Change
Sellel teemal on 4705 vastust
Postitatud 03 juuli 2012 - 21:33
Akadeemilisele testile tuleb registreeruda 25. juunist 6. juulini 2012 https://www.is.ut.ee...s/ois.vastuvott. Lisaks akadeemilisele testile registreerumisele tuleb samal perioodil esitada kindlasti ka sisseastumisavaldus!
Postitatud 03 juuli 2012 - 21:54
Aga Tallinna Ülikoolis?
Postitatud 03 juuli 2012 - 22:17
TLÜs ei ole akadeemilist testi. siit näed kronoloogiliselt millal ja mis toimub. http://www.tlu.ee/?L...&action=article
Postitatud 03 juuli 2012 - 22:36
Ja ärge panustage sellele akadeemilisele testile väga palju, tegemist ei ole mingi lihtsalt asjaga. Iga aasta teeb seda ~1200 inimest, kellest tasuta kohale pääsemiseks vajalikud 80+ punkti saab umbes 30 ning üle 70 punkti, mis annab vabalt valitud pääsu REV kohale umbes 150 inimest. Ehk siis vaid Eesti helgemad 10% täidavad vajalikud punktinormid.
I don't do drugs, if I want a rush, I just get out of a chair when I'm not expecting it.
Postitatud 03 juuli 2012 - 23:12
Kas samale erialale (Bakalaureuse RE Füüsika) saab uuesti kandideerida, kuna täna ilmus eesti.ee portaali mu füüsika riigieksami apellatsiooni tulemus, mis on suurem kui matemaatika riigieksami tulemus ja tõstaks mu kandideerimuse skoori 2 punkti võrra. Kui saab uuesti kandideerida, siis kuidas? Kas lahtri "(mitte)õppimisest teadaandmine" juures peab valima "Ei soovi õppima tulla"? Mulle tundub see variant veidi hirmus, sest äkki ei saagi ma siis uuesti kandideerida?
Kas uuesti kandideerimisega koos 2 punkti kõrgema skooriga kaasnevad üldse mingid privileegid (näiteks suurem võimalus saada teisel semestril toetusi vms)?
Olen praeguse skooriga 89,25 ületanud 85 punkti piiri, ehk saan kindalt tasuta õppida füüsikat Tartu Ülikoolis.
Kas uuesti kandideerimisega koos 2 punkti kõrgema skooriga kaasnevad üldse mingid privileegid (näiteks suurem võimalus saada teisel semestril toetusi vms)?
Olen praeguse skooriga 89,25 ületanud 85 punkti piiri, ehk saan kindalt tasuta õppida füüsikat Tartu Ülikoolis.
Postitatud 03 juuli 2012 - 23:36
Ei ole mingeid privileege kõrgema skoori puhul. Õppetoetusi jagatakse ikka juba ülikooli õpingute põhjal.
Postitatud 03 juuli 2012 - 23:39
Geomees, 03 juuli 2012 - 23:12, kirjutas:
Kas samale erialale (Bakalaureuse RE Füüsika) saab uuesti kandideerida, kuna täna ilmus eesti.ee portaali mu füüsika riigieksami apellatsiooni tulemus, mis on suurem kui matemaatika riigieksami tulemus ja tõstaks mu kandideerimuse skoori 2 punkti võrra. Kui saab uuesti kandideerida, siis kuidas? Kas lahtri "(mitte)õppimisest teadaandmine" juures peab valima "Ei soovi õppima tulla"? Mulle tundub see variant veidi hirmus, sest äkki ei saagi ma siis uuesti kandideerida?
Alati saab kandideerida. Nende otsus sõltub sinust. Kuidas uuesti kandideerida? - Helistad, lepid kokku aja ja lähed vestlustele.
Not that hard, is it?
Muutis Mõistlik Kopikas, 03 juuli 2012 - 23:39.
Postitatud 03 juuli 2012 - 23:42
Muide, füüsikasse ei tohiks ju olla väga suurt konkurentsi, eriti niisuguse tulemuse puhul?!
"Igaüks neist on julge, kuni ta on üldise masinavärgi märkamatu osa. Aga niipea kui temale langeb isiklik vastutus, niipea kui valgusekiir temale koondub – kahvatab ta ja saab aru, et temagi on vaid tähtsusetu kübe ja võib iga hetk kõige tühisemalgi põhjusel libastuda. "
— A. I. Solženitsõn
— A. I. Solženitsõn
Postitatud 04 juuli 2012 - 12:23
Postitatud 04 juuli 2012 - 13:49
Kellegil on mingeid kogemusi reklaami ja imagoloogiaga erialal?
Postitatud 04 juuli 2012 - 15:27
kanakukk jr, 03 juuli 2012 - 23:42, kirjutas:
Muide, füüsikasse ei tohiks ju olla väga suurt konkurentsi, eriti niisuguse tulemuse puhul?!
Leidsin üles selle "TÜHISTA NUPU"
Mäletamist mööda oli eelmine aasta konkurss umbes 2,2 kohale.
Postitatud 04 juuli 2012 - 18:09
Kas kellegil on kogemusi TTÜ Avaliku Haldusega.
