Hüppa postitusele

Change

Ülikool & tulevik

Sellel teemal on 4705 vastust

WantToBe

Tige tikker

• liige
  • Liitus:25 nov 2011
  • Sugu:mees

Vaata postitustqlite, 14 juuli 2014 - 21:08, kirjutas:

Vaata postitustWantToBe, 14 juuli 2014 - 19:41, kirjutas:

Vaata postitustuikar, 13 juuli 2014 - 14:45, kirjutas:

Mis on kellegi arvates parem, kas Tallina Ülikooli Informaatika või IT kolledz.

IT Kolledž kohe kindlasti. TLÜ CV-s ei tõsta sinu lootusi tööle saada. Kui ma ei eksi siis Nortal-sse ei võeta isegi TLÜ-st juunioreid programmidesse.

Ja kui hakata vaatama enda arengule koolis, siis IT Kolledž annab kõvasti rohkem praktikat sulle kui TLÜ.

TLÜ tudeng siin, kes jättis pärast esimest aastat kooli pooleli. Esimene aasta on päris huvitav ning kõvasti praktikat, teisel aastal hakkab teooria pihta. Ise otsustasin kooli pooleli jätta pärast esimest aastat, sest ained ei pakkunud huvi enam. Selle asemel tegelesin androidi arendusega iseseisvalt. Kandideerisin ka nortali suveülikooli ning jõudsin vestlusele ("269 soovijat, kellest 32 kutsume vestlusele"), kuid valituks ei osutunud. Hetkel töötan androidi arendajana ühes rahvusvahelise kollektiiviga firmas.

Usun, et väga suurt vahet pole, kus õpid, sest programmeerijaks ei saa sind keegi õpetada koolis.

Täitsa nõus muidugi. Ega ma enda jutus ei räägigi nendest, kes nii kui nii saavad oma oskuste ja huvidega tööle. Mul on sama moodi. Eks ma oskangi rääkida TLÜst nõnda palju, et ma käisin ka pool sellest ajast ära seal Informaatikas. Eks muidugi mäletan ise ka kui lõbus oli Kippari ja Rinde tunnis. Samas Inna C algoritmid oleks võinud küll kuu peale saata :D

Aga jah, ma oskan lihtsalt võrrelda seda, mida õpetatakse IT kolledžis ja seda, mida TLÜ-s. See praktika on lihtsalt nii tühine, mis sa TLÜs saad. Pealegi ei minda TLÜ-s nii süvitsi mõnda sügavamasse tänapäevasesse asja. Ala C# ja sellega kaasaskäivad viimase 2 aasta tehnoloogiad, mobiilirakendused ega ka Java veebirakendused/serverid jne. Muidugi ei peagi ülikool andma sulle bakalaureuse tasemel mingit süvitsi õpet, kuid see tuleb vägagi kasuks.

Eks ma ise töötan ka erialaselt ja ikka näen neid protsesse kõrvalt (IT-ga seonduv, palkamispoliitika jne). Et jah, mina vaidleksin nihukese argumendiga IT Kolledži kasuks, et TLÜ tase võrreldes teiste kõrgkoolidega (TTÜ, TÜ, ITK (mis pole isegi ülikool)) on kõvasti madalam.

Aga IT haridust on ikka vaja. Eriti kui on võimalik sul see magistriks edasi teha. Määrab sulle ikka kõrgema palga ja karjääriredelil kergem liikuda.

Muutis WantToBe, 14 juuli 2014 - 22:05.

qlite

gifff me mana

• liige
  • Liitus:27 märts 2009

Vaata postitustWantToBe, 14 juuli 2014 - 22:03, kirjutas:

IT Kolledž kohe kindlasti. TLÜ CV-s ei tõsta sinu lootusi tööle saada. Kui ma ei eksi siis Nortal-sse ei võeta isegi TLÜ-st juunioreid programmidesse.

Ja kui hakata vaatama enda arengule koolis, siis IT Kolledž annab kõvasti rohkem praktikat sulle kui TLÜ.

TLÜ tudeng siin, kes jättis pärast esimest aastat kooli pooleli. Esimene aasta on päris huvitav ning kõvasti praktikat, teisel aastal hakkab teooria pihta. Ise otsustasin kooli pooleli jätta pärast esimest aastat, sest ained ei pakkunud huvi enam. Selle asemel tegelesin androidi arendusega iseseisvalt. Kandideerisin ka nortali suveülikooli ning jõudsin vestlusele ("269 soovijat, kellest 32 kutsume vestlusele"), kuid valituks ei osutunud. Hetkel töötan androidi arendajana ühes rahvusvahelise kollektiiviga firmas.

