Hüppa postitusele

Change

Ülikool & tulevik

Sellel teemal on 4705 vastust

TimeOut

Liige

• valideerimisel
  • Liitus:29 okt 2008
  • Sugu:mees
Oskab keegi rääkida midagi huvitavat Tallinna Kunstigümnaasiumist?, koduleht ja erinevad arvamused on läbi loetud. Kuid tahakski teada üldisemalt, jagage mõtteid. Vabandan kui veidi valesse teemasse sattus?
Igaljuhul on see üks minu sihtidest..
Tauri, olen!

XchopperX

Liige

• liige
  • Liitus:01 mai 2004
Täiesti õige teema, selleks see teema ongi. Ma kahjuks ei oska aidata selle koha pealt.

Mida ma tegelikult postitada tahtsin on see, et Tartu Ülikool hakkab alates 2012 korraldama vastuvõttu ka talvel/kevadel, ehk siis on kaks vastuvõttu aastas, millest üks on enne riigieksamite tegemist üldse - http://www.tartupost...s.ee/?id=348992
I don't do drugs, if I want a rush, I just get out of a chair when I'm not expecting it.

Amarant

Liige

• liige
  • Liitus:23 märts 2008
  • Sugu:ei ütle
Kurat, üldse ei suuda vabaainete ehk nende tundide osas, mis sinu teaduskonda ei puuduta, osas otsustada. 6 EAP väärtuses peab neid igatahes võtma. Soovitage, mida lahedat üks arst võiks 2. semestril õppida!
Mõtlesin majandusele... Samas soovitatakse juurat.

-Taavi-

Liige

• liige
  • Liitus:08 apr 2005

Amarant, 2 dets 2010, 16:35, kirjutas:

Kurat, üldse ei suuda vabaainete ehk nende tundide osas, mis sinu teaduskonda ei puuduta, osas otsustada. 6 EAP väärtuses peab neid igatahes võtma. Soovitage, mida lahedat üks arst võiks 2. semestril õppida!
Mõtlesin majandusele... Samas soovitatakse juurat.

Vaata postitust

Mis kuupäeval see valikutegemine toimub muidu ? Seal pidi mingi kindel päev ja kellaaeg olema ja parimad võetakse 1 sekiga ära

Muidu ise vist praegu ikka midagi veel ei võta. Teine semester arstis suht täis pakitud iga päev niiet ootan paremaid aastaid

-andres-, 23 jaan 2007, 17:02, kirjutas:

Enne vettehüpet sai Xeon õpetajalt, nii 60 aastaselt mehelt ühe ilusa ja tugeva perse laksu. Pärast terve päeva säras.

Vaata postitust

Amarant

Liige

• liige
Vabaainete alla lähevad kõik asjad, mida kõikides ülikoolides õpetatakse. Vaevalt seal nii hull ralli on. Aga erialasiseste valikainete vahel võib küll rebimiseks minna, sest seal on pakkumine päris väike.
15. detsembril saab hakata registreerima jälle.

Muutis Amarant, 02 detsember 2010 - 17:01.

Alfonzo

dawg

• liige
  • Liitus:05 mai 2005
Aju on mõnusalt läbikärsanud ja tuim praegu.Eelmine nädal ja see nädal on kokku 9 tööd, neist 8 on ära olnud - homme veel viimane raibe sooritada ja siis hoidku kõik maailma 6packid alt.
Postitas pildi

Amarant

Liige

• liige

Alfonzo, 2 dets 2010, 17:42, kirjutas:

Aju on mõnusalt läbikärsanud ja tuim praegu.Eelmine nädal ja see nädal on kokku 9 tööd, neist 8 on ära olnud - homme veel viimane raibe sooritada ja siis hoidku kõik maailma 6packid alt.

Vaata postitust

Mul homme bioloogia ja keemia töö mõlemad :D. Lükkasime bioloogiat nii kaua kui võimalik edasi. Päris sitt. Keemia jääb vast lihtsalt õppimata, kuna see lihtsam.

Muutis Amarant, 02 detsember 2010 - 18:29.

Alfonzo

dawg

• liige
  • Liitus:05 mai 2005
Ma praegu vaatan seda keemiat ja see meenutab pigem räiget füüsikat hoopis..no aru ma ei saa miks meile sellist sitta praegu vaja on.
Postitas pildi

G.B.

hold my calls, trippin balls

• liige
  • Liitus:24 sept 2004
Mõnes mõttes mõnus teil raisk...Saate 2 kuud tuima panna siis pmst? Meil inka fillis oli terve semester suht lebo, aga nüüd detsembris tulevad paar mass eksamit ja siis jaanuari alguses suht jubedad eksamid. :D
I've dated girls uglier than you for breakfast.

