Hüppa postitusele

Change

Ülikool & tulevik

Sellel teemal on 4705 vastust

Sander

Mighty as...

• auliige
  • Liitus:13 mai 2004
  • Sugu:mees

Jk, 3 jaan 2011, 23:54, kirjutas:

Mida arvate TTÜ Majandusteaduskonna matest? Kui tasuta kohale ei saa, st mate on üsna nõrk - eksam 40-50..Kas siis on üldse mõtet minna REV kohale lolli mängima?

Vaata postitust

Esimesel semestril majandusmate - meil on üsna selline mitte väga hea õppejõud ka.Samas kui ikka tuupida, saab aru ka.Lohutuseks võin öelda, et paljud matet ei jaga nagunii.

Mikroökonoomika- kuna mul endal mate üsna null, siis selle ainega erilisi probleeme pole.Pead oskama asju graafiliselt kujutada, õigemini majandust graafiliselt lugeda/kirjutada.Kui loengus käid, siis probleeme esineda ei tohiks.

Teisel semestril statistika - pole veel alanud, ei oska öelda, kuulujuttude järgi pidi väga rõve asi olema.

Muide mate ei olegi kohustuslik eksam sul seal.Mina näiteks matet endal lävendi arvutamisel ei pannudki, sest ma lihtsalt ei teinud mate lõpueksamit.

Mõtlesid ärinduse eriala?Tegelikult on selle asjaga nii, et ärindus eeldab sinult pigem psühholoogia tundmist, oskusi inimestega suhelda, mitmekülgsust(vajadusel rahulik, vajadusel ründav), omanäolisi ideid ja teiste moosimise oskust ja läbinägelikkust (Sellist tüüpi inimestest tulevad üldjuhul edukad ettevõtjad/äriinimesed)

Majandus kui aine on rohkem teadus(Sa analüüsid numbreid, minu silmis ei ole sellel suurt perspektiivi ettevõtlusega tegeledes, pigem kui sa oled geniaalne matemaatika, õpi juba mingit muud ala)

Seega, kuigi mul on mate üsna nõrk(olematu kui aus olla), ei põe ma oluliselt, et seal õpin, kuigi vajaka jääbki tegelikult just paljudest teistest asjadest, mida ma esimesel semestril ei kohanud.
Bend if you must, but never brake!

õigeeestlane

Uustulnuk

• liige
  • Liitus:04 jaan 2009
Kuidas see TTÜ teedeehitus on siis? Kas joonestamine on väga tappev?
Olen isegi mõelnud ehitusinseneri ala peale.

Kas kellelgi on kogemusi Saksamaal õppimisega või mida peab tegema selleks, et kandideerida sinna ülikooli?

Sander

Mighty as...

• auliige
  • Liitus:13 mai 2004

õigeeestlane, 7 jaan 2011, 00:12, kirjutas:

Kas kellelgi on kogemusi Saksamaal õppimisega või mida peab tegema selleks, et kandideerida sinna ülikooli?

Vaata postitust

Ehitusinseneriga pidi nii olema, et 30 läheb õppima, neist 5 lõpetab ja neist 2 nominaalajaga.

Teedeehitusega on nii, et mul üks sõber on TTK`s seda õppinud.Teine on TTÜ`s selle lõpetanud.Esimene neist ütles, et TTÜ`s on sageli nii, et inimesed õpivad füsat, matet, joonestamist ja pärast praktikal on jama ja esitavad lolle küsimusi...

Samas ei oska ja taha mina sellel teemal täpsemalt sõna võtta.Soovitan ise uurima minna, mis värk on.Vahepeal toimub infopäevi, nendega on aga nii, et vaata ette, sest seal reklaamitakse sulle paljusid asju toredalt ja nunnult nagu telekaski asju pähe määritakse.
Soovitan uurida mõnelt inimeselt, kes teedeehitust seal juba õpib.
Bend if you must, but never brake!

sokC

Inkvisiitor

• ILLUMINAAT
  • Liitus:17 veebr 2008

õigeeestlane, 7 jaan 2011, 00:12, kirjutas:

Vaata postitust

Õpin Saksamaal. Kui on mingeid konkreetseid küsimusi, võid PMis ühendust võtta.

