hmm, ma olin kahes erinevas ülikoolis sees, valisin ühe, aga siis SAIS valis selle ühe ja teisega automaatselt loobus? Miks ? Üks eriala oli magister ja teine siis teises koolis rohkem kutseõppe poole kalduv, polnud baka.
Süsteem on nii ehitatud, et ainult viimane valik loeb. Tegelikult on see progeja viga, et erinevaid haridusastmeid ei arvestata. Samaaegselt saab õppida nii kutse- kui ka kõrgkoolis, vt http://arvamus.posti...oktorantuuris/. Saada kutsekoolile vastav kiri.

Muide, minu meelest võib koguni näiteks bakat ja rakenduskõrgharidust korraga teha (riigi kulul) – neid tõlgendatakse erinevate kõrgharidusastmetena.
"Igaüks neist on julge, kuni ta on üldise masinavärgi märkamatu osa. Aga niipea kui temale langeb isiklik vastutus, niipea kui valgusekiir temale koondub – kahvatab ta ja saab aru, et temagi on vaid tähtsusetu kübe ja võib iga hetk kõige tühisemalgi põhjusel libastuda. "
— A. I. Solženitsõn

Raiko

Liige

• liige
  • Liitus:04 juuli 2005

Vaata postitustKennu, 16 juuli 2012 - 11:59, kirjutas:

Tartus Füsios sees, mujalt loobusin. Ei tea mis teen, natuke on veel aega otsustada ka.

Kui füsio kasuks otsustad, siis õpime järgmine aasta ühel kursusel. :D Tegin ka just oma valiku, otsustasin ajakirjanud & kommunikatsioonist ikkagi loobuda ning lähen siis eelmainitud füsiosse.

Postitas pildi

Kolonel

nagu päris.

• liige
  • Liitus:13 märts 2008

Vaata postitustRaiko, 16 juuli 2012 - 20:15, kirjutas:

Tartus Füsios sees, mujalt loobusin. Ei tea mis teen, natuke on veel aega otsustada ka.

Kui füsio kasuks otsustad, siis õpime järgmine aasta ühel kursusel. :D Tegin ka just oma valiku, otsustasin ajakirjanud & kommunikatsioonist ikkagi loobuda ning lähen siis eelmainitud füsiosse.

23s ajakirjanduses ja kommunikatsioonis atm. :D

starte

Liige

• liige
  • Liitus:29 nov 2006

Vaata postitustKolonel, 16 juuli 2012 - 22:03, kirjutas:

Vaata postitustRaiko, 16 juuli 2012 - 20:15, kirjutas:

23s ajakirjanduses ja kommunikatsioonis atm. :D

Ma olen veel 20. Ilmselt homme enam nii kõrgel ei ole... :D
"The Impossible remains until you make it possible!"
Alain Robert

Zinder

No excuses.

• liige
  • Liitus:06 juuli 2007
Keegi oskab midagi EMÜ ühikast rääkida, mis kord on kuidas ja kes.. võrdleks seda siis Narva mnt 25 ühikaga, ma olen hetkel valiku ees, samas kool on kaugel Narva 25-st.

cerol

Liige

• liige
  • Liitus:29 sept 2010
  • Sugu:ei ütle
Keegi võiks lühidalt öelda, miks uue kõrgharidusreformi vastu nii palju protesteeritakse, miks on inimesed üldiselt selle vastu.
See pidi ju hariduse tasuta tegema?

Tänud

(jah lugesin isegi ametliku pdfi läbi ja ei saanud aru)

olenmatu

Ta on... Matu

• liige
  • Liitus:28 veebr 2008
Mõnusalt mitu tulevast potentsiaalset kursakaaslast(ajakirjandus ja kommunikatsioon) siin :) Peaks kunagi tutvust tegema :D:D

Muutis olenmatu, 17 juuli 2012 - 01:50.

vakatsaka

Tanel^

Eliit

• liige
  • Liitus:18 veebr 2006

Vaata postitustZinder, 16 juuli 2012 - 22:54, kirjutas:

Keegi oskab midagi EMÜ ühikast rääkida, mis kord on kuidas ja kes.. võrdleks seda siis Narva mnt 25 ühikaga, ma olen hetkel valiku ees, samas kool on kaugel Narva 25-st.