-Taavi-

Liige

• liige
  • Liitus:08 apr 2005

G.B., 2 dets 2010, 21:42, kirjutas:

Mõnes mõttes mõnus teil raisk...Saate 2 kuud tuima panna siis pmst? Meil inka fillis oli terve semester suht lebo, aga nüüd detsembris tulevad paar mass eksamit ja siis jaanuari alguses suht jubedad eksamid. :D

Vaata postitust

Idee järgi 15 dets viimane päev meie tunniplaani järgi. Aga 7 jaanuar on eksam ja 14 jaanuar mingi nuss arvestus. Alles pärast neid saad päris normaalselt puhata. Niiet 6 nädalat "puhkust", millest 3 on reaalsed tühjapanemised.

Ei kutsuks sellist asja eriti leboks kui arvestada et terve aasta on räige tamp koguaeg peal :D Aga samas mulle sobib

-andres-, 23 jaan 2007, 17:02, kirjutas:

Enne vettehüpet sai Xeon õpetajalt, nii 60 aastaselt mehelt ühe ilusa ja tugeva perse laksu. Pärast terve päeva säras.

Vaata postitust

Mäkk

Modeliitmäkk

• auliige
  • Liitus:16 juuni 2004
Mul isiklikult lõpeb suure tõenäosusega 17. detsembril kool ära ja uuesti algab 14. veebruaril.
Postitas pildi
“Whereof one cannot speak, thereof one must be silent.”
― Ludwig Wittgenstein

XchopperX

Liige

• liige

Amarant, 2 dets 2010, 17:00, kirjutas:

Vabaainete alla lähevad kõik asjad, mida kõikides ülikoolides õpetatakse. Vaevalt seal nii hull ralli on. Aga erialasiseste valikainete vahel võib küll rebimiseks minna, sest seal on pakkumine päris väike.
15. detsembril saab hakata registreerima jälle.

Vaata postitust

keeled lähevad kohe täis, pärast 16ndat detsembrit väga lootust mõnda keelt õppima pääseda ei ole. Keeled ongi üldjuhul kõige popimad vabaained, saab vähemasti midagi päriselt kasulikku omandada täiesti tasuta.
Muidu kõige parem lootus on lihtsalt mõelda asjade peale, mis sind huvitavad ja lihtsalt vaadata mida erinevates õppekavades pakutakse. Ajaloo, teoloogia ja psüholoogia instituudis on kõige põnevamad ained minu arust ja siis veel eraldi vabaainete blokis ka, kus on igasugu filmi ained ja muusika ained jms.
I don't do drugs, if I want a rush, I just get out of a chair when I'm not expecting it.

Amarant

Liige

• liige
Aga kuidas ma tean esiteks, kas seda ainet teisel semestril õpetatakse (mulle tundub, et kõik põhiline saab alguse ikka esimesel), ning teiseks, kas sinna oodatakse teisi peale eriala inimeste. Ma näiteks ei kujuta ette, et keegi suvakas sajaks meie anatoomia tundi sisse. Aga teoreetiliselt ta sinna siis registreerida tohib?
Vot muusika oleks küll päris tsill :D.
Mul 4. jaanuaril suur kontrolltöö kogu meditsiinilises keemias omandatu (kolloidkeemia, füüsikaline keemia, termodünaamika, instrumentaalanalüüs jne) peale ja 17. jaanuaril biofüüsika eksam. Õnneks on viimasest 20% üldfüüsika peale, mis selles valguses tundub tõeline õnnistus.

Muutis Amarant, 03 detsember 2010 - 09:36.

Mäkk

Modeliitmäkk

• auliige

Amarant, 3 dets 2010, 09:33, kirjutas:

Aga kuidas ma tean esiteks, kas seda ainet teisel semestril õpetatakse (mulle tundub, et kõik põhiline saab alguse ikka esimesel), ning teiseks, kas sinna oodatakse teisi peale eriala inimeste. Ma näiteks ei kujuta ette, et keegi suvakas sajaks meie anatoomia tundi sisse. Aga teoreetiliselt ta sinna siis registreerida tohib?
Vot muusika oleks küll päris tsill :D.
Mul 4. jaanuaril suur kontrolltöö kogu meditsiinilises keemias omandatu (kolloidkeemia, füüsikaline keemia, termodünaamika, instrumentaalanalüüs jne) peale ja 17. jaanuaril biofüüsika eksam. Õnneks on viimasest 20% üldfüüsika peale, mis selles valguses tundub tõeline õnnistus.

Vaata postitust

Arstiteaduskonna aineid ei saa teiste teaduskondade õpilased vabaaineteks valida. Et keegi norima ei hakkaks, siis on mingid erandid ka olemas, aga üldiselt on nii.

