Mäkk, 4 dets 2010, 19:51, kirjutas:
Change
Sellel teemal on 4705 vastust
Postitatud 04 detsember 2010 - 23:43
Aga tunniplaane näeb ju niisamagi, ilma registreerimata?
Postitatud 05 detsember 2010 - 02:33
Cobra, 4 dets 2010, 23:43, kirjutas:
Welcome to ÕIS. Sittagi ei näe.
// Vnoh, näeb, aga mitte täielikult ja eraldi aknas (st, mitte tunniplaanis). Ilge ajukepp.
Muutis K, 05 detsember 2010 - 02:34.
Postitatud 05 detsember 2010 - 11:07
Aga mis vahe on täpsemalt vaba- ja valikainel? Ma mõtlesin, et registreeriks farmatseutilisse ettevõtlusse, aga kuna see on arstiteaduskonna alla kuuluv aine, siis ta vist ei annaks mulle EAP-sid, mis mul just vabaainetest puudu on.
Postitatud 05 detsember 2010 - 11:13
ma ei tea, kuidas TÜs asi käib täpselt, a TLÜs on igatahes nii, et need ained, mida õppekavas pole, lähevad vabaainete alla, valikained on õppekavas olemas
Ega's midagi, hea et sedagi.
Postitatud 05 detsember 2010 - 21:13
Sul on vaja saada kokku kindel kogus EAPsid nii valik kui vaba-ainete hulgast. Kui sa oma õppekava vaatad, siis seal peaks olema suur blokk valikaineid, mille hulgast tuleb valida vastavad ained, et õige kogus EAPsid kätte saaks sinna moodulisse.
Vastava valikaine bloki registreerid õisis ära ja need ained tuleb ära teha.
Kui muud ained, kas siis täiesti teistest teaduskondadest, või valikmoodulist/erialamoodulist, mis konkreetselt sinu õppekavva ei lähe, lähevad kõik valikainete alla. Nii et vahet pole kas oma teaduskonna omad või mitte, kui aine sul kuskile teise moodulisse kirja ei lähe, läheb see vabaaineks.
Vastava valikaine bloki registreerid õisis ära ja need ained tuleb ära teha.
Kui muud ained, kas siis täiesti teistest teaduskondadest, või valikmoodulist/erialamoodulist, mis konkreetselt sinu õppekavva ei lähe, lähevad kõik valikainete alla. Nii et vahet pole kas oma teaduskonna omad või mitte, kui aine sul kuskile teise moodulisse kirja ei lähe, läheb see vabaaineks.
I don't do drugs, if I want a rush, I just get out of a chair when I'm not expecting it.
Postitatud 05 detsember 2010 - 21:39
Arstiteaduskonnas see moodulite süsteem ei toimi . Ei mõistagi päris hästi, mida see endast kujutab. Meie peame igatahes kõik ained – nii valik- vaba- kui kohustuslikud – eraldi endale registreerima.
Postitatud 05 detsember 2010 - 21:48
No mina olen nii aru saand, et vabaaine on misiganes aine, mida TÜs õpetatakse ja valikaine on midagi, mis on ikkagi otseselt seotud meditsiiniga(arstiteaduskonnast rääkides).Ise on mul praegu kohe lõppemas selline valikaine nagu "Olulisemate tervise riskitegurite tõendusel põhinev käsitlus perearstiabis".
Postitatud 05 detsember 2010 - 22:00
Ma võtan meditsiinilise biokeemia alase uurimistöö alused I ja sissejuhatuse gerontoloogiasse järgmisel semestril . Ja võib-olla siis ka selle farmatseutilise ettevõtluse. Sel semestril ei hakanud midagi võtma. Peab 15. detsembril valves olema.
Postitatud 06 detsember 2010 - 00:26
Amarant, 5 dets 2010, 21:39, kirjutas:
Ei seda kindlasti, et ained tuleb eraldi ära registreerida, aga ÕISis peab oma õppekava ka ära kinnitama moodulite kaupa mille sa valid (seda küll alles teise aasta alguses mu teada, kui endal pilt vähe selgem on), muidugi pead ei anna arstiteaduskonna koha pealt, sest see on üldse vähe teistmoodi süsteem.
I don't do drugs, if I want a rush, I just get out of a chair when I'm not expecting it.
Postitatud 06 detsember 2010 - 11:36
Keegi TÜ loodus-tehnoloogiateaduskonnas ka?Jagage muljeid hüdroloogia koha pealt,õppejõud Arvo Järvet vms?
