Postitatud 28 veebruar 2014 - 21:58
Postitatud 28 veebruar 2014 - 23:12
Kaarel123, 28 veebruar 2014 - 00:50, kirjutas:
Huvitavaid erialasid võite ise välja pakkuda, olen avatud suht kõigele. Aga kui keegi on õppinud nt. neurobioloogiat (või neuroteadust üldiselt), kognitiivset psüholoogiat (just googeldasin), visuaalset kunsti or something artsy like that, siis andke kindlasti teada kuidas meeldib!
Sellist motti otsid, siis vaata väljapoole riigipiire ning leia sobiv eriala mingist rahvusvahelisest õppest.
-soovid oma reklaami siia?-
Postitatud 01 märts 2014 - 12:50
Kaarel123, 28 veebruar 2014 - 00:50, kirjutas:
Huvitavaid erialasid võite ise välja pakkuda, olen avatud suht kõigele. Aga kui keegi on õppinud nt. neurobioloogiat (või neuroteadust üldiselt), kognitiivset psüholoogiat (just googeldasin), visuaalset kunsti or something artsy like that, siis andke kindlasti teada kuidas meeldib!
Mainor.
Postitatud 03 märts 2014 - 16:26
J., 27 veebruar 2014 - 12:39, kirjutas:
keku10, 26 veebruar 2014 - 17:19, kirjutas:
Hetkel on stressamise periood sellepärast, mida peale keskkooli edasi teha. Need on ühed ideed ja plaanin ka tudengivarjuna need üle vaadata, aga muidu on kõik väga suure küsimärgi all.
Ise olen 3. kursusel TLÜ reklaamis. Kui tõesti huvitud sellest alast siis soovitan soojalt. Erialal õpid pigem teoreetilist tausta, praktiliselt peale lõpetamist väga tööalaseid oskusi ei ole (ala photoshop jms). Ma ise teisel aastal avastasin et osadest teemadest jääb õppekavas puudu, tellisin internetist lünki täitvaid raamatuid ning õppisin ise juurde. Muidugi kui kursusel on aktiivseid huvilisi, siis võib päris lõbus olla. Minul sellega vedas ning oleme kursusekaaslastega konkurssidest osa võtnud ning muidu aktiivsed olnud. Ained on üldjoontes läbitavad, Linnar Priimäe loengud on äärmiselt huvitavad, kuid äärmiselt raske on läbi saada. Sellel aastal sai vist 30 inimesest umbes 4 oma eksamid tehtud, ülejäänud kordavad ainet järgmisel aastal.
Ma ei ole eriti kindel, kui huvitatud ma sellest alast olen. Ma arvan, et ma olen pigem uudishimulik hetkel.. Mulle tundub, et ma ei saa seda tudengivarjuna ka üle vaadata, sest teoorias hakkaks TLÜs varjutamine järgmine nädal, aga mulle pole siiamaani teada antud, et keegi oleks mind varjuks omale võtnud.
Üldse on nende erialadega ilge jama. Ei tahaks nagu eriti minna niiviisi ka ülikooli, et aasta aega õpin ja siis avastan, et ikka ei meeldi see ala ja tulen ära. Samas ei ole ma siiamaani leidnud mitte midagi, mille puhul koheselt äksi täis minna ja öelda, et see ongi just see.
Postitatud 03 märts 2014 - 17:15
keku10, 03 märts 2014 - 16:26, kirjutas:
Üldse on nende erialadega ilge jama. Ei tahaks nagu eriti minna niiviisi ka ülikooli, et aasta aega õpin ja siis avastan, et ikka ei meeldi see ala ja tulen ära. Samas ei ole ma siiamaani leidnud mitte midagi, mille puhul koheselt äksi täis minna ja öelda, et see ongi just see.
Kommunikatsiooni Instituut
Telefon: 6199 563
Valentina Paas
E-post: val@tlu.ee
Aga ega keegi mingeid dokumente kontrollima ei hakka, kui sa suvalisse loengusse sisse lähed. Viisakas oleks ehk end tutvustada, kui klassis istub 3 inimest.
— A. I. Solženitsõn
Postitatud 03 märts 2014 - 17:21
kanakukk jr, 03 märts 2014 - 17:15, kirjutas:
keku10, 03 märts 2014 - 16:26, kirjutas:
Kommunikatsiooni Instituut
Telefon: 6199 563
Valentina Paas
E-post: val@tlu.ee
Aga ega keegi mingeid dokumente kontrollima ei hakka, kui sa suvalisse loengusse sisse lähed. Viisakas oleks ehk end tutvustada, kui klassis istub 3 inimest.
