Hüppa postitusele

Change

Ülikool & tulevik

Sellel teemal on 4705 vastust

Amarant

Liige

• liige
  • Liitus:23 märts 2008
  • Sugu:ei ütle

-Taavi-, 16 jaan 2011, 16:55, kirjutas:

Noorusesse minnes tuleb siis palju sooja pesu, sokke ja tekke varuda. Olen kuulnud et seal pole just kõige soojem talvel

Vaata postitust

Vana Narva mnt oma ja Purde vast ka paremad ei ole? Renoveerimata ühikad vast kõik samal tasemel?
Mul vaja kitarristatiiv kindlalt saada seina külge kruvitud. Kardan, et seda igal pool mulle ei lubata.

EksTr3:M

Liige

• liige
  • Liitus:30 dets 2009
  • Sugu:mees

Amarant, 16 jaan 2011, 03:56, kirjutas:

Üksinda küll elada ei suudaks :D. Päris masendavaks võib ära kiskuda, ma kujutan ette. Pigem siis juba ühikasse kas või suvaliste välismaalastega korterit või lausa tuba jagama.

Vaata postitust

Elan TTÜ ühikas. Ühikas ise on korralik + ma sõpradega boksis :) nii et suht norm on tegelt. Suur pluss on see, et ühikas on kooli kõrval kohe, 3min jalutada. Sellegipoolest vaatan endale järgmiseks aastaks sõpradega korteri vast, sest ühikas ikka kitsas veits - seal eriti pidusi ei pea :S
Postitas pildi

Alexxa

Uustulnuk

• liige
  • Liitus:03 apr 2010
  • Sugu:naine
Purde ühikat ei saa Narva 89 ja Noorusega võrreldagi. See on üks rahulikumaid ühikaid üldse ja korterid on täiesti elamisväärsed.

Ainukeseks miinuseks on kaugus kesklinnast, aga samas näiteks mingidharidusteaduskonna hooned on küllaltki lähedal minu teada.

Muutis Alexxa, 16 jaanuar 2011 - 23:45.

Mäkk

Modeliitmäkk

• auliige
  • Liitus:16 juuni 2004
Ise elan korteris koos tuttavaga. Võrreldes ühikaga on positiivseid külgi väga palju, ainuke miinus on muidugi raha. Kuigi positiivsed küljed kaaluvad selle kindlalt üle.
Noh, köök on suur ja mahutab palju tooraineid, kui on vaja. Ühikates on sageli see probleem, et külmkapis vähe ruumi jne, mul seda probleemi pole. Suur enda tuba, kus võib teha, mida iganes tahad. Kutsun sõbrad külla iga kell ja kuulan muusikat kella viieni öösel. Sünnipäeva saab edukalt pidada. Teistest inimestest vaikust ja rahu.

Ma olin ka ühikas, aga kõige raskem ongi sel puhul see, kui boksikaaslased on idioodid. Maaülikoolis on mul sõbrad, kes on samas boksis, väga tore seltskond ja kindlasti on seal hea elada.

Koht on ka väga hea, kesklinna 7 minutiga.
Postitas pildi
“Whereof one cannot speak, thereof one must be silent.”
― Ludwig Wittgenstein

