Hüppa postitusele

Change

Ülikool & tulevik

Sellel teemal on 4705 vastust

muhemees

Vana Hea

• liige
  • Liitus:07 juuli 2006
  • Sugu:mees

mcs8, 3 sept 2011, 21:02, kirjutas:

NoVa*, 3 sept  2011, 20:58, kirjutas:

Paras jama on selle tunniplaani tegemisega, aga nüüd siis enamvähem valmis klopsitud. TLÜ Lähis-Ida ja Aasia kultuur, Jaapani suund.

Kuna ma olin varem keelt õppinud, siis anti mulle esimese aasta lõpueksam kätte ja edukalt sooritamise tõttu tõsteti teise aastasse, aga see muutis asja keeruliseks, sest nüüd mul jäävad I aasta pealt punktid saamata, st. ma pean see aasta tasategemiseks ühe lisakeele valima.

Õnneks annavad aasia keeled 15 EAP. Ehk siis kahe keelega saab juba pms semestri läbi lasta kui vaja, aga noh, ma võtsin nii 46-50 EAP mahus aineid kokku, loodetavasti siis pean vastu, et väga rõhuma ei hakka. Palju umbes selline normaalne, mitte tappev EAP kogus võiks umbes olla semestris nii, et sotsiaalne pool elust päris ära ei kaoks?

Äkki leidub kursakaaslasi vms, andke teada.

Vaata postitust

Kuidas sa juba tunniplaani saad teha? Mul on õisis kirjas et alles 5ndast saab...

Vaata postitust

plaani saad paika panna ju, regamine on 5ndast ;)
muidu 50 EAP on suhtkoht maksimaalne hulk semestris, üle selle on enesetapp. 30 EAP ehk alumine piir on ülilebo, selle koormusega jõuab tööl, peol ja koolis käia ja jääb aega ülegi. kursavennaga oli meil kevadel mõlemal peaaegu 50 EAP'd ja jõudsime igale peole ja üritusele ka (kuigi kõikidesse loengutesse siiski ei jõudnud :D ).

Ega's midagi, hea et sedagi.

Arxs

Been there, done that

• liige
  • Liitus:23 sept 2007
Meil on nii nummi mingi mammi, et tegi meie eest tunnika valmis :D
Postitas pildi
01:25:13 +Palm: munnid olete we
01:25:15 Arxs: Pikemat aega juba :D

NoVa*

Vähem kunsti, rohkem sisu.

• liige
  • Liitus:30 nov 2004
Ma mõtlesin lihtsalt wordis tegemist jah, 5. sept. algab regamine, aga ärge siis päris kõike esimese päevaga ka ära regage, käige loengutes ja värki, äkki tuleb välja, et panete kirja ennast kuskile ja siis pärast ei meeldigi hoopis. Maha regada on ka vist võimalus, mingi taotluse esitamisega vms, ei ole päris kindel, aga lihtsam on siiski ise veenduda.
Posted Image

muhemees

Vana Hea

• liige
regamise ajal (5-13 vms) saab maha ka võtta end väga lihtsalt. ja pigem soovitan regada kui käia loengus kohal ja siis vaadata, kuna osades ainetes on kohtade arv piiratud ja need võivad väga kähku täituda, nii et hiljem enam ei saagi regada.

Muutis muhemees, 03 september 2011 - 20:25.

NoVa*

Vähem kunsti, rohkem sisu.

• liige
  • Liitus:30 nov 2004
Nojah, eelkõige tuleks silma peal hoida keelerühmadel, mis pidid imekiiresti kaduma.
Posted Image

mcs8

/care

• liige
  • Liitus:28 juuli 2006
Tekkis veel küsimus kus ma selle suuna valima pean?

https://ois.tlu.ee/portal/page?_pageid=35,4...hiim=0&p_mode=1

selline leht. meil infotunnis räägiti ka midagi et tuleb valida kas digitaalne meedia või tarkvaraarendus aga samas saad teise suuna aineid ka valida. Jälle puder ja kapsad koos lol..:D

Sooviks koostada tunniplaani kuidagi nii et kõik võimalikud kohustuslikud ained saaksid esimese aastaga tehtud (kui see tundub utoopiline siis parandage mind) ja et hiljem oleks aega vabaainete kõrvalt tööl käia.
//mitme EAP väärtuses kohustuslikke aineid üldse bakas peab tegema?

Kuna mul oli inka 80+ siis niipalju sain ka aru et keelerühmade pärast mul muret ei tohiks olla.

/nvm ma panen vist täiega segast siin.