Keegi õpib seda siit?
On soovitusi vestluseks?
Keegi õpib seda siit?
On soovitusi vestluseks?
Postitatud 05 juuli 2012 - 13:17
Kui ma saan ülikoolist eksmatri, kas targem on enne paberid välja võtta? Kui ma saan eksmatri kas ma saan sinna kooli veel kandideerida? Kas ma saan oma eap-si üle kanda? Ja üleüldse kelle poole pean pöörduma, et paberid välja võtta?
Aitäh
Aitäh
Postitatud 05 juuli 2012 - 13:37
Saab ikka uuesti kooli kandideerida, kui sa näiteks oleks tasulisel kohal, siis ei tähenda eksmat sulle mitte midagi, astud järgmine aasta uuesti sisse, kannad kõik EAPd üle ja jätkad sealt kus pooleli jäi. Kui tasuta kohal oled, siis ülekandmised jms. asjad saad ikka teha, ka teise ülikooli, kui saab midagi kanda, aga kehtima hakkab see 6-aasta reegel mis eestis kehtib. Järgmised 6 aastat RE kohale bakat tegema minna ei saa (sama asi kehtib ka lihtsalt lõpetamise puhul).
Kõige lihtsam on sul pöörduda algselt oma instituudi õppekorraldusspetsialisti/juhi poole, tema saab sulle kõige täpsemat infot anda mida sa tegema pead.
Kõige lihtsam on sul pöörduda algselt oma instituudi õppekorraldusspetsialisti/juhi poole, tema saab sulle kõige täpsemat infot anda mida sa tegema pead.
I don't do drugs, if I want a rush, I just get out of a chair when I'm not expecting it.
Postitatud 05 juuli 2012 - 13:45
XchopperX, 05 juuli 2012 - 13:37, kirjutas:
Saab ikka uuesti kooli kandideerida, kui sa näiteks oleks tasulisel kohal, siis ei tähenda eksmat sulle mitte midagi, astud järgmine aasta uuesti sisse, kannad kõik EAPd üle ja jätkad sealt kus pooleli jäi. Kui tasuta kohal oled, siis ülekandmised jms. asjad saad ikka teha, ka teise ülikooli, kui saab midagi kanda, aga kehtima hakkab see 6-aasta reegel mis eestis kehtib. Järgmised 6 aastat RE kohale bakat tegema minna ei saa (sama asi kehtib ka lihtsalt lõpetamise puhul).
Chopper, palju üldiselt akadeemilise skoor umbes olema peab, et ajakirjanduses oleks lootust sisse saada?
Muutis Raiko, 05 juuli 2012 - 13:45.
Postitatud 05 juuli 2012 - 14:13
opz, 05 juuli 2012 - 13:17, kirjutas:
Kui ma saan ülikoolist eksmatri, kas targem on enne paberid välja võtta? Kui ma saan eksmatri kas ma saan sinna kooli veel kandideerida? Kas ma saan oma eap-si üle kanda? Ja üleüldse kelle poole pean pöörduma, et paberid välja võtta?
Aitäh
Aitäh
Erandiks on ka võimalus jätkata õpinguid vabanenud õppekohtadel. Vabanenud õppekohtade täitmine toimub vastavalt kõrgkooli otsusele, eelistades paremate õpitulemustega isikuid. Lisaks ei ole seadusega piiratud võimalus astuda peale rakenduskõrghariduse omandamist bakalaureuseõppesse ja vastupidi.").
Alus: http://www.hm.ee/index.php?0511390
"Igaüks neist on julge, kuni ta on üldise masinavärgi märkamatu osa. Aga niipea kui temale langeb isiklik vastutus, niipea kui valgusekiir temale koondub – kahvatab ta ja saab aru, et temagi on vaid tähtsusetu kübe ja võib iga hetk kõige tühisemalgi põhjusel libastuda. "
— A. I. Solženitsõn
— A. I. Solženitsõn
Postitatud 05 juuli 2012 - 14:31
Ahjaa! Veel mõned tähelepanekud.
Tasuks jälgida kuupäevi, millal toimub õppekoormuse arvutamine. Kui see toimub pärast vastuvõtuprotseduure, siis on mõistagi tarvilik ise avaldada soovi eksmatrikuleerimiseks (õppeinfosüsteemi kaudu, elektronposti teel või kõrgkooli kohale minnes), sest muidu sa ei saa kandideerida (tudeng ei tohi RE kohal õppida korraga kahel baka erialal (REV kohti võib mõistagi niipalju võtta kui jõuate)).
Ma ei tea, millal kõrgharidusreform jõustub, aga 2011/2012 sisse astunud tudengite jaoks on täiskoormus 22,5 EAP semestris. Täiskoormust arvutatakse juunis (vähemasti TTÜ-s), s.t kui kogud 1. semester 17 EAP ja 2. semester 30 EAP, siis 60 EAP-st oled sa kogunud üle 75% (47 EAP > 45 EAP) ehk õpid täiskoormusega. Kui mingil põhjusel kogusid kahe semestriga alla 45 EAP, siis oma RE kohta sa tegelikult veel ei kaota, vähemasti TTÜ-s on nii, s.t kuigi õpid nadilt, siis saad veel tasuta õppida neli semestrit. Tõsi, sind määratakse osakoormusega õppele. Osakoormusega õpe riigieelarvelisel kohal tähendab seda, et sa ei saa õppelaenu võtta, taotleda lisa REL-i (kaks semestrit) ja õppetoetust. Kui aga edasi oled tubli, siis on võimalik, et viimasel aastal määratakse sind uuesti täiskoormusega õppekohale ning piirangud kaovad.
