Hüppa postitusele

Change

Ülikool & tulevik

Sellel teemal on 4705 vastust

E

Agent

• liige
  • Liitus:27 apr 2004
  • Sugu:mees

Streamer2, 28 jaan 2011, 00:17, kirjutas:

Ütleme nii, et koormus on kõva ning mingisugused eelteadmised mehhaanikast, progremisest või elektroonikast tulevad väga kasuks, oleneb mida sa tegema satud.
Lihtsad ainepunktid need ei ole ning tööd nende saamiseks on vaja teha kõvasti. Aga oma kogemusest pean ütlema, et üks parimaid aineid, mida arvatavasti võtta saab. Seal on võimalik saada tohutult uusi kogemusi ning oskusi väga lühikese ajaga. Aga jah, pinge on suur.

Vaata postitust

õpin masinaehitust, mikrokontrollerite progremist ja elektroonikat olen natuke õppind ning hetke hariduse järgi olen elektrik :D

meil on ilmselt ülesandeks cnc pinkides juppe välja treida/freesida, see mulle eriti ei sobi aga kui juhtub, et meeskonda satub veel keegi oma kursuselt, kes tegeleks sellega siis oleks täitsa in

hetkel panin nime kirja ja öeldi et peale esimest "laagrit" peab alles lõpliku vastuse ütlema

mitu inimest meeskonnas on muidu ja kuidas ülesannete jaotus on?

Muutis E, 28 jaanuar 2011 - 17:24.

trust me, i'm an engineer

Streamer2

Kaaskodanik

• auliige
  • Liitus:18 dets 2004
5 inimest

Üldiselt parim jaotus oleks

2x mehhatroonik - cnc ja elektoonika
3x progrejat - pilditöötlus, mikrokontroller, highlevel loogika
Aga see oleneb täiesti millise keerukusastmega robotit ehitada soovitakse.
Progremine on kõige tähtsam suht, selle jaoks on alati liiga vähe aega.

Muutis Streamer2, 28 jaanuar 2011 - 17:39.

Postitas pildi

Tanel^

Eliit

• liige
  • Liitus:18 veebr 2006

onoffon, 27 jaan 2011, 19:17, kirjutas:

Tere. Kas eestis on võimalik õppida kuskil palkmajade ehitust ja rookatuse paigaldust, olen kuulnud et saab aga netist ise ei leia

Vaata postitust

Räpina Aianduskoolis selline eriala täitsa olemas, praktikat päris palju.

Justin Case

What's the point?

• liige
  • Liitus:04 jaan 2004

onoffon, 27 jaan 2011, 19:17, kirjutas:

Tere. Kas eestis on võimalik õppida kuskil palkmajade ehitust ja rookatuse paigaldust, olen kuulnud et saab aga netist ise ei leia

Vaata postitust

Valgas on ka võimalik õppida palkamajde ehitust.
Postitas pildi

Amarant

Liige

• liige
  • Liitus:23 märts 2008
  • Sugu:ei ütle
Kas riik maksab sinu eest õppelaenu, kui riigiasutusse tööle asud?

Mäkk

Modeliitmäkk

• auliige
  • Liitus:16 juuni 2004

Amarant, 31 jaan 2011, 22:30, kirjutas:

Kas riik maksab sinu eest õppelaenu, kui riigiasutusse tööle asud?

Vaata postitust

Enam ei maksa.
Postitas pildi
“Whereof one cannot speak, thereof one must be silent.”
― Ludwig Wittgenstein

XchopperX

Liige

• liige
  • Liitus:01 mai 2004
Noup ei maksa, küll aga kehtib minu teada endiselt see asi, et laste pealt kustutakse õppelaenu maha, kolme lapsega vist kaob üldse tagasimaksmise kohutus ära.
I don't do drugs, if I want a rush, I just get out of a chair when I'm not expecting it.

Jk

Isiklik

• liige
  • Liitus:08 märts 2008

XchopperX, 31 jaan 2011, 23:20, kirjutas:

Noup ei maksa, küll aga kehtib minu teada endiselt see asi, et laste pealt kustutakse õppelaenu maha, kolme lapsega vist kaob üldse tagasimaksmise kohutus ära.

Vaata postitust

Täitsa huvitav fakt, see vajaks täpsemat järele uurimist!

looodi

number 9

• liige
  • Liitus:01 nov 2007
kui hull see matt seal TKTK´s siis on...plaan logistikat üppima minna, kuid no seal kutsekas ei olnud mata tase küll midagi erilist, et kui raskeks võib see teekond osutuda
"A wise man can learn more from a foolish question than a fool can learn from a wise answer." Bruce Lee

XchopperX

Liige

• liige

Jk, 31 jaan 2011, 23:47, kirjutas:

XchopperX, 31 jaan  2011, 23:20, kirjutas:

Vaata postitust

Täitsa huvitav fakt, see vajaks täpsemat järele uurimist!

