Change
Sellel teemal on 4705 vastust
Postitatud 21 juuli 2014 - 19:22
Palju siis pingereas tahtjaid oli? ;) Ja palju võetakse?
Postitatud 21 juuli 2014 - 22:43
30 on SAISis kandideerivaid, 20 õppekohta on, aga nagu sõber, kes samas koolis õpib oskas rääkida, siis tegelikkuses on igal aastal sel erialal alla 10 inimese, kes reaalselt õppima tulevad. Seega suurt tungi nagu pole, mis seletab ka selle kõne
Muutis fxmect, 21 juuli 2014 - 22:44.
Postitatud 22 juuli 2014 - 09:15
Õppisin eelmisel aastal UTs ühte eriala, nüüd kandideerisin teisele, sain sisse ning võtsin vastu. Mis ma tegema pean? Ise mingit eksmatrikuleerimise asja ajama? Dekanaati minema?
Hard work beats talent, when talent doesn't work hard.
Postitatud 22 juuli 2014 - 10:03
Novriil, 22 juuli 2014 - 09:15, kirjutas:
Õppisin eelmisel aastal UTs ühte eriala, nüüd kandideerisin teisele, sain sisse ning võtsin vastu. Mis ma tegema pean? Ise mingit eksmatrikuleerimise asja ajama? Dekanaati minema?
Läbi Õppeinfosüsteemi peaksid ka saama eksmati teha. Võta ühendust mingi õppetöökordinaatoriga vms, kes oskab ise aidata või suunata sind. Midagi keerulist ei tohiks olla.
Postitatud 22 juuli 2014 - 16:45
isand, 21 juuli 2014 - 16:05, kirjutas:
Mihkel., 21 juuli 2014 - 15:30, kirjutas:
kui ma saisis ära kinnitan ühe eriala ja pärast avaneb võimalus teisele erialale minna, kas siis loeb see mis viimasena kinnitasin?
Mul sama keiss, EMÜ kinnitasin geodeesia ära, üks teine veel on küsimärgi all, aga pmst peaks olema võimalus küll ümber hüpata hiljem kui teise kohta selgub , et saab
Kui sulle tulebki siis juhuslikult parem pakkumine, siis saadki selle vastu võtta, ise mingit lisaliigitust tegema ei pea vaid sais automaatselt kaotab sinu varem kinnitatud avalduse nimekirjast. Siis rohkem enam tagasi otsustada pole võimalik kui sa juba uue pakkumise oled vastu võtnud.
Postitatud 22 juuli 2014 - 17:42
Tktk oli eile 13 inimest, kes sisse võetavad ning täna 9 kinnitasid õppima tuleku, olin eile 14 ja täna 10s aga kooli ikka ei võeta
Ma juba tööl mõtlesin, et päevapeale kinnitavad ära ja täna läheb kõvemaks võtmiseks
Ma juba tööl mõtlesin, et päevapeale kinnitavad ära ja täna läheb kõvemaks võtmiseks
Postitatud 22 juuli 2014 - 17:54
see ilmselt peab uuenema, enne sa ei saagi..ehk järgmise satsiga saad alles kinnitada enda õppimatuleku
Postitatud 22 juuli 2014 - 18:43
Chronos, 21 juuli 2014 - 10:23, kirjutas:
E-ugene, 21 juuli 2014 - 01:45, kirjutas:
Keegi on sisekaitseakadeemia finantskolledžis õppinud? Muljed õppetööst/elust SKA-s?
Endal siis minek see aasta.
Julgen soovitada. Õppejõud on väga mõistvad ja aitavad ainetest lihtsustatult aru saada, ning õpid suhteliselt kiiresti ja kerge vaevaga. Õppekoormus on võrdlemisi mahukas aga selle teevad tasa finantskolledži (ja mingilmääral ka justiits ja pääste) tüdrukud, keda on palju ja kes on enamjaolt väga ilusad ja mõistliku jutuga. Ühikates, eriti finantsühikas käivad aastajooksul meeletud (sauna) peod jm. üritused. Kui valid finantsi, siis kerge see ei saa olema aga sisekas on kõik nagu üks suur pere, kus aidatakse üksteist. Aastajooksul on väga palju erinevaid üritusi tudengitele, ning sportimisvõimalusi on seinast seina. Kindlasti soovitan. Ise justiitskolledži tudeng ja räägin niipalju kui olen kuulnud ja näinud
kuule, aga räägi paar sõna ühikatest. Millist köögitehnikat (mikrolaineahi vms) peaks kaasa võtma sinna või seal on kõik olemas?
Postitatud 22 juuli 2014 - 20:13
Keegi Tallinna Tehnikakõrgkooli hoonete ehitusest teab midagi rääkida?
Postitatud 22 juuli 2014 - 20:14
E-ugene, 22 juuli 2014 - 18:43, kirjutas:
Chronos, 21 juuli 2014 - 10:23, kirjutas:
E-ugene, 21 juuli 2014 - 01:45, kirjutas:
Keegi on sisekaitseakadeemia finantskolledžis õppinud? Muljed õppetööst/elust SKA-s?
Julgen soovitada. Õppejõud on väga mõistvad ja aitavad ainetest lihtsustatult aru saada, ning õpid suhteliselt kiiresti ja kerge vaevaga. Õppekoormus on võrdlemisi mahukas aga selle teevad tasa finantskolledži (ja mingilmääral ka justiits ja pääste) tüdrukud, keda on palju ja kes on enamjaolt väga ilusad ja mõistliku jutuga. Ühikates, eriti finantsühikas käivad aastajooksul meeletud (sauna) peod jm. üritused. Kui valid finantsi, siis kerge see ei saa olema aga sisekas on kõik nagu üks suur pere, kus aidatakse üksteist. Aastajooksul on väga palju erinevaid üritusi tudengitele, ning sportimisvõimalusi on seinast seina. Kindlasti soovitan. Ise justiitskolledži tudeng ja räägin niipalju kui olen kuulnud ja näinud
kuule, aga räägi paar sõna ühikatest. Millist köögitehnikat (mikrolaineahi vms) peaks kaasa võtma sinna või seal on kõik olemas?
