Hüppa postitusele

Change

Ülikool & tulevik

Sellel teemal on 4705 vastust

Novriil

Liige

• liige
  • Liitus:14 veebr 2008
  • Sugu:mees
Registreerisin valikainele ja valisin ühe rühma. Nüüd tuli välja, et üks kohustuslik aine tekkis imekombel juurde ja tunniplaan töötaks ainult sel juhul kui saaks valikainel rühma vahetada. Kuid see rühm kuhu minna tahaks on täis. Kas sel juhul on ainuke lootus, et ehk keegi kukub ära, või on midagi võimalik ette võtta. Aine võõras teaduskonnas seega ühegi õpilasega eraldi läbi rääkida vahetamise suhtes ilmselt pole võimalik.
Hard work beats talent, when talent doesn't work hard.

klaabu

lvl 33 illuminati

• administraator
  • Liitus:01 märts 2005

View PostKaisa, on 15 jaanuar 2014 - 20:59, said:

Nii see on, kõlab nagu oleksid õppekava siiski uurinud, aga kuna põhieriala võtab enda alla väga pikki päevi, siis mõtlesin lihtsalt kogemusi siit uurida. Samas jah, ega keegi peale mu enda seda välja ei mõtle, kas ja kuidas ma aega leian.
Mul peaeriala 180EAP ja tegin eelmine semester samuti 38EAP eest. Mõtlesin, et kui iga kord umbes nii võtta, siis peaks 2,5a tehtud olema ja saaks ülejäänud aja selle kõrvaleriala kallal nokitseda. Ei tea, kas selgitasin arusaadavalt, "pea laiali" otsas täna.
Põhimõtteliselt ei ole vahet, kas sa õpid riigikaitseõpetajaks või kehalise kasvatuse õpetajaks või keele- ja kirjandusõpetajaks. Neil kõigil on sarnane ettevalmistus:
1) ainealane ettevalmistus (faktoloogia)
2) õppealane ettevalmistus (kuidas ainet edasi anda)
3) praktika (ajalooõpetaja küll välilaagrit ei tee, aga eks neil ole siis uurimistööd, arhiivipraktikad jms)

Ma küll ei saa aru, miks sa põed, sest see ei ole ometigi tehniline füüsika v arstikutse, mida sa endale kõrvale tahad valida... No, kui ikka oled väga ebakindel, siis võid ju dekanaadist v õpilasesindusest mingeid kaasüliõpilaste kontakte küsida, või uurida õppejõududelt otse ja avameelselt, et kui raske siis ikkagi on.
"Igaüks neist on julge, kuni ta on üldise masinavärgi märkamatu osa. Aga niipea kui temale langeb isiklik vastutus, niipea kui valgusekiir temale koondub – kahvatab ta ja saab aru, et temagi on vaid tähtsusetu kübe ja võib iga hetk kõige tühisemalgi põhjusel libastuda. "
— A. I. Solženitsõn

Mäkk

Modeliitmäkk

• auliige
  • Liitus:16 juuni 2004

View PostNovriil, on 24 jaanuar 2014 - 10:27, said:

Registreerisin valikainele ja valisin ühe rühma. Nüüd tuli välja, et üks kohustuslik aine tekkis imekombel juurde ja tunniplaan töötaks ainult sel juhul kui saaks valikainel rühma vahetada. Kuid see rühm kuhu minna tahaks on täis. Kas sel juhul on ainuke lootus, et ehk keegi kukub ära, või on midagi võimalik ette võtta. Aine võõras teaduskonnas seega ühegi õpilasega eraldi läbi rääkida vahetamise suhtes ilmselt pole võimalik.

