qlite, 14 juuli 2014 - 21:08, kirjutas:
WantToBe, 14 juuli 2014 - 19:41, kirjutas:
uikar, 13 juuli 2014 - 14:45, kirjutas:
IT Kolledž kohe kindlasti. TLÜ CV-s ei tõsta sinu lootusi tööle saada. Kui ma ei eksi siis Nortal-sse ei võeta isegi TLÜ-st juunioreid programmidesse.
Ja kui hakata vaatama enda arengule koolis, siis IT Kolledž annab kõvasti rohkem praktikat sulle kui TLÜ.
TLÜ tudeng siin, kes jättis pärast esimest aastat kooli pooleli. Esimene aasta on päris huvitav ning kõvasti praktikat, teisel aastal hakkab teooria pihta. Ise otsustasin kooli pooleli jätta pärast esimest aastat, sest ained ei pakkunud huvi enam. Selle asemel tegelesin androidi arendusega iseseisvalt. Kandideerisin ka nortali suveülikooli ning jõudsin vestlusele ("269 soovijat, kellest 32 kutsume vestlusele"), kuid valituks ei osutunud. Hetkel töötan androidi arendajana ühes rahvusvahelise kollektiiviga firmas.
Usun, et väga suurt vahet pole, kus õpid, sest programmeerijaks ei saa sind keegi õpetada koolis.
Täitsa nõus muidugi. Ega ma enda jutus ei räägigi nendest, kes nii kui nii saavad oma oskuste ja huvidega tööle. Mul on sama moodi. Eks ma oskangi rääkida TLÜst nõnda palju, et ma käisin ka pool sellest ajast ära seal Informaatikas. Eks muidugi mäletan ise ka kui lõbus oli Kippari ja Rinde tunnis. Samas Inna C algoritmid oleks võinud küll kuu peale saata
Aga jah, ma oskan lihtsalt võrrelda seda, mida õpetatakse IT kolledžis ja seda, mida TLÜ-s. See praktika on lihtsalt nii tühine, mis sa TLÜs saad. Pealegi ei minda TLÜ-s nii süvitsi mõnda sügavamasse tänapäevasesse asja. Ala C# ja sellega kaasaskäivad viimase 2 aasta tehnoloogiad, mobiilirakendused ega ka Java veebirakendused/serverid jne. Muidugi ei peagi ülikool andma sulle bakalaureuse tasemel mingit süvitsi õpet, kuid see tuleb vägagi kasuks.
Eks ma ise töötan ka erialaselt ja ikka näen neid protsesse kõrvalt (IT-ga seonduv, palkamispoliitika jne). Et jah, mina vaidleksin nihukese argumendiga IT Kolledži kasuks, et TLÜ tase võrreldes teiste kõrgkoolidega (TTÜ, TÜ, ITK (mis pole isegi ülikool)) on kõvasti madalam.
Aga IT haridust on ikka vaja. Eriti kui on võimalik sul see magistriks edasi teha. Määrab sulle ikka kõrgema palga ja karjääriredelil kergem liikuda.
Muutis WantToBe, 14 juuli 2014 - 22:05.