opz-, 2 juuni 2010, 19:50, kirjutas:
Keegi on ka rakenduslikku k6rgharidust 6ppima läinud? V6i on huvi?
Ise plaanin rakenduslikku 6ppima minna, puhtalt mitte viitsimise pärast eelnevalt yleyldist aasta otsa taguda..
Olen täieliku dilemma ees, mida minna 6ppima, aga umbkaudne tuleviku plaan on silme ees.
Hotellindus, ärijuhtimine, ettev6tlus, turismindus jms. Ehk siis kaugel tulevikus tahaks omada mitmeid hotelle, tegeleda turismindusega, korraldada reise.... alustuseks v6ibolla campingud, matkarajad jms...
Ehk keegi sai mu m6ttejooksust aru ja oskab miskit soovitada?
eksamitulemuste keskmine jääb 70p kanti.
See on ainult minu arvamus preagu ja seda ei maksa kritiseerivalt võtta.Igatahes pole minu arvates turismi, ärijuhtimist ja muud sarnast väga mõtet õppima minna.
Miks?Need on sellised asjad, kus anne peaks sünnist saati kaasas olema(Ma ei väida, et sul seda pole).Nagu ma aru saan, sulle meeldib see valdkond ja sa tahad sellega tegeleda.Minu arvates saab ettevõtluse ja ärijuhtimisega vabalt tegeleda ka siis kui sa pole seda koolis massiliselt õppinud.
Leian, et piisab ka sellest kui sa mõne muu kasuliku ameti ära õpid ja hiljem ettevõtlusega tegeled.Tee erinevaid töid, katsu igas valdkonnas palju kogemusi saada.Võimaluse korral küsi nõu ja abi juhtidelt, kelle firmas sa töötad.(on olemas häid inimesi, kes on nõus aitama - muidugi on ka vastandeid).Las nad räägivad sulle kuidas nad alustasid, miks jne...Lõpuks peaks sul olema piisav kogemustepagas ja ühel heal päeval, kui su pähe on tulnud hea idee, katsu sellega vaikselt algust teha.
Näiteks, minu vanaema on ettevõtja.Tal on firma, mis tegeleb toitlustamisega.
Igatahes, ma teen talle erinevaid pabereid ja neid on terve hulk, see õpetab mulle asju kuidas peaks käima algne paaberimajandus, kellel seda vaja on ja mis kurja sellest tulla võib.Lisaks sellele olen ma vahepeal baaris töötanud, õpin klientidega suhtlema ning näen kuidas asjad toimivad.Hoolitsen ettevõtte ümbruse eest - pügan hekki, niidan muru, pühin parklat, parandan derassi jne.Varsti teen ehk süüa ka
.
Aga igatahes kui lähed õppima, siis edu
!