Ma olen sarnase mure korral kohe õppejõule kirjutanud ja üldiselt tuleb sealt vastus, et pole hullu midagi kui 1-2 tudengit on rohkem. On ka selline variant toiminud, et pool ajast käin ühes rühmas ja teise poole teises rühmas. Räägi õppejõuga asi selgeks ja see laheneb kindlalt ära.
Postitas pildi
“Whereof one cannot speak, thereof one must be silent.”
― Ludwig Wittgenstein

G.B.

hold my calls, trippin balls

• liige
  • Liitus:24 sept 2004

View PostMäkk, on 24 jaanuar 2014 - 14:41, said:

Ma olen sarnase mure korral kohe õppejõule kirjutanud ja üldiselt tuleb sealt vastus, et pole hullu midagi kui 1-2 tudengit on rohkem. On ka selline variant toiminud, et pool ajast käin ühes rühmas ja teise poole teises rühmas. Räägi õppejõuga asi selgeks ja see laheneb kindlalt ära.

Mul oli sama probleem, õppejõud ütles, et pean leidma kellegi, kes tahaks rühma vahetada.
TÜ's siis selle jaoks variant ÕIS'i kaudu kiri saata kõigile, kes seda ainet võtavad. Spam dem mailboxes.
I've dated girls uglier than you for breakfast.

Mihkel.

Kui kaelani sitaseees oled, ei tasu pead norgu lasta

• liige
  • Liitus:03 dets 2006

View PostXchopperX, on 23 jaanuar 2014 - 14:54, said:

Kas kellelgi on kogemusi A2 taseme vene keelega Tallinna Ülikoolis (või ka mõnes muus ülikoolis äkki)? Tahaks ära kasutada võimalust tasuta keelt õppida ja vene keel on üks selline asi mille tahaks vähemasti elementaartasandil suhu saada. Ei oska aga valida täpst taset kust alustada, A1 tundub nagu liiga algtase, olen ikkagi kunagi 6 aastat õppinud seda ja päris tähestikku ja "mama" ja "papa" pole vaja uuesti õppida, B1 jällegi vist jääb liiga tugevaks, seega tahaksi nagu mingeid parameetreid, mis see A2 endast kujutada võib?
Mõne teise keelega võib ka paraleele tuua kui keegi oskab, tase peaks iga keele puhul suht samadele asjadele vastama.

A2 tase on selline häma, et saad lihtsamatest lausetest aru ja oskad lugeda. A2 tase =7-8 klassi vene keel. kui sa lugeda oskad ja lihtsamatest väljenditest aru saad, võid julgelt A2 taseme võtta, b2/c1 on juba raske, eeldab, et gümnaasiumis õppisid ka midagi venekeeles juurde

ANTI4ITER

• liige
  • Liitus:13 märts 2006
noh 2013/2014 immatrikuleeritud tudengid, kuidas uus süsteem meeldib?

UNKLE

stay frosty

• liige
  • Liitus:01 apr 2008
Viskas üle senine eriala eesti keele näol ja tulin tulema. Ausalt öeldes üks parimaid otsuseid, mida ma teinud olen.
Postitas pildi

Novriil

Liige

• liige
  • Liitus:14 veebr 2008

View PostANTI4ITER, on 04 veebruar 2014 - 00:22, said:

noh 2013/2014 immatrikuleeritud tudengid, kuidas uus süsteem meeldib?

Spoiler

Nutan toetuseid taga ja loodan, et saan kunagi aru mis moodulid ma endale valin.
Hard work beats talent, when talent doesn't work hard.

Geomees

Valmis kui teie olete, seersant Pempri.

• liige
  • Liitus:05 nov 2007

View PostUNKLE, on 18 veebruar 2014 - 10:31, said:

Viskas üle senine eriala eesti keele näol ja tulin tulema. Ausalt öeldes üks parimaid otsuseid, mida ma teinud olen.

Mis pani sind eesti keele valima? Mitte üldse halvaga, aga tõesti huvitab, kellena sa ennast tulevikus nägid, filoloogi diplom taskus?

UNKLE

stay frosty

• liige
  • Liitus:01 apr 2008

View PostGeomees, on 18 veebruar 2014 - 20:14, said:

View PostUNKLE, on 18 veebruar 2014 - 10:31, said:

Mis pani sind eesti keele valima? Mitte üldse halvaga, aga tõesti huvitab, kellena sa ennast tulevikus nägid, filoloogi diplom taskus?

