Hüppa postitusele

Change

Ülikool & tulevik

Sellel teemal on 4705 vastust

Kodanik

• auliige
  • Liitus:03 jaan 2005
  • Sugu:mees

Balboa, 13 juuli 2011, 19:25, kirjutas:

Eesti Maaülikoli Õppekorralduseeskirjas on kirjas:

VI.1. Akadeemiline puhkus

203.  Akadeemilist puhkust omal soovil võib rakenduskõrgharidus-, bakalaureuse-, loomaarsti- ja ehitusinseneriõppe üliõpilane taotleda alates teisest semestrist, magistri- ja doktoriõppe üliõpilane alates esimesest semestrist.

Vaata postitust

Noo ma ei tea ... kui see tõsijutt on siis on küll väga perses koht see Maaülikool ... :facepalm:

G.B.

hold my calls, trippin balls

• liige
  • Liitus:24 sept 2004

Kodanik, 13 juuli 2011, 20:06, kirjutas:

Balboa, 13 juuli 2011, 19:25, kirjutas:

Eesti Maaülikoli Õppekorralduseeskirjas on kirjas:

VI.1. Akadeemiline puhkus

203.  Akadeemilist puhkust omal soovil võib rakenduskõrgharidus-, bakalaureuse-, loomaarsti- ja ehitusinseneriõppe üliõpilane taotleda alates teisest semestrist, magistri- ja doktoriõppe üliõpilane alates esimesest semestrist.

Vaata postitust

Noo ma ei tea ... kui see tõsijutt on siis on küll väga perses koht see Maaülikool ... :facepalm:

Vaata postitust

Tervislikel põhjustel või sõjaväe puhul ei kehti see.
"Akadeemilist puhkust omal soovil" ehk siis see on see lamp aastane, mida võib niisama võtta.
I've dated girls uglier than you for breakfast.

geniusskate

Septic schizo

• liige
  • Liitus:21 sept 2009
Pms. ma panin 2 RE kohta IT alal TTÜ'sse ning mul on aega otsustada kuni 17 juulini, kas ma tahan õppima tulla(mõlemale alale saaks), aga ma tahan oodata 22ni , et näha kas ma saan ka UT's IT'd õppida.
Mis ma tegema pean? Kui ma nüüd ei vasta SAIS'is, et kas ma soovin õppima tulla, kas mu avaldus kustutakse ära või mis värk on ?

Muutis geniusskate, 14 juuli 2011 - 11:15.

Logit

Liige

• liige
  • Liitus:17 aug 2009

geniusskate, 14 juuli 2011, 12:13, kirjutas:

Pms. ma panin 2 RE kohta IT alal TTÜ'sse ning mul on aega otsustada kuni 17 juulini, kas ma tahan õppima tulla(mõlemale alale saaks), aga ma tahan oodata 22ni , et näha kas ma saan ka UT's IT'd õppida.
Mis ma tegema pean? Kui ma nüüd ei vasta SAIS'is, et kas ma soovin õppima tulla, kas mu avaldus kustutakse ära või mis värk on ?

Vaata postitust

Pead ära otsustama kummale TTÜ-sse tahad. Ja siis 22sel, kui tahad saad UT-sse minna. Siis kaob automaatselt TTÜ koht ära.

klaabu

lvl 33 illuminati

• administraator
  • Liitus:01 märts 2005

geniusskate, 14 juuli 2011, 12:13, kirjutas:

Vaata postitust

Kui sa ei vasta 3 ööpäeva jooksul, siis kaob su koht igal juhul ära. Pead esiteks otsustama, kumb eriala TTÜ-s sind rohkem huvitab, ja end sellele kirja panema.

Kui lõpuks otsustad hoopis Tartusse minna, siis saad oma avalduse TTÜ-s tühistada.

Pea aga meeles, et igasuguse toimingu teostamine on lõplik, seda tagasipöörata ei ole võimalik. S.t, kui oled mingist kohast keeldunud, siis saad alles järgmine aasta uuesti kandideerida.