Usun, et väga suurt vahet pole, kus õpid, sest programmeerijaks ei saa sind keegi õpetada koolis.

Täitsa nõus muidugi. Ega ma enda jutus ei räägigi nendest, kes nii kui nii saavad oma oskuste ja huvidega tööle. Mul on sama moodi. Eks ma oskangi rääkida TLÜst nõnda palju, et ma käisin ka pool sellest ajast ära seal Informaatikas. Eks muidugi mäletan ise ka kui lõbus oli Kippari ja Rinde tunnis. Samas Inna C algoritmid oleks võinud küll kuu peale saata :D

Aga jah, ma oskan lihtsalt võrrelda seda, mida õpetatakse IT kolledžis ja seda, mida TLÜ-s. See praktika on lihtsalt nii tühine, mis sa TLÜs saad. Pealegi ei minda TLÜ-s nii süvitsi mõnda sügavamasse tänapäevasesse asja. Ala C# ja sellega kaasaskäivad viimase 2 aasta tehnoloogiad, mobiilirakendused ega ka Java veebirakendused/serverid jne. Muidugi ei peagi ülikool andma sulle bakalaureuse tasemel mingit süvitsi õpet, kuid see tuleb vägagi kasuks.

Eks ma ise töötan ka erialaselt ja ikka näen neid protsesse kõrvalt (IT-ga seonduv, palkamispoliitika jne). Et jah, mina vaidleksin nihukese argumendiga IT Kolledži kasuks, et TLÜ tase võrreldes teiste kõrgkoolidega (TTÜ, TÜ, ITK (mis pole isegi ülikool)) on kõvasti madalam.

Aga IT haridust on ikka vaja. Eriti kui on võimalik sul see magistriks edasi teha. Määrab sulle ikka kõrgema palga ja karjääriredelil kergem liikuda.

Mind täitsa huvitab, kas ITK's, TÜ's või kuskil õpetatakse ka Java Springsi koos hibernate ja maveni/gradle'ga ning JSTL'i või thymeleafiga. Või on see tavaline scriptletite kirjutamine jsp failides. Kui selline võimalus on, siis on see kindlasti üks väga suur eelis tööturul.

WantToBe

Tige tikker

• liige
  • Liitus:25 nov 2011

Vaata postitustqlite, 14 juuli 2014 - 22:27, kirjutas:

Vaata postitustWantToBe, 14 juuli 2014 - 22:03, kirjutas:

Mind täitsa huvitab, kas ITK's, TÜ's või kuskil õpetatakse ka Java Springsi koos hibernate ja maveni/gradle'ga ning JSTL'i või thymeleafiga. Või on see tavaline scriptletite kirjutamine jsp failides. Kui selline võimalus on, siis on see kindlasti üks väga suur eelis tööturul.

No TÜ ja TTÜ kohta ei oska öelda, aga ITK-s küll tutvud Springi, maven-i ja seonduvaga. Mida TLÜ-s ei tehta. Aga jah, ei tasu väga süvitsi ka minna, sest sellist spetsiifikat sa Eestis nkn ei saa.

sokC

Inkvisiitor

• ILLUMINAAT
  • Liitus:17 veebr 2008

Tõesti, et olla programmeerija ei pea ülikoolis käima ja üldjuhul need, kes ülikooli lähevad, oskavad juba ise kasvõi mingilgi määral koodi kirjutada. Nüüd teeme aga vahet programmeerijal ja tarkvara arendajal ja enamasti ongi nii, et ülikooli ei minda selleks, et peale seda 15 aastat koodi sisse toksida, vaid tahetakse saada laiemaid teadmisi, et siis mingi hetk pääseda QAsse, managementi jne.

Posted Image

siimtali112

Napoleon constructed his battle plans in a sandbox.

