Hüppa postitusele

Change

Ülikool & tulevik

Sellel teemal on 4705 vastust

-Taavi-

Liige

• liige
  • Liitus:08 apr 2005
  • Sugu:mees
Endal ülikooliga mõneks ajaks ühelpool, jaanuaris tuleb eksam ja arvestus teha ja siis pärast seda on veel 3 nädalat mõnusat puhkust :D

-andres-, 23 jaan 2007, 17:02, kirjutas:

Enne vettehüpet sai Xeon õpetajalt, nii 60 aastaselt mehelt ühe ilusa ja tugeva perse laksu. Pärast terve päeva säras.

Vaata postitust

keibl

Dont be silly, wrap your willy

• liige
  • Liitus:06 mai 2007
keegi teab, kuidas ÕIS-is saab järeleksamitele registreerida? (TLÜ)
watching myself die in slow motion
Postitas pildi

*1nsan3*

Liige

• auliige
  • Liitus:06 aug 2004

keibl, 16 dets 2010, 02:08, kirjutas:

Vaata postitust

Järeleksamitele ei regatagi ju. Vähemalt Tartu Ülikoolis küll ei pea. Lepid aja kokku ja lähed tegema.

judaz

juggernaut

• auliige
  • Liitus:19 aug 2005
tavaliselt peab õppeosakonnas end kirja panema.
puudusin see semester päris korralikult, ikka šokis sõbra surmast.. homme lähen kaen üle, mida head pakutakse veel selles aastanumbris, loodetavasti saan eelmise aasta võlad likvideerida.

ma ei saa aru, milles asi, kuid ma olen konkreetselt kolmandat aastat vältinud juba ühe õppejõu aineid, mingeid nagu konkreetseid konflikte ei tekkinud ja lektor ise nagu ärihai, aga midagi on viga.. ehk on asi nimes või hallis siilipeas või see, et talle jäävad vist nooremad neiud rohkem silma

Dynamo

Liige

• liige
  • Liitus:16 dets 2003

keibl, 16 dets 2010, 02:08, kirjutas:

Vaata postitust

Postitas pildi

Kevin

Liige

• liige
  • Liitus:02 juuni 2005

opz, 16 dets 2010, 00:15, kirjutas:

homme keemias eksam.. pole halli aimugi sellest ainest.. lisaks pean saama 80% et aine läbida.. Peale selle unustasin eksamile regada, aga loodan et ikka saan teostada.... saan aimu vähemalt milline too välja näeb ja hiljem lihtsam... ohhh jah... alustasin ülikooli teed liiga lebolt ja eksamid tulid üsna kiirelt ja ootamatult kätte :D

Vaata postitust

Kui ei registreeri siis automaatselt pannakse sind viimasele eksami ajale.

kaups

Liige

• liige
  • Liitus:13 sept 2006

muhemees, 15 dets 2010, 17:25, kirjutas:

kaups, 12 dets  2010, 21:53, kirjutas:

Juhul kui lähen TTÜ-sse IT-d õppima, kas siis on vaja vene keele valdamist? ning kui hea inglise keele tase peab olema.

Vaata postitust

vene keelt vaja pole, inglise keelega on nii, et kui see on sul A-võõrkeel, siis kui riigieksam on tehtud 90+ punktile, pead tegema ainult koolieksami eraldi TTÜs, a kui riigieksami tulemus oli alla 90, pead kohustuslikus korras võtma ka inglise keele tunde.

Vaata postitust

Kas siis inglise riigieksam on kohustuslik sisseastumiseks? Hetkel polnud plaanis võtta, sest saaksin seal max 40-50 punkti.

Dhannel

Liige

• liige
  • Liitus:24 nov 2005

kaups, 16 dets 2010, 15:08, kirjutas:

muhemees, 15 dets  2010, 17:25, kirjutas:

kaups, 12 dets  2010, 21:53, kirjutas:

Juhul kui lähen TTÜ-sse IT-d õppima, kas siis on vaja vene keele valdamist? ning kui hea inglise keele tase peab olema.

Vaata postitust

vene keelt vaja pole, inglise keelega on nii, et kui see on sul A-võõrkeel, siis kui riigieksam on tehtud 90+ punktile, pead tegema ainult koolieksami eraldi TTÜs, a kui riigieksami tulemus oli alla 90, pead kohustuslikus korras võtma ka inglise keele tunde.