XchopperX

Liige

• liige
  • Liitus:01 mai 2004
No mina olen K'ga võrreldes järelikult risti-vastupidine inimene, mina ei vahetaks oma pooltteist aastat Narva 89s isegi raha eest Pepleris elamise vastu. See oli lihtsalt ulmeline elu mis seal toimus, sealsed inimesed, sealsed peod ja sealsed seiklused jäävad elu lõpuni meelde ja kvalifitseeruvad kindlasti kunagi kategooriasse "üks parim aeg mu elust". See, et maja rott välja näeb on minu jaoks täiesti ükskõik, enda tuba oli tip-top korras, ilus tapeet seinas(või no alguses oli, see sai omajagu vatti ja tuunimist selle aja jooksul), korralik mööbel, mõnus uus voodi ja lahe toakaaslane.
Keldris duši all käimine oli kohati isegi mõnus, sai korralikult üles ärgatud selle käiguga, selle asemel et pärast tund aega uneseguselt ringi töllerdada ja ühisköök oli üks parimaid asju eales, seal sai ikka kõvasti uusi tutvusi, mõnusalt viina võetud ja kenad tudengineiud andsid mõnusat kokandusabi ja kui neil igav oli, oli minu uks alati lahti hea seltskonna ees.. mida veel tahta?
Kas nüüd elada sisuliselt ilusas motellis, kus hommikusööki hinna sees ei ole ja iga peo eest pähe saada, kuid see-eest on vaikne ja väliselt viisakas või elada kohas mille eest sa kuus maksad ühe korraliku reede õhtuse pubiskäigu summa ja kus sul on vabad käed teha mõistuse piires mida hing ihaldab ja saada elamusi mis kestavad elu lõpuni, kuid mis on ehk väliselt räämas ning võibolla ei paku kõiki kujuteldavaid mugavusi. Eks siinkohal lähevadki inimeste isiksused lahku.

Muudel teemadel - ma füüsiliselt ei jaksa enam õppida.. 2 nädalat, 6 eksamit ja 2 arvestust + seminaritöö.. see on ulme lihtsalt.. kui jaanuar läbi saab, tuleb vähemasti nädal aega pidu.

//edit: Ülikoolile kõige lähemal on Raatuse, Narva 25 ja Narva 27 ühikad, ka Narva 89 on lähemal kui Tiigi ja Pepleri.

Muutis XchopperX, 17 jaanuar 2011 - 01:51.

I don't do drugs, if I want a rush, I just get out of a chair when I'm not expecting it.

keibl

Dont be silly, wrap your willy

• liige
  • Liitus:06 mai 2007
kui ma see sess ühelgi eksamil ei käinud ühes aines, kas ma pean uuesti võtma terve aine?
watching myself die in slow motion
Postitas pildi

Amarant

Liige

• liige
  • Liitus:23 märts 2008
  • Sugu:ei ütle

XchopperX, 17 jaan 2011, 01:50, kirjutas:

No mina olen K'ga võrreldes järelikult risti-vastupidine inimene, mina ei vahetaks oma pooltteist aastat Narva 89s isegi raha eest Pepleris elamise vastu. See oli lihtsalt ulmeline elu mis seal toimus, sealsed inimesed, sealsed peod ja sealsed seiklused jäävad elu lõpuni meelde ja kvalifitseeruvad kindlasti kunagi kategooriasse "üks parim aeg mu elust". See, et maja rott välja näeb on minu jaoks täiesti ükskõik, enda tuba oli tip-top korras, ilus tapeet seinas(või no alguses oli, see sai omajagu vatti ja tuunimist selle aja jooksul), korralik mööbel, mõnus uus voodi ja lahe toakaaslane.
Keldris duši all käimine oli kohati isegi mõnus, sai korralikult üles ärgatud selle käiguga, selle asemel et pärast tund aega uneseguselt ringi töllerdada ja ühisköök oli üks parimaid asju eales, seal sai ikka kõvasti uusi tutvusi, mõnusalt viina võetud ja kenad tudengineiud andsid mõnusat kokandusabi ja kui neil igav oli, oli minu uks alati lahti hea seltskonna ees.. mida veel tahta?
Kas nüüd elada sisuliselt ilusas motellis, kus hommikusööki hinna sees ei ole ja iga peo eest pähe saada, kuid see-eest on vaikne ja väliselt viisakas või elada kohas mille eest sa kuus maksad ühe korraliku reede õhtuse pubiskäigu summa ja kus sul on vabad käed teha mõistuse piires mida hing ihaldab ja saada elamusi mis kestavad elu lõpuni, kuid mis on ehk väliselt räämas ning võibolla ei paku kõiki kujuteldavaid mugavusi. Eks siinkohal lähevadki inimeste isiksused lahku.