Oii, Epa torn on Tartu parim ühikas klassikute arvates :D Bettonis saab rahu ja vaikust rohkem igatahes, toanaabriga leivad ühte kappi (üks riidekapp kahepeale). Elasin tornis 13ndal korrusel ja vaade oli meeliülendav.
Tornis halb see, et korrapidaja on üpriski karm uute suhtes, peale 22. enam eriti kedagi sisse lasta ei saa, dokumente lähen nagunii vaja, sellist vaba liikumist pole eriti öösel. Hea uudis on see, et ka hull Mai magab tavaliselt 03-07 vahepeal, siis saab rahvaga sisse lupsata :D

Muutis Tanel^, 17 juuli 2012 - 04:58.

starte

Liige

• liige
Kuidas Narva mnt ühikatega on? Nii 25, 27 kui 89. Saab vabalt öösel täis peaga sisse sadada või ei?
Alain Robert

awap

Liige

• liige
  • Liitus:22 veebr 2005
Enda kogemusest võin öelda, et 25 ja 89-sse võib vabalt öösel sisse sadada koos sõpradega, kuid tervet sõpradearmeed ei tasu ka sisse vedada..... :P
Kõigis nendes ühikates on ööpäevaringselt komandant, kuid üldjuhul ta sissetulijatele suurt tähelepanu ei pööra ja tegeleb oma asjadega või magab :D
25 kohta olen kuulnud, et seal pidi kord veidi rangem olema ja et öösel pidavat komandant ringkäike tegema ja pidulisi laiali saatma :)

Muutis awap, 17 juuli 2012 - 09:16.

starte

Liige

• liige

Vaata postitustawap, 17 juuli 2012 - 09:15, kirjutas:

Enda kogemusest võin öelda, et 25 ja 89-sse võib vabalt öösel sisse sadada koos sõpradega, kuid tervet sõpradearmeed ei tasu ka sisse vedada..... :P
Kõigis nendes ühikates on ööpäevaringselt komandant, kuid üldjuhul ta sissetulijatele suurt tähelepanu ei pööra ja tegeleb oma asjadega või magab :D
25 kohta olen kuulnud, et seal pidi kord veidi rangem olema ja et öösel pidavat komandant ringkäike tegema ja pidulisi laiali saatma :)

Ühe 25 all oled ilmselt 27 mõelnud. Kumma all?
Alain Robert

XchopperX

Liige

• liige
  • Liitus:01 mai 2004
olenmatu - ära muretse, kui asjad on endiselt nii nagu "minu ajal" siis on teil juba esimesel nädalal juba vähemasti 3 tutvumispidu :D

Narva 89s olen ise poolteist aastat elanud ja seal saab ikka korralikke pidusid maha pidada, alkohol või suitsetamine või ka natuke rohelisem kraam ei häiri seal kedagi ning sõltuvalt öövalvurist võis kohati pool maja pidutseda korraga kui hea pidu oli. Ainus halb varjant on see kui sul naabriks juhtub olema mõni korralik inimene, siis võib oodata küll valvuri külaskäike kui liiga kõva lärmi teed. Seegi ei olnud kohati takistuseks, õlle eest sai teatud öövalvureid alati ära osta. Muidugi oli juhtumeid ka kus lausa turvafirma meile kohale kutsuti, Scorpion-security mehed olid lõpuks päris tuttavad juba.
Kui siiski tõesti pidu tahad pidada ühikas ja tõelist ühikaelu nautida, siis on Narva 89 ainus TÜ ühikas, kus seda veel teha saab. Teised on siiski juba väga viisakad elamiskohad, kus sa esiteks jagad oma boksi juba teiste inimestega ja ka kord on kõvast karmim.
I don't do drugs, if I want a rush, I just get out of a chair when I'm not expecting it.

awap

Liige

• liige
  • Liitus:22 veebr 2005
Chopper, ma ei tea mitu aastat tagasi sa seal elasid, kuid praeguse 89 elanikuna võin öelda, et suht rahulik on..:P
Valvurid on vist ka vahetunud, sest ei kujuta ette, et mingile 50+ aastasele tädile lähen vaikimise eest õlut pakkuma :D
Starte, sorry jah, väike typo tuli sisse :( Jutt käis siis 27 ja 89 kohta, 25 pidi rangem värk olema..

Zinder

No excuses.

• liige
  • Liitus:06 juuli 2007
Ma valikin Narva mnt 25, aga see jääb EMÜ-st liiga kaugele,siis oleks mõistlik Torn valida, sest enne kõike ma käin ju koolis mitte ei tule peolt koju igapäev on nii ?

Muutis Zinder, 17 juuli 2012 - 10:53.

XchopperX

Liige

• liige
  • Liitus:01 mai 2004

Vaata postitustawap, 17 juuli 2012 - 10:08, kirjutas:

Chopper, ma ei tea mitu aastat tagasi sa seal elasid, kuid praeguse 89 elanikuna võin öelda, et suht rahulik on.. :P
Valvurid on vist ka vahetunud, sest ei kujuta ette, et mingile 50+ aastasele tädile lähen vaikimise eest õlut pakkuma :D
Starte, sorry jah, väike typo tuli sisse :( Jutt käis siis 27 ja 89 kohta, 25 pidi rangem värk olema..