Vaata postitust

Kas siis inglise riigieksam on kohustuslik sisseastumiseks? Hetkel polnud plaanis võtta, sest saaksin seal max 40-50 punkti.

Vaata postitust

Inka, kirjand ning mata või füüsika kohustuslikud. Ise informaatikat või arvutisüsteeme õppime järgmisel aastal. See, et ülikoolis inkat võtma ei pea kui 90+ eksam on küll meeldiv üllatus mulle.
Muidu jutud käivad, et TTÜ võib Tartu eeskujul selle alamkiiri panna seal 50-60 punkti juurde, millest vähem saanud inimesi jutule ei võeta.

Muutis Dhannel, 16 detsember 2010 - 16:51.

kaups

Liige

• liige
  • Liitus:13 sept 2006
Inka, kirjand ning mata või füüsika kohustuslikud. Ise informaatikat või arvutisüsteeme õppime järgmisel aastal. See, et ülikoolis inkat võtma ei pea kui 90+ eksam on küll meeldiv üllatus mulle.
Muidu jutud käivad, et TTÜ võib Tartu eeskujul selle alamkiiri panna seal 50-60 punkti juurde, millest vähem saanud inimesi jutule ei võeta.
[right]Vaata postitust[/right]
[/quote]

TTÜ kodulehe on jälle nii
Riigieksamid:
1) matemaatika või füüsika
2) eesti keel /vene keel (kirjand) või
inglise/saksa/prantsuse keel

Oled kindel et Inglise keele peab võtma?

Marvolo

I SEE YOU

• liige
  • Liitus:30 sept 2010
üks (a-)võõrkeel on kohustuslik.

Amarant

Liige

• liige
  • Liitus:23 märts 2008
  • Sugu:ei ütle
Kurat, olen esimene järjekorras valikainele, mida täiega tahan. Alustasin kolmandana, nii et loodetavasti saan ikka lubatud 10 sekka.

Justin Case

What's the point?

• liige
  • Liitus:04 jaan 2004
Tulevik on sünge....
Ärge võtke eriala, mis teile niiväga huvi tegelikult ei pakugi.
Postitas pildi

NoVa*

Vähem kunsti, rohkem sisu.

• liige
  • Liitus:30 nov 2004

Justin Case, 18 dets 2010, 18:26, kirjutas:

Tulevik on sünge....

Vaata postitust

Räägi lähemalt siis, mis sulle vastukarva käib?
Posted Image

Amarant

Liige

• liige

Justin Case, 18 dets 2010, 18:26, kirjutas:

Tulevik on sünge....

Vaata postitust

Ma arvan, et mingi 30% õpib tõeliselt seda, mida nad tahavad. Mina kindlasti nende väheste õnnelike hulka ei kuulu, sest mul lihtsalt ei ole mingeid selgeid eelistusi.

Muutis Amarant, 20 detsember 2010 - 16:21.

muhemees

Vana Hea

• liige
  • Liitus:07 juuli 2006

Amarant, 20 dets 2010, 16:21, kirjutas:

Justin Case, 18 dets  2010, 18:26, kirjutas:

Tulevik on sünge....

Vaata postitust

Ma arvan, et mingi 30% õpib tõeliselt seda, mida nad tahavad. Mina kindlasti nende väheste õnnelike hulka ei kuulu, sest mul lihtsalt ei ole mingeid selgeid eelistusi.

Vaata postitust

ma pakun, et neid inimesi, kes lähevad teadlikult sellele alale, mida nad südamest tahavad õppida, on vähe, a samas neid, kes satuvad mingile erialale ja siis avastavad, et see on nende jaoks ülihea on juba rohkem.
ma näiteks valisin omale eriala nii, et hakkasin listist maha tõmbama aineid, mida kindlalt õppida ei tahtnud ja jõudsin lõpuks välja bioloogia/geenitehnoloogia peale. kuna geeni sisse ei saanud, siis läksin bioloogiasse ja hetkel küll ei kujuta ette, et midagi paremat oleks võimalik õppida.

//: kindlasti on ka selliseid, kellel on mingi unistuste ala, mida omandada, a õppima hakates tuleb välja, et ei sobi neile üldse.