Endal käis ka kunagi tudengivari järel ja tal oli üsna igav päev ning ta tegi peale kahte loengut minekut. Aga enamus ainetes keegi konkreetselt ei kontrolli küll, kas isik x võib olla ruumis või mitte (TÜ's vähemalt ja mingid väikesed seminarid/praktikumid välja arvata).
Postitatud 03 märts 2014 - 17:48
Postitatud 03 märts 2014 - 21:30
Muutis S, 04 märts 2014 - 00:07.
Postitatud 07 märts 2014 - 21:10
Muutis cerol, 09 märts 2014 - 18:00.
Postitatud 07 märts 2014 - 22:04
cerol, 07 märts 2014 - 21:10, kirjutas:
nagu , see on ju täiesti putsis värk, näiteks ma , astusin 2012 ülikooli, maksan õppemaksu, nagunii teen seal 30 ringis eap ära ning siis 2013 aastal on nii, et rahvas läheb ülikooli tasuta õppima.
mul oleks NII FAKING PALJU RAHA KUI ÕPPEMAKSU EI PEAKS MAKSMA
ja kõige kurvem on see, et oleks siis ju vähemalt mingi EELIS nendel, kes vana süsteemi peal õpivad, aga reaalselt ju pole. lose-lose situation suht?
Ära vingu.... Ega meie ei ole süüdlased, et sul sitad varasemad tulemused on....
Kui oleksid gümnas piisavalt vaeva näinud oleks sa tasuta õppele saanud....
Postitatud 07 märts 2014 - 22:27
Slaphappy., 07 märts 2014 - 22:04, kirjutas:
nagu , see on ju täiesti putsis värk, näiteks ma , astusin 2012 ülikooli, maksan õppemaksu, nagunii teen seal 30 ringis eap ära ning siis 2013 aastal on nii, et rahvas läheb ülikooli tasuta õppima.
ja kõige kurvem on see, et oleks siis ju vähemalt mingi EELIS nendel, kes vana süsteemi peal õpivad, aga reaalselt ju pole. lose-lose situation suht?
Ära vingu.... Ega meie ei ole süüdlased, et sul sitad varasemad tulemused on....
Mina saan temast aru küll. Ise poleks oma erialale 2012 sisse saanud (tasuta kohale), aga see aasta oli neid kohti rohkem, mille tõttu oligi palju lihtsam sisse saada.
Postitatud 07 märts 2014 - 23:23
Tanel, 07 märts 2014 - 22:27, kirjutas:
Mina saan temast aru küll. Ise poleks oma erialale 2012 sisse saanud (tasuta kohale), aga see aasta oli neid kohti rohkem, mille tõttu oligi palju lihtsam sisse saada.
Nii, aga oleks õppetulemused gümnaasiumis paremad olnud, oleks sa ka eelmine tasuta kohale saanud.
Kohti oli küll vähem, aga need, kes gümnaasiumis piisavalt vaeva nägid said ikka tasuta kohale.
Tartu ülikoolis tehti nt tasuta kohti 2012 aastal juurde(Keemia), et võtta kõik medalistid tasuta kohale....
Seega minu jutu point on see, et kõik kes gümnaasiumis piisavalt vaeva nägid said ka vastavale erialale tasuta koha, medaliga ei jäeta kedagi uksetaha.....
// Samas on hetkel aga see sitt, et võetakse niipalju küll tasuta õppima kõiki, aga väljalangevus on seetõttu tunduvalt suurem, kuna enamasti need kes tahtsid õppida läksid tasuliselt ka. Aga praegu tundub täpselt nii, et osad lähevad lihtsalt moe pärast ülikooli, vahetavad 3x eriala ja kukuvad lõpuks ikka välja..
Muutis Slaphappy., 07 märts 2014 - 23:26.
Postitatud 08 märts 2014 - 00:57
Slaphappy., 07 märts 2014 - 23:23, kirjutas:
Tanel, 07 märts 2014 - 22:27, kirjutas:
Nii, aga oleks õppetulemused gümnaasiumis paremad olnud, oleks sa ka eelmine tasuta kohale saanud.
Kohti oli küll vähem, aga need, kes gümnaasiumis piisavalt vaeva nägid said ikka tasuta kohale.
Tartu ülikoolis tehti nt tasuta kohti 2012 aastal juurde(Keemia), et võtta kõik medalistid tasuta kohale....