Mul endal on selline mure, et sooritasin matemaatika asemel füüsika eksami. Sain 71p ja seeläbi oli mul võimalik TTÜ-sse kandideerida tasuta kohale arvutisüsteemide erialale. Informaatikasse kandideerisin kah, aga seal peab üksjagu inimesi oma kohast ära ütlema, et ma oma 22,4-ga saaks tasuta kohale.

1. Tahaksin teada, et kas mul üleüldse on mõtet TTÜ-sse minna, sest gümnaasiumi matemaatika on mul lünklikuks jäänud. Tuletisi, eksponentvõrratusi, logaritme ma lahendanud ei ole. Teadmised trigonomeetriast on kah nõrgad, kui mitte olematud. Kuidas TTÜ-s matemaatikaga on? Kui ma ikka tuletistest ja logaritmidest midagi ei jaga, kas ma hakkan seal kohe maha jääma?

2. Milline vahe üldse on arvutisüsteemide ja informaatika vahel? Kodulehelt leidsin küll nende ainete kirjeldused, aga nende sisu tundub mulle olevat üks ja see sama, sõnastus on ainult mõnevõrra erinev:
1) arvutisüsteemid – http://vastuvott.ttu...ex.php?id=10767
2) informaatika – http://vastuvott.ttu...ex.php?id=10775
"Igaüks neist on julge, kuni ta on üldise masinavärgi märkamatu osa. Aga niipea kui temale langeb isiklik vastutus, niipea kui valgusekiir temale koondub – kahvatab ta ja saab aru, et temagi on vaid tähtsusetu kübe ja võib iga hetk kõige tühisemalgi põhjusel libastuda. "
— A. I. Solženitsõn

Uldreg

Liige

• liige
  • Liitus:11 sept 2008
Ma niimoodi arusaanud, et informaatika on rohkem tarkvara poolne ja arvutisüsteemides on riistvaraga rohkem tegelemist.
õ

sitavikat

isane

• liige
  • Liitus:16 dets 2003
ttü's hakatakse ju kohe kordava mataga peale ja siis saad end lainele viia, kui iseseivalt end vee peal oled nõus hoidma.

M44gic

tru story

• liige
  • Liitus:22 märts 2006
aga mida te TLÜ ITst oskate rääkida?
jou

DrLove

Liige

• liige
  • Liitus:10 jaan 2009
to kanakukk

UT-s samamoodi tohhuija matat IT-d õppima minnes. TTÜ puhul see hea, et seal saad kohe aasta algul vajadusel mata kordamiskursusele minna. võetakse gümna mata uuesti läbi ja saab isegi vist ainepunkte selle eest. informaatika ja arvutisüsteemide vahe selles, et viimasel keskendutakse rohkem riistvarale, kuid ka programeerimise osakaal on siiski väga suur. tbh lõppkokkuvõttes vahet pole kas lõpetad informaatika või arvutisüsteemid, mõlemal puhul loeb lõpuks lihtsalt enda pealehakkamine ning täiendamine

--jee7--

Liige

• auliige
  • Liitus:19 sept 2004

kanakukk jr, 14 juuli 2011, 13:37, kirjutas:

1. Tahaksin teada, et kas mul üleüldse on mõtet TTÜ-sse minna, sest gümnaasiumi matemaatika on mul lünklikuks jäänud. Tuletisi, eksponentvõrratusi, logaritme ma lahendanud ei ole. Teadmised trigonomeetriast on kah nõrgad, kui mitte olematud. Kuidas TTÜ-s matemaatikaga on? Kui ma ikka tuletistest ja logaritmidest midagi ei jaga, kas ma hakkan seal kohe maha jääma?

