Hüppa postitusele

Change

Ülikool & tulevik

Sellel teemal on 4705 vastust

Mq

Liige

• liige
  • Liitus:06 juuli 2008
  • Sugu:mees

Sander, 2 sept 2011, 15:16, kirjutas:

Nii, kes käisid eile TTÜ majandusteaduskonna ristimisel Nõmme parklas, siis mina olin see vend, kes teist pilte tegi. Teid joota ja muud värki ma kahjuks ei viitsinud teha. Käisin Parlamendis ka eile, üsna palju rahvast oli, sisse sain kiiresti, aga sees oli juuube palav.

Vaata postitust

Kuhu sa pildid upitad?
"Mitte midagi pole olemas, ja kui olekski, poleks see tunnetatav; ja kui see olekski tunnetatav, poleks tunnetatu väljendatav" - Gorgias

Arxs

Been there, done that

• liige
  • Liitus:23 sept 2007

maddog, 2 sept 2011, 15:52, kirjutas:

ksiiri, 30 aug  2011, 19:46, kirjutas:

Täna oli esimene loeng - õiguse entsüklopeedia.
Väike segadus oli juba tunniplaaniga, nüüd peaks olema korras :D

Vaata postitust

Kes seal Tallinnas ÕE-d annab? Tartus on igatahes meil selleks legendaarne prof Raul Narits. Ja pikka kannatust loogika loengutes istumisel. Minu arvates olid need megaigavad, kuigi herr Kasak on jällegi huvitav isiksus.

Vaata postitust

Jüri Liventaal.

Blja eile läks käest ära ja ei jõudnudki täna loengusse, aga see selleks, järgmisest nädalast läheb alles tamp peale.
Postitas pildi
01:25:13 +Palm: munnid olete we
01:25:15 Arxs: Pikemat aega juba :D

Sulev

Zen

• liige
  • Liitus:22 dets 2006

Sander, 2 sept 2011, 16:16, kirjutas:

Nii, kes käisid eile TTÜ majandusteaduskonna ristimisel Nõmme parklas, siis mina olin see vend, kes teist pilte tegi. Teid joota ja muud värki ma kahjuks ei viitsinud teha. Käisin Parlamendis ka eile, üsna palju rahvast oli, sisse sain kiiresti, aga sees oli juuube palav.

Vaata postitust

Eelmine aasta oli sama deela. Seepärast see aasta ei viitsinud minna. Tantsima sai umbes kella kolmest öösel, sest enne seda tundsin end kui kilu karbis. Pikk ja madala temperatuuriga "saun" tegi mind kiirelt kaineks.
Teist aastat ttü-s energeetika teadukonnas, seni olen rahul enda erialavalikuga.

mcs8

/care

• liige
  • Liitus:28 juuli 2006
Kas mingit guide on selleks ainetesse registreerumiseks jne?

ASIO ja ÕIS on jumala müstika minu jaoks atm, ma ei saa aru mis ained ma pean võtma ja üldse ei saa aru mis tegema peab :S

Krahh

Liige

• liige
  • Liitus:15 juuni 2008
Õis genereerib ju automaatselt esimesel kursusel need ained, mis võtma pead. Lihtsalt võta tunniplaan lahti ja kontrolliüle kas õppejõud kattuvad.

ksiiri

Liige

• auliige
  • Liitus:02 mai 2011
  • Sugu:naine

Arxs, 2 sept 2011, 15:57, kirjutas:

maddog, 2 sept  2011, 15:52, kirjutas:

ksiiri, 30 aug   2011, 19:46, kirjutas:

Täna oli esimene loeng - õiguse entsüklopeedia.
Väike segadus oli juba tunniplaaniga, nüüd peaks olema korras :D

Vaata postitust

Kes seal Tallinnas ÕE-d annab? Tartus on igatahes meil selleks legendaarne prof Raul Narits. Ja pikka kannatust loogika loengutes istumisel. Minu arvates olid need megaigavad, kuigi herr Kasak on jällegi huvitav isiksus.

Vaata postitust

Jüri Liventaal.

