Change
Sellel teemal on 4705 vastust
Postitatud 25 juuli 2013 - 13:03
Kas keegi oskab natuke Tehnikakõrgkooli tehnomaterjalide ja turunduse erialast rääkida? On see eriala väga üle jõu, kui matemaatika pole just kõige tugevam?
Sõbranna õpib samas koolis aga teisel erialal, tema sõnul pole see nii hull midagi ja kuna kursused on üpris väikesed, jõuab õppejõud ka kõigiga eraldi tegeleda.
Aga tahaks just teatud erialast rohkem teada.
Sõbranna õpib samas koolis aga teisel erialal, tema sõnul pole see nii hull midagi ja kuna kursused on üpris väikesed, jõuab õppejõud ka kõigiga eraldi tegeleda.
Postitatud 25 juuli 2013 - 13:34
Shepix, 24 juuli 2013 - 19:21, kirjutas:
Küsimus TTÜ kohta, kas eelnädalal pean ma viibima Tallinnas ja seal osalema tundides, kui mul oli valitud SAIS-is, et tahan 1 aasta õppida Tartus ja 2 aastat Tallinnas.
Kõik on nii keeruline praegu ja ei saa täpselt aru...
Kõik on nii keeruline praegu ja ei saa täpselt aru...
TTÜ eelnädala tunnid on üsna "kahepalgelised". Midagi suurt kasulikku minul omal ajal ei toimunud. Kari uusi inimesi sebis ringi ja ainuke positiivne asi oli see, et said esimesed tuttavad ning meestele tehti selgeks, et nad enne septembri keskpaika esitaksid ajateenistusse pikendustaotluse. Muidu lauldi ja harjutati Gaudeamust, jagati infot akadeemilise kalendri ja erinevate tähtaegade osas ning tehti mingisuguseid mõttetuid mänge, mida ma eriti vihkasin. Sai tutvust teha ka osade ainetega, aga see on rohkem mingi presissejuhatus ning midagi väga erilist seal ei toimunud. Tuutoritega saad ühendust ka hiljem, kui sul midagi vaja on.
Väga palju räägiti väljakukkumiste põhjustest ja tudengite probleemidest. Esimesed soovituslikud asjad, et õpingutele keskenduda ja oma elu paremini korraldada. Ainete (vabaained, valikained ja EAP süsteem, nüüd on see vb muutnud seoses tasuta haridusega). Sai vist ka infot ühiselamute kohta ning päris palju tutvustatakse ka ülikooli organisatsioone, ajalugu, maskotte ja logosid. Me saime ka mingisuguse pakikese, kus oli sees päevik, pastakad ja pakk kiirnuudleid ning tasuta pääse Parlamenti. Siis seletatakse teile, et peate läbima sellise aine nagu infootsi oskused, mille eest saab vist 1 EAP ja mis lõppeb testiga, kus pead oskama kasutada ESTER infosüsteemi õppematerjalide ja artiklite otsimiseks. Tutvustatakse ÕISi ja selle kasutamist( See suurepärane süsteem, mida enamik tudengeid vihkab). Näidatakse kuidas ÕISis aineid regada ja õppekavasid esitada ning muuta. Kus eksamitele regada jne.
Kokkuvõttes: Hangi kusagilt see eelnädala kava ja käi nendes kohtades, mis ei hõlma mängimist ja tantsimist.
Koobalt, 23 juuli 2013 - 18:03, kirjutas:
Tere tulemast! Ma oleksin pidanud kevadel bakat lõpetama, aga läks kiireks. Seega lõpetan ma selle nüüd talvel, 1 aine on veel teha jäänud ja vist peaks see olema teil isegi esimesl semestril. Esimene aasta on päris palju matemaatikat ja sellega seonduvat, seega võib asi tunduda üsna kuiv. Spetsialiseerumine toimub sisuliselt alles magistris, kus saad õppida pangandust, turndust, inimressursi juhtimist või majandusarvestust ja auditeerimist, huvitavaks läheb alles lõpus (kui nad pole midagi muutnud). Mis ajast on seal Inglise keelne kõik? Või olid valikus õppekeeled eraldi?
Muutis Sander, 25 juuli 2013 - 13:42.
