Hüppa postitusele

Change

Ülikool & tulevik

Sellel teemal on 4705 vastust

Crypz

Liige

• liige
  • Liitus:09 märts 2005
  • Sugu:mees
kõige parem selle juures ongi, et mul ei hakka ükski loeng enne 12:15-t

mõnel päeval hakkab üldse alles 4-st

muhemees

Vana Hea

• liige
  • Liitus:07 juuli 2006

olenmatu, 25 sept 2010, 00:04, kirjutas:

Makuulnud paljude käest, et neile meeldib ülikool rohkem kui keskkool, kas nii ongi? oleneb alast ka kindlasti vms...

Vaata postitust

rofl ülikool ja gümnaasium pole võrreldavadki...ülikoolis õpid sa (eeldatavasti) seda, mis sulle reaalselt huvi pakub, gümnaasiumis saad sa kamaluga igast muud jama ka kõrvale. lisaks on ülikoolis oluliselt meeldivam õhkkond ja inimesed.
ausaltöeldes ei tea ma ühtegi inimest, kelle arvates oli gümnis parem kui ülikoolis

Muutis muhemees, 25 september 2010 - 10:02.

Ega's midagi, hea et sedagi.

XchopperX

Liige

• liige
  • Liitus:01 mai 2004

olenmatu, 25 sept 2010, 00:04, kirjutas:

Makuulnud paljude käest, et neile meeldib ülikool rohkem kui keskkool, kas nii ongi? oleneb alast ka kindlasti vms...

Vaata postitust

nagu muhemees ütles, siis need kaks pole omavahel absoluutselt võrreldavadki. Ülikoolis õpid ja teed sa seda mida sa tahad, mitte ühelegi inimesele ei lähe korda kas ja miks ja kuidas sa oma asjad ära teed või kas sa üldse neid teed, või kas sa üldse kunagi kohalgi käid loengutes, kõik rajaneb su enda vastutustundel ja huvil.
Minu erialal saab terve tunniplaani ise koostada, valid need ained mida sa tahad teha ja mis su päevaplaani sobivad, kui ei taha mingit ainet see aasta teha, võtad aine lihtsalt järgmisel aastal. Ained ei sõltu isegi su erialast mitte, võid absoluutselt igalt erialalt aineid juurde võtta endale, ehk siis saad koostada endale täpselt sellise tunniplaani, mis sulle meelepärane on.

Ja õhkkonnast ja inimestest pole mõtet üldse rääkida, keskkooli mentaliteet ongi ainult keskkoolis. See on sisuliselt iga inimesi jaoks uus algus, kui 12 aastaga on koolis välja kujunenud kõigi kohta mingi arvamus või mingi kindel koht "keskkooli hierarhias", siis ülikool on täiesti puhas leht, tee või ole kes- või misiganes.
I don't do drugs, if I want a rush, I just get out of a chair when I'm not expecting it.

Amarant

Liige

• liige
  • Liitus:23 märts 2008
  • Sugu:ei ütle

K, 4 sept 2010, 15:19, kirjutas:

Amarant, legendid kõnelevad, et arstid pidid saama rohkem keemiat, kui keemikud.

Seega palju edu.

Vaata postitust

Ega siin sellest puudust ei tule. Olen juba 2 kontrolltööd ja suisa 1 järeltöö läbi suutnud kukkuda keemias :confused:. Ei ole väga lihtne, aga saab hakkama, kui pühendud.
Aga Tartu linna hakkan ma iga päevaga aina rohkem vihkama. Päris tsivilisatsioonikauge ikka võrreldes Tallinnaga ja ühistransport on eriti kesine. Mis väga meeldib, on ainult peaaegu ööpäevaringselt avatud raamatukogu.

Alfonzo, 24 sept 2010, 21:20, kirjutas:

Anatoomia on ikka nii badass hardcore mofo mahuga aine, ideaalis peaks iga päev mingi 5 tundi õppima, et need tööd A'le ära teha, ilma naljata.Vähemalt minu aju puhul.Fakk, tuleval nädalal ongi KT'd luude ja liigeste peale - tuleb sitaks üksluine aju kurnav NV.Keska aeg on ikka lilleline selle kõrval.Samas on huvitav ka, eriti biola ja histo praksid, kus igast põnevaid katseid teha saab.Ainule 5 aastat ja 11 kuud veel.. :)

Vaata postitust

See on päris kole jah. Elu sees ei ole ma pidanud veel nii palju õppima. Esmaspäeval ongi lihtsalt kõigi luude ja liigeste peale kontrolltöö anatoomias. Pärast seda õpime veel kolmes tunnis lihaseid ja siis nende peale samamoodi. Ülikiiresti pead kõik omandama. Et see piin lõppeks millalgi...