Muudel teemadel - ma füüsiliselt ei jaksa enam õppida.. 2 nädalat, 6 eksamit ja 2 arvestust + seminaritöö.. see on ulme lihtsalt.. kui jaanuar läbi saab, tuleb vähemasti nädal aega pidu.

//edit: Ülikoolile kõige lähemal on Raatuse, Narva 25 ja Narva 27 ühikad, ka Narva 89 on lähemal kui Tiigi ja Pepleri.

Vaata postitust

Sinna lähevad raudselt kõige hullemad vennad ka :). Erineva teaduskonna inimestel on vaja ilmselgelt erinevalt õppida ja kui ma mingisse eriti valesse boksi seal satun, kus kogu aeg käib viinavõtmine ja pidu, siis ei saa ju eriti haridusele positiivsest keskkonnast rääkida. Eks igasugu tüüpe ole igas ühikas, aga sinu jutu järgi tundub mulle praegu, et sinna 89-ndasse minnaksegi pidu panema?
Haigeid kogemusi tahaks muidugi ka, aga peamine, ma arvan, oleks ikka elada inimeste keskel, kes toetavad õppimist. Nooruses, kus vist põhiline kogus arstiteaduskonna omasid elab, pidi kogu aeg hull õppimine käima.

P.S. Prussakaid ka oli?

Muutis Amarant, 17 jaanuar 2011 - 05:31.

Erti

Liige

• liige
  • Liitus:23 aug 2004
keegi TTÜ informaatika alal ka on?
võiks natukene kirjeldada, küsiks ise ka paar asja :)
Postitas pildi

E

Agent

• liige
  • Liitus:27 apr 2004

E, 13 jaan 2011, 03:28, kirjutas:

Spoiler

mul hetkel matemaatline analüüs 2x õpitud :)  hetkel näitab et mõlemad annavad mulle ainepunkte juurde aga tõenäoliselt üks ei kehti?

esialgu kui esimesel kursusel õppisin siis oli viimast aastat õppekava kus matemaatiline analüüs on I kursuse kevadsemestril, alates 2009 aastast on II kursuse sügissemestril (ehk siis kehtib neile kes hakkasid õppima 2009 aastal).. ma alustasin 2008 aastal ja olin vahepeal akadeemilisel

Vaata postitust

dekaani abi ütles et ainepuntkidest ei tohi puudust tulla ja vana aine lihtsalt nahhui kustutada, läksin õppeosakonda kus mutikesed ütlesid et ma oleks pidanud selle 1'he tegelt äraparandama (alates sellest aastast on tekkinud mingi reegel et kõik erialaained peavad olema vähemalt hindele 2 aga mat. analüüs pole naq erialaaine...)

igastahes sain 1 EAP juurde ja keskmine märgatavalt tõusis, win win
trust me, i'm an engineer

XchopperX

Liige

• liige

Amarant, 17 jaan 2011, 05:31, kirjutas:

XchopperX, 17 jaan  2011, 01:50, kirjutas:

Vaata postitust

Sinna lähevad raudselt kõige hullemad vennad ka :). Erineva teaduskonna inimestel on vaja ilmselgelt erinevalt õppida ja kui ma mingisse eriti valesse boksi seal satun, kus kogu aeg käib viinavõtmine ja pidu, siis ei saa ju eriti haridusele positiivsest keskkonnast rääkida. Eks igasugu tüüpe ole igas ühikas, aga sinu jutu järgi tundub mulle praegu, et sinna 89-ndasse minnaksegi pidu panema?
Haigeid kogemusi tahaks muidugi ka, aga peamine, ma arvan, oleks ikka elada inimeste keskel, kes toetavad õppimist. Nooruses, kus vist põhiline kogus arstiteaduskonna omasid elab, pidi kogu aeg hull õppimine käima.