Muutis mcs8, 03 september 2011 - 21:09.

muhemees

Vana Hea

• liige

mcs8, 3 sept 2011, 21:59, kirjutas:

Tekkis veel küsimus kus ma selle suuna valima pean?

https://ois.tlu.ee/portal/page?_pageid=35,4...hiim=0&p_mode=1

selline leht. meil infotunnis räägiti ka midagi et tuleb valida kas digitaalne meedia või tarkvaraarendus aga samas saad teise suuna aineid ka valida. Jälle puder ja kapsad koos lol..:D

Sooviks koostada tunniplaani kuidagi nii et kõik võimalikud kohustuslikud ained saaksid esimese aastaga tehtud (kui see tundub utoopiline siis parandage mind) ja et hiljem oleks aega vabaainete kõrvalt tööl käia.
//mitme EAP väärtuses kohustuslikke aineid üldse bakas peab tegema?

Kuna mul oli inka 80+ siis niipalju sain ka aru et keelerühmade pärast mul muret ei tohiks olla.

/nvm ma panen vist täiega segast siin.

Vaata postitust

neid suundasid küsi mõne vanema kursuse tudengi käest, kes on oma valiku teinud, ta oskab kindlasti rohkem seletada, kuidas see asi käib.
kohustuslikud ained on sul õppekavas kirjas, vaata üle ja liida kokku, palju on. ja kõiki kohustuslike aineid ühe aastaga ei ole imo võimalik ära teha juba sellepärast, et osad ained eeldavad, et sa oled mingit eeldusainet võtnud, mis tähendab, et neid samal ajal võtta ei saa. kui joppab, siis on eeldusaine sügisel ja järgnev aine kohe kevadel. muidu kahe aastaga peaks saama tehtud küll kõik kohustuslikud ained, a see nõuab väga head planeerimist. mul nt. saab õppekava täidetud alles selle semestri lõpuks (v.a bakatöö) ehk ainult viimane semester on mul ainult vabaained.

XchopperX

Liige

• liige
  • Liitus:01 mai 2004
mc8 - kohustuslikud ained on sul kõigi kolme aasta jooksul, ei ole kuidagi võimalik neid ühe aastaga ära teha.
BA on jagatud neljaks mooduliks - alusmoodul (määratud kohustuslikud ained), eriala moodul(id) (valitavad kohustuslikud ained), valikmoodulid (valitavad ained) ja vabaainemoodul (vabaained).

Ma ütlen sulle nii palju, et ära oma pead sellega praegu vaeva, võta need ained mis ÕIS sulle ette loobib praegu ja tee esimene semester ära (kui pole just mingeid vabaaineid mida sa 100% võtta tahad, mõni keel või midagi näiteks). Pärast esimest semestrit saad juba vaikselt sotti asjadest, mis ja kuidas asjad käivad ja siis saad juba ise aru. Seda süsteemi on suht keeruline nii neti vahendusel lahti selgitada.
I don't do drugs, if I want a rush, I just get out of a chair when I'm not expecting it.

Arxs

Been there, done that

• liige
  • Liitus:23 sept 2007
Tuutoreid ei ole? Nende käest saab head infi.
Postitas pildi
01:25:13 +Palm: munnid olete we
01:25:15 Arxs: Pikemat aega juba :D

Tanel^

Eliit

• liige
  • Liitus:18 veebr 2006

season, 31 aug 2011, 12:49, kirjutas:

Keegi Tornis ka peatub? (Maaülikooli ühikas siis)

Vaata postitust

Je, mis korrus oled?

Logit

Liige

• liige
  • Liitus:17 aug 2009

Fabulous, 4 sept 2011, 12:55, kirjutas:

Kas kohustuslike ainete puhul tuleb ka ennast registreerida vms? Mul näitab ÕIS'is hetkel 'minu tunniplaani-i all täielikku tühjust.

Ja kus maaülikooli õpperühmade nimekirjasid näha saab? Ma ei ole kindel millises rühmas ma olen ja kuidas ma siis homme kõigisse õigetesse loengutesse jõudma peaks.

Vaata postitust

Võta sealt järgmine nädal. Ta näitab alguses selle nädala 01.09-04.09 tunniplaani.
Nimekirjad minuteada näidati, otsustati infotunnis ära. Mis eriala oled? Tunniplaani õige üles leiad, siis tead täpselt, kus olema pead :D

Kevin

Liige

• liige
  • Liitus:02 juuni 2005

Fabulous, 4 sept 2011, 12:55, kirjutas:

Kas kohustuslike ainete puhul tuleb ka ennast registreerida vms? Mul näitab ÕIS'is hetkel 'minu tunniplaani-i all täielikku tühjust.

Ja kus maaülikooli õpperühmade nimekirjasid näha saab? Ma ei ole kindel millises rühmas ma olen ja kuidas ma siis homme kõigisse õigetesse loengutesse jõudma peaks.

Vaata postitust

Kõik ained tuleb registreerida!