Seega minu jutu point on see, et kõik kes gümnaasiumis piisavalt vaeva nägid said ka vastavale erialale tasuta koha, medaliga ei jäeta kedagi uksetaha.....
// Samas on hetkel aga see sitt, et võetakse niipalju küll tasuta õppima kõiki, aga väljalangevus on seetõttu tunduvalt suurem, kuna enamasti need kes tahtsid õppida läksid tasuliselt ka. Aga praegu tundub täpselt nii, et osad lähevad lihtsalt moe pärast ülikooli, vahetavad 3x eriala ja kukuvad lõpuks ikka välja..
Eks see ikka oleneb erialast ka. Näiteks minu erialale sissesaamiseks pole küll gümnaasiumi tulemustega mitte midagi teha. Erialakatse on puhas silmaring ja sotsiaalne võimekus ning akadeemiline test on...noh.. lototamine suuresti (vähemalt minu jaoks oli).
Muutis Tanel, 08 märts 2014 - 00:58.
Postitatud 08 märts 2014 - 13:01
S, 03 märts 2014 - 21:30, kirjutas:
Ise õpin telekomi, aga vana õppekava järgi. Progemist on vähe 2 ainet ainult. C ja C++ veits. Suur osa on signaalitöötlusel ning riistvaral. Konkreetseid küsimusi, siis PM.
Postitatud 08 märts 2014 - 15:20
"When people say plz because it's shorter then please, I say no because it's shorter then yes."
Postitatud 08 märts 2014 - 16:08
Ei kannatanud siis aastake oodata, oli see ju vähemalt aasta ette teada,et jõustub.
Postitatud 12 märts 2014 - 20:47
Postitatud 12 märts 2014 - 22:51
Arvutisüsteemidest olen nii palju kuulnud et esimene aasta suht midagi kasulikku eriti ei õpetata. Programmeerimine käib ka vist C keeles. Meil siin Tartu Ülikooli Arvutitehnikas ei õpetate telekommunikatsiooni kahjuks, kuna eelmine õppejõud läks ära ja asedust pole leitud. TTÜ tundub igat moodi lebom, kuna Tartus lennatakse kohe Diskreetse Matemaatikaga peale ja kui sellest aru ei saa siis on GG.
Your mother is so fat, the recursive function computing her mass causes a stack overflow.
Postitatud 13 märts 2014 - 10:10
Ise õpin praegu arvutisüsteemides teist semestrit. Programmeerimine on jah C-keeles, ei ole väga hullu, kui pole varem kokku puutunud, aga algus on tohhuijaa lihtsam, kui oled vähekenegi tutvunud. Proge tegelikult midagi võimatut pole, suutsin isegi 5-le selle ära teha esimesel semestril, esimest korda üldse C-s programmeerides. Esimene semester on peaaegu kõik ained sellised pisut mõttetud ja sissejuhatavad, samas ei tea, ehk tuleb neist midagi kasu ka tulevikus.
Spoiler sisaldab siiamaani oma kogemuste põhjal infot osadest õppejõududest, keda tasuks valida või vältida (kui otsustad arvutisüsteemidesse astuda)
/edit - TTÜ on jah üsna lihtne. Esimesel semestril algasid mul tunnid tavaliselt kell 8 ja lõppesid enamasti mingi 13:30. Vaba aega jääb küllaga, pidevat rabelemist ei ole. Vaheeksameid, nagu Tartus, ka ei ole. Teisel semestril saab magada ka veel - tunnid algavad mul enamasti kas kell 10 või 12 ja lõppevad enamasti kas 13:30 või 15:30.
//editi edit: siiski 2. semester, mitte 2. kursus
Muutis Lamar, 13 märts 2014 - 17:05.
Postitatud 13 märts 2014 - 10:32
Diskreetne matemaatika on leboots võrreldes paari asjaga mis hiljem tulevad. Samas puhas loogika, niiet kui seda ei jaga, pole IT aladel suurt sittagi anyway teha
Kui soovi on, võin süsteemide kohta oma arvamusega writeupi teha siiamaani. (samuti 2. kursus käsil hetkel). NOTE. see ei kehtiks enam 1-1le, sellest aastast on uus õppekava ja aineid tõsteti ringi jne. (Side on nüüd nt esimesel semestril juba)
Muutis ErrorCode, 13 märts 2014 - 10:43.
"When people say plz because it's shorter then please, I say no because it's shorter then yes."
40 kasutaja(t) loeb seda teemat
0 liiget, 40 külalist, 0 anonüümset kasutajat