P.S. Prussakaid ka oli?

Vaata postitust

Kirjeldus võibolla pingutab natuke asju üle, ega seal nüüd päris koguaeg ka pidu ei käi ja kui sa sotsiaalne inimene ei ole, siis ei saa sa tõenäoliselt üldse pidu. Lihtsalt kui seal juba on pidu, siis see on korralik pidu omade kiiksudega ja enamik pidusid lihtsalt kujunevad väga mäletamisväärseks. Ma ütleks, et see on selle koha aura, inimestel tekib sellises mitte kõige viisakamas kohas tung teha igasugu põnevaid asju, mida kellegi korralikus euro-korteris ealeski ei teeks. Lisaks muidugi teadmine et kui sa koridoris või mujal ühisruumides asju ära lõhud või määrid vms. teed siis ei pea sa neid kinni maksma ega isegi ära koristama (muidugi viisakas oleks, aga noh.. koristaja teeb ikka majale tiiru peale).
Ühikate teemas ma juba jagasin oma kogemusi sellega seoses, nii et mingeid juhtumeid ma ei hakka välja tooma. Aga igatahes jah, sotsialiseerudes oma ühikakaaslastega lihtsalt tekib selline lahe atmosfäär ja suured vägevad peod, ma ütleks et neid oli võibolla korra-kaks kuus, vahel ka harvem, kus midagi tõeliselt mäletamisväärset oli.
Igapäevaselt on seal siiski üsna rahulik atmosfäär (kui su koridori peal või all/üleval ei juhtu olema mingi venda kellel on terve kontsert helisüsteem majja tassitud ja ta seda alatasa katsetama peab), inimesed ajavad oma asju, hängivad oma toas, õpivad või mängivad koridoris koronat/footbagi (väga popid tegevused sel ajal kui ma seal olin). Õppimisega mul küll probleeme seal ei olnud, üldse mitte ja no sessiajal oli kõik oma tubades õppimas, see on fakt, ole sa arst või teoloog, sessi ajal siiski suuri pidusid ei ole.

Ei näinud kogu selle aja jooksul mitte ainsatki prussakat, ei tea ka ühtegi inimest kes mõnda näinud oleks.. seal tehakse iga suvi minu teada kõik need tõrjed ka igaks juhuks ära.

Keibl - sõltub mis ainega on tegemist, kui see on vabaaine, siis võid selle rahulikult mitteilmunuks jätta kui ei taha seda teha, kõigil muudel juhtudel tuleb aine aga järgi teha.

Muutis XchopperX, 17 jaanuar 2011 - 17:01.

I don't do drugs, if I want a rush, I just get out of a chair when I'm not expecting it.

Timka

Liige

• liige
  • Liitus:22 jaan 2008
Mul oleks paar küsimust ja abipalvet:D,äkki keegi sheeriks hüdroloogia materjale?Just ülesandeid,eriti hea oleks veel kui tegemist oleks Arvo Järveti materjalidega.Hüdrokeemiat jne ei soovi,ainult hüdroloogiat,siis oleks veel palve,et keegi tark füüsik äkki tahab millalgi peamurdmist paari füüsika ülesandega?Andke aga teada.Tänan!
Postitas pildi

You probably think that I am not a nice person... And you are right.
Get big or die trying.

K

Liige

• liige
  • Liitus:12 jaan 2005
Chopper, Tiigi ühikas on selline tore kuldne kesktee tegelikult. Saan ilma suurema seiklemiseta süüa, pesta ja situda; kuna adminni pole, siis mingi pole mingit probleem 15 inimese ühikatuppa pressimise ja peo tegemisega. Praegu on eksperimentide tulemusena selgeks tehtud, et naabrid hakkavad vastu radikaid peksma umbes öösel kella kahe ajal, ning 1 ja 2 vahel ongi mõistlik aeg välja lennata.