2. Milline vahe üldse on arvutisüsteemide ja informaatika vahel? Kodulehelt leidsin küll nende ainete kirjeldused, aga nende sisu tundub mulle olevat üks ja see sama, sõnastus on ainult mõnevõrra erinev:
1) arvutisüsteemid – http://vastuvott.ttu...ex.php?id=10767
2) informaatika – http://vastuvott.ttu...ex.php?id=10775

Vaata postitust

Niisiis...
1. Ma küll ei tea, kuidas TTÜ-s matemaatikaga on, aga Tartu Ülikoolis oli meil esimesel semestril selline aine nagu elementaarmatemaatika, kus üritati kõik tudengid viia enam-vähem ühe pulga peale matemaatikaalaste teadmiste osas. Ehk siis vaadati üle põhilisemad asjad keskkooli matemaatikas ja õpetati seda, mis ühes või teises koolis võis puudu jääda.
Samuti aidati järgi ka teistes ainetes matemaatika osas, kui õppejõult abi küsida. Muidugi eks pingutada tuli sellevõrra rohkem... asjad ei jõudnud nii kiiresti kohale kui naguke laiema keskkooli matemaatikakursusega inimestele.
Vähemalt Tartu Ülikoolis on küll see, et kui ise piisavalt abi otsida ja pingutada, siis saab mahajäämist vältida.
Miks matemaatikat vaja läheb.. eriti informaatika erialal.. on see, et..
Tuletised - näiteks pilditöötluses võetakse värvikanalitelt tuletisi, et tuvastada suuri üleminekuid ühelt värvilt teisele (servade leidmine jne); robootikas on vaja võtta tuletisi, et liikumisalgoritme paremaks teha.
Eksponent- ja logaritmfunktsiooniga on mul olnud vaja kokku puutuda ennekõike algoritmide keerukuste juures. Ehk siis põhiliselt on vaja teada, kui kiire kasv nendel funktsioonidel on... teada graafikut jne.
Trigonomeetria on oluline igasuguste tasandite ja nurkadega tegelemisel. Kasvõi näiteks kujundituvastuse korral, et teada saada, mis nurga all pildil mingi objekt on. Või robootikas, et robot liiguks õigesse kohta jne. Ma usun, et laialdaselt ka näiteks arvutimängudes... 3D maailma simuleerimise juures jne.
Matemaatika on noh.. alusteadus informaatikale. Kuigi Tartu Ülikoolis on informaatika erialal palju puhta matemaatika aineid kah, kus seost informaatikaga väga ei puudutata... Siis olen informaatika ainetes näinud, et paremad teadmised matemaatikast annavad palju parema arusaama informaatikast. Ja see arusaam on see, mis võimaldab teha ägedamaid ja põnevamaid asju.

2. See vahe tundub enam-vähem sama, mis informaatika ja infotehnoloogia vahel Tartu Ülikoolis. Muidugi nendele lisaks on veel TÜ-s ka arvutitehnika eriala... füüsika teaduskonna all.
Informaatika - programmeerimine. Tarkvara kirjutamine, erinevad andmestruktuurid, algoritmid, programmeerimiskeeled. Minu jaoks on see võimalus luua ise midagi ägedat. Sisaldab päris heal määral ka teooriat.
Infotehnoloogia - enamasti süsteemide administreerimine. Programmeerimise asemel on rohkem skriptimine. Ehk siis sa ei kirjuta nii palju koodi, vaid pigem kasutad erinevaid programme ja vahetevahel kirjutad väikseid koodijuppe, mis su tööd hõlbustaksid. Serverite ja serveritarkvara haldus. Arvutite tarkvarapoolne hooldus. Haridus, millega võib edasi minna näiteks mõne kooli IT-juhiks vms. Palju tavakasutajate probleemide lahendamist jne.
Arvutitehnik - rohkem riistvara värk. Sisaldab head arusaama füüsikast ja kuidas arvuti sees elekter toimib. Arvutite riistvaraline hooldus. Sisaldab ka mikroskeemide jootmisi ja elektroonikat. Sobib, kui tahad tulevikus igasugu mikroprotsessoreid ja kondekaid ise skeemidele joota või arvutite riistvaralisi komponente parandada ja vahetada. Ilmselt suudad testri ja pealevaatamisega kindlaks teha, kas mõni komponent arvuti sisemuses on läbipõlenud või mitte.