Mäkk

Modeliitmäkk

• auliige
  • Liitus:16 juuni 2004

mkb, 3 sept 2011, 19:17, kirjutas:

TÜ geo esimene kursus- kas ma saan mingeid vabaaineid/valikaineid ka valida? Õis küll midagi peale kohustuslike välja ei andnud või äkki mai oska kasutada?

Vaata postitust

Geograafia või geoloogia?
Postitas pildi
“Whereof one cannot speak, thereof one must be silent.”
― Ludwig Wittgenstein

mkb

Liige

• liige
  • Liitus:04 dets 2004
Geograafia.

L4hma

Freelancer

• liige
  • Liitus:14 märts 2004
  • Sugu:ei ütle
Õde läks maaülikooli mingit "loodusvarade kaitsmine ja kasutamine" õppima. Küsisin ka, et millega nagu tegu siis sain vastuseks et "mered, kalad ja puud".
Postitas pildi

season

Liige

• liige
  • Liitus:01 jaan 2008

Fabulous, 4 sept 2011, 13:06, kirjutas:

Mul oli üllatuseks just vastupidine asi, ise pole midagi pm teind ja kõik asjad paigas seal õis lehel. Aga toanaabril, tal on ka nagu sulgi, mingi õppejõud vms oli ise luband kõik korda ajada, aga terve õis leht on blank praktiliselt.
Postitas pildi

Mäkk

Modeliitmäkk

• auliige

mkb, 4 sept 2011, 20:59, kirjutas:

Geograafia.

Vaata postitust

Okei, siis võib-olla silmasin sind korra Pirol ka kui sa 29ndal seal ka olid. Esimesel semestril on 31 EAPd kohustuslikke aineid, ma üldiselt ei soovitaks väga isegi juurde võtta. Keemia alustele kulub ka piisavalt aega ja tahtmist. Kevadsemestril on juba 2 ainet: Eestimaa tundmine ja Topo praks, mis leiavad ased põhimõtteliselt pärast enamuse ainete lõppu ning nende arvelt saaks teha mõne vabaaine või valikaine. Kui tahad, siis Võta õis lahti ja vali 2. kursuse 1. semestri ainetest midagi sel semestril lisaks, inimgeograafia uurimismeetodeid ei soovita selleks semestriks. Seal on vaja teha peaaegu iga nädal üks uurimus ja see võtab üksjagu aega. Uuri samamoodi ka 3. semestri aineid, näiteks dendrokronoloogia on hea ja lihtne valikaine.

Vabaaineid võid suvalt võtta, kui nad õppekavaga kokku ei lähe, siis lahterdatakse need automaatselt vabaainete hulka.

Postitas pildi

Õisis on ka hea vaadata oma tulemusi õppekava kontekstis. Sellise pildi leiab: Üliõpilase edasijõudmine - üliõpilase valikud õppekavas - õppetöö tulemused õppekava kontekstis. Esialgu on see vist üsna tühi, aga moodulite valimisega ja ainete tegemisega saab varsti seal hea ülevaate on tulemustest.
Postitas pildi
― Ludwig Wittgenstein

mkb

Liige

• liige
  • Liitus:04 dets 2004
Kohustuslikud ained andsid 29 EAPd. Võtsime lisaks paari geograafiga üldise usundiloo- sattus kolmapäevale, meil sel päeval ainult üks teine loeng. Inglise keele järjekorras oleme ka, aga sinna pidi vist ise kohale minema ja seal ära registreerima. Geoinformaatika oli küll väga väga igav. Keemia ning füüsika pingestavad hetkel kõige rohkem :(

Mäkk

Modeliitmäkk

• auliige

mkb, 4 sept 2011, 23:32, kirjutas:

Kohustuslikud ained andsid 29 EAPd. Võtsime lisaks paari geograafiga üldise usundiloo- sattus kolmapäevale, meil sel päeval ainult üks teine loeng. Inglise keele järjekorras oleme ka, aga sinna pidi vist ise kohale minema ja seal ära registreerima. Geoinformaatika oli küll väga väga igav. Keemia ning füüsika pingestavad hetkel kõige rohkem :(

Vaata postitust

Kui inglise keelde ei saa, siis pole midagi. Järgmine aasta saad kindlasti, sest järgmise aasta kevadsemestrile registreerimine algab millalgi mais ja siis on selle järjekord olematu, sest uued tulijad saavad ju alles septembris registreerida. Ma ei tea, kas Marina 43 inimest tahab võtta, suhteliselt palju ikka. Aga ta on tore inimene, ehk veab. Ükspäev tuli vastu mulle ja lehvitas juba kaugelt. :P
Postitas pildi
― Ludwig Wittgenstein

Kodanik

• auliige
  • Liitus:03 jaan 2005
kes bettonis peatub? :(

28 kasutaja(t) loeb seda teemat

0 liiget, 28 külalist, 0 anonüümset kasutajat