Hüppa postitusele

Change

Ülikool & tulevik

Sellel teemal on 4705 vastust

Alexxa

Uustulnuk

• liige
  • Liitus:03 apr 2010
  • Sugu:naine
Minu kokkupuuted prof. Olev Rajuga on küll minimaalsed, aga meenub üks loeng umbes 4 aastat tagasi. Tol ajal plaanis valitsus tõsta alkoholi- ja tubaka aktsiisi (ning varsti ka tõstis). Olev Raju rääkis, et valitsus ei arvesta alkoholi ja tubaka nõudluse hinnaelastsusega - st hinna tõustes tarbimine (ja ka riigi tulud aktsiisidest) vähenevad.

Paar aastat hiljem juhtusin uurima andmeid riigi aktsiisituludest ning tõesti olid pärast aktsiisitõusu riigi tulud nendest vähenenud (arvuliselt olid vist enamvähem samaks jäänud, aga nendel aastatel oli kõrge inflatsioon ehk siis sisuliselt olid tulud vähenenud).

Ühesõnaga oli prof. Olev Rajul õigus olnud ning erinevalt enamikest õppejõududest/teadusinimestest oli ta ka reaalselt poliitikas aktiivne.

Samas väljendas ta tudengite ees küllaltki tugevalt oma poliitilist vastuseisu valitsusele, mis kindlasti ei ole õppejõule väga kohane.

Tartu Ülikooli majanduse bakaõppesse satub tõenäoliselt kõige kirjum seltskond üldse. Seal on koos nii eesti parimad gümnaasiumilõpetajad kui ka need, kes oma 50+ punktiga vaevalt sisse said.

Asi on lihtsalt selles, et majandusteaduskond oskab ennast turundada - kui paljude teiste teaduskondade reklaame olete te Postimehes või msn-is näinud?

Samuti on majandusteaduskond üks rikkamaid teaduskondi. Olen kuulnud, et paljud teaduskonnad hoiavad raha kokku kütte ja auditooriumite üüri pealt, loengud üritatakse läbi viia võimalikult odavalt.

See oli selles Pajula artiklis õige, et ülikoolist väljakukkumine on praktiliselt võimatu. Lisa-aastate ja akadeemiliste puhkustega võib oma baka-magistri aastad poole elu peale venitada.

italjano2

Liige

• liige
  • Liitus:15 apr 2005
TTÜ mehhaanika teaduskond, esimene kursus - vabast ajast semestri ajal juttu eriti olla ei saa, ka nädalavahetused on enamasti töised.
Mis kõrgharidusse puutub, siis ei tahaks uskuda, et asi nüüd nii hull on.
.

Külaline_August_*

• külalised
  • Liitus:--
Ma ütleks, et TTÜ on üldse kõige esinduslikum ülikool Eestis. Kuigi ma ei ole nii kursis ning jätan oma märkuse pigem mahulise koormuse tõttu. Küllaltki palju on esialgu mõttetuna tunduvat füüsikat ja matat jne ilmselt sees, aga samas tasub töö ennast ära ning magistratuur võib nii mõndagi tuua ning miks mitte juba välismaal.
Samas, eks ta ole, et reaalaineid on veidi kindlam õpetada, kui mingit humanitaarset paska, mille seast mina oma viitsimatuse tõttu pean valiku tegema.

XchopperX

Liige

• liige
  • Liitus:01 mai 2004
  • Sugu:mees

August, 26 dets 2010, 16:43, kirjutas:

Ma ütleks, et TTÜ on üldse kõige esinduslikum ülikool Eestis. Kuigi ma ei ole nii kursis ning jätan oma märkuse pigem mahulise koormuse tõttu. Küllaltki palju on esialgu mõttetuna tunduvat füüsikat ja matat jne ilmselt sees, aga samas tasub töö ennast ära ning magistratuur võib nii mõndagi tuua ning miks mitte juba välismaal.
Samas, eks ta ole, et reaalaineid on veidi kindlam õpetada, kui mingit humanitaarset paska, mille seast mina oma viitsimatuse tõttu pean valiku tegema.

Vaata postitust

Kui nüüd vaadata ülikooli selle järgi milleks nad loodud on - teaduse tegemise seisukohalt, siis teeb Tartu Ülikool selles osas kõigile teistele väga pikalt silmad ette (doktorante+ilmunud teadusartikleid on 2x rohkem kui teistel eesti ülikoolidel kokku) ja ega see ülemaailmne ülikoolide tabel nüüd täiesti mööda ka ei saa olla selles suhtes, et Tartu Ülikool mahub sinna sisse, aga teised Eesti ülikoolid pole isegi kuskil seal lähedal.