Arvutisüsteemid tundub mulle sama, mis infotehnoloogia. Ehk siis jah, tunned erinevaid programme, oskad neid kasutada ja teed nende abil igapäevast tööd mingi infoliikumise haldamise osas ja lahendad kasutajate probleeme.

Muidugi noh.. kui mõni TTÜ tudeng sellele vastaks, siis ehk tuleb väheke täpsem ülevaade. Ma siin suht spekuleerisin...

Igatahes, matemaatikat läheb kõige rohkem vaja informaatikas. Infotehnoloogias/arvutisüsteemides läheb seda vähem vaja, kuid võiks tõenäoliselt olla veidi teadmisi füüsikast.
Arvutitehnikas on kõige rohkem vaja teadmisi füüsikast.

Kusjuures informaatikas on suht oluline ka abstraktne mõtlemine. IT/arvutisüsteemid ja arvutitehnika on rohkem praktilisemad asjad. Matemaatikast arusaamine arendab abstraktset mõtlemist ja selle võrra on ka informaatika teooria paremini kohalejõudvam.
Näiteks siin informaatika kolmanda kursuse ühes aines oli selline konseptsioon nagu rekursiivselt loetletavad hulgad. Ehk hulgad, mille elemente on võimalik algoritmiliselt loetleda, kuid sa ei pruugi kunagi saada teada kõiki elemente. Ja sellest lähtuvalt ka elemente, mis kindlasti sinna ei kuulu. Sellised asjad võivad tekkida vähegi keerulisemate ülesannete puhul. Ja kogu selle teooria teadmine annab parema arusaama ka algoritmidest ja programmeerimisest. Aga okei, see läheb teemast kõrvale.

Kui sa neid õppekavu sealt loed, siis tegelikult on ju erinevus asjas sees küll...
Arvutisüsteemid

Tsitaat

Arvutisüsteemide õppekava eesmärgiks on koolitada inimesi, kes on valmis töötama IT valdkonna kõige suuremat väljakutset pakkuvatel teemadel. Selle eriala lõpetajad suudavad mõista ettevõtete ja ühiskonna tipptehnoloogilisi vajadusi ning pakkuda nende probleemidele loovaid lahendusi.

Ehk siis, kui sinu juurde tuleb 1000 töötajaga firma ja tahab mingit infosüsteemi, siis sa oskad neile hea lahenduse välja pakkuda (kui palju ruutereid, servereid, terminale.. milline tarkvara jne.)

Informaatika

Tsitaat

Eriala eesmärgiks on kõrgetasemeliste spetsialistide koolitamine, kes valdaksid erinevaid oskusi arvutisüsteemidega seotud aladel nagu tarkvara-, info-, teadmus-, andmebaasi-, multimeedia- ja otsustussüsteemid, oleksid laia silmaringiga ning harjunud keerukatest süsteemidest loominguliselt mõtlema.

Ehk siis, kui tuleb seesama 1000 töötajaga firma ja arvutisüsteemide lõpetaja mingi plaaniga neile infosüsteem teha, siis sina oled see, kes oskab tolle infosüsteemi tarkvaraliselt realiseerida (kasutajaliidesed, serverite ja terminalide suhtlusprotokollid, turvalisus, andmebaas jne.).

kivikamakas

overpowered

• liige
  • Liitus:20 jaan 2009
jee7 Ütles õigesti, informaatikas on rohkem matemaatikat kui arvutisüsteemides
Postitas pildi

italjano2

Liige

• liige
  • Liitus:15 apr 2005
TTÜs matata hakkama ei saa, aga isegi kui keskkoolis mata nõrk oli, on siiski kõik võimalik . Sinu enese teha kui palju sa oled nõus iseseisvalt tööd tegema, et see asi selgeks saada, sest koolis on kõigil savi, milline sinu matemaatika tase keskkoolis oli. SOOJALT SOOVITAN kõigile, kes TTÜsse tehnilist erialaõppima lähevad, VÕTKE MATEMAATIKA TÄIENDÕPE. Ise tänan ma ei tea keda, et oli piisavalt viitsimist seal loengutes käia kell 6 õhtul.

