Hüppa postitusele

Change

Ülikool & tulevik

Sellel teemal on 4705 vastust

Kristjan

kfb

• liige
  • Liitus:16 dets 2003
  • Sugu:mees
soovitaks kah siinsetel õppijatel minna õppima seda, mis meeldib, mitte seda, mille järgi turg on või siis õppida midagi kompromissi sarnast. sinust ei saa lõpuks tippeksperti või juhti kui sa asja vastu sügavuti huvi ei tunne ning teadmisi 100% ei valda. istud oma 9-5 tööl elu lõpuni ning kirud eesti valitsust, see on masendav. plus ma ei paneks niivõrd rõhku rahale, õppida asja raha nimel on enese petmine. tööd tuleb nautida. minu arvates pole mingit mõtet teha tööks 20 aastat seda mille võrra sa saad paar sotti rohkem kontole, siis saad oma maja, auto, naise, lapsed, grindid sama elu mingi 40 aastat, teeb see sind õnnelikuks?
anyways enne/pärast ülikooli soovitaks aasta maha võtta ja maailmas reisida, silmaring avaneb mitmekordselt, ei vaata asju vaid ühe nurga alt, saad tutvusi terves maailmas, võibolla rahvusvahelist kogemust erialaselt ning ehk ka oma dream jobi. kes teab?
ise lõpetasin emü maakorralduse ning kv planeerimise magistri eelmine aasta, töötasin nooremteadlasena 2 aastat emüs ning oli kaks valikut kas reisida või hakata seda nainemajalapsed asja tegema. otsustasin reisimise kasuks ning töötan nüüd ärianalüütikuna melbourne's ning pole kunagi elus ilmselt õnnelikum olnud. raha pole kõige tähtsam, võibolla küll eestis aga alati on võimalus ka üle piiri vaadata kus tihtipeale elu parem on.
obv et edukas olla, selleks on vaja häid tutvusi

Muutis Kristjan, 31 juuli 2015 - 03:06.

I like my whisky old and my women young.

siimtali112

Napoleon constructed his battle plans in a sandbox.

• liige
  • Liitus:28 jaan 2006

Vaata postitustKristjan, 31 juuli 2015 - 03:03, kirjutas:

soovitaks kah siinsetel õppijatel minna õppima seda, mis meeldib, mitte seda, mille järgi turg on või siis õppida midagi kompromissi sarnast. sinust ei saa lõpuks tippeksperti või juhti kui sa asja vastu sügavuti huvi ei tunne ning teadmisi 100% ei valda. istud oma 9-5 tööl elu lõpuni ning kirud eesti valitsust, see on masendav. plus ma ei paneks niivõrd rõhku rahale, õppida asja raha nimel on enese petmine. tööd tuleb nautida. minu arvates pole mingit mõtet teha tööks 20 aastat seda mille võrra sa saad paar sotti rohkem kontole, siis saad oma maja, auto, naise, lapsed, grindid sama elu mingi 40 aastat, teeb see sind õnnelikuks?
anyways enne/pärast ülikooli soovitaks aasta maha võtta ja maailmas reisida, silmaring avaneb mitmekordselt, ei vaata asju vaid ühe nurga alt, saad tutvusi terves maailmas, võibolla rahvusvahelist kogemust erialaselt ning ehk ka oma dream jobi. kes teab?
ise lõpetasin emü maakorralduse ning kv planeerimise magistri eelmine aasta, töötasin nooremteadlasena 2 aastat emüs ning oli kaks valikut kas reisida või hakata seda nainemajalapsed asja tegema. otsustasin reisimise kasuks ning töötan nüüd ärianalüütikuna melbourne's ning pole kunagi elus ilmselt õnnelikum olnud. raha pole kõige tähtsam, võibolla küll eestis aga alati on võimalus ka üle piiri vaadata kus tihtipeale elu parem on.
obv et edukas olla, selleks on vaja häid tutvusi

Lugesin su jutu ilusti läbi, kuid tundub, et sa vaatad asju liiga ühekülgselt :(
Alustagem siis vast kõige suuremast:
1. "obv et edukas olla, selleks on vaja häid tutvusi " - Kui sa suu peale kukkunud oled ja iseendasse ei usu.. No siis ei aita ei ussirohi ega püssirohi(bakat & magistrit lõpetavad Eestis samal erialal aastal väga paljud õpilased. Kui sa nende seast silma ei suuda paista, siis järelikult on viga sinus, mitte selles, et su tutvused on halvad).
2. "mille võrra sa saad paar sotti" - Eestis on palgalõhed tibakene suuremad.. Sa võid teenida 1 - 2 tuhat rohkem sellel eriala, mis sulle ei meeldi, kuid on sinu elatusallikas.
3. "enne/pärast ülikooli soovitaks aasta maha võtta" - Kui sa viitsid otsida, siis Eestis eksisteerib väga palju rahvusvahelisi ettevõtteid, kus sa saad reisida ja ennast arendada nii palju, kui süda lustib(ma ei kujuta hetkel ette, mis konteksti sa arenemisele all silmas pead).