Vaata postitust

Uurisin järgi ja selgub, et riik on absoluutselt kogu õppelaenu hüvitamise seisma pannud, ei saa ka lastega enam hüvitist.
I don't do drugs, if I want a rush, I just get out of a chair when I'm not expecting it.

wilbs

Liige

• liige
  • Liitus:15 veebr 2006
Õppetoetustest oskab keegi midagi rääkida?
4,0 keskmise hindega on lootust saada? Õpin TÜ-s.

Amarant

Liige

• liige
  • Liitus:23 märts 2008
  • Sugu:ei ütle
See tähendab ju B-d. Peaks saama küll. Meil siin räägitakse, et vähemalt B-d on vaja. Endal keskmine A ja hakkan saama toetust :D.

K

Liige

• liige
  • Liitus:12 jaan 2005
Oleneb, mida õpid. Meil ei saa 4.0'ga toetust, 4.3 oli eelmisel sügisel viimane piir. Aga mingid ITvennad saavad kuuldavasti veel 1.6 juures.

wilbs

Liige

• liige
Mida vähem riigieelarvelisi kohti, seda vähem toetusi jagatakse vastavalt teaduskonnale?

jaguline

Suhteliselt vana liige

• liige
  • Liitus:02 aug 2004

wilbs, 1 veebr 2011, 17:30, kirjutas:

Mida vähem riigieelarvelisi kohti, seda vähem toetusi jagatakse vastavalt teaduskonnale?

Vaata postitust

Täiesti õieti pakud. Siin TTÜ sotsteaduskonnas peab KKE vähemalt 4 umbes olema, et oleks lootust toetust saada. Mehhaanikateaduskonnas saab vist pea iga üliõpilane, sest riigieelarvelised kohad ei saa tihti täis lihtsalt. Endal KKE 4.54 ja toetus peaks tulema küll :D

K

Liige

• liige
  • Liitus:12 jaan 2005

Vaata postitust

Mitte päris. Tartus koostatakse iga instituudi siseselt pingerida ning top 40% (vist) saavad toetust. Mida kõrgem keskmine instituudi lõikes on, seda kõrgemat skoori toetuse jaoks tarvis läheb. Pohhui, mis kursus sa oled, kõik pannakse ühte patta. Arstidel on ainsana 2 pingerida.

// Tellitud või reaalselt RE kohal õppivatest?

Muutis K, 04 veebruar 2011 - 17:17.

wilbs

Liige

• liige

K, 1 veebr 2011, 22:04, kirjutas:

Vaata postitust

Mitte päris. Tartus koostatakse iga instituudi siseselt pingerida ning top 40% (vist) saavad toetust. Mida kõrgem keskmine instituudi lõikes on, seda kõrgemat skoori toetuse jaoks tarvis läheb. Pohhui, mis kursus sa oled, kõik pannakse ühte patta. Arstidel on ainsana 2 pingerida.

Vaata postitust

40 % RE kohtade arvust saavad. Ennast see küll ei puuduta, ent kas õppelaenu võtjad ei saa käibemaksu enam tagasi? Kuskilt kuulsin, et kaotati see hüve ära.

Timka

Liige

• liige
  • Liitus:22 jaan 2008
mul küsimus toetuse kohta,et oletame,et ma kukkusin ühe aine läbi ja pean järgmine aasta kordama?Kas siis võimalik saada ikka stippi kui keskmine on piisavalt kõrge?
Postitas pildi

You probably think that I am not a nice person... And you are right.
Get big or die trying.

XchopperX

Liige

• liige

Timka, 6 veebr 2011, 19:53, kirjutas:

mul küsimus toetuse kohta,et oletame,et ma kukkusin ühe aine läbi ja pean järgmine aasta kordama?Kas siis võimalik saada ikka stippi kui keskmine on piisavalt kõrge?

Vaata postitust

Vaadatakse ainult eelmise semestri tulemusi (eeldusel muidugi, et sul on vähemasti 100% õppekava mahust läbitud), kui F kukkus, siis suure tõenäosusega järgmisel semestril mingit stipi lootust ei ole, aga see-eest ülejärgmiseks semestriks ei mängi see F enam mingit rolli.

NoVa*

Vähem kunsti, rohkem sisu.

• liige
  • Liitus:30 nov 2004
Keegi siit tuleval nädalal TLÜ-sse tugengivarjuks on minemas või olen ma ainuke?
Posted Image

10 kasutaja(t) loeb seda teemat

0 liiget, 10 külalist, 0 anonüümset kasutajat