Bend if you must, but never brake!
Postitatud 25 juuli 2013 - 13:48
Sander, 25 juuli 2013 - 13:34, kirjutas:
Tere tulemast! Ma oleksin pidanud kevadel bakat lõpetama, aga läks kiireks. Seega lõpetan ma selle nüüd talvel, 1 aine on veel teha jäänud ja vist peaks see olema teil isegi esimesl semestril. Esimene aasta on päris palju matemaatikat ja sellega seonduvat, seega võib asi tunduda üsna kuiv. Spetsialiseerumine toimub sisuliselt alles magistris, kus saad õppida pangandust, tundust, juhtimist või majandusarvestust ja auditeerimist, huvitavaks läheb alles lõpus (kui nad pole midagi muutnud). Mis ajast on seal Inglise keelne kõik? Või olid valikus õppekeeled eraldi?
Pidasin seda silmas, et eelistan ärindust, kuna rahvusvahelistes suhetes on õpe ingliskeelne, mis on tasuline.
Hetkel pingereas 95. ja plaanin juba, kuidas oma viha maailma vastu väljendada, kui peaksin 91. jääma.
Postitatud 25 juuli 2013 - 15:19
Koobalt, 25 juuli 2013 - 13:48, kirjutas:
Tere tulemast! Ma oleksin pidanud kevadel bakat lõpetama, aga läks kiireks. Seega lõpetan ma selle nüüd talvel, 1 aine on veel teha jäänud ja vist peaks see olema teil isegi esimesl semestril. Esimene aasta on päris palju matemaatikat ja sellega seonduvat, seega võib asi tunduda üsna kuiv. Spetsialiseerumine toimub sisuliselt alles magistris, kus saad õppida pangandust, tundust, juhtimist või majandusarvestust ja auditeerimist, huvitavaks läheb alles lõpus (kui nad pole midagi muutnud). Mis ajast on seal Inglise keelne kõik? Või olid valikus õppekeeled eraldi?
Pidasin seda silmas, et eelistan ärindust, kuna rahvusvahelistes suhetes on õpe ingliskeelne, mis on tasuline.
Hetkel pingereas 95. ja plaanin juba, kuidas oma viha maailma vastu väljendada, kui peaksin 91. jääma.
Ei sa saad kindlalt sisse, sellesuhtes, vaata, kui palju seal ees on mitte confirmind oma tulekut, niiet no worries tõesti .
Aga jagage oma teadmisi ja materjale ja asju siis kes ärindust on siin juba tudeerind veits.
....
Postitatud 25 juuli 2013 - 15:58
Tutvustatakse ÕISi ja selle kasutamist( See suurepärane süsteem, mida enamik tudengeid vihkab). Näidatakse kuidas ÕISis aineid regada ja õppekavasid esitada ning muuta. Kus eksamitele regada jne.
Olen varasemalt ka kuulnud,et vingutakse ÕIS-i üle. Ise olen nüüd 2 aastat omanud ÕIS-ga kokkupuudet ja siiamaani ei saa aru, milles see viha peitub. Oskad mind aidata?
Postitatud 25 juuli 2013 - 17:09
http://publik.delfi....d.d?id=66495414
Olen varasemalt ka kuulnud,et vingutakse ÕIS-i üle. Ise olen nüüd 2 aastat omanud ÕIS-ga kokkupuudet ja siiamaani ei saa aru, milles see viha peitub. Oskad mind aidata?
Minul sama lugu - pole aimu ka, mille üle nuriseda võib.
Logit, 25 juuli 2013 - 15:58, kirjutas:
Tutvustatakse ÕISi ja selle kasutamist( See suurepärane süsteem, mida enamik tudengeid vihkab). Näidatakse kuidas ÕISis aineid regada ja õppekavasid esitada ning muuta. Kus eksamitele regada jne.
Postitatud 25 juuli 2013 - 19:01
http://arvamus.posti...atast-leiutama/
Mulle meeldis, et artikli alguses oli lihtsalt kirjas "tlu magister" sest kui oleks seal eriala kirjas, poleks seda ilmselt lugema hakanudki..
tlu tase minu silmis langes veelgi.