ike

loe seda

• liige
  • Liitus:18 juuni 2007
See, et enne ülikooli aasta maha võtta on nii bs. Tra kaitsevägi võtab juba ise 8-11 kuud sinu elust ära, see on piisav, et hakkaksid head tsiviilelu igatsema ja hindama. Ja siis veel uuesti aasta oma elust ei tea mille peale raisata. Lõpuks ongi nii, et silmaring on nii suur juba, et vaatad, polegi mõtet kooli minna, raha teenib ilma selletagi. Või peale seda astud kooli sisse, õpid aasta ära ja avastad, et see polegi mida sa teha taha - järjekordne aasta raisatud. Enamik ei ole nii võimekad, et elus gates'i v jobs'i kombel läbi lüüa, seega valed ideaalid ühiskonnas.
See et ma ei tea mida elus teha soovin on nagu mingi tiineka eide hala, tra istu maha ja mõtle pikalt järele. Keskkoolis saab juba enam-vähem kombata, mis võib huvi pakkuda ja mis mitte. Kust tulevad üldse nii kõrged nõudmised erialale ja et kõik peab ideaalne olema, muidu ma ei taha?
Peale kooli v kooli ajal kui suund elus on juba enam-vähem selge, jah, miks mitte, reisi ja näe palju tahad.

ANTI4ITER

• liige
  • Liitus:13 märts 2006
noo töömehi ka vaja, looduslik valik

chrisrak11

Uustulnuk

• liige
  • Liitus:24 nov 2013
Kas keegi oskab võrrelda Tartu Ülikooli õigusteaduskondi Tallinnas ja Tartus? Kui juba õigust õppima minna, oleks vähemalt magistrini väljaminek kindel ning kuna magistriõpe on ainult Tartus, siis kas on Tallinna poole mõtet vaadata? Kuidas erinevad tasemed üldises pildis? Plaanis oleks küll tudengivarjuna ehk mõlemad üle vaadata, kuid küsin huvi pärast ka teilt.

Henorisa

Liige

• liige
  • Liitus:03 mai 2008
Kuulsin ühelt sõbralt, et mingid väliseksperdid olid käinud õigusteaduskondade õppekavasid võrdlemas. Tartu Ülikooli omadele öeldi väga hea jätkake samas vaimus. TTÜ omadele öeldi umbes sama väikeste mööndustega. Tallinna Ülikoolile öeldi - "Pange see pa*k kinni".

Slaphappy.

Liige

• liige
  • Liitus:19 dets 2006
Ei oskagi midagi arvata hetkel, lõpetasin kevadel Tallinna Ülikoolis baka (pedagoogika, loodusteadused). Magistrisse Tallinnas ei saanud, Tartus olin aga nimekirjas suhteliselt eesotsas. Eriala jätsin samaks... Tartus hakkan siis õppima "Gümnaasiumi loodusteaduste õpetaja" erialal põhisuunaga keemia.

Muutis Slaphappy., 14 august 2015 - 15:29.

ANTI4ITER

• liige
  • Liitus:13 märts 2006
miks?

G.B.

hold my calls, trippin balls

• liige
  • Liitus:24 sept 2004
kas tü's on magistris alustajatele ka mingid infotunnid? või peab ise välja uurima, mis ainetele registreerima peab :D
I've dated girls uglier than you for breakfast.

Fiktsioon

Uustulnuk

• liige
  • Liitus:12 jaan 2010
  • Sugu:naine

Vaata postitustG.B., 18 august 2015 - 17:00, kirjutas:

kas tü's on magistris alustajatele ka mingid infotunnid? või peab ise välja uurima, mis ainetele registreerima peab :D

Mul igatahes on. Ilmselt on lootust, et ka teistel erialadel sellised asjad esinevad.

G.B.

