Hüppa postitusele

Change

Ülikool & tulevik

Sellel teemal on 4705 vastust

maddog

Liige

• liige
  • Liitus:31 dets 2007

NoVa*, 28 okt 2010, 18:05, kirjutas:

Minu nägemus on juba pikemat aega olnud see, et tahaks TLÜsse Lähis-Ida ja Aasia kultuuri õppima minna, Jaapan ja jaapani keel siis täpsemalt, kuigi ma ei kujuta ette, mis või kes minust peale õpinguid peaks saama.. Muul erialal ma nagu ei näe ennast väga.. Vb. veel mingid reklaam ja imagoloogia tunduvad sellised mitmekesised.

Vaata postitust

Endale meeldib ka jaapani keel ja kultuur ja oli väike mõte minna seda edasi õppima, aga siis hakkasin mõtlema, et mida kuradit ma peale hakkan lihtsalt sellega, et oskan seda keelt. Seega läksin õigust õppima ja õpin jaapani keelt ka kõrvalt ülikoolis. Niimoodi saan keele selgeks ja ka eriala ja võimalused on suuremad kui vaid jaapani keelt osates. Ühesõnaga mõtle korralikult läbi mis sa plaanid selle erialaga tulevikus peale hakata.

Sander

Mighty as...

• auliige
  • Liitus:13 mai 2004
  • Sugu:mees

Jk, 25 okt 2010, 23:36, kirjutas:

EBS suhtes ongi pigem ebakindlus ja kui TTÜ'sse sisse peaksin saama, ei oleks mingit probleemi. Kuidas TTÜ ärindus üldisesplaanis tundub, Sander?

Vaata postitust

Esimesel semestril pannakse pea kõik proovile Majandusmatemaatika ja Mikroökonoomikaga, ka Informaatika on üsna keeruline, sellesuhtes, et tempo on väga kiire ja üks vale klikk võib sind kõigist maha jätta või siis sind nii närvi ajada, et sa ise otsustad asja ära lõpetada.
Minul endal on suur küsimus sellega kuidas ma Majandusmatemaatika tehtud saan, sest mate on mul täielik 0 olnud.Samas seal on nii utoopilised ülessanded, et ühtegi konkreetset ülessannet, mis oleks seotud majanduse või äriga, seal polegi, ja põhimõtteliselt sul seda hilisemas astmes vaja ei lähe.Mikroökonoomikas pidi kuulduste järgi läbikukkumine olema suurem, kui mates.Samas ma ei tea kui tõele see vastab, sest endal selle ainega probleeme pole.Teisel semestril asendub see Makroökonoomikaga, mis pidi olema lihtsam ja tähtsam.
Lisaks õpid veel Ettevõtluse aluseid, Õiguse aluseid, Töökeskonda ja Ergonoomikat.Vaba- ja valikaineteks saab ka igasuguseid asju võtta.Mul on näiteks Atleetvõimlemine(kuna ma olen aastaid trenni teinud, siisi tahtsin lihtsalt jätkata), Erialane Inglise keel.Samas järgmine semester vist hakkan Rootsi keelt õppima.
Ega see esimene semester just eriti põnev ei tundu, 2 semester samuti mitte, kus tulevad filosoofia ja statistika.Samas järgmine aasta saad juba minu arvates põnevamaid aineid:Juhtimine, Juhtimispsühholoogia, Turundus, Ärisuhtlus, Majandusgeograafia, Majanduspoliitika jne.
Lisaks on mul olnud võimalus kohtuda selliste inimestega nagu Hans H.Luik, Andrei Korobeinik, Juhan Parts jne.Inimesed on toredad ja mis kõige vägevam, see ala ühendab ettevõtlikke inimesi.
Eks ma kirjutan siis pikemalt kui rohkem koolis olen käinud.
Bend if you must, but never brake!

XchopperX

Liige

• liige
  • Liitus:01 mai 2004
Esimene aasta (ja eelkõige esimene semester) ülikoolis ongi väga paljudel erialadel valdavalt sissejuhatav ehk siis mingeid põnevaid aineid väga ei leia. Suur osa tunniplaanist koosneb suure teooria mahuga igavatest ja kuivadest ainetest, millest sa peaks lihtsalt baasteadmised saama edasiseks. Teisest aastast lähevad kõik erialad juba kõvasti huvitavamaks.
Nii et selle pärast ei tasu meelt heita kui esimene aasta natuke vastukarva on.
I don't do drugs, if I want a rush, I just get out of a chair when I'm not expecting it.

Timka

Liige

• liige
  • Liitus:22 jaan 2008
esimene töö F tuli ära vist,õnneks vaid KT ja pole veel kindel,et F, aga midagi head loota pole:(

Muutis Timka, 05 november 2010 - 15:33.