• liige
  • Liitus:28 jaan 2006
Spoiler

Ja just nendel samadel põhjustel soovitaks pigem TTÜ / TÜ.. Tugev matemaatika ja loogika taust annab sulle tunduvalt rohkem, kui "programmeerija" praktika..
See kui hästi sa oskad Visual Studio intellisense kasutada, ei huvita ausalt öeldes kedagi.. Tähtis on see, et sa aru saad, mida sa toodad ja seeläbi on sinu toodangu kvaliteet silmnähtavalt parem. Ja ka tulevikus on sinu jaoks ametiredelil edasi liikumine tunduvalt lihtsam.
Igasugused programmerimiskeeled omandad sa väga lihtsalt, kui sa nende loogikast juba ükskord aru saad.

uikar

Liige

• liige
  • Liitus:04 dets 2006
Suur aitäh teile, küsisin lihtsalt kuna oli valik, et teha TLÜ sisseastumiseksam või mitte. Arvatavasti saan ka TTÜ'sse sisse ja valik vast kandub sinna.
fc barcelona

Istkoni

Uustulnuk

• liige
  • Liitus:23 sept 2009

Vaata postitustNovriil, 11 juuli 2014 - 12:41, kirjutas:

Vaata postitusthendrik989, 11 juuli 2014 - 11:16, kirjutas:

Ütleme nii, et see pole esimene selline kiri ja kindlasti mitte ka viimane. Kindlasti võtan ühendust, kuid vara otsustada, sest järgmine aasta hakkab neid korralikult tulema. Seda seetõttu, et ma lõpetan keskkooli alles 2 a pärast. Samuti on tark ka veel parematesse koolidesse saata nt. video oma mängust/oskustest. Nii on vähemalt eelnevad sinnaminejad teinud. Seal on hetkel tosin Eesti tennisisti ja neid pakkumisi on alati palju tulnud. Tuleb lihtsalt leida see kuldne kesktee akadeemilise ja sporditaseme vahel. Samuti mängib rolli ka stipendiumi suurus. Ideaalne oleks saada ikkagi 100% stip. Aga sellessuhtes kindlasti otsin tüübi Euroopa Meistrivõistlustel üles.

Sellistel hetkedel on kahju, et ma spordis sakin.. Aga jah edu sulle!

Ise olen taaskord SAISis nimekirjas ning loodan, et sel aastal saan arsti sisse ja vahetan eriala. Kuigi kui sisseastumiseksamite tulemused lisatakse, siis kukun julgelt 160 hulgast välja..

Keemia osas ei oska öelda aga bioloogia oli igatahes suhteliselt kirves. Olles teinud ka bioloogia riigieksamit ja selle tulemusele 83, ei oska sellest võrdlusena üle 70 loota. Ehk siis ma ei usu, et just paljud selle nii kõrgelt ära pullivad, et nimekirja saada. Lisaks eeldab see, et ka eesti keel peab ikkagi enamvähem norm olema ja parema võõrkeele tulemusega sellel aastal enam tasandada ei saa.

Vaata postitustWasted, 14 juuli 2014 - 13:52, kirjutas:

TÜ-s informaatikas 202. hetkel, 150 kohta. On lootust veel?

Ikka on lootust ja mitte vähe. ITd õpetatakse hästi kokku kolmes kõrgkoolis Eestis. TTÜs TÜs ja ITKs. Lisaks TLÜ, mis kärab ka. Enamusel on paber mitmes koolis sees + mitmele erialale, seega kui lõpuks oma 6st avaldusest 5 tagasi võetakse, siis tõused sa kindlalt 150 sekka.

Chuckie

Jälgi minu lendu kloun ja püüa minu sädemeid!

• liige
  • Liitus:11 jaan 2008
Kas keegi teist Tartu Kutsehariduskeskuses koka erialal on? Oskab keegi rääkida mulle sellest midagi?
Postitas pildi

retardando

Liige

• liige
  • Liitus:13 juuni 2010
Kas see aasta on ka mingid ekstra sisseastumised ntks IT-kolledzisse? Eelmine aasta tehti nagu augustikuus uuesti registreerimine võimalikuks kuskil. Või see ainult siis kui kohad pole täis?

klaabu

lvl 33 illuminati

• administraator
  • Liitus:01 märts 2005

Vaata postitustretardando, 17 juuli 2014 - 17:09, kirjutas:

Kas see aasta on ka mingid ekstra sisseastumised ntks IT-kolledzisse? Eelmine aasta tehti nagu augustikuus uuesti registreerimine võimalikuks kuskil. Või see ainult siis kui kohad pole täis?
Seda probleem ITK-l küll pole, et nad kohti täis ei saa. Mulle tundub, et too sügisene vastuvõtt käib kaugõppe kohta.
"Igaüks neist on julge, kuni ta on üldise masinavärgi märkamatu osa. Aga niipea kui temale langeb isiklik vastutus, niipea kui valgusekiir temale koondub – kahvatab ta ja saab aru, et temagi on vaid tähtsusetu kübe ja võib iga hetk kõige tühisemalgi põhjusel libastuda. "
— A. I. Solženitsõn

E-THUG

Liige

• liige
  • Liitus:04 juuli 2008
Tüdrukul jäi 0.5 punkti alla lävendi TLÜ rekreatsioonikorralduses. Kas on jäädavalt kööga või kui piisavalt inimesi ütleb ära, siis ikkagi nopitakse ka viimased kohad täis inimestega, kes napilt alla lävendi jäid? Kohti kui ei eksi siis kokku 36 ja lävendi üldse ületasid 43. Tema siis 46-s vm.

Audi, 7 dets 2009, 21:23, kirjutas:

Ma kasutan Sensodyne Whitening pastat. Teeb ilusti valgeks, pole vajadust mingi keemia jaoks.

Vaata postitust

Censored

Liige

• liige
  • Liitus:02 juuli 2010

IT-Kolledžis oli mingi sisseatumiseksam ära juba imo. Või õigemini pädevuse test nagu nad seda nimetavad.
NINJA

Erki

Liige

• liige
  • Liitus:18 juuni 2006

Vaata postitustE-THUG, 17 juuli 2014 - 18:04, kirjutas:

Tüdrukul jäi 0.5 punkti alla lävendi TLÜ rekreatsioonikorralduses. Kas on jäädavalt kööga või kui piisavalt inimesi ütleb ära, siis ikkagi nopitakse ka viimased kohad täis inimestega, kes napilt alla lävendi jäid? Kohti kui ei eksi siis kokku 36 ja lävendi üldse ületasid 43. Tema siis 46-s vm.

Eelmine aasta oli mulle tuttavatel TLÜ erialadel nii, et kui lävendit ei ületanud, siis võimalust polnud.

Muutis Erki, 17 juuli 2014 - 19:54.

Meelis, 18 aug 2010, 16:05, kirjutas:

Ühesõnaga... Mingil kindlal perioodil toimus palju seksi ning armastust, aga kahjuks tegid kõik seda valede inimestega?

Vaata postitust

XchopperX

Liige

• liige
  • Liitus:01 mai 2004

Vaata postitustErki, 17 juuli 2014 - 19:53, kirjutas:

Vaata postitustE-THUG, 17 juuli 2014 - 18:04, kirjutas:

Eelmine aasta oli mulle tuttavatel TLÜ erialadel nii, et kui lävendit ei ületanud, siis võimalust polnud.

Jep, lävend on ikka paigas, kui sa ikka alla min. vajalike konkursipunktide saad, siis võib eest palju tahes inimesi ära langeda aga sisse ei saa. Süsteem peaks lihtne olema saisist vaadates - 1) mustalt kirjas olev nimi kuni kaherealise eraldusjooneni = oled 100% sees, 2) mustalt kirjas olev nimi kaherealise eraldusjoone all = võimalus sisse saada kui eelpool piisavalt inimesi ära ütleb, 3) hallilt kirjas nimi = konkurentsist väljas.
I don't do drugs, if I want a rush, I just get out of a chair when I'm not expecting it.

Perseus

Liige

• liige
  • Liitus:10 juuni 2010
TTÜ-sse saab õppimist kinnitada tänasest. Keegi teab, kui kandideerisin kahele kohale, ühele sain, aga teisel olen pingereas sutsu liiga taga, siis kui esimesele kinnitan ära aga pärast selgub et saan ikka sellele teisele ka (kuna pingereas tõusin), siis saab ikka ära muuta uuesti ?

Trolling

Liige

• liige
  • Liitus:27 jaan 2012

Vaata postitustPerseus, 18 juuli 2014 - 07:48, kirjutas:

TTÜ-sse saab õppimist kinnitada tänasest. Keegi teab, kui kandideerisin kahele kohale, ühele sain, aga teisel olen pingereas sutsu liiga taga, siis kui esimesele kinnitan ära aga pärast selgub et saan ikka sellele teisele ka (kuna pingereas tõusin), siis saab ikka ära muuta uuesti ?

