Kristjan, 31 juuli 2015 - 03:03, kirjutas:
soovitaks kah siinsetel õppijatel minna õppima seda, mis meeldib, mitte seda, mille järgi turg on või siis õppida midagi kompromissi sarnast. sinust ei saa lõpuks tippeksperti või juhti kui sa asja vastu sügavuti huvi ei tunne ning teadmisi 100% ei valda. istud oma 9-5 tööl elu lõpuni ning kirud eesti valitsust, see on masendav. plus ma ei paneks niivõrd rõhku rahale, õppida asja raha nimel on enese petmine. tööd tuleb nautida. minu arvates pole mingit mõtet teha tööks 20 aastat seda mille võrra sa saad paar sotti rohkem kontole, siis saad oma maja, auto, naise, lapsed, grindid sama elu mingi 40 aastat, teeb see sind õnnelikuks?
anyways enne/pärast ülikooli soovitaks aasta maha võtta ja maailmas reisida, silmaring avaneb mitmekordselt, ei vaata asju vaid ühe nurga alt, saad tutvusi terves maailmas, võibolla rahvusvahelist kogemust erialaselt ning ehk ka oma dream jobi. kes teab?
ise lõpetasin emü maakorralduse ning kv planeerimise magistri eelmine aasta, töötasin nooremteadlasena 2 aastat emüs ning oli kaks valikut kas reisida või hakata seda nainemajalapsed asja tegema. otsustasin reisimise kasuks ning töötan nüüd ärianalüütikuna melbourne's ning pole kunagi elus ilmselt õnnelikum olnud. raha pole kõige tähtsam, võibolla küll eestis aga alati on võimalus ka üle piiri vaadata kus tihtipeale elu parem on.
obv et edukas olla, selleks on vaja häid tutvusi
Lugesin su jutu ilusti läbi, kuid tundub, et sa vaatad asju liiga ühekülgselt
Alustagem siis vast kõige suuremast:
1. "obv et edukas olla, selleks on vaja häid tutvusi " - Kui sa suu peale kukkunud oled ja iseendasse ei usu.. No siis ei aita ei ussirohi ega püssirohi(bakat & magistrit lõpetavad Eestis samal erialal aastal väga paljud õpilased. Kui sa nende seast silma ei suuda paista, siis järelikult on viga sinus, mitte selles, et su tutvused on halvad).
2. "mille võrra sa saad paar sotti" - Eestis on palgalõhed tibakene suuremad.. Sa võid teenida 1 - 2 tuhat rohkem sellel eriala, mis sulle ei meeldi, kuid on sinu elatusallikas.
3. "enne/pärast ülikooli soovitaks aasta maha võtta" - Kui sa viitsid otsida, siis Eestis eksisteerib väga palju rahvusvahelisi ettevõtteid, kus sa saad reisida ja ennast arendada nii palju, kui süda lustib(ma ei kujuta hetkel ette, mis konteksti sa arenemisele all silmas pead).