K, 24 sept 2010, 23:38, kirjutas:

Srsly, siseinfo ütleb, et oota ainult 3. kursus ära. Sa ei tee siis enam ööl ja päeval ka vahet.

Vaata postitust

Nii nad räägivad jah. Ilmselt on põhjus selles, et siis on prekliinilise osa lõpp ja üleminek kliinilisse õpiossa.

Muutis Amarant, 25 september 2010 - 12:06.

G.B.

hold my calls, trippin balls

• liige
  • Liitus:24 sept 2004

Amarant, 25 sept 2010, 13:01, kirjutas:

Aga Tartu linna hakkan ma iga päevaga aina rohkem vihkama. Päris tsivilisatsioonikauge ikka võrreldes Tallinnaga ja ühistransport on eriti kesine. Mis väga meeldib, on ainult peaaegu ööpäevaringselt avatud raamatukogu.

Vaata postitust

Jalgratas või jala käimine on parimad variandid :confused:
Talvel on kellad muidugi. Saad enamus päevast bussipeatuses lõdiseda bussi oodates.
I've dated girls uglier than you for breakfast.

Crypz

Liige

• liige
  • Liitus:09 märts 2005
kusjuures mul on ka anatoomiat, suht ainuke komistuskivi siiani, muidu teiste ainetega eriti tuupima ei pea.

Muutis Crypz, 25 september 2010 - 12:37.

G.B.

hold my calls, trippin balls

• liige
  • Liitus:24 sept 2004
Gümnaasiumi õpilased võtke ühendust oma huvi/infojuhiga ning registreerige end kuidagi tudengivarjuks!
Ma veel ei tea, kuna see päev täpselt toimub, aga seal on teil lootus kohe ära näha, kuidas õppetöö välja näeb.
Soovitan TÜ's inglise filli tudengite varjuks tulla haha!
I've dated girls uglier than you for breakfast.

Amarant

Liige

• liige

G.B., 25 sept 2010, 13:18, kirjutas:

Jalgratas või jala käimine on parimad variandid :confused:
Talvel on kellad muidugi. Saad enamus päevast bussipeatuses lõdiseda bussi oodates.

Vaata postitust

Mul nii suur maa vaja läbida igapäevaselt: Raadi-Kruusamäelt Maarjamõisa. Bussigagi mingi kolmveerandtunni tee...

Alfonzo

dawg

• liige
  • Liitus:05 mai 2005

Amarant, 25 sept 2010, 17:18, kirjutas:

Mul nii suur maa vaja läbida igapäevaselt: Raadi-Kruusamäelt Maarjamõisa. Bussigagi mingi kolmveerandtunni tee...

Vaata postitust

Teme klubi, ma elan ka Raadil :confused:
Ega sa juhtumisi number seitsmega sinna ei tripi? :)
Postitas pildi

Amarant

Liige

• liige

Alfonzo, 25 sept 2010, 20:02, kirjutas:

Teme klubi, ma elan ka Raadil :confused:
Ega sa juhtumisi number seitsmega sinna ei tripi? :)

Vaata postitust

Kooli tripin 4ga (nii, et istun Riiamäel ümber) ja tagasi 7ga, jep.

Marvolo

I SEE YOU

• liige
  • Liitus:30 sept 2010
USAsse, siis ära Hollywoodi rihi, ei pea pettuma.

M44gic

tru story

• liige
  • Liitus:22 märts 2006

Tshabalalalalalalalala, 28 sept 2010, 21:57, kirjutas:

Keegi lavakast oskab rääkida? Ülisuur soov sinna pääseda, tunnen ise et mul on näitlemisoskust ja suudan hakkama saada. Üks väheseid asju mis pakub huvi ka mulle. Kardan ainult, et võin läbikukkuda sellega et lauluhäält mul pole üldse :S

// ja mis arvate välismaast? Näiteks USA? Kui raske seal võib olla koolides?

Vaata postitust

ega lavakasse pole lihtne sisse saada. paljud andekad näitlejad pole katsetest kaugemale jõudnud
jou

Timka

Liige

• liige
  • Liitus:22 jaan 2008
2011 Kolledžist üle Tartu Ülikooli
Postitas pildi

You probably think that I am not a nice person... And you are right.
Get big or die trying.