Muidugi TTÜ on natuke teise suunaga kool ka, olgugi, et teatud ained on nime poolest samad, siis sisuliselt on täiesti erinevad. Tartu Ülikool üritab pigem teadlasi koolitada, samas kui TTÜst peaks tulema inimesed kes asja praktiliselt valdavad.
I don't do drugs, if I want a rush, I just get out of a chair when I'm not expecting it.

Külaline_August_*

• külalised
Njh, eks ta ole minu isiklik seisukoht ka pigem, hindan meie süsteemis hetkelisel vaatlusel pigem praktilist suunitlust, sest ega see teadus nüüd, mis üldiselt valmib, teab mis kõva teadus ikkagi ei ole.

Chronos

Liige

• auliige
  • Liitus:21 nov 2006
Hetkel siis käsil kümnes klass ja peale gümnaasiumit kavatsen kindlasti minna sisekaitse akadeemiasse, pikemat aega juba tahtnud saada korrakaitsjaks <_<. ometi neid harusid on nii palju seal, ei tea ma veel täpselt mida tahta..

cydoor

Ima spyware!

• liige
  • Liitus:16 dets 2003

August, 26 dets 2010, 18:31, kirjutas:

Njh, eks ta ole minu isiklik seisukoht ka pigem, hindan meie süsteemis hetkelisel vaatlusel pigem praktilist suunitlust, sest ega see teadus nüüd, mis üldiselt valmib, teab mis kõva teadus ikkagi ei ole.

Vaata postitust

Teaduse kvaliteedi poolelt saan sinuga nii nõustuda kui ka vaielda.

Nõustuda saab, kui vaadata üldiselt teaduse tegemise väljundit tänapäeval. Paljuski ongi eesmärgiks artiklite vorpimine, et saada nii endast kui ülikoolist/instituudist teadusmaailma märki maha. Tartu ülikool käib ilusti sama rada ja ega seda ei ole plaanis muuta ka. Sellest sõltub ka ju palju raha jagatakse ülikoolidele, et üldse teadust teha ja kunagi mõni tõeliselt olulise tulemuseni jõuda.

Vaielda saan sellega, et ega mingit pseudoteadust reaalaladel Tartus küll ei tehta. Nii keemia, füüsika, molekulaar- ja rakubioloogia ning tehnoloogia instituutides tehakse ikka väga korralikku tööd ja neid tulemusi publitseeritakse ikka ajakirjades, mis igasugust jama ikka vastu ei võta.
Ma muidugi ei tea mida sotsioloogid, ajaloolased ja muud sellised teevad, võib olla nende tehtav teadus ei olegi eriti kõva.

Külaline_August_*

• külalised
Nõus täiesti. Mõtlesingi pigem üldist väljundit.

Jk

Isiklik

• liige
  • Liitus:08 märts 2008
Kas siin on ka Eesti Mereakadeemias õppijaid? Huvitab sadamamajandus ja meretranspordi juhtimine.

Explosion Hurts

Trots

• liige
  • Liitus:25 dets 2008
  • Sugu:ei ütle
Keegi TTÜs teedeehitust õpib? taluvtav?
Ei tea aint kas saaks riigieelarvelisele kohale, hetkel õpin ka teedeehitust kutsekas, huvi täitsa olemas edasi õppida.
A bus station is where a bus stops. A train station is where a train stops. On my desk, I have a work station..

Krahh

Liige

• liige
  • Liitus:15 juuni 2008

Explosion Hurts, 3 jaan 2011, 20:05, kirjutas:

Ei tea aint kas saaks riigieelarvelisele kohale, hetkel õpin ka  teedeehitust kutsekas, huvi täitsa olemas edasi õppida.

Vaata postitust

Matet pead hästi oskama ja joonestamist, siis ei tohiks probleeme tekkida seal.

PuuTagaIlves1

Liige

• liige
  • Liitus:21 nov 2009
Kuidas aru saada, mida võiks õppima minna või üldse mida teha?
No ainult üks mõte on, mida õppima minna ülikooli ja see oleks kehakultuur, aga töö palk ei ole eriti tasuv. Mul pole üldse aimu, mida teha peale 12ndat..