Tahtsin kirjandust õppida, aga tol hetkel ma ei saanud sinna sisse astuda, seega valisin eesti keele, et kõrvalerialaks kirjanduse võtta. Tundus legit. Nägin ennast õpetajana ning siiani meeldib see mõte, kuid eesti keel pole mulle ja ma pole talle.
Kokkuvõttes ei kahetse midagi.
Postitas pildi

ksiiri

Liige

• auliige
  • Liitus:02 mai 2011
  • Sugu:naine

View PostG.B., on 24 jaanuar 2014 - 18:19, said:

View PostMäkk, on 24 jaanuar 2014 - 14:41, said:

Mul oli sama probleem, õppejõud ütles, et pean leidma kellegi, kes tahaks rühma vahetada.
TÜ's siis selle jaoks variant ÕIS'i kaudu kiri saata kõigile, kes seda ainet võtavad. Spam dem mailboxes.

Meil on õppekorraldusspetsialist vms lisakoha ka pannud vajalikku seminarirühma juurde.

cerol

Liige

• liige
  • Liitus:29 sept 2010
  • Sugu:ei ütle
sauu

mul on ÕISis minu andmete all olev telefoninumber vahepeal muutunud, kus ma seda muuta saan?

Censored

Liige

• liige
  • Liitus:02 juuli 2010
Avalehelt valid "Isikuandmed", siis ülevalt "Kontaktandmed" ja muuda mida tahad.
NINJA

keku10

ellab

• liige
  • Liitus:01 mai 2005
  • Sugu:naine
Keegi õpib/on õppinud TLÜs reklaami ja imagoloogiat või Viljandi Kultuuriakadeemias kultuurikorraldust ning oskab mulle natuke enda muljed jagada?

Hetkel on stressamise periood sellepärast, mida peale keskkooli edasi teha. Need on ühed ideed ja plaanin ka tudengivarjuna need üle vaadata, aga muidu on kõik väga suure küsimärgi all.

MaZ

who?

• liige
  • Liitus:19 jaan 2004
Käisin üleeelmine aasta TLÜ's õpilasakadeemias ja seal oli see reklaami osa küll üsna huvitav. Linnar Priimägi on ka muidugi omaette kuju, kes tegi seal käimise eriti põnevaks.

J.

Such title

• liige
  • Liitus:05 apr 2004

View Postkeku10, on 26 veebruar 2014 - 17:19, said:

Keegi õpib/on õppinud TLÜs reklaami ja imagoloogiat või Viljandi Kultuuriakadeemias kultuurikorraldust ning oskab mulle natuke enda muljed jagada?

Hetkel on stressamise periood sellepärast, mida peale keskkooli edasi teha. Need on ühed ideed ja plaanin ka tudengivarjuna need üle vaadata, aga muidu on kõik väga suure küsimärgi all.

Ise olen 3. kursusel TLÜ reklaamis. Kui tõesti huvitud sellest alast siis soovitan soojalt. Erialal õpid pigem teoreetilist tausta, praktiliselt peale lõpetamist väga tööalaseid oskusi ei ole (ala photoshop jms). Ma ise teisel aastal avastasin et osadest teemadest jääb õppekavas puudu, tellisin internetist lünki täitvaid raamatuid ning õppisin ise juurde. Muidugi kui kursusel on aktiivseid huvilisi, siis võib päris lõbus olla. Minul sellega vedas ning oleme kursusekaaslastega konkurssidest osa võtnud ning muidu aktiivsed olnud. Ained on üldjoontes läbitavad, Linnar Priimäe loengud on äärmiselt huvitavad, kuid äärmiselt raske on läbi saada. Sellel aastal sai vist 30 inimesest umbes 4 oma eksamid tehtud, ülejäänud kordavad ainet järgmisel aastal.

Postitas pildi

Slaphappy.

Liige

• liige
  • Liitus:19 dets 2006
Keegi oskab öelda, kaua mul esimese baka lõpetamisest peab olema, et saaksin tasuta teise baka võtta? Ja mis süsteem sellega on, kui tahan ühes koolis magistrit teha ja samal ajal astuda teise kooli uut bakat tegema kaugõppes?