Mina olen näiteks vabaaineks valinud filosoofiateaduskonnast "muusikateos" ja "keskaegsed relvad ja sõjandus". Usuteadusest on mul sõbrad valinud mõne aine. Kehakultuuriteaduskonnast valisin rühikursuse jne.
Postitas pildi
― Ludwig Wittgenstein

XchopperX

Liige

• liige
Igal erialal on aineid, mida ei saa valida väljaspoolt eriala, tavaliselt erialamoodulite ained kuuluvad sinna alla, arstiteadus on selles suhtes aga jah täiesti erand, et sealt ei saa vist üldse midagi valida teised.

religioosne fundamentalism on näiteks väga põnev aine, polegi nagu aine kui selline, iga loeng käib lihtsalt mingi usu esindaja rääkimas oma religioonist, väga huvitav on kuulata, ma olen seal kaks korda vabakuulajana käinud.

K

Liige

• liige
  • Liitus:12 jaan 2005

XchopperX, 3 dets 2010, 14:34, kirjutas:

religioosne fundamentalism on näiteks väga põnev aine, polegi nagu aine kui selline, iga loeng käib lihtsalt mingi usu esindaja rääkimas oma religioonist, väga huvitav on kuulata, ma olen seal kaks korda vabakuulajana käinud.

Vaata postitust

Videomaterjali ka

Amarant

Liige

• liige
FLKU.02.051 Muusika elementaarteooria ja solfedžo
Leidsin sellise aine. On kellelgi kogemusi? Selline mees nagu Mart Jaanson annab. Koosneb 6 EAP-st.
Raudselt tunnid ainult mingi esmaspäeva ja teisipäeva hommikuti kell 8 kui mul kõige olulisemad loengud.
Vaba- ja valikainete puhul on oluline ju ka see, et nad toimuksid võimalikult õhtusel ajal, kui kohustuslikud tunnid on kindlalt kõigil läbi.

Seeme

Liige

• liige
  • Liitus:09 jaan 2004

Amarant, 4 dets 2010, 16:00, kirjutas:

Leidsin sellise aine. On kellelgi kogemusi?  Selline mees nagu Mart Jaanson annab. Koosneb 6 EAP-st.
Raudselt tunnid ainult mingi esmaspäeva ja teisipäeva hommikuti kell 8 kui mul kõige olulisemad loengud.
Vaba- ja valikainete puhul on oluline ju ka see, et nad toimuksid võimalikult õhtusel ajal, kui kohustuslikud tunnid on kindlalt kõigil läbi.

Vaata postitust

Kui muusika vastu metsikut huvi pole siis ei soovita solfedžoga jännata. Eeldab seda, et muusikaline kuulmine peab olema üpris arenenud. Akordide, septakordide, diktaatide, rütmidiktaatide kirja panek kuulmise järgi, erinevad helistikud ja nende esitamine peast.

Vähemalt muusikakoolis oli mul nii ning 6 EAP'd on üsnagi mahukas ju.

muhemees

Vana Hea

• liige
  • Liitus:07 juuli 2006

Seeme, 4 dets 2010, 19:29, kirjutas:

Amarant, 4 dets  2010, 16:00, kirjutas:

Leidsin sellise aine. On kellelgi kogemusi?  Selline mees nagu Mart Jaanson annab. Koosneb 6 EAP-st.

Vaata postitust

Kui muusika vastu metsikut huvi pole siis ei soovita solfedžoga jännata. Eeldab seda, et muusikaline kuulmine peab olema üpris arenenud. Akordide, septakordide, diktaatide, rütmidiktaatide kirja panek kuulmise järgi, erinevad helistikud ja nende esitamine peast.

Vähemalt muusikakoolis oli mul nii ning 6 EAP'd on üsnagi mahukas ju.

Vaata postitust

ma miskipärast arvan, et amarandil on muusika vastu veits huvi :D
kuigi 6 EAP'd on jah suure mahuline aine

Ega's midagi, hea et sedagi.

Mäkk

Modeliitmäkk

• auliige

Amarant, 4 dets 2010, 16:00, kirjutas:

Vaata postitust

Tee nii, et otsi välja huvitavad ained. Näiteks 5 tükki ja registreeri kõigile ära. Siis on sul võimalus näha nende tunniplaane. Kui semester algab, siis mine kohale ja uuri kuidas ained on. 15 päeva on aega maha registreerida (tegelikult ka rohkem, aga siis on vaja paar meili saata). Valid lõpuks nendest sobivama välja.
See aine on kindlasti selline, kus on vaja palju kohal käia. Leidub ka selliseid aineid, kust võib palju puududa, enamasti teoreetilised ained. Neid on selles suhtes lihtsam teha.
Postitas pildi
― Ludwig Wittgenstein

30 kasutaja(t) loeb seda teemat

0 liiget, 30 külalist, 0 anonüümset kasutajat