Kõik, kes te soovite minna ülikooli mingit tehnilist/inseneri eriala õppima minna, arvestage, et sellega kaasneb väga palju matemaatikat. Juhtub ka, et inimesed, kes keskkoolis oskasid väga hästi matemaatikat, ei saa kõrgemast matemaatikast aru, kuna ülikooli matemaatika on palju abstraktsem (eriti lineaarne algebra) ning suhteliselt raske on omale ette kujutada mida sa üldse arvutad. Samuti on väga palju teooriat. Minu suhted lineaarse algebraga olid suhteliselt kesised. Liiga teoreetiline minu jaoks ning üldse hirmutasid mind ära ülesanded, kus oli pool lehekülge teksti ja ei ühtegi numbrit. Õppisin ära, kuidas ülesanded lahendatakse, kuid sageli ei saanud ma üldse aru mida arvutan ja see oli üpriski frustreeriv. 2-3 semestri matemaatika oli juba kergem, kuna oli palju praktilisem ning oli võimalik kujutada omale ette, mida sa üldse arvutad.

Lühidalt: kui sa kardad matemaatikat, siis peaksid võibolla valima mingi eriala, kus seda ei nõuta või nõutakse madalamal tasemel.

Muutis sokC, 07 jaanuar 2011 - 02:13.

Posted Image

siimtali112

Napoleon constructed his battle plans in a sandbox.

• liige
  • Liitus:28 jaan 2006

sokC, 7 jaan 2011, 01:27, kirjutas:

õigeeestlane, 7 jaan  2011, 00:12, kirjutas:

Vaata postitust

Õpin Saksamaal. Kui on mingeid konkreetseid küsimusi, võid PMis ühendust võtta.

Kõik, kes te soovite minna ülikooli mingit tehnilist/inseneri eriala õppima minna, arvestage, et sellega kaasneb väga palju matemaatikat. Juhtub ka, et inimesed, kes keskkoolis oskasid väga hästi matemaatikat, ei saa kõrgemast matemaatikast aru, kuna ülikooli matemaatika on palju abstraktsem (eriti lineaarne algebra) ning suhteliselt raske on omale ette kujutada mida sa üldse arvutad. Samuti on väga palju teooriat. Minu suhted lineaarse algebraga olid suhteliselt kesised. Liiga teoreetiline minu jaoks ning üldse hirmutasid mind ära ülesanded, kus oli pool lehekülge teksti ja ei ühtegi numbrit. Õppisin ära, kuidas ülesanded lahendatakse, kuid sageli ei saanud ma üldse aru mida arvutan ja see oli üpriski frustreeriv. 2-3 semestri matemaatika oli juba kergem, kuna oli palju praktilisem ning oli võimalik kujutada omale ette, mida sa üldse arvutad.

Lühidalt: kui sa kardad matemaatikat, siis peaksid võibolla valima mingi eriala, kus seda ei nõuta või nõutakse madalamal tasemel.

Vaata postitust

Matt on kättevõtmis asi.. Kui sa viitsid pingutada ja veeta sellega meeletult aega, saad hakkama.. Kui oled lobekäpp, ei ole eriti tulevikku.. Põhikoolis ei jaganud matti, olgem ausad, sendi jagugi.. Kuid keskkoolis muutus asi huvitavamaks ja nüüd ülikoolis on asi aina huvitavam.. Kuna olen IT-erialal, on see aine minujaoks üpris aktuaalne aine.
Matt on pealtvaadataes raske, süvenedes lihtsam kui ettekujutlus võime pildi luua suutis.

Muutis siimtali112, 07 jaanuar 2011 - 05:12.

Timka

Liige

• liige
  • Liitus:22 jaan 2008
tra masendav on mingi töö läbi kukkuda..õpid küll,aga ikka mingid asjad sees,mis kõik ära nu**ivad..;/.Peale seda hakka mõtlema,et järeleksam ikka 100% ära teha.
Postitas pildi

You probably think that I am not a nice person... And you are right.
Get big or die trying.