Kõigile kel on ained nagu lineaaralgebra ja matemaatiline analüüs soovitan juba esimesest loengust peale mõttega asjajuures olla ja asjaga tegeleda, muidu läheb aine lõpetamine raskeks. Kõigile noortele tipikatele soovin edu :facepalm:
.

mcs8

/care

• liige
  • Liitus:28 juuli 2006
Ise tallinna ylikooli informaatikat õppima sügisest arvatavasti. :facepalm:

//mate on nõrk aga usun et saan hakkama

Muutis mcs8, 14 juuli 2011 - 15:36.

Zinder

No excuses.

• liige
  • Liitus:06 juuli 2007
Keegi SKA-sse ka läheb v ?
Vb käis keegi politsei-ja piirivalve katsetel ?

MeraX

Liige

• liige
  • Liitus:03 juuni 2006
liitun vist ka nendega kes TLÜsse informaatikat :facepalm:
A low possibility means that it is not zero.

Logit

Liige

• liige

Zinder, 14 juuli 2011, 18:55, kirjutas:

Keegi  SKA-sse ka läheb v ?
Vb käis keegi politsei-ja piirivalve katsetel ?

Vaata postitust

Paaril eelmisel lehel on natuke juttu sellest. Kasutaja Aleks ja kasutaja Meelepete, peaksid sihtima sinna.
Ise suutsin päevad-kuupäevad sassi ajada ning ärkasin teisipäeval 9.56 üles.(Kell 10 hakkas test). Ja ma sõidaks sinna paar tundi, seega see variant kukkus eos ära juba.

Aleks.

Liige

• liige
  • Liitus:23 mai 2006
Käisin küll jah, päästeteenistuse katsetel, aga kuna mul oli algul skoor 30 ja sain vestluse eest 25 :S siis nüüd olen pingereas 23's 26'st, seega lootust sisse saada pole, juhul kui 25 inimest või siis kõiki ei võeta.Muidu oli kandidaate 87 aga katsetele tuli 26 vist.

Logit

Liige

• liige
Absoluutselt ei mõista enam. Nädala alguses võeti minu erialale 22 inimest vastu, avaldati nimekiri ja puha.Mina olin aga 24s. Täna 23.59ni on aega kinnitada, kas tulevad õppima. Nüüd vaatasin ,et 3 inimest on eest ära läinud/kukkunud, mina aga ikka kahe koha kaugusel sissepääsust. Mis toimub?

MeraX

Liige

• liige
  • Liitus:03 juuni 2006

Logit, 17 juuli 2011, 18:47, kirjutas:

Absoluutselt ei mõista enam. Nädala alguses võeti minu erialale 22 inimest vastu, avaldati nimekiri ja puha.Mina olin aga 24s. Täna 23.59ni on aega kinnitada, kas tulevad õppima. Nüüd vaatasin ,et  3 inimest on eest ära läinud/kukkunud, mina  aga ikka kahe koha kaugusel sissepääsust. Mis toimub?

Vaata postitust

Postitas pildi
A low possibility means that it is not zero.

Logit

Liige

• liige

MeraX, 17 juuli 2011, 20:12, kirjutas:

Vaata postitust

Tubli, oskad küll pilti lisada.

19 kasutaja(t) loeb seda teemat

0 liiget, 19 külalist, 0 anonüümset kasutajat