Mulle meeldis, et artikli alguses oli lihtsalt kirjas "tlu magister" sest kui oleks seal eriala kirjas, poleks seda ilmselt lugema hakanudki..
tlu tase minu silmis langes veelgi.
trust me, i'm an engineer
Postitatud 25 juuli 2013 - 21:55
ksiiri, 25 juuli 2013 - 17:09, kirjutas:
http://publik.delfi....d.d?id=66495414
Samas siinsete inimeste puhul on tavaliselt tegu arvuti "tundjatega", kuid ülikool igasuguseid inimesi täis.
Postitatud 25 juuli 2013 - 22:06
ayeitsleane, 25 juuli 2013 - 13:03, kirjutas:
Kas keegi oskab natuke Tehnikakõrgkooli tehnomaterjalide ja turunduse erialast rääkida? On see eriala väga üle jõu, kui matemaatika pole just kõige tugevam?
Ise õpin samas koolis aga rakendusarhitektuuri. Meil on siiamaani kõik õppejõud ikka väga sõbralikud olnud ning tulevad vastu. Pisut tundub nagu keskkool läheks edasi
Postitatud 26 juuli 2013 - 07:45
Endal on väga tihti see ID-kaardi logimine jeblanud. Kord ei ava ta lehte õigest kohast, kord viskab hoopis kasutajaga sisselogimise lehele. Muidu kui sisse saada, siis saab info kenasti kätte küll jah.
ಠ_ಠ
Postitatud 26 juuli 2013 - 09:13
Postitatud 26 juuli 2013 - 09:43
Sain lõpuks ka maaülikooli keskkonnakaitse erialale sisse. Hetkel kinnitasin selle ära ja loobusin TLÜ keskkonnakorralduse kohast. Keegi õpib seda juba või läheb siit õppima?
Postitatud 26 juuli 2013 - 09:46
Kui aus olla, siis ÕIS on üks väga ebaloogiliselt ülesehitatud süsteem.
Postitatud 26 juuli 2013 - 09:57
Olin juba vahepeal täiesti lootuse kaotanud, et sügisest ülikoolitee jalge alla võtan, aga oh imet - sain TTÜ avaliku sektori majandusse sisse.
"The Impossible remains until you make it possible!"
Alain Robert
Alain Robert
Postitatud 27 juuli 2013 - 04:11
Imo ÕIS oli alguses veidi segadusse ajav, aga kui korra ära harjud, siis peaks ju hakkama saama. Ainus jama asi oli kui teatud ainete kirjeldusi ei saanud lugeda ja kunagi oli mingi registreerimisega ka jama (võimalus oli ainekavas olemas, aga sisse logides ei leidnud meist keegi seda ainet).
Muidu on täitsa ok.
Muidu on täitsa ok.
Postitatud 27 juuli 2013 - 09:02
Postitatud 27 juuli 2013 - 09:22
Ärindus.
- Tartu kutsehariduskeskus - multimeedium(Kutseõpe keskhariduse baasil)
- Võrumaa kutsehariduskeskus - IT süsteemid(rakenduskõrgharidusõpe)
- Tallinna Ülikooli Haapsalu Kolledž - Rakendusinformaatika(multimeediumi suunaga)(rakenduskõrgharidusõpe)
Ise arvan, et Haapsalu variant hariduse koha pealt parim valik. Või mis? Ise elan hetkel Tartus, seega rasked valikud.
- Tartu kutsehariduskeskus - multimeedium(Kutseõpe keskhariduse baasil)
- Võrumaa kutsehariduskeskus - IT süsteemid(rakenduskõrgharidusõpe)
- Tallinna Ülikooli Haapsalu Kolledž - Rakendusinformaatika(multimeediumi suunaga)(rakenduskõrgharidusõpe)
Ise arvan, et Haapsalu variant hariduse koha pealt parim valik. Või mis? Ise elan hetkel Tartus, seega rasked valikud.
Muutis lumee, 27 juuli 2013 - 09:23.
Postitatud 27 juuli 2013 - 10:55
❶❽❷
♫
♫
Postitatud 27 juuli 2013 - 12:39
Postitatud 27 juuli 2013 - 13:30
22 kasutaja(t) loeb seda teemat
0 liiget, 22 külalist, 0 anonüümset kasutajat