Postitas pildi

You probably think that I am not a nice person... And you are right.
Get big or die trying.

Unfaithful

onoffonx

• liige
  • Liitus:14 aug 2006
  • Sugu:naine
Mul siis järgmine kolmapäev Tartu Ülikooli minek. Õigemingi ühele tudengile nö. varjuks. Õigusteaduskonda siis. Kuna ennast ka huvitab see, siis lähen vaatan kuidas asjad käivad : )

graanul

Superman

• liige
  • Liitus:01 juuni 2009
keegi tartu kõrgemas kunstikoolis ei käi siin? kindlasti proovin peale gümni sinna sisse saada, erialavalikud oleks kas meedia- ja reklaamikunst, fotograafia või isegi mööbli disainimine ja restaureerimine.

Muutis graanul, 05 november 2010 - 22:42.

sitavikat, 29 juuli 2011, 02:09, kirjutas:

no milleks meile kohtuvõim, kui meil on neonet. siia on kogunenud eranditult pädevad, piiritu silmaringiga, haritud inimesed, kel leidub kõikvõimalikele probleemidele ainuõige vastus.
ülimalt terava meelega 15-aastased suudavad põlve peal, teemat lugemata, hetkega välja tulla, mis karistuse üks või teine kurjategija peaks saama.

Vaata postitust

NoVa*

Vähem kunsti, rohkem sisu.

• liige
  • Liitus:30 nov 2004

Unfaithful, 5 nov 2010, 19:52, kirjutas:

Mul siis järgmine kolmapäev Tartu Ülikooli minek. Õigemingi ühele tudengile nö. varjuks. Õigusteaduskonda siis. Kuna ennast ka huvitab see, siis lähen vaatan kuidas asjad käivad : )

Vaata postitust

Ma tahaks TLÜsse varjuks minna, aga kuidas seda võimalik teostada on?
Posted Image

M44gic

tru story

• liige
  • Liitus:22 märts 2006
Hakkasin täna mõtlema, et IT eriala oleks päris huvitav. TLÜ või siis TTÜ äkki.
IT ei jookse vist kunagi mööda külge maha ning tööd peaks ka jätkuma loodetavasti?

oskab keegi kokkuvõtlikult midagi kirjutada, kas tasub seda õppima minna või mitte ning miks?

Muutis M44gic, 09 november 2010 - 21:45.

jou

Mesilane

Liige

• auliige
  • Liitus:27 veebr 2005

M44gic, 9 nov 2010, 21:43, kirjutas:

IT ei jookse vist kunagi mööda külge maha ning tööd peaks ka jätkuma loodetavasti?

oskab keegi kokkuvõtlikult midagi kirjutada, kas tasub seda õppima minna või mitte ning miks?

Vaata postitust

TLÜ IT on küll väga kahtlane asi.

Kevin

Liige

• liige
  • Liitus:02 juuni 2005

M44gic, 9 nov 2010, 21:43, kirjutas:

Vaata postitust

Tasub ainult kui REAALSELT huvitab see asi. Väljakukkuvus suht suur ja ega suht raske on ennast õppima sundida kui sind absoluutlselt ei huvita mingi binaar, programmeerimine ja muu sarnane huinjaaaaa

kaups

Liige

• liige
  • Liitus:13 sept 2006
Avatud uste päevadel seletati, et kerge on sisse jääda, kui käid korralikult kohal, aga kui alguses lased destembrini pidu, ning siis hakkad õppima, läheb raskeks. Hetkel pidi 1000 it venda Eestis puudu olema ja kui it areneb samas tempos edasi, siis aastal 2050 peaks iga maailma teine inimene itmees olema.

Amarant

Liige

• liige
  • Liitus:23 märts 2008
  • Sugu:ei ütle
Rääkige odavatest tervislikest söökidest! Mu mõistus piirdub kahjuks ainult makaroni ja kartuliga.

Alfonzo

dawg

• liige
  • Liitus:05 mai 2005
No riis on näiteks ka üsna odav JA tervislik - kiudained nd shit.Et asi liiga üksluine poleks, siis ostad näiteks mingi ühe kurgi ja tomati ka ja miksid neist mingi algelise salati valmis ja paned riisile mingit maitea..majoneesi v ketšupit peale ja läheb minna.Ise ma söön riisi selle terava chillikastmega.
Muna praadimine pole ka keeruline, ja on ka üsna odav, ja no tervislik ka ma usun.
Postitas pildi

K

Liige

• liige
  • Liitus:12 jaan 2005

Amarant, 10 nov 2010, 22:18, kirjutas:

Rääkige odavatest tervislikest söökidest! Mu mõistus piirdub kahjuks ainult makaroni ja kartuliga.