Blja eile läks käest ära ja ei jõudnudki täna loengusse, aga see selleks, järgmisest nädalast läheb alles tamp peale.

Vaata postitust

Riigiõigus oli vähemalt täna nagu mingi ühiskonna tund.. A´la "Mis vahe on parlamentaarsel ja presidentaalsel..." bla-bla..

muhemees

Vana Hea

• liige
  • Liitus:07 juuli 2006

mcs8, 2 sept 2011, 19:01, kirjutas:

ASIO ja ÕIS on jumala müstika minu jaoks atm, ma ei saa aru mis ained ma pean võtma ja üldse ei saa aru mis tegema peab :S

Vaata postitust

ma hetkeseisu ei tea, a kevadel, kui alles mindi tlü's ÕISi peale üle, oli ikka maksimaalne nuss ainetesse regada. praegu hakkab see 5'dast septembrist ja kestab mingi 12-13 vist. selleks, et kusagile regada end, pead sa võtma lahti õppekava ja sealt 'lisa uus õppekava' vms. siis saad otsingut kasutades leida vajalikud ained ja sinna regada end.
muidu võta ette oma eriala õppekava (esilehelt vasakult 'Õppekavad' ja sealt edasi otsi üles, sinu õppekava kood on lõpuga 11) ning vaata, mis ained seal kirjas on ning siis otsi ükshaaval asiost üles.
ma küll ei tea, mis erialal sa oled ja kuidas üldse teiste erialadega on, a ma olen bioloogias ja meil on suhteliselt vabalt valitavad ained, seega tunniplaani koostamine on küllaltki pikk protsess, samas inglise keeles ja kultuuris pole ühtki valik- ega vabaainet ja kogu tunniplaan on 100% paigas ja pead ainult ära regama end.

Muutis muhemees, 02 september 2011 - 18:53.

Ega's midagi, hea et sedagi.

mcs8

/care

• liige

muhemees, 2 sept 2011, 19:53, kirjutas:

mcs8, 2 sept  2011, 19:01, kirjutas:

Vaata postitust

ma hetkeseisu ei tea, a kevadel, kui alles mindi tlü's ÕISi peale üle, oli ikka maksimaalne nuss ainetesse regada. praegu hakkab see 5'dast septembrist ja kestab mingi 12-13 vist. selleks, et kusagile regada end, pead sa võtma lahti õppekava ja sealt 'lisa uus õppekava' vms. siis saad otsingut kasutades leida vajalikud ained ja sinna regada end.
muidu võta ette oma eriala õppekava (esilehelt vasakult 'Õppekavad' ja sealt edasi otsi üles, sinu õppekava kood on lõpuga 11) ning vaata, mis ained seal kirjas on ning siis otsi ükshaaval asiost üles.
ma küll ei tea, mis erialal sa oled ja kuidas üldse teiste erialadega on, a ma olen bioloogias ja meil on suhteliselt vabalt valitavad ained, seega tunniplaani koostamine on küllaltki pikk protsess, samas inglise keeles ja kultuuris pole ühtki valik- ega vabaainet ja kogu tunniplaan on 100% paigas ja pead ainult ära regama end.

Vaata postitust

Ma olen informaatikas.

Ma saan aru et osad ained on kohustuslikud mis tuleb 3 aasta jooksul kindlalt ära teha, kuid ka need pean ma ise tunniplaani valima.
Siis ei tajunud ma hästi et kui ma tahan valida ntx mingit pallimängu v kehalist, kas see läheb siis vabaainete juurde ? Ja kas ma pean reaalselt iga semestri alguses uue tunniplaani koostama? kas kohe terveks aastaks ei saa seda ära teha?

Küsimärke on veel aga ei oska küsida isegi :D
eks ootan 5nda ära siis ja käigupealt küsin. Mingisugused tunnid olid mul asio uuel nädalal juba olemas.

Suht nõme on ikka see et tunniplaani saab koostada alles siis kui kool juba käib... võiks mingi nädal aega varem ära teha, siis ei oleks paanikat kuhu ainesse ma ilmuma pean ja kuhu mitte..

Dhannel

Liige

• liige
  • Liitus:24 nov 2005

mcs8, 2 sept 2011, 20:25, kirjutas:

Ma olen informaatikas.