Explosion Hurts

Trots

• liige
  • Liitus:25 dets 2008
  • Sugu:ei ütle

Krahh, 3 jaan 2011, 19:43, kirjutas:

Explosion Hurts, 3 jaan  2011, 20:05, kirjutas:

Ei tea aint kas saaks riigieelarvelisele kohale, hetkel õpin ka  teedeehitust kutsekas, huvi täitsa olemas edasi õppida.

Vaata postitust

Vaata postitust

Õpid teedeehitust?
Mata on praktiliselt 0 aga joonestamine tiptop, kutsekas ikka neid tunde jagub, keskkoolides joonestamist vist ei ole.
A bus station is where a bus stops. A train station is where a train stops. On my desk, I have a work station..

G.B.

hold my calls, trippin balls

• liige
  • Liitus:24 sept 2004

PuuTagaIlves1, 3 jaan 2011, 19:48, kirjutas:

Kuidas aru saada, mida võiks õppima minna või üldse mida teha?
No ainult üks mõte on, mida õppima minna ülikooli ja see oleks kehakultuur, aga töö palk ei ole eriti tasuv. Mul pole üldse aimu, mida teha peale 12ndat..

Vaata postitust

Alati ei pea kõrgkooli minema. Igast akadeemiad on ka ju...mendiks, tuletõrjujaks. Mida iganes :)
I've dated girls uglier than you for breakfast.

Mq

Liige

• liige
  • Liitus:06 juuli 2008

Explosion Hurts, 3 jaan 2011, 20:08, kirjutas:

Krahh, 3 jaan  2011, 19:43, kirjutas:

Vaata postitust

Vaata postitust

Õpid teedeehitust?
Mata on praktiliselt 0 aga joonestamine tiptop, kutsekas ikka neid tunde jagub, keskkoolides joonestamist vist ei ole.

Vaata postitust

No kui mata 0 on, siis vb tasuks TKTK poole vaadata hoopis
"Mitte midagi pole olemas, ja kui olekski, poleks see tunnetatav; ja kui see olekski tunnetatav, poleks tunnetatu väljendatav" - Gorgias

italjano2

Liige

• liige
  • Liitus:15 apr 2005

Mq, 3 jaan 2011, 22:05, kirjutas:

Explosion Hurts, 3 jaan  2011, 20:08, kirjutas:

Krahh, 3 jaan  2011, 19:43, kirjutas:

Vaata postitust

Vaata postitust

Õpid teedeehitust?

Vaata postitust

No kui mata 0 on, siis vb tasuks TKTK poole vaadata hoopis

Vaata postitust

Kui ikka mata ei istu eriti, siis TTÜd küll ei soovitaks :)
.

Jk

Isiklik

• liige
Mida arvate TTÜ Majandusteaduskonna matest? Kui tasuta kohale ei saa, st mate on üsna nõrk - eksam 40-50..Kas siis on üldse mõtet minna REV kohale lolli mängima?

-Taavi-

Liige

• liige
  • Liitus:08 apr 2005

Jk, 3 jaan 2011, 23:54, kirjutas:

Mida arvate TTÜ Majandusteaduskonna matest? Kui tasuta kohale ei saa, st mate on üsna nõrk - eksam 40-50..Kas siis on üldse mõtet minna REV kohale lolli mängima?

Vaata postitust

Minu soovitus oleks, et ei ole mõtet
Aga samas alati on võimalus ennast muuta ja asjaga tegelema hakata. Aga niisama pole mõtet jah

Muutis -Taavi-, 04 jaanuar 2011 - 00:09.

-andres-, 23 jaan 2007, 17:02, kirjutas:

Enne vettehüpet sai Xeon õpetajalt, nii 60 aastaselt mehelt ühe ilusa ja tugeva perse laksu. Pärast terve päeva säras.

Vaata postitust

Jk

Isiklik

• liige
Samas võiks kogemusi jagada, kui kellelgi on, Mainoriga. Kuidas seal matega seis on?

Joss.

.ssoJ

• liige
  • Liitus:20 veebr 2006
Ma soovitan sulle seda matat üldse mitte nii väga karta, parem õppida, ma usun et suhteliselt igaüks saab sellega hakkama, kui seda vise vaid soovib.
....

28 kasutaja(t) loeb seda teemat

0 liiget, 28 külalist, 0 anonüümset kasutajat