XchopperX

Liige

• liige
  • Liitus:01 mai 2004

View PostSlaphappy., on 27 veebruar 2014 - 22:41, said:

Keegi oskab öelda, kaua mul esimese baka lõpetamisest peab olema, et saaksin tasuta teise baka võtta? Ja mis süsteem sellega on, kui tahan ühes koolis magistrit teha ja samal ajal astuda teise kooli uut bakat tegema kaugõppes?

Kolmekordne nominaalaeg peab jääma kahe riigieelarvelise koha vahel ühel õppeastmel, juhul oli kui oled üle poole nominaalajast juba ära õppinud ühel erialal. Ehk siis baka puhul saad 9 aastat pärast lõpetamist uuesti tasuta bakat teha, magistri puhul 6 aastat.

Teoorias on võimalik õppida ka korraga bakat ja magistrit erinevates ülikoolides (mitte samas) aga sel juhul peab üks neist olema riigieelarveväline õppekoht. Korraga ei saa olla kahel RE õppekohal korraga, sõltumata õppeastmest.
I don't do drugs, if I want a rush, I just get out of a chair when I'm not expecting it.

klaabu

lvl 33 illuminati

• administraator
  • Liitus:01 märts 2005

View PostSlaphappy., on 27 veebruar 2014 - 22:41, said:

Pärast õppekava läbimist võib riigi kulul asuda uuesti õppima juhul, kui immatrikuleerimisest (sisseastumisest) möödub 3x nominaalkestus. Näiteks astusid bakasse 2007 ja lõpetasid 2008, nominaalkestus oli 3 aastat. Uuesti võid riigi kulul asuda õppima 2016. aastal, sest 2007+ 3*3 = 2016.

Sa küll ei küsinud seda, aga kui õpilane katkestab õpingud enne nominaalkestuse lõppu, siis võib ta riigi kulul uuesti asuda õppima ainult juhul, kui ta eksmatrikuleeriti ajahetkel, mil õpingutest ei olnud möödunud pool nominaalkestusest. Näiteks 3-aastase ("Ülikooliseadus" lubab ka 4-aastast õpet) bakaõppe puhul on see 2 semestrit (4 aasta puhul 3 semestrit).

Kui sa tahad korraga õppida magistriõppes ja bakaõppes, siis ainsaks piiranguks on aeg. Sa võid 10 bakalaureust ja magistrit kah korraga teha, kui sa täidad sisseastumiseks vajalikud nõuded ja sind ei eksmatrikuleerita edasijõudmatuse tõttu.
"Igaüks neist on julge, kuni ta on üldise masinavärgi märkamatu osa. Aga niipea kui temale langeb isiklik vastutus, niipea kui valgusekiir temale koondub – kahvatab ta ja saab aru, et temagi on vaid tähtsusetu kübe ja võib iga hetk kõige tühisemalgi põhjusel libastuda. "
— A. I. Solženitsõn

Kaarel123

Uustulnuk

• liige
  • Liitus:23 nov 2007
Kas keegi oskab soovitada ülikooli, mis on täis erakordselt šarmantseid ja väljapeetud noori õpihimulisi tudengeid ning geniaalsuse lävel pesitsevaid õppejõude? Lõpetan sel kevadel (suure tõenäosusega) keskkooli ja olen kogu oma suhtumist ülikooli kui vajaliku haridusinstitutsiooni minu helge tuleviku kindlustamiseks keskkooli vältel vähemalt 3 korda kardinaalselt muutnud.

Huvitavaid erialasid võite ise välja pakkuda, olen avatud suht kõigele. Aga kui keegi on õppinud nt. neurobioloogiat (või neuroteadust üldiselt), kognitiivset psüholoogiat (just googeldasin), visuaalset kunsti or something artsy like that, siis andke kindlasti teada kuidas meeldib! :rolleyes:

23 kasutaja(t) loeb seda teemat

0 liiget, 23 külalist, 0 anonüümset kasutajat