Ma saan aru et osad ained on kohustuslikud mis tuleb 3 aasta jooksul kindlalt ära teha, kuid ka need pean ma ise tunniplaani valima.
Siis ei tajunud ma hästi et kui ma tahan valida ntx mingit pallimängu v kehalist, kas see läheb siis vabaainete juurde ? Ja kas ma pean reaalselt iga semestri alguses uue tunniplaani koostama? kas kohe terveks aastaks ei saa seda ära teha?

Küsimärke on veel aga ei oska küsida isegi :D
eks ootan 5nda ära siis ja käigupealt küsin. Mingisugused tunnid olid mul asio uuel nädalal juba olemas.

Suht nõme on ikka see et tunniplaani saab koostada alles siis kui kool juba käib... võiks mingi nädal aega varem ära teha, siis ei oleks paanikat kuhu ainesse ma ilmuma pean ja kuhu mitte..

Vaata postitust

1. semestril pole see valik eriti suur, kohustuslikud ained annavd ise juba 30+ EAP, ainuke valik põhimõtteliselt see, kui tahad mingit valikainet.
Edasistel semestritel läheb asi juba tõsisemaks, kui pead mingid aineid kordama vms, mis tunniplaani segi tõmbab.

muhemees

Vana Hea

• liige
  • Liitus:07 juuli 2006
semestri kaupa käib asi jh
meil on nt nii, et on erinevad moodulid õppekavas. igas moodulis on kohustuslikud ained ja siis nimekiri valikaineid, mida x EAP eest võtma peab (ehk siis kõiki neist ei pea üldse võtma), lisaks on meil ka kõrvaleriala, mis on 45 EAP'd ja kõige lõpuks ka 13 EAP'd vabaaineid, kuhu alla lähevad kõik ained, mis pole sinu õppekavasse kirjutatud (keeled, pallimängud jne)
aga samas pole meil mingeid ettekirjutusi, et mis ainet mis aastal võtta. osadel ainetel on küll eeldusaine, a see on rohkem enda jaoks, et mõistad rohkem, mis räägitakse jne, keegi ametlikult seda ei vaata väga.

Ega's midagi, hea et sedagi.

Arxs

Been there, done that

• liige
  • Liitus:23 sept 2007
Mul on vabsjee priikol, tahan ainele registreerida, aga kohtade arv on täis :D :D Saatsin meili ka, muidu on pizdec :miki:
Postitas pildi
01:25:13 +Palm: munnid olete we
01:25:15 Arxs: Pikemat aega juba :D

Mäkk

Modeliitmäkk

• auliige
  • Liitus:16 juuni 2004
Pole see ÕIS nii müstiline midagi, üsna kiirelt saab kõik selgeks.
Postitas pildi
“Whereof one cannot speak, thereof one must be silent.”
― Ludwig Wittgenstein

M44gic

tru story

• liige
  • Liitus:22 märts 2006

Mäkk, 3 sept 2011, 14:54, kirjutas:

Pole see ÕIS nii müstiline midagi, üsna kiirelt saab kõik selgeks.

Vaata postitust

kõik uus on alguses harjumatu..vist

kuidas ma sinna kaitseväkke avalduse saan muidu teha, et pikendada jne??
jou

mkb

Liige

• liige
  • Liitus:04 dets 2004
TÜ geo esimene kursus- kas ma saan mingeid vabaaineid/valikaineid ka valida? Õis küll midagi peale kohustuslike välja ei andnud või äkki mai oska kasutada?

XchopperX

Liige

• liige
  • Liitus:01 mai 2004
Ise pead otsima teiste erialade ja teaduskondade ainete hulgast neid. Võid rahumeeli pool päeva endale planeerida selleks, et mingeid ained välja valida.
Iseasi kui väga on mõtet 1. semestril vabaineid võtta, ma pigem soovitaks sul rahul olla nende kohustuslikega, mis hetkel on, ela ülikooli sisse ja vaata mis toimub, pärast on aega vabaaineid võtta küll ja küll.
I don't do drugs, if I want a rush, I just get out of a chair when I'm not expecting it.

season

Liige

• liige
  • Liitus:01 jaan 2008

M44gic, 3 sept 2011, 19:06, kirjutas:

kuidas ma sinna kaitseväkke avalduse saan muidu teha, et pikendada jne??