2008-2009 elasin seal, ju vist on asjad siis natuke muutunud. Kui ma kolisin sinna polnud seal peldikutes prill-laudu (lõpuks juba tulid), äsja olid renoveeritud duširuumid ning pidu oli seal küll vähemasti 4 korda nädalas, ikka korralikult. Parimatel hetkedel viidi sealt pärast mingit pidu terve 4. korruse koridori linoleum kate minema ja mingid staarid tegid köögis pliidi peal sauna, tõmbasin kile ümber pliitidele, kõik rauad punaseks ja viskasid leili. Tavalised olid kivis tüüpide tõukerattarallid mööda koridore ja koronaturniirid harjavartega. Jalgrattaruumis all toimusid tõsiste keldribändide kontserdid, mis läksid ikka väga läbuks ära alati. Inimesed sadasid suvaliselt su tupa sisse, 6-pack käes ja hakkasid juttu rääkima, või viskasid juba oma asjad nurka ja hakkasid riidest lahti võtma, kui avastasid, et ei olegi oma toas. Minu mäletamist mööda seal õppimisest küll väga välja ei tulnud midagi, 4. ja 5. korrusel oli ikka koguaeg pidu.
Õlle eest sai ära osta ühte vanemat tüüpi, mingi hallipäine kuri vanamees, kes oli tuntud on perverssete kalduvuste poolest (käis inimeste tubades aluspesu rotti laskmas), teised 2 olid mingid vanatädikesed, kellega nii lihtsalt asjad ei käinud.
I don't do drugs, if I want a rush, I just get out of a chair when I'm not expecting it.

Kolonel

nagu päris.

• liige
  • Liitus:13 märts 2008
Tallinnas reklaamis sees.
Tartu A&K REVs 7ndal kohal.
Tartus A&K RE arvestuses 30s momendil.....kui suur on võimalus, et seal esimese 29 seas olevaist umbes 20st inimesest, kes pole veel õppima minekut kinnitanud miski 7-8 ära langeb ja mulle tasuta koht vabaneb? :D

cerol

Liige

• liige
  • Liitus:29 sept 2010

Vaata postitustKolonel, 17 juuli 2012 - 15:22, kirjutas:

Tallinnas reklaamis sees.
Tartu A&K REVs 7ndal kohal.
Tartus A&K RE arvestuses 30s momendil.....kui suur on võimalus, et seal esimese 29 seas olevaist umbes 20st inimesest, kes pole veel õppima minekut kinnitanud miski 7-8 ära langeb ja mulle tasuta koht vabaneb? :D

räägi parem, kuidas sa oma ühika üüri hakkad maksma??

Kunral

Liige

• liige
  • Liitus:18 mai 2005
Kellegil Tallinna Ülikooli ühikatega kogemusi on ?

Henri

Liige

• liige
  • Liitus:26 mai 2006

Vaata postitustAleks., 15 juuli 2012 - 14:15, kirjutas:

Vaata postitustHenri, 14 juuli 2012 - 18:55, kirjutas:

Keegi Sisekaitseakadeemia ühiselamutega Pirital Kase tn on kursis? Millised seest välja näevad? Mõned pildid? jne.

No ütleme nii, et ühikas on suht jama, pole mingit euroremonti vms. Siis paljud toad on eelnevatel elanikel ise remonditud ja värvitud niiet seal on igasuguseid tube. Muidugi on ka korralikke tube jne. Jama on see, et dušširuum on terve korruse peale. Hea on see, et komandant on ühikas 9-16.00 ja elu on selline vaba, tee mis tahad, too keda tahad ühikasse. Igal korrusel on ka saun. Ühika üür on mingi 48 eur kuus.

Üürile lisanduvad ikka kommunaalid ka?

Kööki, wc-d ja duširuumi polegi siis ühikatoas. Lihtsalt mingi eraldiseisev tuba? Da fuuuq... Remonditud ka pole :S. Oh God why? Suured need ruumid siis on? Mingitki pildimaterjali kuskilt?

Hetkel kaalun Sisekaitseakadeemia Maksunduse ja tolli ning TTÜ ja Avaliku Sektori Majanduse vahel. Ühikas on ikkagi õpingutel väga tähtis argument, kui see on kehv, siis paneb küll mujale vaatama.

Posted Image

45 kasutaja(t) loeb seda teemat

0 liiget, 45 külalist, 0 anonüümset kasutajat