Täpselt nii.
Endal sama asi, praegult tootearendus ja tootmistehnikas sees aga arvutisüsteemidesse on teoorias ehk võimalik sisse saada, ei suudagi otsustada kuhu peaks minema.

Muutis Trolling, 18 juuli 2014 - 10:18.

LaCertosus

LaCertosus

• liige
  • Liitus:01 jaan 2006

Vaata postitustCensored, 17 juuli 2014 - 18:52, kirjutas:

IT-Kolledžis oli mingi sisseatumiseksam ära juba imo. Või õigemini pädevuse test nagu nad seda nimetavad.

Pädevuse test oli, nendele kes on ennem IT alal töötanud. Test on valikvastustega ja 50% peab õige olema, et üldse punkte juurde saada, max on 1 punkt. Kuidagi halvad küsimused olid, lugesin kokku, et 14 lühendi küsimust oli. Stiilis (küsimus on näiteks välja mõeldud) "Mis mõiste seostub veebi turvalisusega": 1) SSL 2) HTTPS 3) SUL 4) OlsA. Vastuseid võis mitu õiget olla, kui märkisid ühe ära aga mitu on õiget, said 0 punkti. Koodi küsimusi ei olnud, arvusüteemi küsimusi ei olnud, tõeväärtus küsimusi ei olnud. Kaks keele küsimust oli ainult. Pmts küsiti serveri, turvalisuse ja operatisoonisüsteemide lühendeid.

isand

Uustulnuk

• liige
  • Liitus:03 juuni 2012

Vaata postitustk4x, 09 juuli 2014 - 13:29, kirjutas:

EMÜ veemajandus, keegi oskab muljetada?

Sõber lõpetas 2 aastat tagasi selle juba. Valis selle täiesti mündiviskega :D tal polnud aimu, mida ta õppima hakkab. Samas ma ei ütleks, et ta umbe tarkur oli gümnaasiumi ajal. Pidu panid nad seal Tartus vahest päris korralikult :D Hetkel saab palka ikka väga hästi, juhatab mingeid kaevetöid, kus pannakse torustikke vms..

Ise sain sisse EMÜ Geodeesiasse. Maastikuplaneerimine on veel küsimärgi all, samas välja pole jäetud mind veel :D
Siit järgmine küsimus raffale: Kumb ühikas? Torni või Bettoni?
Keegi veel EMÜsse?

Mihkel.

Kui kaelani sitaseees oled, ei tasu pead norgu lasta

• liige
  • Liitus:03 dets 2006

Vaata postitustisand, 18 juuli 2014 - 23:44, kirjutas:

Sõber lõpetas 2 aastat tagasi selle juba. Valis selle täiesti mündiviskega :D tal polnud aimu, mida ta õppima hakkab. Samas ma ei ütleks, et ta umbe tarkur oli gümnaasiumi ajal. Pidu panid nad seal Tartus vahest päris korralikult :D Hetkel saab palka ikka väga hästi, juhatab mingeid kaevetöid, kus pannakse torustikke vms..

Ise sain sisse EMÜ Geodeesiasse. Maastikuplaneerimine on veel küsimärgi all, samas välja pole jäetud mind veel :D
Keegi veel EMÜsse?

Ma arvatavasti lähen energiakasutust õppima. Torni ühikas saad rohkem pidu ja mõllu kui bettonis, torni saad öösel mõne eide ka sisse tuua klubist, bettonis nii kerge ei ole.

isand

Uustulnuk

• liige
  • Liitus:03 juuni 2012

Vaata postitustMihkel., 19 juuli 2014 - 00:08, kirjutas:

Vaata postitustisand, 18 juuli 2014 - 23:44, kirjutas:

Keegi veel EMÜsse?

Ma arvatavasti lähen energiakasutust õppima. Torni ühikas saad rohkem pidu ja mõllu kui bettonis, torni saad öösel mõne eide ka sisse tuua klubist, bettonis nii kerge ei ole.

Aga sanitaarselt ja välimuselt ja sisemuselt ja olemuselt on Torni puhtam ka eks. Puhtam, korralikum (moodsam?) kui Bettoni?

18 kasutaja(t) loeb seda teemat

0 liiget, 18 külalist, 0 anonüümset kasutajat