Kui kõrvalboksi tüüpide laamendamine välja arvata, siis on siin väga hea elu.

Marvolo

I SEE YOU

• liige
  • Liitus:30 sept 2010
praktikad ei ole ometi kohustuslikud ju, eks? lihtsalt võimalus tudengil kogemusi ning raha saada?

XchopperX

Liige

• liige

DeFreud, 18 jaan 2011, 21:50, kirjutas:

praktikad ei ole ometi kohustuslikud ju, eks? lihtsalt võimalus tudengil kogemusi ning raha saada?

Vaata postitust

sõltub erialast ja moodulitest mida valid, kui praktika ei kuulu kohustuslike ainete hulka on see tavaliselt mingisuguses moodulis, mida sa võid aga ei pea valima.

Sander^

Sinu jaoks karneval, neeger.

• liige
  • Liitus:04 juuli 2005
Kas keegi oskaks öelda milline oli umbes lävend millega sai eelmine aasta või üldse eelmistel aastatel Tallinna Ülikooli Riigiteadusi ja Sotsioloogiat õppima tasuta kohale?

NoVa*

Vähem kunsti, rohkem sisu.

• liige
  • Liitus:30 nov 2004

Sander^, 18 jaan 2011, 23:30, kirjutas:

Kas keegi oskaks öelda milline oli umbes lävend millega sai eelmine aasta või üldse eelmistel aastatel Tallinna Ülikooli Riigiteadusi ja Sotsioloogiat õppima tasuta kohale?

Vaata postitust

SAIS näitab, et riigiteaduste ja sotsioloogia piiripealsed lävendid olid 85,4 ja 73.3, mingi ettekujutuse peaksid saama..
https://www.sais.ee/avalik/et/PGAID/et_ping...aid_8_7429.html
https://www.sais.ee/avalik/et/PGAID/et_ping...aid_8_7620.html
Posted Image

Sander^

Sinu jaoks karneval, neeger.

• liige
  • Liitus:04 juuli 2005

NoVa*, 19 jaan 2011, 00:07, kirjutas:

Sander^, 18 jaan  2011, 23:30, kirjutas:

Vaata postitust

SAIS näitab, et riigiteaduste ja sotsioloogia piiripealsed lävendid olid 85,4 ja 73.3, mingi ettekujutuse peaksid saama..

Vaata postitust

Need on lõplikud jah? (sorry, pole asjaga nii kodus veel)

XchopperX

Liige

• liige

Sander^, 19 jaan 2011, 21:10, kirjutas:

NoVa*, 19 jaan  2011, 00:07, kirjutas:

Sander^, 18 jaan  2011, 23:30, kirjutas:

Vaata postitust

Vaata postitust

Need on lõplikud jah? (sorry, pole asjaga nii kodus veel)

Vaata postitust

Mis mõttes lõplikud? Kõik kes üleval pool piiri võeti vastu ja kes allpool piiri, jäid välja. Lõplikud selles suhtes, et jah tegu on kinnitatud nimekirjaga, seal on ainult need kes 100% läksid õppima, kõik teised on hallis allpool kirjas.

jaguline

Suhteliselt vana liige

• liige
  • Liitus:02 aug 2004
Ise peaksin ka seal riigiteaduste hallis nimekirjas kuskil olema :D, aga see selleks. Rääkige, kuidas siis sess möödus? Olete rahul?

XchopperX

Liige

• liige

jaguline, 22 jaan 2011, 01:43, kirjutas:

Ise peaksin ka seal riigiteaduste hallis nimekirjas kuskil olema :D, aga see selleks. Rääkige, kuidas siis sess möödus? Olete rahul?

Vaata postitust

Möödus? :D täies hoos endiselt..

16 kasutaja(t) loeb seda teemat

0 liiget, 16 külalist, 0 anonüümset kasutajat