Vaata postitust

Sealt vali "saada riigiportaalist", mis vib eest.ee lehele. Edasi saad juba ise aru seal.
Postitas pildi

Logit

Liige

• liige
  • Liitus:17 aug 2009

XchopperX, 3 sept 2011, 19:39, kirjutas:

Ise pead otsima teiste erialade ja teaduskondade ainete hulgast neid. Võid rahumeeli pool päeva endale planeerida selleks, et mingeid ained välja valida.
Iseasi kui väga on mõtet 1. semestril vabaineid võtta, ma pigem soovitaks sul rahul olla nende kohustuslikega, mis hetkel on, ela ülikooli sisse ja vaata mis toimub, pärast on aega vabaaineid võtta küll ja küll.

Vaata postitust

Üldiselt saab vabaaineid valida teatud ajani, EMÜ-s ntks 20sept, kui ei eksi. Ja siis ka on süsteem, kes ees, see mees. Ei pruugi kõik sinna saada, kuhu soovivad. Aga jah, kui otseselt vaja ei ole, ei soovita esimesel semestril endale lisa aineid võtta.

XchopperX

Liige

• liige
  • Liitus:01 mai 2004
"pärast" all mõtlesin ma järgnevaid semestreid.
I don't do drugs, if I want a rush, I just get out of a chair when I'm not expecting it.

NoVa*

Vähem kunsti, rohkem sisu.

• liige
  • Liitus:30 nov 2004
Paras jama on selle tunniplaani tegemisega, aga nüüd siis enamvähem valmis klopsitud. TLÜ Lähis-Ida ja Aasia kultuur, Jaapani suund.

Kuna ma olin varem keelt õppinud, siis anti mulle esimese aasta lõpueksam kätte ja edukalt sooritamise tõttu tõsteti teise aastasse, aga see muutis asja keeruliseks, sest nüüd mul jäävad I aasta pealt punktid saamata, st. ma pean see aasta tasategemiseks ühe lisakeele valima.

Õnneks annavad aasia keeled 15 EAP. Ehk siis kahe keelega saab juba pms semestri läbi lasta kui vaja, aga noh, ma võtsin nii 46-50 EAP mahus aineid kokku, loodetavasti siis pean vastu, et väga rõhuma ei hakka. Palju umbes selline normaalne, mitte tappev EAP kogus võiks umbes olla semestris nii, et sotsiaalne pool elust päris ära ei kaoks?

Äkki leidub kursakaaslasi vms, andke teada.
Posted Image

mcs8

/care

• liige

NoVa*, 3 sept 2011, 20:58, kirjutas:

Paras jama on selle tunniplaani tegemisega, aga nüüd siis enamvähem valmis klopsitud. TLÜ Lähis-Ida ja Aasia kultuur, Jaapani suund.

Kuna ma olin varem keelt õppinud, siis anti mulle esimese aasta lõpueksam kätte ja edukalt sooritamise tõttu tõsteti teise aastasse, aga see muutis asja keeruliseks, sest nüüd mul jäävad I aasta pealt punktid saamata, st. ma pean see aasta tasategemiseks ühe lisakeele valima.

Õnneks annavad aasia keeled 15 EAP. Ehk siis kahe keelega saab juba pms semestri läbi lasta kui vaja, aga noh, ma võtsin nii 46-50 EAP mahus aineid kokku, loodetavasti siis pean vastu, et väga rõhuma ei hakka. Palju umbes selline normaalne, mitte tappev EAP kogus võiks umbes olla semestris nii, et sotsiaalne pool elust päris ära ei kaoks?

Äkki leidub kursakaaslasi vms, andke teada.

Vaata postitust

Kuidas sa juba tunniplaani saad teha? Mul on õisis kirjas et alles 5ndast saab...

45 kasutaja(t) loeb seda teemat

0 liiget, 45 külalist, 0 anonüümset kasutajat