Muutis muhemees, 20 detsember 2010 - 16:55.

Ega's midagi, hea et sedagi.

Amarant

Liige

• liige
Ma välistasin enda jaoks igasuguse bioloogia juba 9. klassis, kui hakkasin seda napile 3le õppima. 12. ähvardas mind lausa suvetöö selles tunnis. Ja arsti läksin lihtsalt selle pärast, et näha, kas mind tõesti võetaks sisse. Võetigi sisse ja ma saan sellist füüsilist ning vaimset piitsutust nüüd, et kunagi bioloogiat ei õppinud korralikult.
Aga noh, eks saab hakkama ja küll huvi ka millalgi tekib. Vähemalt võin alati uhkustada, et ma õpin arsti.

cydoor

Ima spyware!

• liige
  • Liitus:16 dets 2003

Amarant, 20 dets 2010, 17:21, kirjutas:

Vaata postitust

Ma oma keemiaga kuulun väga tõenäoliselt nende õnnelike hulka :)

merkuhh

Uustulnuk

• liige
  • Liitus:04 juuli 2008
  • Sugu:naine
Paljud lihtsalt ei teagi, mida nad õppida tahaksid ja valivad lihtsalt midagi, et mitte niisama kodus istuda. Minu meelest on keskkooliõpe liiga laiahaardeline ning ei saagi tekkida konkreetset huvi mingi eriala vastu. Samuti ei teata praktiliselt üldse, kuidas õpingud ülikoolis välja näevad ning väga vähesed uurivad ka õppekava ning selles olevaid kohustuslikke aineid. Hiljem on aga pettumus suur. Näiteks ma ise õpin soome-ugri keeleteadust. Arvasin, et hakkan eesti keelt õppima (grammatika, allkeeled, foneetika jne jne ), aga tegelikult kuulub kohustuslike ainete hulka ka palju üldkeeleteaduslikke loenguid, ladina keel jne. Ent alati on võimalik peaeriala kohustuslikus mahus ära teha ning seejärel pühenduda kõrvalerialale. Ise otsustasin ka kõrvaleriala kasuks (ajakirjandus).

K

Liige

• liige
  • Liitus:12 jaan 2005

merkuhh, 22 dets 2010, 13:08, kirjutas:

Paljud lihtsalt ei teagi, mida nad õppida tahaksid ja valivad lihtsalt midagi, et mitte niisama kodus istuda. Minu meelest on keskkooliõpe liiga laiahaardeline ning ei saagi tekkida konkreetset huvi mingi eriala vastu. Samuti ei teata praktiliselt üldse, kuidas õpingud ülikoolis välja näevad ning väga vähesed uurivad ka õppekava ning selles olevaid kohustuslikke aineid. Hiljem on aga pettumus suur. Näiteks ma ise õpin soome-ugri keeleteadust. Arvasin, et hakkan eesti keelt õppima (grammatika, allkeeled, foneetika jne jne ), aga tegelikult kuulub kohustuslike ainete hulka ka palju üldkeeleteaduslikke loenguid, ladina keel jne. Ent alati on võimalik peaeriala kohustuslikus mahus ära teha ning seejärel pühenduda kõrvalerialale. Ise otsustasin ka kõrvaleriala kasuks (ajakirjandus).

Vaata postitust

Lihtsalt vahetada ei taha, kui ajakirjandus rohkem meeldib?

merkuhh

Uustulnuk

• liige
  • Liitus:04 juuli 2008
  • Sugu:naine

K, 22 dets 2010, 14:00, kirjutas:

merkuhh, 22 dets  2010, 13:08, kirjutas:

Vaata postitust

Lihtsalt vahetada ei taha, kui ajakirjandus rohkem meeldib?

Vaata postitust

Ei, sa said valesti aru, ma olen oma valikuga väga rahul, aga ma pean mingile erialale spetsialiseeruma ja mind ei huvitanud miski muu peale eesti keele ja kirjanduse... need ma võtangi, aga sellega ei saa baka mahtu täis ja otsustasin kõrvaleriala võtta, kuna huvi ajakirjanduse vastu on samuti suur :)

38 kasutaja(t) loeb seda teemat

0 liiget, 38 külalist, 0 anonüümset kasutajat