• liige

Vaata postitustFiktsioon, 18 august 2015 - 20:06, kirjutas:

Mul igatahes on. Ilmselt on lootust, et ka teistel erialadel sellised asjad esinevad.

okei, ma seni saanud immatrikuleerimise meili ainult. ja teaduskonna lehelt leidsin inffi ainult baka infotundide kohta.
kuna praeguste seaduste järgi on need õpilaste listid ka vahvalt salastatud, siis mul pole aimugi, kas tunnen kedagi enda kursuselt ka, keda saaks küsimustega pommitada

Fiktsioon

Uustulnuk

• liige
  • Liitus:12 jaan 2010
  • Sugu:naine

Vaata postitustG.B., 18 august 2015 - 20:10, kirjutas:

okei, ma seni saanud immatrikuleerimise meili ainult. ja teaduskonna lehelt leidsin inffi ainult baka infotundide kohta.
kuna praeguste seaduste järgi on need õpilaste listid ka vahvalt salastatud, siis mul pole aimugi, kas tunnen kedagi enda kursuselt ka, keda saaks küsimustega pommitada

Ega ma sain ka sellest teada ainult tänu mingile kursuse aktivistile (jep, juba tekkinud selline inimene), kes tegi FBsse kursuse grupi ja kogu infi juba sinna postitas. Praegu vaatan, et kodulehel on ka mingi ebamäärane info, aga sealt ei saagi aru, kas oodatakse ainult bakatudengeid või makasid ka.
// Vaevalt, et seal midagi uut teada saab, though. Ikka mässad ise ÕISis ju lõpuks.

Muutis Fiktsioon, 18 august 2015 - 20:17.

G.B.

• liige

Vaata postitustFiktsioon, 18 august 2015 - 20:16, kirjutas:

Vaata postitustG.B., 18 august 2015 - 20:10, kirjutas:

Ega ma sain ka sellest teada ainult tänu mingile kursuse aktivistile (jep, juba tekkinud selline inimene), kes tegi FBsse kursuse grupi ja kogu infi juba sinna postitas. Praegu vaatan, et kodulehel on ka mingi ebamäärane info, aga sealt ei saagi aru, kas oodatakse ainult bakatudengeid või makasid ka.
// Vaevalt, et seal midagi uut teada saab, though. Ikka mässad ise ÕISis ju lõpuks.

peab ka ise üles otsima siis mingi aktivisti siis :D praegu õis'is lööb ette sügiseks mingi 80 eap eest aineid ja ei viitsi ise läbi närida, milline kõige ökonoomsem 30eap oleks sügiseks.

klaabu

lvl 33 illuminati

• administraator
  • Liitus:01 märts 2005
wat, kirjutad lihtsalt dekanaati ju?!
"Igaüks neist on julge, kuni ta on üldise masinavärgi märkamatu osa. Aga niipea kui temale langeb isiklik vastutus, niipea kui valgusekiir temale koondub – kahvatab ta ja saab aru, et temagi on vaid tähtsusetu kübe ja võib iga hetk kõige tühisemalgi põhjusel libastuda. "
— A. I. Solženitsõn

G.B.

• liige

Vaata postitustklaabu, 18 august 2015 - 20:31, kirjutas:

wat, kirjutad lihtsalt dekanaati ju?!

ei julge :miki: :cry5: :grrr:

õppekorraldusspetsialist oli ka kunagi, aga ta läks teaduskondade shuffle ajal kuskile kaduma, seega dno.
aga krt, peab vist mingi meiliaadressi ut kodukalt otsima ja küsima. tänks inspireerimast kuq

Mihkel.

Kui kaelani sitaseees oled, ei tasu pead norgu lasta

• liige
  • Liitus:03 dets 2006
TÜ's pole nii, et vajutad kolme nuppu ja annab sulle semestri õppekava automaatselt ette 30 eap eest umbes?

karlapoiss

Uustulnuk

• liige
  • Liitus:05 nov 2014
Läksin siis sellist asja õppima, mis arvamusi, soovitusi on, on üldse mõtekas? http://www.ttu.ee/si...elaevaehitus-4/

Kingman

Dreams of me getting shaded under a money tree

• liige
  • Liitus:25 mai 2013
  • Sugu:ei ütle

Vaata postitustkarlapoiss, 19 august 2015 - 12:56, kirjutas:

Läksin siis sellist asja õppima, mis arvamusi, soovitusi on, on üldse mõtekas? http://www.ttu.ee/si...elaevaehitus-4/

äkki kunagi tulevikus ehitad mingi saudi araablasele jahti.

#Priit

Liige

• liige
  • Liitus:13 jaan 2008
Ega keegi ei oska midagi rääkida EMÜ-s sellise eriala nagu Tehnika ja Tehnoloogia kohta?

Monstercockmayhem

Metslane

• liige
  • Liitus:08 märts 2005
Hakkan TTÜ-s füüsika I-te korduvdeklareerima. Kellelgi on kogemusi õppejõududega Pavel Suurvarik vs Tõnu Kelder ? Kumb valida ?

12 kasutaja(t) loeb seda teemat

0 liiget, 12 külalist, 0 anonüümset kasutajat