Finantskolledž sai euroremonti, ma täpselt ei tea mis asjad seal olemas on aga võin küsida. Meie justiitsi ühikas olid kõik asjad olemas ja polnud euroremonti.. Seal reaalselt oleks piisanud taldrikutest, kuna muu oli olemas.
Postitatud 22 juuli 2014 - 22:33
Kõik kogemused ja teadmised TTÜ tootearendus ja tootmistehnika erialast oleks mulle väga suur heameel lugeda kui keegi on sellega kokkupuutunud.
Postitatud 22 juuli 2014 - 22:54
Mulle võiks lisainfi anda äri IT kohta TTÜ-s, kuna arvatavasti lähen sinna. Sain ka Tartu ülikooli õigusesse ja majandusse sisse, kuid praegu tundub ttü parim valik..
Postitatud 23 juuli 2014 - 10:28
Perseus, 22 juuli 2014 - 22:54, kirjutas:
Mulle võiks lisainfi anda äri IT kohta TTÜ-s, kuna arvatavasti lähen sinna. Sain ka Tartu ülikooli õigusesse ja majandusse sisse, kuid praegu tundub ttü parim valik..
Äri IT = kõige mõttetumad ärinduse ja kõige mõttetumad IT-alad kokku pandud.
"The Impossible remains until you make it possible!"
Alain Robert
Alain Robert
Postitatud 23 juuli 2014 - 12:21
starte, 23 juuli 2014 - 10:28, kirjutas:
Jutud räägivad just seda sama, et mõlemalt poolelt kõige mõttetumad ained koos. Saad sisuliselt puudliku IT hariduse seda õppides, sest progremise osa jääb poolikuks ja ärindus on niigi miski, mille teadmised ja oskused tulevad tegutsemise käigus, mitte nende akadeemilisel omandamisel.
Postitatud 23 juuli 2014 - 21:38
Istkoni, 23 juuli 2014 - 12:21, kirjutas:
Jutud räägivad just seda sama, et mõlemalt poolelt kõige mõttetumad ained koos. Saad sisuliselt puudliku IT hariduse seda õppides, sest progremise osa jääb poolikuks ja ärindus on niigi miski, mille teadmised ja oskused tulevad tegutsemise käigus, mitte nende akadeemilisel omandamisel.
Selged pildid, tänud info eest. Ise arvasin sedasama, et kui 2in1 õpid siis ei õpi kumbagi. Teised valikud sais-is on veelgi masendavamad niiet lähen ikkagi sellele erialale. Aga see IT osa mis äri IT-s ttü-s õpetatakse on raske või pigem kerge sest süviti ei võeta?
Postitatud 23 juuli 2014 - 23:18
Aga ta ei ole ju absoluutselt kohustatud istuma selle miinimumi otsas, mis talle tüüpilise sooritusena ette antakse! TTÜ ÕKE § 12 lg 5 lubab tal kõiki tasuta TTÜ aineid deklareerida. Keegi ei keela tal teistest IT õppekavadest lisa võtta. Pealegi need "Väljendusoskused", "Sided", "Arvutid" jne on nkn kõigil sees. Muide, keelatud ei ole ka ERASMUSega maailma minna vallutama!
"Igaüks neist on julge, kuni ta on üldise masinavärgi märkamatu osa. Aga niipea kui temale langeb isiklik vastutus, niipea kui valgusekiir temale koondub – kahvatab ta ja saab aru, et temagi on vaid tähtsusetu kübe ja võib iga hetk kõige tühisemalgi põhjusel libastuda. "
— A. I. Solženitsõn
— A. I. Solženitsõn
Postitatud 24 juuli 2014 - 13:58
Oleneb palju ennem nende aladega kokku oled puutunud. Seal saad võib-olla alles aru kas sulle meeldiks koodida, adminnida jne. Samas pead ka informaatika õppekavas kõvasti ennast täiendama ja kooli kõrvalt juurde õppima. Teisel aastal võid ka proovida informaatikat minna õppima, kuna esimesel aastal ained pmts kattuvad või siis deklareerid nii, et need kattukasid.
Postitatud 24 juuli 2014 - 21:15
Kinnitasin oma õppimamineku ära ning toimingud lõpetatakse 01.08. Poolteist nädalat peale seda kuupäeva on mul aga arstlik ning suure tõenäosusega lähen septembris aega teenima. Kas ma saan esimesel aastal kohe akadeemilise võtta või pean siis oma kohast ära ütlema?
Postitatud 24 juuli 2014 - 21:18
Koobalt, 24 juuli 2014 - 21:15, kirjutas:
Kinnitasin oma õppimamineku ära ning toimingud lõpetatakse 01.08. Poolteist nädalat peale seda kuupäeva on mul aga arstlik ning suure tõenäosusega lähen septembris aega teenima. Kas ma saan esimesel aastal kohe akadeemilise võtta või pean siis oma kohast ära ütlema?
akadeeminline.
Postitatud 25 juuli 2014 - 10:08
Koobalt, 24 juuli 2014 - 21:15, kirjutas:
Võtad akadeemilise. Muidu antakse ainult üks akadeemiline õppetaseme kohta aga selleks antakse eraldiseisev akadeemiline.
Aga teenima lähed sa ikka oktoobris, mitte septembris.
15 kasutaja(t) loeb seda teemat
0 liiget, 15 külalist, 0 anonüümset kasutajat