XchopperX

Liige

• liige
  • Liitus:01 mai 2004

Timka, 7 jaan 2011, 19:13, kirjutas:

tra masendav on mingi töö läbi kukkuda..õpid küll,aga ikka mingid asjad sees,mis kõik ära nu**ivad..;/.Peale seda hakka mõtlema,et järeleksam ikka 100% ära teha.

Vaata postitust

Kolm asja mille üks tudeng ära peab tegema
1) Käima üle kaarsilla
2) Seksima raamatukogus
3) Eksami läbikukkuma

Sul on vähemasti 4 võimalust eksamit teha (sõltuvalt ainest võib juhtuda, et kuni 8), nii et ei tasu muretseda =)
I don't do drugs, if I want a rush, I just get out of a chair when I'm not expecting it.

Marvolo

I SEE YOU

• liige
  • Liitus:30 sept 2010
türa, mida, kaheksa? kuidas? meil saab kõigest kolm korda eksamit sooritada, siis kordukuulamine.

sokC

Inkvisiitor

• ILLUMINAAT
  • Liitus:17 veebr 2008

DeFreud, 7 jaan 2011, 21:24, kirjutas:

türa, mida, kaheksa? kuidas? meil saab kõigest kolm korda eksamit sooritada, siis kordukuulamine.

Vaata postitust

Meil saab kolm korda sooritada ja siis visatakse välja. Sõber, kes õpib TTÜ-s elektroonikat ütles, et neil saab korrata 3-4 korda, ja peale seda peab iga korduse eest maksma.

Posted Image

K

Liige

• liige
  • Liitus:12 jaan 2005
Bläbläbläblä.

Tartus kukud eksami 2x läbi, siis on aine failitudi ja teed järgmisel aastal uuesti. Kukud veel 2x läbi, siis saad kinga. Siis saad eksternina eksamit teha proovida, kui ära teed, saad ülikooli tagasi. Jee.

Mäkk

Modeliitmäkk

• auliige
  • Liitus:16 juuni 2004
Mind häirib see, et kui kukud eksamil läbi, siis laksitakse F sisse ja kui eksami ära parandad, siis see F jääb keskmise arvutamisel alles.
Põhimõtteliselt kui saad F-i ja järeltöö D, siis kokkuvõttes on see halvem kui jätta üldse järeltöö tegemata.
Postitas pildi
“Whereof one cannot speak, thereof one must be silent.”
― Ludwig Wittgenstein

Karl

Liige

• auliige
  • Liitus:16 dets 2003
Eks ta nõme on küll, kuid neil, kes eksami kohe esimesel korral edukalt sooritavad, peaks ju mingi eelis siiski olema.

Ise üritan ikka esimese korraga läbi saada ja kuigi vahel olen ka nö käega lööma läinud, siis õppekaardil on õnneks vaid 2 F'i ja juurde ei tohiks enam tulla.
karlk

XchopperX

Liige

• liige
  • Liitus:01 mai 2004
Mul on neid 4, kui hästi läheb siis jääb ka neli. Kaks tükki on ära kadunud õnneks, kokku olen 3 ainet läbi kukkunud ja 3 eksamit esimesel korral.. keskmisest ei tasu isegi rääkida, aga õnneks pole see mind kunagi huvitanud, minu jaoks on vähe teised kriteeriumid olulisemad ülikoolis.

Muutis XchopperX, 11 jaanuar 2011 - 00:25.

I don't do drugs, if I want a rush, I just get out of a chair when I'm not expecting it.

Marvolo

I SEE YOU

• liige
  • Liitus:30 sept 2010
kuidas keskmist siis arvutatakse, kui osadel ainetel on hindeks arvestatud või mittearvestatud?
/norm, üsna võrdne süsteem siis!

Muutis DeFreud, 11 jaanuar 2011 - 10:40.