Fench

narnia on shrooms

• liige
  • Liitus:21 mai 2005

Vaata postitust

Ilma stippita usas suht raske, aastamaksud küündivad sadadesse tuhandetesse kroonidesse.

olenmatu

Ta on... Matu

• liige
  • Liitus:28 veebr 2008
Seal pole riigieelarvelisi kohti jap. Tavaliselt hakkavad vanemad juba laste sünnist peale raha koguma.
vakatsaka

Külaline_August_*

• külalised
  • Liitus:--

Keegi lavakast oskab rääkida? Ülisuur soov sinna pääseda, tunnen ise et mul on näitlemisoskust ja suudan hakkama saada. Üks väheseid asju mis pakub huvi ka mulle. Kardan ainult, et võin läbikukkuda sellega et lauluhäält mul pole üldse :S

Vaata postitust

Soovitan välismaale panustada. Kui asi on sinu hingele, siis on kõikjal lihtne, raske on ainult katsed edukalt sooritada. Kahjuks kaldun arvama, et sina lavakasse ei saaks, sestap välismaad pakkusingi.
Ja muidu, kui vanust profiili järgi ka vaadata, siis oleks küsimus, et miks sa pole katsetel käinud veel?
Võin lähemalt rääkida lavakast, kuigi otsene seos mul puudub, käin lihtsalt palju teatris ning antud teemal tihti.

Külaline_August_*

• külalised
  • Liitus:--
Ma soovitan sul lugeda näitlejate kohta. Vaata kas või nende facebooke ja värke, kes praegu lavakas õpivad. Seda on näha, et kuigi vastu võetakse eriilmelisi isikuid, on mingi tugev ühine mentaliteetihõng kõigil juures. Ma ei ütleks, et katsed kellelegi, kel annet on, rasked oleksid, aga nägu peab olema, see on põhiline. Ja ma ei mõtle selle all otseselt nägu.

dzinn

Liige

• liige
  • Liitus:26 sept 2004

Ivo, 15 sept 2010, 19:13, kirjutas:

Mis arvate tuleviku õppevalikuks TTÜ's ehitusinsenerist? On keegi seal õppimas? Muljetage.

Vaata postitust

Olen teisel kursusel ja õpin Ehitustehnikat. Esimene semester üritatakse terad sõkaldest eristada, aga pärast seda läheb kergemaks. Võin julgelt väita, et Eesti ülikooli lõpetanud inseneridest hinnatakse kõige kõrgemalt just TTÜ omi ja tulevase töökohaga ei tohiks probleeme tekkida. Inseneriõpe on viis aastat ehk siis vahepeal bakalaureuse kraadi ei saa, vaid kohe magistri. Omaltpoolt ütlen, et mingi huvi või kogemus ehituse vallas peab olema, muidu võib see õppimismotivatsioonile saatuslikuks saada, aga nii on vist iga eriala puhul.
Postitas pildi

K

Liige

• liige
  • Liitus:12 jaan 2005

derocketsL, 5 okt 2010, 21:36, kirjutas:

keegi siit TÜ's õigusteadust õpib?
võiks rääkida kuidas on..raske?

Vaata postitust

Üks klassiõde õpib Tartus, kaks klassivenda Tallinnas (TÜ ikka), päris paras ajunuss pidi olema. Kui juriidika väga ei huvita, siis ei tööta vist järjest hea meelega mingeid seaduseid läbi... Aga neile meeldivat, kuigi tuupavad end sassi.

Muutis K, 05 oktoober 2010 - 20:54.

Amarant

Liige

• liige
Ma arvan, et arstist ei ole siiski midagi raskemat. Oleme kaks viimast anatoomia tundi käinud lihtsalt lahangusaalis laipade sees urgitsemas (ülimalt rõve!). Sealt erituvad ikka sellised haisud, et pooled (kaasa arvatud mina) pidid pildi tasku panema. Ja kuidas on võimalik siis veel kuulata ja konspekteerida õpetaja juttu, mida ta enam kunagi ei korda? Esmaspäeval on juba kõigi lihaste peale kontrolltöö. Lihtsalt ülimahukas värk. Siiani on olnud juba töö veel kõigi luude ja liigeste peale (nende nimed, nende funktsioonid, nende erinevad osad, nende piirkonnad jne (sama lihastega)).
Kes suudab end viia emotsioonitu tuupimise režiimile vms, see lööb läbi, aga kes mitte, see peab ikka pikalt järele mõtlema, kas ta ei taha midagi muud õppima hakata, sest see siin on alles algus ehk kõige lihtsam osa.

Muutis Amarant, 06 oktoober 2010 - 11:15.

41 kasutaja(t) loeb seda teemat

0 liiget, 41 külalist, 0 anonüümset kasutajat