Alfonzo, 8 juuli 2010, 17:13, kirjutas:
Türr, plaanis on 4 peale sõpradega korterit üürima hakata Tartus, aga isa mul täiega võitleb vastu ja ütleb, et ühikas oleks igaljuhul parem variant.Hirmutab ära oma erinevate teooriatega mis kõik üürikorteriga juhtuda võib.Mis te ise arvate?Korter vs ühikas?

No siin on väga palju tegureid.
Kui sa tahad elamust ja n-ö tõelist ülikooli elu maitsta, siis pole mitte midagi paremat kui esimene aasta veeta Narva 89 või Nooruse ühikas. Palju uusi tutvuseid, elamused, elulõpuni meelde jäävad juhtumised, eepilised peod jms. on garanteeritud.
Samas kui sa plaanid korralikku euroühikasse minna, näiteks Narva 25-27, Pepleri või Raatuse, siis pole see suurt asja väärt minu arust.. tutvused piirduvad heal juhul naabrite ja toakaaslastega, korralikku pidu teha nii kui nii ei saa ja üür on sisuliselt sama kõrge kui odavas üürikorteris..
Üürikorteritega on muidu ka palju agasid, esimene neist kindlasti asukoht. Kesklinnas olevad üürikorterid on üldjuhul üsna kallid, kaugemal olevad on odavamad, aga nagu juba öeldud, kauged..
Midagi hullu seal juhtuda üldjuhul ei saa, või vähemasti ma ei kujuta ette mis võiks juhtuda, ma ise olen pikalt elanud üürikorteris nüüd, tänu heale diilile täiesti kesklinnas, ja pole mitte mingeid probleeme olnud. Võibolla kui on eriti nõudlik ja veidi pea peale kukkunud omanik, kes punktipealt raha nõuab, pidu pidada ei luba ja veel kuratteabmis veidruseid peale ajab. Meie korteriomanik näiteks on aga väga šeff, isegi kui üüriga ~2-3 nädalat hiljaks jääda, on ta rahulik et tee mingit lärmi, teha võime korteris mis iganes tahame, peaasi et seinad ja kõik seina küljes olevad esemed omale kohale jääksid.
Ehk siis kogu jutu point - kui tahad elamust ülikoolielust vähemasti esimesel aastal saada - ühikas; kui arvad et saad elamuse niigi ja raha on ka rohkem - üürikorter. Lõppkokkuvõttes on kõik enda eelistustes kinni..
I don't do drugs, if I want a rush, I just get out of a chair when I'm not expecting it.