Vaata postitust

Riis + mingi külmutatud mehhiko köögiviljasegu or some shit.

Praed singiga koos ja kallad karriga üle, jääb täitsa hea. Jätkub kauaks ka.

Streamer2

Kaaskodanik

• auliige
  • Liitus:18 dets 2004
Makaronid+kaste
Kartulid/friikartulid millega iganes
Riis
Pelmeenid
Puljong/supp
Purgitoidud (Makaroniroog jms asjad)
Kuskilt Rimist/Comarketist ahjukartuleid/kartuliputru ja kanakintsu täiesti mõistliku hinnaga saab kõhu täis.
Postitas pildi

-Taavi-

Liige

• liige
  • Liitus:08 apr 2005
Purgisupid on tõesti päris odavad ja head mõned. Üks 4 portsu saab ühest kui kartult/liha ise juurde panna ja väga maitsev. Muidugi üksi teha siis ei viitsi nii palju lürpida seda

Pastasid saab mõnda päris mõistliku hinna eest teha

Hakkliha selverist 50 eeku kilo(segu , mitte sealiha) + bolognese kaste + spagetid = väga hea ja ka mitte väga kallis

-andres-, 23 jaan 2007, 17:02, kirjutas:

Enne vettehüpet sai Xeon õpetajalt, nii 60 aastaselt mehelt ühe ilusa ja tugeva perse laksu. Pärast terve päeva säras.

Vaata postitust

Mäkk

Modeliitmäkk

• auliige
  • Liitus:16 juuni 2004
Maximast saab borši 15.50-ga. Sinna paned ise midagi juurde ja saab 2 korda kõhu täis süüa.
Keedad 300g riisi, ostad 250g hakkliha. Teed mõlemad valmis, kallad kõik kokku. Lisad karrit, siis sellist keedetud köögiviljade kraami jne. Väga hea tuleb kokku. Kokku umbes 30 krooni ja sellest saab 3 korda vähemalt süüa. Pärast teed pannil soojaks.
Hommikuti tasub putru teha. Maitseelamus pole võib-olla kõige parem, aga see eest hoiab kõhu kaua täis.
Postitas pildi
“Whereof one cannot speak, thereof one must be silent.”
― Ludwig Wittgenstein

XchopperX

Liige

• liige
  • Liitus:01 mai 2004
Kui jutt on odavast toidust siis pelmod peaks küll välja jätma, pelmod on tegelikult üllatavalt kallis toit.
Odava/tervisliku/hea/koguse suhtes on näiteks kapsahautis väga hea varjant, üks kapsapea maksab mingi 15-20 krooni ja sellest saad kaks 3L potitäit hautist (400-500g hakkliha+1 sibul+2 küüslauguküünt+maitseained+puljong/õlu ühe potitäie peale). Kartulit kõrval ja seda asja jätkub sul nädalaks ajaks, muidugi ainult endale süüa tehes võivad kogused kõvasti väiksemad olla, siis pole ohtu et see halvaks läheb.
Kanafillee+hiina/mehhiko külmutatud juurviljade segu annavad kokku jube hea voki näiteks, riisi juurde ja jälle vähemasti kaheks päevaks söök olemas.
Põhiline on eksperimenteerida :D
Kui ise midagi välja ei suuda mõelda siis tehnika ajastul on väga suureks abimeheks näiteks http://www.toidutare.ee , ise kasutan seda päris aktiivselt kui endal mõistus otsa saab.

Muutis XchopperX, 11 november 2010 - 16:38.

I don't do drugs, if I want a rush, I just get out of a chair when I'm not expecting it.

Unfaithful

onoffonx

• liige
  • Liitus:14 aug 2006
  • Sugu:naine

NoVa*, 9 nov 2010, 20:14, kirjutas:

Ma tahaks TLÜsse varjuks minna, aga kuidas seda võimalik teostada on?

Vaata postitust

Ma ei teagi, meil koolis pakuti sellist võimalust. Võibolla annab mõne tudengiga sul eraldi ära rääkida ?

NoVa*

Vähem kunsti, rohkem sisu.

• liige
  • Liitus:30 nov 2004

Unfaithful, 12 nov 2010, 00:17, kirjutas:

Ma ei teagi, meil koolis pakuti sellist võimalust. Võibolla annab mõne tudengiga sul eraldi ära rääkida ?

Vaata postitust

Et see on siis nagu ainult tudengiga läbirääkimise küsimus?
Posted Image

31 kasutaja(t) loeb seda teemat

0 liiget, 31 külalist, 0 anonüümset kasutajat