Mäkk

Modeliitmäkk

• auliige
  • Liitus:16 juuni 2004

DeFreud, 11 jaan 2011, 00:50, kirjutas:

kuidas keskmist siis arvutatakse, kui osadel ainetel on hindeks arvestatud või mittearvestatud?

Vaata postitust

Kui on arvestatud, siis jäetakse see mängust välja. Kui on mittearvestatud, siis võrdub see nulliga.
Postitas pildi
“Whereof one cannot speak, thereof one must be silent.”
― Ludwig Wittgenstein

Sulev

Zen

• liige
  • Liitus:22 dets 2006
Õpin hetkel TTÜ-s energeetika teaduskonnas elektriajameid ja jõuelektroonikat. Kui kellegil on küsimusi, siis vastan meeleldi.

judaz

juggernaut

• auliige
  • Liitus:19 aug 2005
Keskkonnaökonoomikas on homme eksam, keegi pakuks huvitavat lugemist selle kohta ehk ? Ärieetika pärlid ei teeks ka paha ;)

keibl

Dont be silly, wrap your willy

• liige
  • Liitus:06 mai 2007
Kas tlü-s on keelekursuseid ka algajatele? ( st ma pole kunagi hollandi keelt õppinud, aga tahaks õppida) Vaatasin et tugiainete all on hollandi keel a1, aga kas see eeldab et mul peaks olema eelnevaid kogemusi hollandi keelega või mitte?
watching myself die in slow motion
Postitas pildi

muhemees

Vana Hea

• liige
  • Liitus:07 juuli 2006

keibl, 11 jaan 2011, 08:51, kirjutas:

Kas tlü-s on keelekursuseid ka algajatele? ( st ma pole kunagi hollandi keelt õppinud, aga tahaks õppida) Vaatasin et tugiainete all on hollandi keel a1, aga kas see eeldab et mul peaks olema eelnevaid kogemusi hollandi keelega või mitte?

Vaata postitust

A1 on kõige madalam tase ehk siis kui sa ei mõista mitte ühtegi sõna hollandi keelt, siis võta just see.

Ega's midagi, hea et sedagi.

klaabu

lvl 33 illuminati

• administraator
  • Liitus:01 märts 2005

Mäkk, 10 jaan 2011, 23:02, kirjutas:

Mind häirib see, et kui kukud eksamil läbi, siis laksitakse F sisse ja kui eksami ära parandad, siis see F jääb keskmise arvutamisel alles.
Põhimõtteliselt kui saad F-i ja järeltöö D, siis kokkuvõttes on see halvem kui jätta üldse järeltöö tegemata.

Vaata postitust

Karl, 10 jaan 2011, 23:13, kirjutas:

Eks ta nõme on küll, kuid neil, kes eksami kohe esimesel korral edukalt sooritavad, peaks ju mingi eelis siiski olema.

Ise üritan ikka esimese korraga läbi saada ja kuigi vahel olen ka nö käega lööma läinud, siis õppekaardil on õnneks vaid 2 F'i ja juurde ei tohiks enam tulla.

Vaata postitust

Kas minu teadmised on siis nõrgemad, kui ma saan asja selgeks hiljem? Aga miks siis mu hinne lõpuks vähem väärt on? Nendel, kes esimese korraga töö ära teevad, on see eelis, et nemad saavad puhata ja keskenduda edasisele.

Ma ei ole kuulnud, et kui esimese korraga sõidueksamit ära ei tee, siis kehtestataks inimesele mingeid piiranguid (aga äkki peaks? nii kihvt ju, kui saaks ikka täiega keerata!). Miks siis koolis ja ülikoolis?
"Igaüks neist on julge, kuni ta on üldise masinavärgi märkamatu osa. Aga niipea kui temale langeb isiklik vastutus, niipea kui valgusekiir temale koondub – kahvatab ta ja saab aru, et temagi on vaid tähtsusetu kübe ja võib iga hetk kõige tühisemalgi põhjusel libastuda. "
— A. I. Solženitsõn

7 kasutaja(t) loeb seda teemat

0 liiget, 7 külalist, 0 anonüümset kasutajat