Ja veel üks tähtis asi. Kõrgharidusastmete puhul eristatakse bakalaureuseõpet ja rakenduskõrgharidusõpet. On võimalik õppida samaaegselt rakenduskõrgharidusõppes ja bakalaureuseõppes (sest seaduse järgi nad ei ole samased), sellest tulenevalt ei ole tarvis arvestada nominaalkestustega, kui on tahtmine pärast 4. semestrit IT Kolledžist minna näiteks Tartu Ülikooli informaatika bakalaureuseõppese.
Tasuks jälgida kuupäevi, millal toimub õppekoormuse arvutamine. Kui see toimub pärast vastuvõtuprotseduure, siis on mõistagi tarvilik ise avaldada soovi eksmatrikuleerimiseks (õppeinfosüsteemi kaudu, elektronposti teel või kõrgkooli kohale minnes), sest muidu sa ei saa kandideerida (tudeng ei tohi RE kohal õppida korraga kahel baka erialal (REV kohti võib mõistagi niipalju võtta kui jõuate)).
Ma ei tea, millal kõrgharidusreform jõustub, aga 2011/2012 sisse astunud tudengite jaoks on täiskoormus 22,5 EAP semestris. Täiskoormust arvutatakse juunis (vähemasti TTÜ-s), s.t kui kogud 1. semester 17 EAP ja 2. semester 30 EAP, siis 60 EAP-st oled sa kogunud üle 75% (47 EAP > 45 EAP) ehk õpid täiskoormusega. Kui mingil põhjusel kogusid kahe semestriga alla 45 EAP, siis oma RE kohta sa tegelikult veel ei kaota, vähemasti TTÜ-s on nii, s.t kuigi õpid nadilt, siis saad veel tasuta õppida neli semestrit. Tõsi, sind määratakse osakoormusega õppele. Osakoormusega õpe riigieelarvelisel kohal tähendab seda, et sa ei saa õppelaenu võtta, taotleda lisa REL-i (kaks semestrit) ja õppetoetust. Kui aga edasi oled tubli, siis on võimalik, et viimasel aastal määratakse sind uuesti täiskoormusega õppekohale ning piirangud kaovad.
Ja veel üks tähtis asi. Kõrgharidusastmete puhul eristatakse bakalaureuseõpet ja rakenduskõrgharidusõpet. On võimalik õppida samaaegselt rakenduskõrgharidusõppes ja bakalaureuseõppes (sest seaduse järgi nad ei ole samased), sellest tulenevalt ei ole tarvis arvestada nominaalkestustega, kui on tahtmine pärast 4. semestrit IT Kolledžist minna näiteks Tartu Ülikooli informaatika bakalaureuseõppese.
— A. I. Solženitsõn
— A. I. Solženitsõn
Postitatud 05 juuli 2012 - 14:38
Raiko, 05 juuli 2012 - 13:45, kirjutas:
Chopper, palju üldiselt akadeemilise skoor umbes olema peab, et ajakirjanduses oleks lootust sisse saada?
Kõik sõltub konkursipuntkidest, kui ülejäänud on kõrged, siis võib akadeemiline madalam olla. Sisseastumiseks kohustuslik on saada vähemasti 40 punkti, alla selle ei võeta sind üldse jutule. Ilus oleks siiski 60+, siis on võimalused päris head.
Postitatud 05 juuli 2012 - 16:02
donkament, 03 juuli 2012 - 17:29, kirjutas:
majanduse pingerea viimane koht hetkel eelmise aasta viimase sissesaanu omast 4p kõrgem. Ehk keegi oskab öelda, mitu inimest majandusest eelmine aasta eest ära kukkus ja mis esialgne viimane punktisumma oli. Siis teaks, kas on mõtekam avaldus ära deletada või mitte. mul 84,3p, eelmine aasta viimane sai sisse 83,5 , aga ma mingi 20 kohta pingereast väljas juba.
bump, 1 päev aega kas jätan avalduse sisse, võin kandideerin mingisse suvalisse, kuhu sisse saaksin kindlalt. Keegi tõesti eelmine aasta ei kandideerinud majandusse? ma hetkel mingi 97., 70 saavad sisse.
Muutis donkament, 05 juuli 2012 - 16:03.
Postitatud 05 juuli 2012 - 21:53
Minu teada tuleb uuesti teha, aga pead ei anna. Paar kursavend astusid uuesti sisse teisel aastal, et tasuta kohale saada ja nemad pidid igatahes uuesti tegema testi.
17 kasutaja(t) loeb seda teemat
0 liiget, 17 külalist, 0 anonüümset kasutajat