You probably think that I am not a nice person... And you are right.
Get big or die trying.
Postitatud 06 detsember 2010 - 14:20
Timka, 6 dets 2010, 11:36, kirjutas:
Mingit erilist elamust ma ei ootaks. Räägib natuke teooriat ja siis iga loeng võtab paar ülesannet ette, millest on vahel raske aru saada. Valemid ja puha. 1 või 2 kontrolltööd, kus on vist 1 teooriaküsimus ja paar arvutusülesannet. Eksamil on sama lugu, aga rohkem mõlemat. Valemid peab meelde jätma ja mõttest aru saama. Järve veebilansi arvutamine, hüdroelektrijaama võimsus, järve ristlõikepindala, keskmine sügavus, soo veebilanss jne.
Selline oli aine 2 aastat tagasi.
“Whereof one cannot speak, thereof one must be silent.”
― Ludwig Wittgenstein
Postitatud 06 detsember 2010 - 18:15
Kellgil EMÜ>Maakorraldus>Taimekasvatus esseed ei ole pakkuda?
Spoiler
Muutis Justin Case, 06 detsember 2010 - 18:15.
Postitatud 06 detsember 2010 - 18:18
Ülikoolis käib selline asi plagiaadi alla, millele järgneb eksmatt =)
Kui näidet otsid, siis on muidugi teine lugu, aga seda peaksid kõrgema kursuse inimestelt ju ometi saama.
Kui näidet otsid, siis on muidugi teine lugu, aga seda peaksid kõrgema kursuse inimestelt ju ometi saama.
Postitatud 06 detsember 2010 - 18:38
Njah, aga kuna see aine puudutab üle-mega-super vähe eriala, ning mõttetult justkui kohatäiteks on see pandud, siis pole ju väga halb, kui saaksin selle kuskilt kergemat viisi?
Postitatud 06 detsember 2010 - 21:19
Justin Case, 6 dets 2010, 18:38, kirjutas:
Sellel pole absoluutselt vahet kui oluline aine on.. kui õppejõud tunneb töö ära (ja usu mind, õppejõududel on fenomenaalne mälu selliste asjade peale) ja tuvastatakse, et tegu on plagiaadiga, siis väga nalja ei mõisteta. Ma tean vähemasti kahte inimest, kes on esmakordse plagiaadi pärast insta eksmati saanud, üks neist mu kursaõde.
Alati on hea lihtsamalt saada asju, aga ma lihtsalt hoiatan, et ülikoolis ei tohiks nalja teha sellega, tegu pole keskkooliga enam =)
Postitatud 12 detsember 2010 - 21:53
Juhul kui lähen TTÜ-sse IT-d õppima, kas siis on vaja vene keele valdamist? ning kui hea inglise keele tase peab olema.
Postitatud 12 detsember 2010 - 21:55
kaups, 12 dets 2010, 21:53, kirjutas:
Milleks vene keelt?
Inglise keel võiks olla küll heal tasemel, kuid tegelt erialaselt areneb see niikuinii. Emakeelne IT sõnavara on nagu ta on.
Postitatud 13 detsember 2010 - 17:40
Oskab keegi soovitada mõnda mõnusat lihtsat vabaainet 1 EAP väärtuses? Aitäh!
Edit: Leidsin juba sellise: FLEE.02.003 Eesti kirjakeele sõnavara
Edit: Leidsin juba sellise: FLEE.02.003 Eesti kirjakeele sõnavara
Muutis Amarant, 13 detsember 2010 - 18:31.
Postitatud 15 detsember 2010 - 17:25
kaups, 12 dets 2010, 21:53, kirjutas:
vene keelt vaja pole, inglise keelega on nii, et kui see on sul A-võõrkeel, siis kui riigieksam on tehtud 90+ punktile, pead tegema ainult koolieksami eraldi TTÜs, a kui riigieksami tulemus oli alla 90, pead kohustuslikus korras võtma ka inglise keele tunde.
Ega's midagi, hea et sedagi.
Postitatud 16 detsember 2010 - 00:15
homme keemias eksam.. pole halli aimugi sellest ainest.. lisaks pean saama 80% et aine läbida.. Peale selle unustasin eksamile regada, aga loodan et ikka saan teostada.... saan aimu vähemalt milline too välja näeb ja hiljem lihtsam... ohhh jah... alustasin ülikooli teed liiga lebolt ja eksamid tulid üsna kiirelt ja ootamatult kätte
29 kasutaja(t) loeb seda teemat
0 liiget, 29 külalist, 0 anonüümset kasutajat